Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3241 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 891 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2016 - 12:27

No to je paráda. V podobě emailu udělali bordel, staré logy s nějakými BB vypadají strašně, namísto (dle mě) přehledného odlišení logů je tam teď nehezká čára (dle mě vypadá divně, nemám ji rád),...

Problém je v tom, že ke stávajícímu oddělení prázdnem přidali ještě tu čáru. Kdyby tu prázdnou plochu současně se zavedením čáry zredukovali, tak to bylo mnohem lepší.
  • 4

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#3242 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2016 - 12:50

Mne se ta oddelovaci cara docela libi, alespon se ted dostaly vsechny logy na stejnou grafickou uroven a v nicem se nelisi. Ale vadi mne, ze ty BBkody nechali v textove podobe a tak jsou nektere starsi logy docela necitelne.

Viz z jednoho logu:

Tam udelali soudruzi z NDR asi nekde chybu.

Míň informací na stránce, za to hůř čitelných. Vždyť to barevné odlišení logů bylo (a teď se hluboce omlouvám za sprosté slovo) ergonomické. Sudé logy byly také, liché onaké a posouvalo se to, jak přibývaly.

BBcode vezmi klidně čert, ostatně je to naprostá menšina logů. Sám jsem ho používal jen pro zvýraznění Announcementu s vyhlášením STOP STAVU. Jinak na svých keších mnohem častěji čtu "Dík za keš." nebo "TFTC", než ty barevné exhibice. Ale i takovýchto logů teď vidím na stránce o tři méně.

• 2

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#3243 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2016 - 12:56

Na druhou stranu bál jsem se, že s tím Markdownem to bude daleko horší. Díky nutnosti uzavíracích tagů pro nadpisy atp. to dopadlo ještě celkem dobře...

Je zmršených jen opravdu celkem málo zpráv.

Bohužel díky možnosti editoru přímo u logu bude chodit do mailu čím dál více logů s přidanými blbostmi (rozuměj - formátovacími značkami krom textu). Dříve je tam dávali pouze ti, co to uměli. Nyní je tam bude dávat spousta lidí...

• 3

#3244 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2016 - 13:08

Zajimavost: dnes jsem editoval jeden starsi log a nepribyla pod nim radka s poznamkou o datumu a casu editace jak to bylo dosud bezne. Myslim, ze dosud to bylo do cca 1hodiny po zalogovani bez te poznamky o editaci, pak uz jen s tou poznamkou. Tak alespon nekde usetrili misto, ale zas nebude zrejme kdo editoval svuj log :(  a ztrati se kontinuita ve slovnich prestrelkach na nekterych cache :P .

• 1

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#3245 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 532 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2016 - 13:25

Na druhou stranu bál jsem se, že s tím Markdownem to bude daleko horší. Díky nutnosti uzavíracích tagů pro nadpisy atp. to dopadlo ještě celkem dobře...

Na druhou stranu je to spatne, protoze nezavedli Markdown v podobe, ktera je ve svete obvykla, ale vyrobili si vlastni variantu markdown. To znamena, ze vsichni ostatni, kteri to chteji take nejak hezky zobrazit, musi vyrabet sve nestandardni modifikace existujicich knihoven.

• 3

#3246 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2016 - 13:37

Na druhou stranu je to spatne, protoze nezavedli Markdown v podobe, ktera je ve svete obvykla, ale vyrobili si vlastni variantu markdown.

Pardon, že se tak blbě ptám, ale vyskytuje se někde třeba tabulka těch znaků, který ten jejich vlastní geomarkdown používá nebo tak něco?

• -1

#3247 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2016 - 13:37

Bohužel díky možnosti editoru přímo u logu bude chodit do mailu čím dál více logů s přidanými blbostmi (rozuměj - formátovacími značkami krom textu). Dříve je tam dávali pouze ti, co to uměli. Nyní je tam bude dávat spousta lidí...

Bude, ale bude to vypadat líp. Některá slova či věty se v e-mailu objeví **tučně**, jiná zas *kurzívou*, popřídě ti v e-mailu dojde [link]([url=http://www.geocaching.cz]http://www.geocaching.cz[/url]).   

Srovnej přehlednost s dřívějškem: v e-mailu jsi mohl vidět [b]tučná[/b] slova, nebo [i]kurzívou[/i] nebo i nějaký ten [url=http://www.geocaching.cz]link[/url].

Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 03 únor 2016 - 13:43

• 2

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3248 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2016 - 13:38

Zajimavost: dnes jsem editoval jeden starsi log a nepribyla pod nim radka s poznamkou o datumu a casu editace jak to bylo dosud bezne. Myslim, ze dosud to bylo do cca 1hodiny po zalogovani bez te poznamky o editaci, pak uz jen s tou poznamkou. Tak alespon nekde usetrili misto, ale zas nebude zrejme kdo editoval svuj log :(  a ztrati se kontinuita ve slovnich prestrelkach na nekterych cache :P .

Ta poznámka o změně tam není už nejméně měsíc, to nebylo obsahem včerejšího release.

• 2

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#3249 Bubbu

Bubbu

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 97 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2016 - 16:49

Mně se ta čára nelíbí. :( :( :(

• 1

#3250 Norbert_G

Norbert_G

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 430 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2016 - 18:57

Celkem mě pobavilo, že když do logu v tom jejich editoru napíšu toto (na začátek řádku):

3. února

tak se to automaticky zkonvertuje na:

1. února

Takže všechny logy, kde někde na začátku řádku je číslo a za ním tečka a mezera, bude nyní číslo překonvertováno na "1. "

Třeba log http://coord.info/GLKZ1MBE se zobrazuje jako "1. místo", ve skutečnosti tam má být ale "3. místo". A stále je, pokud si log stáhnete přes api.

• 0

#3251 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2016 - 20:31

Je zmršených jen opravdu celkem málo zpráv.

Těžko považovat za nezmršený log takový, který má na začátku a na konci půlkilometrovou mezeru. Takže za mě jsou zmršené úplně všechny. :(

• 3

#3252 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 únor 2016 - 21:49

Těžko považovat za nezmršený log takový, který má na začátku a na konci půlkilometrovou mezeru. Takže za mě jsou zmršené úplně všechny. :(

Narážel jsem na zobrazení pomocí Markdown formátování... Ne na nový způsob zobrazení. Taky se mi víc líbilo to původní. Ale to je jiné téma.

• 0

#3253 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2016 - 12:46

Takže všechny logy, kde někde na začátku řádku je číslo a za ním tečka a mezera, bude nyní číslo překonvertováno na "1. "

Třeba log http://coord.info/GLKZ1MBE se zobrazuje jako "1. místo", ve skutečnosti tam má být ale "3. místo". A stále je, pokud si log stáhnete přes api.

To je náhodou pěkné... Máte po hádání o FTF...  Prostě ať jsi první nebo poslední, všichni to teď budeme mít nalezeno jako první... :-)

• 2

#3254 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 891 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2016 - 19:31

Celkem mě pobavilo, že když do logu v tom jejich editoru napíšu toto (na začátek řádku):

3. února
tak se to automaticky zkonvertuje na:
1. února

Rada z amerického fora - naučte se psát obrácené lomítko a problematické znaky jím předznačte.
;-) v plaintextu to bude určitě krásně čitelné
  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#3255 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2016 - 19:33

Je jen otázkou času, kdy jim na ten Zeměplk vlítne sebevražednej atentátník :D.

• 1

#3256 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2016 - 20:47

Jojo, ten by šel přímo do geokačerskýho ráje, tam padaj FTFka a Té-pětky přímo do klína a tak...
  • 1

#3257 martinracek26

martinracek26

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 086 příspěvků(y)

Publikováno 04 únor 2016 - 21:25

Mě je to úplně jedno. Já mám radost z nálezu krabičky, nebo z pěkného logu. Jestli je kolem něj nějaká zelená fíčura, nebo čárka pod ním je mi jedno.

Tak pod tohle se podepíšu :)

• 1

#3258 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 0:23

Právě jsem narazil na několik "špeků" od spol. Microsoft. Takové to "jak nenápadně uživateli podstrčit Windows 10 i když je vubec nechce".

balíček KB3035583:

Ofiko popis: Instalací této aktualizace vyřešíte problémy ve Windows 

Realita: Přibude v liště otravná ikonka s tím ať si nainstalujete Win10

balíček KB3123479:

Ofiko popis: V sw produktu microsoft byl zjištěn problém zabezpečení, jež by mohl mít vliv na Váš PC

Realita: Příprava na aktualizaci na novou verzi OS (takže nejspíš taky Win10, když mám teď Win7)

• 1

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#3259 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 223 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 7:09

Balíček KB3035583 odinstalovat a ve Windows Update zakázat jeho instalaci.
  • 0

#3260 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 05 únor 2016 - 9:58

Tak ono je to hlavně zdarma a systém je super.Windows 10 používám na počítačích i telefonech několik měsíců.

• 0

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama