Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3301 P€T@

P€T@

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 284 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2016 - 13:48

Zdravim

...

Mám takový dojem, že někdo posunuje logbooky, nebo dokonce celé kešky. Tobě to, milý čtenáři, může připadat jako pouhá banalita či něco, co snad nestojí ani sem psát. Mě tento dojem je velmi nepříjemný a proti takovému chování se ohrazuji. A jen doufám, že se jedná o ojedinělý případ (jsem v některých věcech naivní) a nestala se z toho běžná věc.

Někde jsem si přečetl názor, že PWT degraduje geocaching. Já se domnívám, že PWT degraduje spíše samotné chování hráčů.

Myškin

A co jsi čekal, když lovíš PWT?

PWT se loví tak, že se domluví kačeři - nejlépe 5, aby se plně obsadilo auto a vytiskne se aršík samolepek s jejimy přezdívky, které se lepí do logbooku. A tam kde logbook není se prostě vezme to, co se najde v autě - většinou parkovací lístek, nebo se vezme logbook z jiné keše. Ikdyž keš je silné slovo, většinou to je pohozená nevyfouklá petka se složeným papírem. Po hodině, nebo jiném časovém intervalu se prohodí místa v autě a jde lepit samolepky jiný kačer. Ve finále si potom všichni zapíší všechno, včetně disablovaných, aby se sem nemuseli vracet, ikdyž polovinu keší ani neviděli.

A nakonec - tyto kačeři (ať už lovci, nebo owneři) mají většinou IQ houpacího koně a podle toho to tak vypadá...

Ale existují i normální PWT - např. Houba u Bělé p. B., kde každá keš má svůj listing, nebo Ještěrka u Liberce.

• 0

Samsung Galaxy Core LTE + Garmin Etrex 30

#3302 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2016 - 14:28

Ono obecně založení serie láká tupé honibody. Bohužel to teď poznáváme i na Ještědu.

Není to spíš tak, že PWT se zakládá za účelem uspokojení honibodů? Čertova brázda žádný jiný smysl nemá.

• 4

#3303 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 07 únor 2016 - 16:56

No, co se týče ownerů těchto powertrailů s nakopírovanými listingy a keškami ve formě PET prefabrikátů, tak to dle mého zas tolik nepřepísknul...

• 9

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3304 Novom

Novom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 611 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 9:01

Zkuste napsat e-mail oněm vykukům z toho úžasného hromadného nicku, třeba se nad sebou alespoň trošičku zamyslí, když již přijde dost mailů o tom, jaký jsou to podvodníci a pra.ata, že toto do GC prostě nepatří.

• -1

#3305 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 9:18

Jak to tu pročítám, řešíte tu opět a to samé, co tu několikrát proběhlo. PWT u silnice jsem neviděl nikdy nijak povedený, čistě díky za bod a těch bodů mít za den co nejvíc. O ničem jiném to ani není. Stačí se podívat na jiné (Otava, PJH, ŘOPíky u Prachatic, ...) spousta pozemních krabiček, ale donutí kačera udělat něco víc, než se jen vozit v autě a vyskakovat z něj.....

• 0

#3306 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 9:26

Pro mě je nejhorší, že m tak zamezí se do oblasti, kde je PWT, podívat. A to se může v okolí skrývat i pěkná krabička, ale kdo by ji v tom pro mě "bordelu" na mapě hledal.    

• 4

#3307 Zagloba

Zagloba

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 478 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 9:31

Pro mě je nejhorší, že m tak zamezí se do oblasti, kde je PWT, podívat. A to se může v okolí skrývat i pěkná krabička, ale kdo by ji v tom pro mě "bordelu" na mapě hledal.    

Ale na to je bezvadná věc - ignore list. A GeoGetem to jsem udělat hromadně. Takhle jsem si krásně pročistil mapu od těch zelených hadů.

• 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#3308 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 987 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 9:41

Ale na to je bezvadná věc - ignore list. A GeoGetem to jsem udělat hromadně. Takhle jsem si krásně pročistil mapu od těch zelených hadů.

Jsem BM a s GG nepracuji. Když chci někam jet, kouknu na mapu a kde vidím toho "hada", tak tam dál nekoukám a plánuji výlet jinde.   

• 1

#3309 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 10:02

Nebo je také možné jít a sbírat kus PWT, když je po cestě a na zbytek se vykašlat. Já to tak udělal na Vysočině u Medlova. Nemusíš vysbírat celého hada. A to byly i pěkné krabičky poblíž, u Fryšavy a Kadova.

• 2

#3310 Dan76

Dan76

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 62 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 10:41

A nebo se podívat na Statistiky na stránkách project-gc.com. Tak je možné si vytipovat třeba jen krabičky s vysokým počtem či procenty FP.

Používám to při výletech s geodětmi, ať se mají na co těšit.

Tento příspěvek byl upraven od Tha Family: 08 únor 2016 - 14:34

• 0

#3311 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 890 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 12:06

To takhle sedím s akorát otevřenou lahví 8° pivka u Televizních novin, když brnkne kolega, že právě kousek od města pípla nová tradička, a jestli nevyrazíme na noční lov. Sice jsem se zařekl, že potmě na žádné kešky do přírody nepojedu, ale po zběžném náhledu jsem se rozhodl slib porušit. Bleskurychle jen stahuji listing do Oregonu, dávám echo dalšímu kolegovi, skáču do auta, a necelou hodinku po publikaci po divoké jízdě blátivou polňačkou a půl kilometru chůze jsme na místě. Cestou jsme nikoho nepotkali, a ani žádné stopy po případných rychlejších předchůdcích nenašli. Až teď jsme si pořádně přečetli listing, kde jsme se dověděli, že máme hledat v lesíku u mokřadu mikrovku někde u země. No co, jsme tři, tak bychom to měli i potmě zvládnout. Trvalo to sice tak 20 minut, ale nakonec jsme filmovku s panenským logbookem u paty stromu přikrytou jen mokrým listím našli. To ale asi není geodeprese. Zpět jsme už šli v klidu a čekali, kdy se proti nám vyřítí STFkaři. Ale ani teď se naši místní konkurenti, ani ti z blízkého okolí, kteří nás často předejdou, neobjevili. A kde je ta geodeprese. Přestože uplynuly další 3 pěkné dny, lákající k vycházce do přírody, keška stále čeká na toho, kdo se postaví na 2. a 3. stupeň vítězů. A to je na pěkném místě na naučné stezce, jen 1,5 km od silnice, i když známé firmy by si asi nedělaly problém se zákazem vjezdu na polní cestě, takže by to bylo skoro drive-in. Kdybychom to byli bývali věděli, tak bychom tam byli nechodili, a počkali si na slunečné odpoledne, kdy bychom tu kešku určitě našli rychleji, a navíc se pokochali krásami místní přírody.

A mimochodem, kešku založil kačer s pouhými 4 (slovy čtyřmi) nalezenými keškami. Listing je sice strohý, ale výstižný, včetně pěkných fotek, takže kešce se v podstatě nedá nic vytknout.

• 0

#3312 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 13:22

Všimnul jsem si toho včera v Čáslavi - cache pěkné a udržované, ale na některých z nich (mystery, multi) to byl první nález po měsíci či dokonce měsíci a půl. To samo o sobě samozřejmě není špatně, jen...doufám, že si udržíme dosavadní vysokou kvalitu údržby. To je důležitější než časté lovení. Snad to autory neomrzí...

• 0

#3313 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 17:03

Zkuste napsat e-mail oněm vykukům z toho úžasného hromadného nicku, třeba se nad sebou alespoň trošičku zamyslí, když již přijde dost mailů o tom, jaký jsou to podvodníci a pra.ata, že toto do GC prostě nepatří.

Ja bych s psaním mailu těm z toho hromadného logu byl trochu opatrnější - pochybuju, ze ten logbook posunuli oni- mezi prvním logem Myskina a jejich z 31.1. je jednak 6 dnů pauza, pochybuju, ze od te doby na te keši nikdo nebyl. A za druhé, pochybuju, ze ten, kdo kvůli rychlosti "žabičkuje", používal ručně poctivě vypsaný log...Podle mě tam chybí kus logbooku s dalšími x logy a potencionalnimi posunovači.

A k PWT - já tam shodou okolností byl teď v neděli, když mě kamarádi vytáhli na tuhle šílenost, byla to moje první zkušenost s echt PWT a asi takhle: nelíbí se mi to, vyhledávat to nebudu a stýkat se mi po tom taky nebude. Jel jsem kvůli tomu, ze jsem strávil den s moc prima lidmi a nasbíral dvacet FP, abych moh zase rozdávat body pěknejm keškám.
Taky se mi nelíbí, ze někdo posunuje logbooky mezi temahle krabicema, na druhé straně si nemyslím, ze by to nejak uškodilo ostatním pěknejm krabicim, na které se teda po te nedělní zkušenosti moc těším :-)
  • 1

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#3314 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 08 únor 2016 - 19:19

Svatá pravda, nemusí se nám PWT líbit, ale je to podle pravidel a ty bychom měly ctít. Každá hra má svá pravidla, bez nich to už není hra. A alespoň já,  si i hrát chcit ☺.

• 2
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#3315 Býk51

Býk51

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2016 - 4:15

Nikdy jsem nevěřil, že se zúčastním zdejší diskuze. Ale ...

V příspěvcích 3324, 3328, 3335 + E-mailem jsem se svými přáteli byl napaden a osočen z nepoctivé hry GC při plnění PWT Čertova brázda. Toto tvrzení důrazně odmítám. Při všech svých aktivitách jsem vždy ctil pravidla "Flair play". Co dokazuje fotodokumentace (3324) logbooku?  Že děláme prasárnu - žabičkování? Mimochodem, že se toto děje, se seznamuji až zde! Ujišťuji všechny,  že jsme si celou trasu PWT poctivě  "odpracovali". Protože PWT nemáme za humny, takže odlov byl rychlovka na 1 den (asi také nejsme jediní).  Z fotodokumentace však vyvstává otázka: " Kde jsou zapsáni zalogovaní kačeři, kteří v daném období PWT navštívili?" A jedná se o 5. 10, 15, ..(?) zalogovaných kačerů. Přátelé byli nazváni "kumpány". Kéž by všichni kačeři byli jako oni, nebyly by "šedivé" kešky, vyrabované krabky, zmizelé CWG, TB, ... a to mi věřte! Naši předkové se řídili moudrostí: "Dvakrát měř, jednou řeš!". V našem případě: "Napřed přemýšlej a pak mluv!", Myškine, Novom, dr.voto, .., to se nestalo, že? Ano, kešky jsou různé - líbí se, nelíbí, ale i "draivky" jako tento trail, mají své kouzlo. Proto i PWT přitahuje, což je vidět na její návštěvnosti. Díky ownerovi za práci, kterou si se sestavením PWT dal.

Zdravím všechny kačery, kteří ctí pravidla "Fair play" a slušnost.

P.S.: Šlápnout vedle se může stát každému, ale slušnost je omluvit se.

GC se v mých seniorských letech stal příjemnou zábavou a neoprávněnými, neověřenými výpady se nenechám odradit ani otrávit. Na to vemte jed!!!

Býk51

• 8

#3316 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2016 - 8:08

To kouzlo PWT tu už bylo zmíněno - rychlé nahonění bodů. :) Poděkování ownerovi (spíš rozsévači geobordelu) prosím do logů u keší (které stejně nikdy číst nebude). ;)

Nicméně musím uznat, že jev, kdy mezi Myškinovými logy jste zalogování jen vy, je opravdu zvláštní a dá se zřejmě věřit tvému ohrazení, že v tom přesunu logbooku nejedete. Řekněme, že to přesunul někdo jiný a nezalogoval se - umí si někdo z přítomných představit scénář, jaký by tomu odpovídal?

• 3

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3317 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2016 - 8:37

Nicméně musím uznat, že jev, kdy mezi Myškinovými logy jste zalogování jen vy, je opravdu zvláštní a dá se zřejmě věřit tvému ohrazení, že v tom přesunu logbooku nejedete. Řekněme, že to přesunul někdo jiný a nezalogoval se - umí si někdo z přítomných představit scénář, jaký by tomu odpovídal?

Na PWT je mozny uplne vsechno. Uvedom si ze se tam soucasne deji nasledujici veci:

1. Lidi normalne regulerne logujou kes za kesi.

2. Lidi zalogujou v logbooku nekam mimo poradi, kam se zrovna trefej.

3. Lidi nelogujou vubec. Lognou kazdou desatou, protoze to stejne nikdo nezkontroluje.

4. Nekteri premistuji logbooky, samozrejme obema smery.

5. Svepomocnou udrzbou obcas nekdo nejakej logbook vymeni.

6. Svepomocnou udrzbou nekdo obnovi zdanlive zmizelou kes, cimz vzniknou dve kese a dva logbooky.

7. Obcas nekdo duplicitni kes najde a odstrani.

8.--10. Na par moznosti jsem jiste zapomnel

Kdyz se tohle vsechno deje soucasne, je to takovej bordel, ze dohledavat cokoliv je naprosto nemozny. Ze je kacer v kesi zapsanej neznamena ze na ni skutecne byl. A ze ho nevidis na prvni pohled zalogovanyho v logbooku neznamena ze na ty kesi nebyl. A ze je tam zapsanej dvakrat neznamena ze je idiot co chodi furt dokola logovat jednu kes.

Neres to, existuji lidi co si mysli ze cim vic prouzku, tim vic Adidas. Jini si mysli, ze cim maji vetsi cislo v profilu, tim jsou lepsi kaceri. Kdyz se do tohodle primota normalni clovek, tak na to jen zira s otevrenou hubou.

• 22

#3318 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2016 - 9:11

Řešíte tu zase jen ty samé ptákoviny ohledně PWT, které se tu už do nekonečna v různé podobě opakují. Kdyby jste raději čas věnovali alespoň užitečnějším věcem

• -1

#3319 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2016 - 15:01

Upozornit na podvodníky a zkusit to vyřešit mi jako ptákovina nepřijde. Jako každá jiná hra má i tahle svá pravidla. Otřepané ať si to každej hraje jak chce je jen klišé, které vyhovuje asi právě těm co si s nějakou etikou a pravidly nelámou hlavu. Já bych třeba v případě prokazatelných podvodů v této hře napsal i nick.

• 5

#3320 see.bee

see.bee

XXX

• Members
  • PipPipPip
  • 855 příspěvků(y)

Publikováno 09 únor 2016 - 15:25

Bohužel, zvlášť podobné PWT podél silnic, lákají k určitému porušování pravidel (žabičkování,.....). No a co, se z toho nep......u. Je to věc dotyčných. PWT podél silnic není nic víc než o bodech. Je to daň, kterou umožňují pravidla, tak se s tím smiřte. Nezažil jsem nikdy žádný, který by mne zavedl na krásné místo, nebo donutil trocha rozhýbat mojí tělesnou stránku. A že někdo má tyto PWT odloveny? No, má spoustu bodů, musel sedět několik hodin v autě a "nějakým" způsobem lovit. Podobných bodů si zrovna moc nevážím a raději si projdu po sérii v lese.

• 1

6 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama