Me spis prijde dojemne ze ma nekdo takovou peci o to, cemu ostatni venuji svuj volny cas
Jinak teda je to fakt slozity. Co uz je podvod ve hre kde jedine pravidlo je nick v logbooku? Asi kdyz tam ten zapis neni, co? Nic jineho totiz v podstate postihnout nemuzete. Jenze ani tohle nefunguje. Viz nejen dira v logach na PWT o ktere tu byla rec, ta fakt muze mit nekolik racionalnich duvodu. Ale me se treba stalo, ze mi owner jedny kese nenasel muj log v kesi kde nejen ze jsem byl, ale dokonce jsem si 100% jistej ze jsme se tam zapsali. Chybejici log jsem nedavno resil i na jedne moji kesi. V obou pripadech se to vysvetlilo, nikde nikdo nepodvadel, logy zustaly platne. Jsou naopak i pripady kdy log v logbooku je, vsichni vedi ze dotycny se ke kesi ani nepriblizil, stejne s tim nikdo nic nenadela.
Pak jsou klasicky finalkari. Odsoudi je skoro kazdej, casto vcetne tech co sami finalkarej. OK. Kdo vezme nekde cizi souradnice a jde na finalku, je asi vseobecne spatnej. Jenze kde je ta hranice toho finalkare? Vcera vecer jsem o tom zrovna filozofoval pri cteni logu na jedny obtizne lustitelny kesi. Kdyz tam jeden kacer priznal ze to zfinalkaril, tak to seredne schytal. V poradku. Jenze na ty kesi je hafo logu " tohle bych nikdy nevyresil, tak jsem si nechal poradit". Tehle logu je cela skala kde to zacina priznanim mirneho nakopnuti, pokracuje pres par poradnych kopancu, az k tomu ze dotycny prizna ze si ani neskrt a bylo mu to cele nadeleno. O kolik je lepsi ten co si necha rict cele reseni, nez ten co si necha rict rovnou souradnice? O to ze to aspon zkusil? Jo, to se urcite ceni. Ale nekteri to ani nezkusej. Proste ten podil na reseni kese se pohybuje spojite od nuly az po 100%. Kde je ta hranice odkdy je to prasarna? Musim ty kese zmaknout 100%,nebo staci 90, 50, nebo jen 10%? Totez plati pro spolecny odlovy. Jdou na kes 2, jeden regulerne vylustil, druhej je s nim akorat v aute, tak ji ma taky. Naprosto bezna vec, nikdo se nad tim nepozastavi. Pak ale clovek narazi na log, ze na ty mysterce bylo 10 lidi najednou, v extremnich pripadech i vic. Vetsina z nich ani netusi co zalogovali. Kde tady je ta hranice kdy uz je to bohapusta prasarna?
Kdyz se pak rozhlidnete po tech tezsich kesich treba v Praze, zjistite ze treba ma mysterka 100 FI logu, ale vylustilo ji typicky neco mezi 5-10 lidma. Zbylejch 90-95 se pohybuje v tom pasmu od vylusteni s napovedou, pres vylusteni s prozrazenim reseni az po kompletni plnohodnotne zfinalkareni. Obzvlast pikantni to pak je jakmile clovek cte ty logy na vetsi mnozine tech kesi. Zjisti ze jsou lidi co skoro vzdy regulerne lustej. Ze jsou lidi co si vzdy nechaj poradit, jinak receno nevylustej sami nic, ale aspon se snazej. Jsou i lidi co se ani nesnazej, na ferovku pokazdy napisou ze tohle je nad jejich sily, ale nastesti znaji nekoho kdo jim rekl co s tim, nebo je tam vzal s sebou. A pak jsou lidi co loguji zasadne jen o pocasi, protoze vic o kesi nevedi. Ty kategorie jsou celkem jasne ohraniceny a fakt existuji lidi co maj zalogovanou prakticky celou Prahu, prestoze v zivote nelouskli vic nez D2. Precist si logy na tech mysterkach je fakt mnohem smutnejsi cteni, nez co se deje na powertrailu. Aspon pro me.