Bylo horší než na depku, když jsme předloni lovili na podzim keše Podpalubí korábské archy u Kdyně a najednou se pod námi ozvala střelba jak u Verdunu. Přijeli jsme dvěma auty, nikde si žádné infocedule o honu ANI JEDEN nevšimli. Jedno auto zůstalo dole pod lesem a mým, pár měsíců starým, jsem vyjeli výš, kde jsme ho nechali a obešli celou sérii s bonusem. Střelba začala při našem návratu právě směrem, kde jsem parkovala svého téměř nového kombíka. To, že kousek pod námi vyběhla skupina divočáků nebylo až tak děsivé jako představa auta po několika kulích, že by trefili nádrž jsem radši ani neuvažovala. Byla jsem shodou okolností ve společnosti kačera, který také chodí na hony a tak má dobrý odhad jak vzdáleností, tak pozná na rozdíl ode mě podle zvuku zbraně. Hodně se divil, že les nebyl uzavřený.....
Naopak se mi stalo, že jsem loni zastavila u lesa, kde opravdu byla výstraha, že v období od....do.....probíhají hony a je zákaz vstupu. V tom případě kdo nerespektuje, ať se potom nediví.
Myslím si, že objíždět vývěsky na návsích v přilehlých obcích ale asi nebude nikdo z nás? Nedovedu si to ani trochu představit, když u jedné vesnice do lesa vlezu/vlezeme a u jiné vyjdeme. Že by se nejdřív měla uskutečnit okružní jízda, jestli není na některé z vývěsek varování a nebude se střílet? Mno, potěš koště.
Ohradníky - jo, nechodím přes ně, ale už se mi kdysi stalo, že než jsem se vrátila z lesa, tak kolem mého tehdejšího zeleného Fokůsku zaparkovaného na kraji louky u polňačky se páslo stádo býků, co odněkud uteklo. Super zážitek, tak jsem se dlouho nebála, snad ani při oné střelbě.