Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3561 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2016 - 17:07

Je otázkou (spíš pro lokální znalce), zda to nemůže být dílo známých místních budižkničemů z ochrany přírody. Precedens by tu již byl

V těchto končinách už byl konflikt s jedním samozvaným ochráncem přírody ale bylo to už před delší dobou a potom se nic nedělo.

Nicméně GCJHM3 někdo krade opakovaně, GC48DM6 teď zmizela taky, moje GCY9V7 zmizela mezi 29.12. a 30.12. i když tam spíše podezírám nějakého cachera, že mu spadla do té skalní rozsedliny dole a nepřiznal se.

• 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#3562 dachmh

dachmh

dachmh

• Members
  • PipPipPip
  • 673 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2016 - 19:18

Nečekal jsem, že můj první příspěvek bude v tomto fóru.

Keše od Vincenz07 jsou známé daleko za hranicí Českého ráje (Sherwoodu). Bohužel se našel nějaký omezený jedinec.

GC5H3K4

5.png Archive
05.04.2016

jak to tak vypadá, řádí tu škodná....

Bacha, nepřítel naslouchá...

Moc bych za to nedal, že už zase začal řádit  :angry:  :angry:  :angry:  - http://jt.wz.cz/canc...aj_varovani.htm

Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 09 duben 2016 - 19:28
příspěvek upraven - vytažena odpověď z citace

• 1

66a3754e-2868-4080-a113-2f44626f10e7.png

#3563 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2016 - 20:36

Bacha, nepřítel naslouchá...

Moc bych za to nedal, že už zase začal řádit  :angry:  :angry:  :angry:  - http://jt.wz.cz/canc...aj_varovani.htm

Takhle cílevědomě se zatím neprojevoval, tahle škodná má očividně účet na GC a jde po cachích velmi tvrdě. Jsem zvědavý, jestli někdy praskne, kdo to dělá.

• 0
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#3564 Barbuxa

Barbuxa

Newbie

• Members
  • Pip
  • 1 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2016 - 9:03

Nečekal jsem, že můj první příspěvek bude v tomto fóru.

Keše od Vincenz07 jsou známé daleko za hranicí Českého ráje (Sherwoodu). Bohužel se našel nějaký omezený jedinec.

GC5H3K4

5.png Archive
05.04.2016

jak to tak vypadá, řádí tu škodná. 

Byly to moje neoblíbenější keše a byla jsem moc ráda, že jsou hned "za rohem". Chyběla nám poslední :( vlastně první z celé série  a nechávali jsme si ji na jaro. Vincenzovi kešky pro nás vždycky znamenaly něco trochu víc. Kolikrát nás také pořádně potrápily :) ale výsledek za to vždycky stál. Sherwood bez Robina už nebude tím Sherwoodem, co býval. 

Nechápu, co někdo může mít z takových krádeží a je mi z toho tak nějak smutno :( hlavně kvůli Vincenzovi. 

• 0

#3565 geobublina

geobublina

Bublina

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 11 duben 2016 - 22:57

Dala jsem si tu praci, odvezla cestovatele do Irska (do nejstarsi kese) a nez jsem dozalogovala nedockavec grabnul. Uz jsem ani nemela chut to resit... Ja nevim, ale tyden proste cekam nebo tomu cloveku napisu... kor kdyz je dotycnej cizinec a nemusi byt furt online a pripadne courat po te cizi zemi vic dni... achjo.

• 0

#3566 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2016 - 14:46

GC5H3K4

5.png Archive
05.04.2016

jak to tak vypadá, řádí tu škodná. 

Je mi z toho smutno, když vidím seznam jeho přeškrtaných keší. Těšili jsme se, že vždycky když budeme mít cestu na Jičín, že tam na nás bude nějaká lahůdka od Vincenza zase čekat a kvůli nějakýmu zamindrákovanýmu kret..ovi je po všem. :angry:    

• 0

#3567 dachmh

dachmh

dachmh

• Members
  • PipPipPip
  • 673 příspěvků(y)

Publikováno 12 duben 2016 - 15:34

Dala jsem si tu praci, odvezla cestovatele do Irska (do nejstarsi kese) a nez jsem dozalogovala nedockavec grabnul. Uz jsem ani nemela chut to resit... Ja nevim, ale tyden proste cekam nebo tomu cloveku napisu... kor kdyz je dotycnej cizinec a nemusi byt furt online a pripadne courat po te cizi zemi vic dni... achjo.

Přesně tohle se mií stalo v severním Polsku. Dejme tomu v poledne jsem dal cestovatele do kešky a po návratu z celodenního cyklovýletu koukám, že ho někdo grabnul. Taktéž jsem to neřešil, jen mě to utvrdilo v tom, že vinou masovosti se vytrácí zdravý rozum  :angry:

• 6

66a3754e-2868-4080-a113-2f44626f10e7.png

#3568 vlastin

vlastin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2016 - 18:49

Nějak nám zkomplikovali popisování foteček při nahrávání logu na GC. No nic je to aspoň trochu složitější a dýl to trvá. :(  

Tento příspěvek byl upraven od vlastin: 15 duben 2016 - 18:49

• 0

#3569 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2016 - 10:44

Ježíši nestraš. Mému PC to už tak trvalo dlouho a zrovna se chystám nahrát fotky skoro za půl roku. To abych si na to vzala dovolenou :-(.
  • 0
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#3570 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2016 - 8:20

Sníh! Dneska! Tady! Počasí se zbláznilo.

• 1

#3571 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2016 - 8:54

Nějak nám zkomplikovali popisování foteček při nahrávání logu na GC. No nic je to aspoň trochu složitější a dýl to trvá. :(  

Můžeš to nějak specifikovat? Já jsem si totiž za poslední roky žádné podstatné změny nevšiml.

• 2

#3572 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2016 - 9:16

Ale tak má nárok, je pořád apríl. :)

• 3

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3573 LudaL

LudaL

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 310 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2016 - 16:49

No a? Pro nás Liberáčáky běžná věc. Jó kdyby už byl červen, tak je to skutečně k divení, ale i to už tu bylo.

• 0

#3574 vlastin

vlastin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 90 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2016 - 21:04

Můžeš to nějak specifikovat? Já jsem si totiž za poslední roky žádné podstatné změny nevšiml.

Mno. Před nedávnem jsem fotku si nadepsal př. Kostel.jpg a měl jsem ty fotky už popsané pro své použití a v popisu u logu byl - Kostel.

Nyní se tam neobjeví žádný popis (bez popisu), ale ten popis musím znovu ještě napsat do názvu fotky.

Vím někomu to nevadí, ale místo jednoho popisu dávám dva.

• 2

#3575 Viktor36005

Viktor36005

Viktor36005

• Members
  • PipPipPip
  • 129 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2016 - 21:32

Vlastin  :  Nějak nám zkomplikovali popisování foteček při nahrávání logu na GC........

Popisování fotek mi nevadí , ale poslední dobou stále častěji zjišťuji (při prohlížení galerií u keší) že spousta kačerů vkládá fotky různě obrácené, otočené o 90° atd. Je to takovej problém si s vkládáním fotek trochu pohrát a otočit je "hlavou nahoru" ??????

• 3

#3576 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2016 - 22:04

Problém je, že spousta foťáků má senzor otočení a poznamenává to do exifu. Většina prohlížečů fotek to umí použít a fotku zobrazí správně otočenou. Ale uploader do galerie tuto informaci použít evidentně neumí. Takže vidím fotku, vložím ji a je otočená. Nemůžu s ní dělat nic jiného, než ji smazat, v nějakém editoru otočit natrvalo a vložit znova. Na to se asi mnozí vykašlou. Tento problém znám třeba z waymarkingu.

A dokonce v jednom fóru se nahraná fotka nedá ani smazat. Takže blbě nahraná je tam napořád.

Tento příspěvek byl upraven od mpik: 25 duben 2016 - 22:06

• 1

#3577 Onygzz&Pudinka

Onygzz&Pudinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2016 - 22:18

Fotka se dá zpětně upravit (otočit) přímo v rozhraní GC.Com ;-)
  • 6

#3578 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2016 - 22:19

Takže vidím fotku, vložím ji a je otočená. Nemůžu s ní dělat nic jiného, než ji smazat, v nějakém editoru otočit natrvalo a vložit znova. Na to se asi mnozí vykašlou. 

Nemáš tak úplně pravdu - při editaci fotky je na GC.com možné s ní pootočit a není nutné ji mazat a nahrávat znova  ;)

Problém je spíš v tom, že spousta hráčů tak chvátá, že vlastní logy (zejména ty odeslané z terénu telefonem) už po sobě nekontroluje a jsou schopní pak klidně i zalogovat jednu a tu samou keš několikrát. S fotkou. Bez fotky. S tečkou. Pak přidají smajlíka atd.

Mažu podobné duplicity několikrát do měsíce a není to zdaleka problém jen začátečníků :(   

• 2
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#3579 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 25 duben 2016 - 22:25

To co jsem psal, platí pro waymarking. Pokud se fotka dá na GC.com po nahrání otočit, je to dobře. Asi jsem to nikdy nepotřeboval. Ale asi spousta lidí fotku nahraje a už se ani nepodívá, jak to dopadlo.

• 0

#3580 erebi

erebi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 374 příspěvků(y)

Publikováno 29 duben 2016 - 6:28

Tak uz mi taky napsal ten lumen "tomcak1994". Zajimave je, ze loudil jen kod k zamku, co je na kesi, nikoli souradnice samotne. 

Jen nechapu, proc to dela. Dle poctu nalezu to kombajnista nebude. Spis to tipuju na nejakou mentalni poruchu.:) 

• 1

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.

13 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 13 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama