Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3641 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1103 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 12:10

bejcci - Koukni do wiki, co znamená zkratka k.t. za jménem (nebo podpis Kolomba) a úplně nejlepší bude, když si najdeš podpis Hpluse. Myslel jsem, že tohle jsou elementární věci, co by zdejší uživatel mohl znát :(

Ne, to není o obdivu němců. To je o ...... podporované ...... 

Bohužel, napsat to tu polopatě, tak mám nejen palce dolů. Ale co čekat od pana zelináře, když se v GC pohybuje také pouze virtuálně (viz onehdá diskuze o eventech na které nechodí, ale poradit uměl)

Modrak - podle mě nějaký konspirátor vydedukoval, že když tady před časem "jeden" vypustil hlášku o majzlíku, tak že automaticky k přístupu na finálkový server dostaneš i kladivo :) Takhle vznikají urban legend

tomy.22: ještě jednou se do mě navezeš, tak letíš

Tak tohle bych prosil vysvětlit. Jinak to je tady chucpe* a ty buduješ "dobré jméno".

Nebo snad chceš tvrdit, že např. s těmi eventy to bylo jinak a o víkendu půjdeš na svůj první? Že navážení se do lidí (pomlouvání), kteří rádi loví série, že jsou míň "aristokratičtí" kačeři, jenom proto, že loví, to co je baví, ale neshoduje se to se zdejší navzájem si přizvukující skupinkou? Že je normální podsouvat lidem, kteří když "kešují ve velkém" a tudíž umí ovládat legální nástroje, aby byli efektivní, luští do šuplíku atd., že jsou podvodníci?

Tepejte si tady konkrétního kačera za konkrétní skutek - např. když Seedcorp navrhoval kladivo, nebo XY pošle na net balík finálek. Ale tohle je hnus velebnosti.

* povolené slovo, respektive pro někoho, když ho použil proti mě - to si můžeš dohledat.

• 1

#3642 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5459 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 12:15

Byly staženy další dva eventy na stejné datum - GC6HP3B CWG výměna a GC6EKY8 Růžová v Růžové. Odhaduji, že se zároveň s MEGA nebude už nikdy moci nic dalšího pořádat v okruhu ??? kilometrů. Další "zploštění" hry. A kdy přijde na řadu zákaz odlovu krabiček v takový slavnostní den? :-(

(Mne osobně se to nedotýká, já mám asi maximum možného. Ale vadí mi to z principu.)

Když si přečteš celý ten odkazovaný text z HELP centra, tak vlastně jsou zakázané už i CITO eventy k MEGA/GIGA na úklid odpadků z těch eventů. A ten okruh je 30 mil.

• 0

#3643 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1645 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 12:34

Sice by mne docela zajímalo, jak dokáží kačeři zaneřádit během eventu prostor cca 7200 km2 kolem místa konání, ale nejsme holt zemí neomezených možností.

Že ale pořádat nějaké vážněji myšlené CITO v den konání MEGA/GIGA je kontraproduktivní, i když se netýká úklidu odpadků z toho eventu, je pravda. Jak by to bylo o den dřív nevím, ale rozhodl jsem se to nezkoušet, i když ten sobotní termín by se mi byl býval hodil.

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#3644 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 14:44

Když si přečteš celý ten odkazovaný text z HELP centra, tak vlastně jsou zakázané už i CITO eventy k MEGA/GIGA na úklid odpadků z těch eventů. A ten okruh je 30 mil.

No, potěš koště! Těšila jsem se na přednášky a na některý z recesisticky laděných doprovodných eventů  a jak vidím, už vlastně nemám důvod do Prahy jezdit. Vzhledem k množství přihlášených se na přednášku pravděpodobně nedostanu, doprovodné eventy nebudou...takže se známými se radši sejdu někde venku a klidně bez bodu než v mumraji, který pravděpodobně nastane se současným počtem přihlášených.

Zkusili jste někdo dát do mapy, kde všude tedy už nepůjde  kvůli ME pořádat běžný event? Tohle GS fakt přehnal, dovolím si tipnout, že smůlu by mohla mít i třeba taková Příbram ? 

Rozumím GS čím dál míň, na jednu stranu jim vadila krásně vymyšlená a promyšlená hopsající žába, kde se plno lid skvěle bavilo ( jenže kačeři nebyli ve stejný čas na stejném místě ), ale sami na druhou stranu začali podporovat ty, co přijdou na event, bouchnou razítko a mizí.  Proč vlastně takový člověk na event jde, když nechce poznat další natož zůstat na program připravený ownerem a kde je GS dříve propagovaný smysl eventů?

A když vezmeme ME typu Bratislava, tak co po posledních "pravidlech zbyde" ? 

No nic, jdu udělat přípravu na noční keš a radši zmizím do lesa než ....

• 4

#3645 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

Advanced Member

• Reviewer
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 15:51

No, potěš koště! Těšila jsem se na přednášky a na některý z recesisticky laděných doprovodných eventů  a jak vidím, už vlastně nemám důvod do Prahy jezdit.

Takže když doprovodné programy nebudou za body, nejsou pro tebe zajímavé?

• 1

Tobias Reviewer
ExReviewer pro ČR – kraje Moravskoslezský a Olomoucký

#3646 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 16:12

Tohle je dulezitej moment. Myslim ze pro spoustu lidi nejsou. Koukal jsem treba jak to fungovalo v Terezine. Spousta lidi se tam nejak motla, eventu se nijak aktivne nezucastnili, jen si je kompletne zalogovali. Na doprovodnej program kaslali, jen logovali co slo. Nekteri meli zaludek logovat to fakt vsechno vcetne toho soutezniho eventu, nekteri jen ty normalni. Jinak na megaci obecne soucasti silenstvi jsou akce typu posbirat za den co nejvic ruznejch ikonek atd. Proto tam vzdy bylo symbolicke CITO a dalsi veci. Zrejme tam polovina lidi jede kvuli temhle zajimavejm bodum. Kdyz se to ustrihne, je docela mozny ze zajem o megace dramaticky upadne. Takze by ty omezeni v zasade k necemu preci jen ve finale dobry byly :)

• 9

#3647 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

Advanced Member

• Reviewer
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 16:16

Tohle je dulezitej moment. Myslim ze pro spoustu lidi nejsou. Koukal jsem treba jak to fungovalo v Terezine. Spousta lidi se tam nejak motla, eventu se nijak aktivne nezucastnili, jen si je kompletne zalogovali. Na doprovodnej program kaslali, jen logovali co slo. Nekteri meli zaludek logovat to fakt vsechno vcetne toho soutezniho eventu, nekteri jen ty normalni. Jinak na megaci obecne soucasti silenstvi jsou akce typu posbirat za den co nejvic ruznejch ikonek atd. Proto tam vzdy bylo symbolicke CITO a dalsi veci. Zrejme tam polovina lidi jede kvuli temhle zajimavejm bodum. Kdyz se to ustrihne, je docela mozny ze zajem o megace dramaticky upadne. Takze by ty omezeni v zasade k necemu preci jen ve finale dobry byly :)

To je ale smutné. Doprovodné programy přece mohou být zajímavé a lidi si je mohou užít, i když za to body mít nebudou.

• 1

Tobias Reviewer

#3648 Evca.N

Evca.N

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 707 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 16:54

To je ale smutné. Doprovodné programy přece mohou být zajímavé a lidi si je mohou užít, i když za to body mít nebudou.

No jasně, ale půjdou tam fakt jen ti, kteří o to stojí ( o tu aktivitu) a ne ti, co chtějí jen bod...

Je to smutný, ale je to bohužel fakt - viz Modráka, který má ohledně loňskýho Terezína naprostou pravdu. Bylo to šílený. Jsem zvědavá, jak to bude vypadat letos, když tam nejsou oficiální eventy, ale jen doprovodný program bez bodu.

• 0

#3649 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 16:57

Tobiasi, vytrhl jsi jen kousek z mého textu, mám především obavy, že na vlastní program ME se nedostanu = nevejdu ( ne tedy z důvodu, že bych byla nějak prostorově výrazná, ale že se počet zalogovaných neskutečně zvýšil  ) a pokud vím, tak doprovodné  eventy, prostě nebudou. Nejde o body, ale že se nic dalšího než ME v dost velkém okruhu publikovat nesmí, o tom to je. Pokud byly doprovodné eventy, každý si vybral podle svého zájmu, lidi se trochu rozprchli......Kdo mě zná, ten ví, jak nemám ráda davy ( čím jsem starší, tím víc ). Kdybys navíc věděl, kolik toho z loňska nemám zalogováno, uznal bys, že mně fakt o nějaké to číslo u nicku zrovna  nejde. ;) Jsem prostě typ, co se radši sejde s pár známými kačery bez bodu někde u deskovek nebo grilování než aby se mačkal v davu na ME a nic neviděl ( jsem minikachna  :(  ).

Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 20 May 2016 - 16:58

• -1

#3650 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 16:59

Edit: reakce na Tobiase:

samozřejmě, ale například v případě Krimieventu s omezeným místem na těchto doprovodných akcích hrozí reálné nebezpečí, že se na žádný nedostanu (protože nečíhám nonstop u počítače na otevření eshopu) a potom bych svou účast na celém Megaeventu dost zvažovala, protože bych si připadala, jako že jedu právě jen pro tu ikonku...

Tento příspěvek byl upraven od jessie.r: 20 May 2016 - 17:01

• 3

#3651 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 17:08

Přesně tak, jde mi o program - pokud by si Tobias přečetl můj první příspěvek celý, tak by snad nevytrhl jen kousek. Když se nedostanu na přednášky, nemám důvod se hrnout sto km tam a zase sto zpátky, to si radši vyberu na volný den jiný program. Je jedno jestli s gc nebo se pojedu koupat na pískovny nebo máknu na zahradě, sejdu se se známými, prostě cokoliv jiného než se jen mačkat v davu bez programu, kvůli kterému jsem se původně přihlásila. Už si rozumíme?

• -1

#3652 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

Advanced Member

• Reviewer
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 17:09

Tobiasi, vytrhl jsi jen kousek z mého textu, mám především obavy, že na vlastní program ME se nedostanu = nevejdu ( ne tedy z důvodu, že bych byla nějak prostorově výrazná, ale že se počet zalogovaných neskutečně zvýšil  ) a pokud vím, tak doprovodné  eventy, prostě nebudou. Nejde o body, ale že se nic dalšího než ME v dost velkém okruhu publikovat nesmí, o tom to je. Pokud byly doprovodné eventy, každý si vybral podle svého zájmu, lidi se trochu rozprchli......Kdo mě zná, ten ví, jak nemám ráda davy ( čím jsem starší, tím víc ). Kdybys navíc věděl, kolik toho z loňska nemám zalogováno, uznal bys, že mně fakt o nějaké to číslo u nicku zrovna  nejde. ;) Jsem prostě typ, co se radši sejde s pár známými kačery bez bodu někde u deskovek nebo grilování než aby se mačkal v davu na ME a nic neviděl ( jsem minikachna  :(  ).

To, co jsi napsala zkrátka mi vyznělo tak, že když to nebude za bod, považuješ za zbytečné do Prahy jezdit.

No, řekl bych, že stahuješ kalhoty a při tom brod je ještě daleko ;-) Zatím neznáme kapacitu jednotlivých akcí a věřím tomu, že se na některé dostaneme. Kačeři se i tak mezi akcemi rozmělní, spousta z nich bude lovit labky a kešky v okolí.

Jinak nevidím rozdíl v tom, když budou doprovodné akce publikované jako eventy nebo když si budeš místo rezervovat na eshopu. Po zalogování na eventu by bylo stejně nutné si rezervovat akci na eshopu.

• 0

Tobias Reviewer

#3653 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2746 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 17:19

Jinak nevidím rozdíl v tom, když budou doprovodné akce publikované jako eventy nebo když si budeš místo rezervovat na eshopu.

Trochu rozdíl v tom je. Pokud doprovodné akce nebudou za body, nenahrnou se tam honibodi, ale jen ti co budou mít "bezbodový" zájem a u některých ME pak může vzniknout problém s počtem přihlášených.

• 0

#3654 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

Advanced Member

• Reviewer
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 17:22

Přesně tak, jde mi o program - pokud by si Tobias přečetl můj první příspěvek celý, tak by snad nevytrhl jen kousek. Když se nedostanu na přednášky, nemám důvod se hrnout sto km tam a zase sto zpátky, to si radši vyberu na volný den jiný program. Je jedno jestli s gc nebo se pojedu koupat na pískovny nebo máknu na zahradě, sejdu se se známými, prostě cokoliv jiného než se jen mačkat v davu bez programu, kvůli kterému jsem se původně přihlásila. Už si rozumíme?

Jo, už si rozumíme :)

• 0

Tobias Reviewer

#3655 Tobias Reviewer

Tobias Reviewer

Advanced Member

• Reviewer
  • PipPipPip
  • 125 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 17:33

Trochu rozdíl v tom je. Pokud doprovodné akce nebudou za body, nenahrnou se tam honibodi, ale jen ti co budou mít "bezbodový" zájem a u některých ME pak může vzniknout problém s počtem přihlášených.

Tak to je přece dobře, že se na akce budou hlásit jen ti, co o ně mají zájem a nebudou místo zabírat "honibodi". Já bych právě řekl, že když jsou akce za bod, tak honibodi způsobují největší potíže, když přihlášením zabírají flek těm, kteří by se chtěli opravdu zúčastnit a při tom po zalogování zmizí a místo je volné.

Některé aktivity na megáči samozřejmě mohou mít omezenou kapacitu, ale vyřešit přitažlivost nabídky a harmonogram akcí už je na organizátorech. Na účastnících je pak zvážit, kterou akci chtějí opravdu vidět a kterou zase tolik ne. A rychle se rozhodnout, protože pak už to je o tom "kdo dřív přijde, ten dřív mele", ale to platí i u většiny klasických eventů, ne? :)

• 0

Tobias Reviewer

#3656 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 19:16

Skoro by člověk řekl, že mezi sebou mají někoho s přístupem k reviewerskému účtu, že? :)

Zase si rikam, ze kdyby meli pristup k revirnickymu uctu, tak zfinalkarili i moje oboje mloky (2x5/5 je prece super) a ty oni nedali. Dali jenom moji kotoucovku, ktera je vlastne bez lusteni.

• 0

#3657 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 20:10

Zase si rikam, ze kdyby meli pristup k revirnickymu uctu, tak zfinalkarili i moje oboje mloky (2x5/5 je prece super) a ty oni nedali. Dali jenom moji kotoucovku, ktera je vlastne bez lusteni.

Udelal jsem jeste jednu analyzu a ukazalo se, kdyz nepocitam tradicky, tak ostatni kese maj vsechny aspon rok stary, spis jeste mnohem starsi. Ale pred rokem to konci jak kdyz utne. Jedina vyjimka jsou Krkavci a ty mohli klidne vylustit, nebo se k nim mohli dostat nejak jinak. Ale jinak evidentne meli rok stary finalky. V kazdym pripade mloci byli finalkarum znami uz pred rokem, neni zadnej zasadni duvod aby je nemeli taky at uz to ziskali jakkoliv. Zajimavy ale je ze sli kolem a nic, ErikSi sel taky kolem a nic. Tak bud je nemaj, nebo je mohl odradit zamek. V kazdym pripade kdyby leakoval nejakej reviewer, muselo by to bejt pred rokem. Kdyby to bylo cerstvy, brali by i leccos novejsiho.

• 1

#3658 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 20 May 2016 - 22:40

To je trochu jako bych udělal tradičku bez logbooku, aby se mi tam nestahovali honibodi, ale jen ti, co mají čistou radost z nálezu. Ale chápu, že megaevent je náročný na organizaci a taky dost drahý. A každá noha, která přijde jinam než na megaevent, je promarněné vstupné.

• 0

#3659 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2016 - 5:45

Tak já celkem chápu, že udělat ve stejným čase event "přes ulici", to organizátorům vadit může. Ale nechápu, proč den předem se nedá v sousedním okrese udělat event s divadelním představením. Samozřejmě, že je možný zorganizovat pečení buřtů "bez bodu" , někde na vsi to asi není problém, ale v lokalitách, kde se všichni tak dobře neznají, například ve větších městech, je otázka, jak takovou bezbodovou geoakci svolat, aby se o ní cílová skupina dozvěděla.

• 0

#3660 Rico Reviewer

Rico Reviewer

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 87 příspěvků(y)

Publikováno 21 May 2016 - 6:01

Tak já celkem chápu, že udělat ve stejným čase event "přes ulici", to organizátorům vadit může. Ale nechápu, proč den předem se nedá v sousedním okrese udělat event s divadelním představením. Samozřejmě, že je možný zorganizovat pečení buřtů "bez bodu" , někde na vsi to asi není problém, ale v lokalitách, kde se všichni tak dobře neznají, například ve větších městech, je otázka, jak takovou bezbodovou geoakci svolat, aby se o ní cílová skupina dozvěděla.

A opravdu nemůžeš mít to opékání jiný víkend? Přijde mi to naopak lepší, protože někdo může mít mega v plánu a pak by přišel o akci doma.

Chápu že pro spoustu z vás je GS ten spatnej kdo vymýšlí zbytečná pravidla, ale zrovna v tomto případě mi to prijde praktické. Škoda je to spíš pro event, který by se dal hravě stihnout i s celým mega.
  • 3

8 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama