Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3661 Guest_Chasseur.cz_*

Guest_Chasseur.cz_*
  • Guests

Publikováno 21 květen 2016 - 6:36

Tak já celkem chápu, že udělat ve stejným čase event "přes ulici", to organizátorům vadit může. Ale nechápu, proč den předem se nedá v sousedním okrese udělat event s divadelním představením. Samozřejmě, že je možný zorganizovat pečení buřtů "bez bodu" , někde na vsi to asi není problém, ale v lokalitách, kde se všichni tak dobře neznají, například ve větších městech, je otázka, jak takovou bezbodovou geoakci svolat, aby se o ní cílová skupina dozvěděla.

Tak den před a den po ještě docela chápu. GS tu chce dát prostor organizátorům ME na uvítací a rozlučkové eventy a ty nemusejí probíhat jen 30 minut, ale klidně celé odpoledne. Případně může program některého ME začít třeba už v pátek odpoledne, i když je datum konání v listingu až sobotní.

Pokud by někdo chtěl uspořádat nějakou takovou akci v průběhu ME, věřím tomu, že by se v některých případech dalo domluvit s organizátory ME a tu akci třeba vymyslet v rámci ME doprovodného programu. Když bys to s nimi konzultovala s dostatečným předstihem, určitě by se to nějak dohodnout dalo. Pak by byla akce prezentovaná přímo na stránkách ME a lidi by o ní věděli. 

• 0

#3662 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2016 - 7:06

A opravdu nemůžeš mít to opékání jiný víkend? Přijde mi to naopak lepší, protože někdo může mít mega v plánu a pak by přišel o akci doma.

Chápu že pro spoustu z vás je GS ten spatnej kdo vymýšlí zbytečná pravidla, ale zrovna v tomto případě mi to prijde praktické. Škoda je to spíš pro event, který by se dal hravě stihnout i s celým mega.

Vadí mi ten princip. Zeměplk tu hru nevlastní, nemá na její myšlenku žádnej patent, nicméně pod záminkou spravování jejích stránek víceméně vytlačil všechny ostatní, kdo se na ní nějak podíleli, a teď parazituje na práci ownerú a tlačí tu hru směrem od zajímavosti a rozmanitosti do podoby, která mu bude sypat co nejvíc peněz a to ještě dle emerickýho modelu, bez ohledu na nějaký místní specifika. Putin hadr.

• 1

#3663 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2016 - 7:32

Zeměplk tu hru nevlastní, nemá na její myšlenku žádnej patent, nicméně pod záminkou spravování jejích stránek víceméně vytlačil všechny ostatní...

Omyl. Zeměplk TUTO HRU VLASTNÍ. Na její myšlenku sice patent nemá, takže si kdokoliv může založit vlastní odnož, kterou může pojmenovat klidně geocaching, ale vzpomeň si, jak všechny tyhle pokusy dopadly. Nejživotnější byl asi Opencaching od Garminu a i ten už je na pravdě boží.

Ono totiž to "spravování stránek" je právě to, co ty lidi u TÉTO HRY drží, především bodové konto. Je to vidět i na tom propíraném "opékání buřtů" - bez bodu je to horší než bez hořčice.

Mně to principiálně taky vadí, okruh 30 mil je na naše podmínky opravdu hodně. Opékání buřtů lze opravdu posunout o týden, ale problém může být s eventy, co mají tradici, pořádají se již několik let ve stejném termínu, jejich organizace trvá několik měsíců a jindy to prostě z různých důvodů nejde (časové možnosti apod.). Ownera takového eventu určitě nelze podezírat, že se snaží přiživovat na ME, ale smůlu bude mít tak jako tak.

Je zajímavé, že spousta challengí nebyla povolena, protože prý omezovala volné rozhodování kačerů, co a kdy lovit, ale že rozhodnutí uspořádat ME omezí ostatní v možnostech uspořádat event, a to ještě v takovém okruhu, to najednou nevadí.
  • 1
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#3664 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2016 - 9:57

....Velký event (ME) potřebuje velké přípravy a dají se na něm prodělat velké peníze a tady chápu to omezení, protože by se na tom mohla přiživit spousta dalších ownerů, kteří by bezpracně a hlavně beznákladově přetáhli lidi jinam....

Co je to za MEGA event, když ho ohrozí nějaký lokální event pro 20 nebo 50 lidí, na kterém se navíc prakticky nikdy žádné vstupné neplatí a nikomu žádný zisk negenerují, ownerovi teprve ne, spíš naopak? Jak "na něm přiživit"? To je pak MEGA jen podle názvu.

Hlavně GS nemá jaksi představu, jak vypadají evropská měřítka.

U nás se do okruhu 30 mil vejdou klidně i dvě krajská města, odpovídá zhruba jednomu kraji, což je hierarchicky jednotka na stejné úrovni, jako v USA jeden stát. Jak by se jim líbil zákaz jiných eventů v celém státě, Oregon, New Jersey, Washington...?

• 8

#3665 Hojší

Hojší

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 286 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2016 - 15:21

Kde byli se sroubovakem, at to nemusim hledat?

...no minimálně na sněhurce v klánovicích chybí od jejich návštěvy zámek :(

• -1

#3666 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2016 - 18:04

Ještě by mohl být zajímavý MEGA event v Rimini, v Mentonu, Nice, případně i v Trieru a dalších podobných místech. (Schválně jsem vybral místa celkem pravděpodobná.) To je pak hned na světě mezinárodní konflikt. ;-)

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#3667 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 293 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2016 - 19:44

Už jen chybí, aby se našlo 500 kačerů co budou každý třetí den jezdit po republice a každých 30 mil si pořádat jeden event (tedy po 500 WA megaevent). 

• 0

#3668 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 21 květen 2016 - 22:27

Zlatá doba, kdy se event stal megaeventem teprve tehdy, když se zalogovalo pět set kačerů. 

• 4

#3669 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2016 - 9:35

Už jen chybí, aby se našlo 500 kačerů co budou každý třetí den jezdit po republice a každých 30 mil si pořádat jeden event (tedy po 500 WA megaevent). 

Stačí každejch 50mil, ty rádiusy okolo každýho se krásně překrejou :D

Je fakt, že GS evidentně vůbec nepřemejšlí o měřítkách ve zbytku světa. Např když někdo udělá event v centru Prahy tak nejbližší event může bejt s odřenejma ušima v Mladý Boleslavi, v Kolíně, Voticích, Příbrami, Rakovníce, Lounech či Lovosicích. A to je teda, jestli je to fakt 30mil okolo, zatraceně velký území na ČR. 

Když vezmu třeba německý podmínky tak kdyby vznikl MEGA v Drážďanech tak maji třeba v Ústí nebo v Děčíně smůlu a na svuj event nemaj nárok.

To mi přijde fakt stupidní. Tohle by mohli revírníci u GS zmínit. Vím, že toho dělají hodně a z mýho pohledu dobře, ale GS měřítka v Evropě moc použít nejdou.

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 22 květen 2016 - 9:36

• 5

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#3670 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2016 - 20:45

Stačí každejch 50mil, ty rádiusy okolo každýho se krásně překrejou :D

Je fakt, že GS evidentně vůbec nepřemejšlí o měřítkách ve zbytku světa. Např když někdo udělá event v centru Prahy tak nejbližší event může bejt s odřenejma ušima v Mladý Boleslavi, v Kolíně, Voticích, Příbrami, Rakovníce, Lounech či Lovosicích. A to je teda, jestli je to fakt 30mil okolo, zatraceně velký území na ČR. 

Když vezmu třeba německý podmínky tak kdyby vznikl MEGA v Drážďanech tak maji třeba v Ústí nebo v Děčíně smůlu a na svuj event nemaj nárok.

To mi přijde fakt stupidní. Tohle by mohli revírníci u GS zmínit. Vím, že toho dělají hodně a z mýho pohledu dobře, ale GS měřítka v Evropě moc použít nejdou.

No vidis. A to se zatim bavime jen o megaeventu. Jenze takovej gigaevent je tisickrat vetsi, ochranne pasmo samozrejme taky. To pak v pohode vykreje celou planetu i s nizsima obeznejma drahama kolem. A samozrejme nestacej +- 2 dny, ale tisickrat tolik. Takze cca +-7 let. BTW na kdy je naplanovanej nejblizsi gigac? Jesli uz nejsme v kolizi. A jak je to u gigaeventu s doprovodnejma megaeventama uz nevim ani ja.

• 2

#3671 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2016 - 20:56

Pokud si správně vzpomínám, chodíval sem pán s podpisem "... a neberte se tak vážně."

Přinejmenším ten podpis tady docela chybí.

• 2

#3672 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 746 příspěvků(y)

Publikováno 22 květen 2016 - 21:31

No vidis. A to se zatim bavime jen o megaeventu. Jenze takovej gigaevent je tisickrat vetsi, ochranne pasmo samozrejme taky. To pak v pohode vykreje celou planetu i s nizsima obeznejma drahama kolem. A samozrejme nestacej +- 2 dny, ale tisickrat tolik. Takze cca +-7 let. BTW na kdy je naplanovanej nejblizsi gigac? Jesli uz nejsme v kolizi. A jak je to u gigaeventu s doprovodnejma megaeventama uz nevim ani ja.

A to ještě nevíš, že GS chystá v Seattle mezigalaktický teraevent :D :D :D !

• 5

#3673 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 8:30

Někdy výhledově se chystám na ITZ 1 http://coord.info/GC...rd.info/GC2GPGC, ale je disablovaná. Tak jsem se podíval, co se děje a owner si vzal krabičku domů na údržbu a kontrolu logbooku. Jsem zvědavý, jestli tam ti němečtí finálkáři jsou nebo nejsou zalogovaní. Ten listing jsem viděl už mnohokrát, ale nějak mi unikala informace, že je tam ještě bonusovka http://coord.info/GC2H0YX a docela mě překvapilo, kolik kačerů dokáže najít bonusovku, aniž by odehráli předchozí celodenní autowherigo. Že by další, co se odkopali?

• 0

#3674 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 8:38

Smrku, dělal jsem kontrolu a všichni zalogovaní (až na jednu výjimku) byli zapsaní i v logbooku.

P. S.: Kontrolu bonusovky jsem nedělal a asi ji zruším. Jedním z důvodů bude i to, co zmiňuješ, že ji vesele nacházejí i ti, co wherigo nikdy nejeli, takže její smysl zaniká.

Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 23 květen 2016 - 8:41

• 2

#3675 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 8:54

Jestli tě to trochu potěší, tak pro mě by určitě smysl měla. Když závod, tak alespoň závod s body. A razítkovací medaile na závěr.

• 0

#3676 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 9:23

Pokud se smí v době ME lovit obyčejné keše, tak jde v zásadě o how...no. Kolik těch ME je ročně ?? Dva tři kousky?? To snad není tolik, aby se z toho člověk hroutil.

Luboši, z pohledu běžného hráče máš nepochybně pravdu. Horší je ale pohled ownera „normálního“ eventu. Představ si, že připravuješ event typu Hradníkův pohár, ať uvedu něco, co je obecně známé. Pracuješ na tom skoro celý rok (samozřejmě průběžně), stanovíš si termín, všechno k tomu směřuješ (různá povolení, pomocníky, otevírací dobu různých míst) a pak ti třeba čtvrt roku před termínem někdo 50 kilometrů daleko vyjede s megaeventem. A jseš nahranej. Můžeš se to pokusit přesunout na jiný termín, ale taky to už nemusí jít. (Příklad: Já organizuju pravidelně „svůj závod“ pro nekačery. Poslední léta mi to vychází zhruba na sobotu v polovině září. Pokud bych s tím chtěl hýbat, nemůžu o týden, protože manželka jednou za 14 dnů je v práci, takže můžu hýbat jenom o 14 dnů. 14 dnů dozadu se nedá, protože to ještě hodně lidí bývá na dovolených, přece jenom je to začátek září. 14 dnů dopředu taky nemusí být OK, protože jednak se krátí dny a druhak mám třeba vymyšleno, že je poženu do nějakého objektu, který už ale za těch 14 dnů zavře. Ať tak či onak, vždycky to pro mě znamená komplikace.)

Chci tím říct, že nejen autoři ME mají s organizací svých eventů spoustu práce a nákladů, ale i s některými typy ne-mega eventů je práce fůry. A pokud pak ještě navíc přibyde ownerovi komplikace s termínem kvůli nějakému ME, tak ho to taky může hezky otrávit. A navíc to v dosti případech je úplně zbytečné, protože těžko si myslet, že owner eventu třeba na Kladně se účelově přiživuje na ME pořádaném o den později v Praze.

Já třeba už nějakou dobu uvažuju nad tím, že bych některý ze svých nekačerských závodů uspořádal ještě jednou pro kačery jako event (pokud vím, tak „Lucecitčiny“ tajné závody již prakticky skončily), ale podobná rozhodnutí či nařízení GS mě od toho spíše odrazují. Osobně s tím žít dokážu, ale z principu mi to vadí.

• 12

#3677 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 9:38

Pokud se smí v době ME lovit obyčejné keše, tak jde v zásadě o how...no. Kolik těch ME je ročně ?? Dva tři kousky?? To snad není tolik, aby se z toho člověk hroutil. Je tu ještě další pohled, honibodi na ME nepojedou, protože honit se pro jeden bod je blbost, že? A ti, kteří mají problém s novými pravidly můžou ME ignorovat a najednou bude problém nějaký ME vůbec publikovat.Pokud s tím máte ale fakt velkej problém, kdo vás nutí tuhle hru hrát?

Tohle je moc dobrej komentar. Pokud se smi lovit obycejne kese... Smi... Zatim... Jenze kdyz nekoho napadne myslenka chranit megac od okolnich eventu aby na ne lidi z megace neutikali, je mozny ze az po roce od zavedeni tohoto pravidla vyhodnoti jeho ucinnost, zjisti ze je naprosto nulova. Protoze kaceri z megace stejne utikaj za bodama na normalni kese, misto aby na megaci utraceli prachy za merchandising. Logicky dasli krok by byl zakazat logovani i normalnich kesi. Coz by se mozna setkalo s nadsenim owneru, spousta z nich je stejne pred najezdama kobylek chrani tim ze je na tech par dni odnese domu. Naopak navstevnici eventu by z toho asi radost nemeli.

Prijde ti tahle uz pritazeny za vlasy? Me taky. Ale to jeste neznamena ze se to nemuze stat. Kdyby tady pred rokem nekdo prisel s silenou vizi ze jednou GS zakaze eventy v okruhu 30 mil a dvou dnu, asi bysme si klepali na celo. No a vidis, stalo se.

Je to presne jak pise mh.mail. Nejde o to jestli se s tim da zit nebo neda, ale ten princip je pro me dost tezko stravitelnej.

• 5

#3678 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 815 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 9:57

No ještě že GS nesídlí v Rusku. Slyšel jsem jak ruská delegace bydlela v Praze, vozili je na Šumavu, do Krkonoš, do Moravského krasu, a oni se divili, jak má Praha krásné okolí. Američani jsou zvyklí, že sednou do auta a jedou dvě hodiny, než dojedou na hranici svých pozemků. Někteří Češi taky (mají takové auto).

• 6

#3679 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 12:00

Naprosto automaticky předpokládán, že pokud můj event bude publikovaný dříve než ME, nikdo mi ho nestopne. To bych udělal takovej tyjátr, že by si to nikdo za klobouk nedal. A že těch možností je a to se nabavím jenom o sociálních sítích.

Ale jo, tohle tu snad tusim Tobias nebo kdo nekde jasne napsal. Mozna v jinym vlakne. K tomuhle by dojit nemelo. Ale muze se stat to co se stalo ted, ze event kterej byl publikovaje pozdeji zas retractnou.

• 0

#3680 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 23 květen 2016 - 12:32

Naprosto automaticky předpokládán, že pokud můj event bude publikovaný dříve než ME, nikdo mi ho nestopne. To bych udělal takovej tyjátr, že by si to nikdo za klobouk nedal. A že těch možností je a to se nabavím jenom o sociálních sítích.

To je ovšem další otázka...zatím to funguje tak, že event není/nemá být/nesmí být(? viz *) publikován dříve než 3 měsíce před svým konáním, zatímco u MEGA/GIGA/TERA... je publikace obvykle 6 měsíců** předem. 
Takže může takový dříve publikovaný obyčejný event vlastně existovat?  :)

http://reviewer.cz/k...ani_kesi#eventy

Event by neměl být publikován více než 3 měsíce před konáním.

** dokonce až jeden rok http://support.groun...g=kb.page&id=86

10. Events that previously had Mega status can be posted online as a general event up to one year in advance of the event. If your event has not previously reached Mega-Event status but is expected to reach Mega status, it can be published up to one year in advance at the discretion of Geocaching HQ.

• 0

13 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 13 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama