Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3721 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2746 příspěvků(y)

Publikováno 17 June 2016 - 22:14

Jen aby se z tebe nevyklubal zakuklenej přisluhovač EU :D :D :D

A já furt nevěděl, proč dělají owneři série do kruhu, namátkou: TDK, GCS, Knoflíky, Čeští patroni a vrcholem všeho je 101 dalmatinů :D .

• 6

#3722 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 18 June 2016 - 18:30

Tak nevím jestli se mám smát nebo kroutit hlavou. Někdo jednomu kolegovy dal na keš Needs Maintenance : Neni tuzka. ;)

• 4

#3723 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 9:29

A vy snad děláte keše proto aby vám na ně chodili lidi? :D

Lidi mi na ně chodit můžou, ale ne v dešti!!!

Už ani nedávám do keší nějaké sešitky nebo bloky, ale vytisknu si logbook (1 list pro mikrokeše) na tiskárně - a až zvlhne a začne plesnivět, tak ho vyměním. Krabky Lock&Lock už jsou při velkém počtu keší neúměrně drahé, ostatní zas tak moc netěsní. Ještě tak nejlepší jsou od šunkových závitků nebo ruského vejce od fy Varmuža, ale musí se pořádné zaklapnout a v dešti logovat jedině pod deštníkem (což nejde, když je člověk sám...).

• -1
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#3724 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 9:36

Tak nevím jestli se mám smát nebo kroutit hlavou. Někdo jednomu kolegovy dal na keš Needs Maintenance : Neni tuzka. ;)

Ještě lepší je:

In autíčko, out magnet.

Potřebuje údržbu, nedrží na svém místě!

• 5
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#3725 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1103 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 9:44

Lidi mi na ně chodit můžou, ale ne v dešti!!!

Už ani nedávám do keší nějaké sešitky nebo bloky, ale vytisknu si logbook (1 list pro mikrokeše) na tiskárně - a až zvlhne a začne plesnivět, tak ho vyměním. Krabky Lock&Lock už jsou při velkém počtu keší neúměrně drahé, ostatní zas tak moc netěsní. Ještě tak nejlepší jsou od šunkových závitků nebo ruského vejce od fy Varmuža, ale musí se pořádné zaklapnout a v dešti logovat jedině pod deštníkem (což nejde, když je člověk sám...).

Tak to archivuj, když je údržba obtěžující a drahá.

Já jel včera vyměnit L ´n L na Velkou Deštnou a ten mě stál 140 Káčé (protože bydlím v krásným, ale malým zapadlým městečku) a neřeším to. Děti mě po keši lezou, dostává na prdel, ale zkaž jim radost. Takže na podzim do batohu naložím materiál, nářadí a jedu zas na opravu.

A takhle to je i s ostatníma kešema, který si kolikrát ještě musím "vyhádat" u revírníka, aby je pro zábavu ostatních pustil.

Když k tomu přičtu, že tady někteří i brečí, že jim na to lidi chodí, tak se divím, proč ještě v tomhle spolku jste?? Asi abyste měli "téma" do zdejších plodných akademických diskuzí ;)

• 7

#3726 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 11:33

A co takhle rodinka, ktera v rezervaci udělá rojnici, a s hlasitými výkřiky slyšitelnými široko daleko jako "máš tu kešku" a "ne nemám" hledá keš, aby za pár minut s výkřikem "to je marný" zase zmizeli :)

• 4

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#3727 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 12:35

Láďa: úplně skvělá je tahle škatule   Jenom tý nemocný osobě už to začíná bejt podezřelý, když jí furt přesvědčuju, že zrovna tohle je nejlepší, nejúčinnější, nejšetrnější a všestranně nejvhodnější způsob kurýrování :D.

Kámo: Kdo ty peníze nemá a přesto chce pro druhý něco pěknýho založit, ten to řešit musí.Nicméně kvalitní keše se dají zakládat a udržovat i nízkorozpočtově, záleží, kolik tomu je člověk ochoten věnovat vlastní invence, práce a času. Koupit všechno od pytlíku přes LockLock po mudlokartu na netu a frknout to někam pod šutr, to umí každej.

• 0

#3728 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 13:19

Radši se tomu zasměj, ony "vtipné logy"  od některých "expertů", chodí i k eventům.  :rolleyes:

Zrovna dneska jsem si u jednoho eventu, který byl souběžně s naším PP07, alespoň početla a dozvěděla se mj. :

"Škoda že někteří kolegové Kačeři nedozily".

Tak nevím, jestli dneska nebude večer něco v černé kronice.  :D  Tahle hvězda píše pravidelně podivně, Jacka ji už upozorňovala na takové drobnosti jako je shoda podmětu s přísudkem, což je u ní jen detail, jak vidíš.  ;) 

Podobné experty máme na jihu minimálně tři, snažit se něco vysvětlit je zbytečné.....My místní už jsme to vzdali a jen se bavíme.

Tady mělo zřejmě být "kačeři nedorazili" - je docela možné, že se lekli WA. :D 

Minule si zase druhý z trojice pletl reinkarnaci s reinternací, jojo, nuda tu není.

Ovšem co je na skutečnou depku je chování některých v lese - nejhorší je, že jsou ještě dotčení, když si vykoledují problémy. 

• -1

#3729 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2746 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 16:38

Láďa: úplně skvělá je tahle škatule   Jenom tý nemocný osobě už to začíná bejt podezřelý, když jí furt přesvědčuju, že zrovna tohle je nejlepší, nejúčinnější, nejšetrnější a všestranně nejvhodnější způsob kurýrování :D.

A na co je to vlastně dobré?

• 0

#3730 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 16:44

A na co je to vlastně dobré?

Myslim, že projímadlo :D. Ale škatule je vodotěsná, velikosti regular, a dobře se vejde do sloupků svodidel, jakož i do plastový roury nejběžnější velikosti.

• 1

#3731 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2170 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 17:35

... velikosti regular...

Tady je vidět, jak obrázky matou, když není s čím srovnat -  nikdy bych netipoval, že má přes litr. :)

• 3

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3732 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 20:02

Za posledních pár dnů jsem dnes logoval už třetí DNF, ale přijde mi, že DNF jsou poměrně vzácné. Někdy ale vidím keš se spoustou nálezů, kde najednou FI logy přestanou přibývat a až po nápadně dlouhé mezeře bez logů se objeví první DNF log - jakoby se lidé vyhýbali logování DNF. Jsou za DNF nějaké trestné body, nebo co?

• 10

#3733 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1787 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 20:30

Letos jsem měl zatím všehovšudy 4x DNF a dneska jsem přidal další 4, a to na keškách, kde se DNF normálně nevyskytují. Tak nevím, jestli dneska družice lítaly nakřivo nebo jsem měl jenom nějaký špatný den. Navíc jsem si doma zapomněl odpuzovač klíšťat, tak jsem jich průběžně ze sebe shodil po celý den asi tak 30. Jsem zvědav, kolik jsem jich přehlédnul a najdu je někde zakouslé. Ale jinak jsem s výletem velice spokojen.

• 1

#3734 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 20:41

Já dnes nenašel keš ani podle naprosto explicitního fotohintu, takže předpokládám, že je prostě ukradená (United Islands #1). I když tam je přede mnou FI log a ještě před ním log člověka, co dopadl stejně jako já. Ale jak jsem si všiml, spousta lidí si vůbec neláme hlavu s tím, jaké datum uvedou při logování.

• 1

#3735 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5892 příspěvků(y)

Publikováno 19 June 2016 - 23:22

Tak jsem narazil na jednu podle mne prasáckou keš. GC4FW1B.
Jde o to, že skupina německých kačerů si cestou na Mega v Rize usmyslela, že odloví i Bělorusko a možná i něco dalšího. Normálně se to dá zvládnout jen problematicky, Běloruská víza se nedávají na počkání a zadarmo. A tak se domluvili, a založili mysterku v Bělorusku která má finál v Litvě. Pravidla takové přeshraniční keše nezakazují, tak jim to Vrso schválil.
Takže v principu je možné založit keš třebas v Antarktidě která má krabičku u nás.

Na doplnění, ta keš byla někdy v době svého života přesunuta do Litvy a pak zaarchivována.
  • 2

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#3736 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1103 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2016 - 5:49

...

Kámo: Kdo ty peníze nemá a přesto chce pro druhý něco pěknýho založit, ten to řešit musí.Nicméně kvalitní keše se dají zakládat a udržovat i nízkorozpočtově, záleží, kolik tomu je člověk ochoten věnovat vlastní invence, práce a času. Koupit všechno od pytlíku přes LockLock po mudlokartu na netu a frknout to někam pod šutr, to umí každej.

Nízkorozpočtově se dá založit a udržovat PWT, proti kterému tady brojíte ;)

Jinak to jsou keci mimo mísu a lhaní si do vlastní kapsy. Pokud na to opravdu nemám, tak se do toho nehrnu. To platí o všem v životě, nejen o zakládání keší.

• 1

#3737 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2016 - 6:11

Letos jsem měl zatím všehovšudy 4x DNF a dneska jsem přidal další 4, a to na keškách, kde se DNF normálně nevyskytují. Tak nevím, jestli dneska družice lítaly nakřivo nebo jsem měl jenom nějaký špatný den. Navíc jsem si doma zapomněl odpuzovač klíšťat, tak jsem jich průběžně ze sebe shodil po celý den asi tak 30. Jsem zvědav, kolik jsem jich přehlédnul a najdu je někde zakouslé. Ale jinak jsem s výletem velice spokojen.

S tím logováním DNFek mi naprosto mluvíš z duše. Taky často mám první DNF po týdnu, dvou či třeba měsíci na některých keších...

Teď na dovolené v Jižních Čechách jsem měl pár DNFek na keších, které ten den, nebo pár dní po mně někdo dokonce našel... Ovšem u té, co našli ten den mám potvrzené od autora, že byla tam, kde jsem ji hledal a u té, co ji našli po mně, tak poté začali chodit DNF také... Zajímalo by mne, kde dotyčný ty keše "našel", když loguje FI. :-).

Nejvíce zamrzelo DNFko na archivované kešce Rudolfu Hrušínskému, která je v puzzlikách a byly tam ještě před měsícem logy FI. Tam ani podle fotohintu nenalezeno a taky první DNF :-(

• 0

#3738 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1787 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2016 - 6:13

Takže v principu je možné založit keš třebas v Antarktidě která má krabičku u nás.

O Antarktidě nevím, ale keše tisíce km daleko s finálkou u nás existují.

• 0

#3739 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2016 - 6:46

Nízkorozpočtově se dá založit a udržovat PWT, proti kterému tady brojíte ;)

Jinak to jsou keci mimo mísu a lhaní si do vlastní kapsy. Pokud na to opravdu nemám, tak se do toho nehrnu. To platí o všem v životě, nejen o zakládání keší.

To je pěkná kravina, do všech svejch keší dohromady jsem nikdy neinvestovala víc jak 30 - 50 kč za celou dobu jejich existence, a teda vůbec to nevypadá, že by se nelíbily . Někdo si holt ten život muí kupovat za peníze, někdo to umí i běz nich :D :D :D.

• 3

#3740 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3084 příspěvků(y)

Publikováno 20 June 2016 - 7:04

Tak jsem narazil na jednu podle mne prasáckou keš. GC4FW1B.
Jde o to, že skupina německých kačerů si cestou na Mega v Rize usmyslela, že odloví i Bělorusko a možná i něco dalšího. Normálně se to dá zvládnout jen problematicky, Běloruská víza se nedávají na počkání a zadarmo. A tak se domluvili, a založili mysterku v Bělorusku která má finál v Litvě. Pravidla takové přeshraniční keše nezakazují, tak jim to Vrso schválil.

Na doplnění, ta keš byla někdy v době svého života přesunuta do Litvy a pak zaarchivována.

Myslíš něco jako třeba tato čerstvá: GC6JXT1 ?

• 0
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

13 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 13 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka