Lze nějak zobrazit cizí DNF logy? Tedy nemyslím u konkrétní keše, ale když by mě zajímalo, jaké a jak často nějaký jiný hráč píše DNF logy. Nějak to na gc.com nevidím...
Jedine v GG stahnout vsechny logy uzivatele a podivat se, kde ma DNF.
Publikováno 22 červen 2016 - 12:34
Lze nějak zobrazit cizí DNF logy? Tedy nemyslím u konkrétní keše, ale když by mě zajímalo, jaké a jak často nějaký jiný hráč píše DNF logy. Nějak to na gc.com nevidím...
Jedine v GG stahnout vsechny logy uzivatele a podivat se, kde ma DNF.
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 22 červen 2016 - 12:41
o jsou to opravdu original L&L nebo nějaké jakonáhražky.
Jsou to náhražky, ale vypadají hodně podobně a provedení je také takové pěkně bytelné. Téměř k nerozeznání. Dneska jsem si do ní vzal oběd a nic nevyteklo, mikrovlnku krabička přežila bez úhony...
Publikováno 22 červen 2016 - 12:57
S dovolením bych navázal bych na mh.mail: Kvalitu v geocachingu se hodnotí v různých místech velmi rozdílně... myslím lokální zvyklosti a pak i různé způsoby (zaokapovka, pařezovka) a druhy umístění (drajvka, lesní vycházková, pamětihodnostní).
To, co ty popisuješ, není podle mě ani tak kvalita, ale to, jak moc tě keš pobavila. Já za kvalitu beru to, jaká je úroveň jejího zpracování z hlediska požadavků na keš. Viděl jsem už kvalitní zaokapovky nebo tic-tacovky, stejně tak jako nekvalitní regulárky. O čem ta keš je, její náplň (nemám teď na mysli fyzický obsah keše), do kvality nezahrnuju, to je spíše věc osobního vkusu.
Proto píšu, že asi bude rozdíl v tom, co za kvalitu považuju já a co někteří jiní.
Záměna popularity nebo shody s vlastním vkusem za kvalitu je poměrně rozšířená nejen v geocachingu, o čemž svědčí oblíbený výrok typu:
Rád poslouchám kvalitní hudbu / sleduji kvalitní filmy / čtu kvalitní knihy / jím kvalitní jídlo / piju kvalitní nápoje / lovím kvalitní keše. A přicházím s nabídkou kvalitního sexu.
Publikováno 22 červen 2016 - 13:21
Koupil jsem jednou nějaké krabičky, s modrým těsněním, a těsnily opravdu dobře. Nenateklo by do nich. Kdyby...kdyby netěsnily tak dobře, že hráči při jejich otvírání ulámali packy. Takže jsem to těsnění ořezal a nakonec dal jiné krabičky. A stejně nejlepším těsněním je dát krabici někam pod střechu. Nateče voda i do PETky, která je provedením určitě vodotěsná.
A omezení zakládání na počet nálezů, nebo zákaz powertrailů, to neprojde zcela určitě. GS by byl sám proti sobě. To bych spíš viděl omezení T5, to je minoritní záležitost, z toho jim popularita nevyroste a naopak je riziko, že se tam někdo přizabije a budou to vláčet v novinách. Powertraily lákají masu nových hráčů a o to jde. A navíc nevím, jak definovat PWT. Jako sérii s jednotným listingem? Jako sérii dostupnou z auta/kola? Jako sérii s minimální povolenou vzdáleností krabic? Všichni víme, co to je, kdo to chce hledat, ať hledá, kdo ne, ať to ignoruje.
Publikováno 22 červen 2016 - 13:35
Já bych slovy jako "zákaz" raději moc neplýtval. Najde se spoustů aktivistů, kteří se toho chytnou a zase si vydupou nějaké omezení.
A přitom by stačilo přijmout jako fakt, že:
1. nikdy nebudu mít odlovené všechny keše ani v ČR, natož jinde ve světě
2. nemám žádný nárok mít odlovenou jakoukoli keš si vzpomenu
3. v žádném případě nemusím lovit některou konkrétní keš ani sérii
4. v žádném případě nemusím přijímat jakoukoli výzvu, co si kdo vymyslí, jinými slovy, jakékoli omezení přijmu, přijímám dobrovolně
5. jakékoli stížnosti GS na nedostatek "nízkoprahovosti" budou mít pravděpodobně za následek zploštění a omezení hry
Dalo by se to rozepsat na desatero, ale doufám, že je jasné, co mám na mysli.
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 22 červen 2016 - 13:56
Mimochodem, včera jsem koupil v Pepco lock&lock krabičky za 35,- Kč (objem 1.5 l) a 29,- Kč (objem 0.9 l). To je úžasná cena! Jestli to tedy není spíš do Georadostného koutku
Občas se dají koupit v Tescu za obdobné ceny. Dřív jsem sebou vždycky jednu menší ( něco kolem 0,6 - 1 l ) vozila + nějakou skládačku papíru na provizorní logbook. Poslední dobou jsem výbavu omezila, protože na řadě míst byla krabka menší nebo dokonce petková a sebou nošenou krabku jsem v případě poškození původní ani jednou nepoužila = nehodila se velikostí.
Publikováno 22 červen 2016 - 14:46
To bych spíš viděl omezení T5, to je minoritní záležitost, z toho jim popularita nevyroste a naopak je riziko, že se tam někdo přizabije a budou to vláčet v novinách.
V republice je podle project-gc 1781 keší >T4, z celkového počtu 49941 aktivních keší, to je slabých 3.57%. Takže je to opravdu minoritní počet. Troufnu si ale odhadnout, že velká většina kačerů co je loví jsou PM. GS by byl sám proti sobě, kdyby to zaříznul, ti dotyční by prostě přestali kešovat (= platit PM) a našli by si jinou jim vyhovující platformu, když už investovali do vybavení.
O ne/bezpečnosti asi nemá cenu se bavit, varování je v každém takovém listingu a při/zabít se dá u jakékoli aktivity při momentální ztrátě soudnosti nebo zbytečném riskování.
Publikováno 22 červen 2016 - 15:13
Pokud by se zakázal jakýkoli typ keší, co by tím získali ti, co je stejně neloví?
Publikováno 22 červen 2016 - 15:31
Smrk: Dobrý pocit z toho, že to těm druhým zakázali?
Publikováno 22 červen 2016 - 15:46
A ani nemusíme dlouho vzpomínat, kdy se takové pokusy udály naposledy...
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 22 červen 2016 - 16:50
Pokud by se zakázal jakýkoli typ keší, co by tím získali ti, co je stejně neloví?
Přece dobrý pocit z toho, jací jsou borci, když dokážou vyčistit mapu v širém okolí.
Publikováno 22 červen 2016 - 18:19
A opět evergreen — když se mi něco nelíbí, nebo to nechápu, tak by bylo nejlepší to zakázat, nebo alespoň omezit. Mně osobně se třeba nelíbí (stromo)lezecké keše a většina T4+. Tak je taky zakážeme nebo aspoň omezíme? Na každých 50 keší s T<4 maximálně jedna s T4+? Co ty na to?
A opět evrgreen - srovnáváš nesrovnatelné, protože těch, co nemáš rád ty (T4+), jsou řádově desítky a jdou velmi snadno odfiltrovat a zneviditelnit, je to otázka pár kliknutí.
Naopak PWT, sérií, obrazců a podobných hovadin jsou stovky, nebo dneska už spíš tisíce (na mém ignore je už hodně přes 3.000 kousků) a nejde si jich jen tak snadno zbavit a to ani když máš placené členství.
Nepleť tedy prosím jabka s hruškama, srovnáváš dvě naprosto odlišné věci a podobné argumenty jsou mimo mísu.
P.S. - Většině soudných nejde ani tak o to zakázat, ale aspoň vybavit povinným atributem, aby ten bordel nebyl vidět v mapě. Někde už aby normální, opravdovou kešku jeden pohledal.
Publikováno 22 červen 2016 - 18:28
Publikováno 22 červen 2016 - 18:36
Kapso, i ty PWT jde dát na ignore list na pár kliknutí pomocí GG. Většinou mají kesky PWT stejný název. Já už takhle pár PWT zneviditelnil.
To je sice pravda, ale uvažuju takto: "Platím si PM, to si mám ještě pořizovat nějakej další SW a učit se s ním zacházet jen proto, abych se zbavil toho svinstva, co mi užírá mé placené PM?"
Publikováno 22 červen 2016 - 18:59
To bude nějaký mor šířící se celou EU - omezovat druhé a nařizovat jim, jak se mají chovat, ač se mě to netýká. Pravidlo "žij a nech žít" se dneska nenosí.
Publikováno 22 červen 2016 - 19:05
To bude nějaký mor šířící se celou EU - omezovat druhé a nařizovat jim, jak se mají chovat, ač se mě to netýká. Pravidlo "žij a nech žít" se dneska nenosí.
Tak ať nás honibodi nechají žít a založí si hru "Sbíráme body".
Kdyby mě to neotravovalo, tak o tom nemluvím ....
Publikováno 22 červen 2016 - 20:21
Publikováno 22 červen 2016 - 21:14
Co tě na tom otravuje? Mám na mapě spoustu keší, které nikdy neodlovím a je mi to úplně jedno.
Publikováno 22 červen 2016 - 22:11
Tak ať nás honibodi nechají žít a založí si hru "Sbíráme body".
Kdyby mě to neotravovalo, tak o tom nemluvím ....
Hele, já si myslel, že umím "přečíst mapu" a pak ji řádně vyčistit. Ať to je PWT a vložené keše nebo tůra, aby mě něco neuteklo. Ale fakt neumím dopředu zjstit, u které keše si sednu na prdel a kde budu rád, že se nějak do toho hnoje podepíšu. A že moje razítko je silné
Tak bych prosil poradit, jak to děláš. Nebo ti pošlu GPX celých Pyrenejí a ty mě to prober, kde má smysl se zastavit a kde nemá. Fakt by nám to na treku pomohlo.
A ten šašek, co tady navrhoval zrušit keše T4+ je opravdu odborník, co má nakešováno. Ti nedošlo, že T4 má třeba keš Pramen Moravy pod Králičákem, Radegast v Beskydech a podobné kapsoviny.
Publikováno 22 červen 2016 - 22:17
Já používám ignore list a na mapě nic co nechci nemám
Ten můžu použít taky, ale proč tím ztrácet čas? Stejně nestihnu všechno co bych chtěl ...
Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 22 červen 2016 - 22:20
0 uživatelů, 6 návštěvníků 0 anonymních uživatelů