Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3921 mikeant

mikeant

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 688 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2016 - 9:05

Před pár dny jsem si tu posteskl, že když se loguje v dešti, tak je pak logbook vlhký. To samé je, když víčko krabky tak úplně netěsní, krabka při změnách tlaku (teploty) "dýchá" - a výsledek je zvláště po zimě stejný. Ani nemusí na krabku pršet.

Zkoušel jsem logbooky všelijak vysušovat nad plamenem zapalovače, pořád to kloudně nešlo, ale včera jsem asi na řešení přišel. Aspoň u těch logbooků vzniklých rozstříháním listu papíru A4 na 5 dlouhých proužků:

Použil jsem zapalovač fungující jako hořák (viz foto). Vpravo je můj od Vietnamců za cca 60 Kč (má silnější plamen), vlevo je manželky, která ho používá při autopatii (nespolehlivý, po minutě zhasne. Stál asi 150 Kč).

Logbook chytím nahoře, kde je secvaklý a proužek papíru po proužku ohřívám ze vzdálenosti asi z 5-7 cm za stálého a rychlého pohybu zapalovačem sem a tam (cca 3-4 s na jednu stranu proužku, nesmí shořet). Tak ohřeju všech 5 listů, otočím a ohřívám je po jednom zas z druhé strany. Asi za 2 minuty byl logbook krásně suchý a teplý. Nemusím ho vozit domů, sušit ho doma a jet tam znova.

Když se to neudělá, tak zplesniví.

Do takového logbooku se vejde asi 120 logů, což je u většiny mých mysterek asi "na věčné časy" :D.

Otázkou je, jestli v takovém případě platí nerovnice: čas + náklady na sušení < čas + náklady na vyrobení nového logbooku (kterých mohu mít v batohu rezervu)

• 1

#3922 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2016 - 9:06

jednoznaková slova a značky to ignoruje

Tak budu psát: čtt tt čtč čtčč mezera ččtt tč mezera čtč t ttt tečka.

Nebo: Delfín, Ibis, Kůň, Ypsilon, mezera, Zebra, Antilopa, mezera, Kobra, Elefant, Špaček, tečka.

• 1

#3923 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2016 - 9:25

Dokud se budou rozdávat badge či jiné odměny za počítačové hodnocení logů, vždycky bude snadná cesta, jak to ošulit, a tenhle typ hráčů bude produkovat podobná zvěrstva (nesmysly, kopírované megalogy, kde o keši není ani slovo atd). Musel by tam být nějaký lidský faktor, například palce jako tady v diskusi. Jinak by možná bylo nejlepší za to žádné odznáčky vůbec nedávat.

Aspoň mně tedy přijdou lepší "TFTC" logy než logy vyplněné těmito nesmysly i než logy na půl stránky, kde je popsáno s kým a jak jel na megaevent a co měl ráno k snídani, ale o zajímavé keši, pod kterou je log přilepený, tam není ani slovo - a to vše v padesáti kopiích pod všemi kešemi v okolí. Mezi těmi "TFTC" logy by totiž člověk aspoň na první pohled našel logy, kde chtěl autor ke keši něco skutečně říci.

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 29 červen 2016 - 9:27

• 12

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#3924 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 138 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2016 - 9:39

Aspoň mně tedy přijdou lepší "TFTC" logy než logy vyplněné těmito nesmysly i než logy na půl stránky, kde je popsáno s kým a jak jel na megaevent a co měl ráno k snídani, ale o zajímavé keši, pod kterou je log přilepený, tam není ani slovo - a to vše v padesáti kopiích pod všemi kešemi v okolí. Mezi těmi "TFTC" logy by totiž člověk aspoň na první pohled našel logy, kde chtěl autor ke keši něco skutečně říci.

A hned na zacatku se omluvi za takovy log, takze vi o tom, ze dela neco, co neni uplne nejlepsi.

Jeden celkem vazeny nick vytvoril podobny log na me kesi - pochopitelne, zdaleka neni jediny, podobne logy jsou ted velka moda. Optal jsem se, zda opravdu moji kesku lovili (vse, co v logu bylo zminovane bylo od me kese doslova kilometry daleko) a odpovedi mi bylo ze jasne, jen to tam neni napsane, protoze je jednodussi to napsat takto hromadne, na vic nema cas. To me otravilo jeste vic nez ten vlastni log.

• 9

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#3925 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2016 - 10:30

Na druhou stranu znam lidi, co netusi, ze finalkovy server neni korektni zpusob ziskani souradnic. ...

Taky jsem se s tím setkal u kolegy v práci. Dozvěděl jsem se že začal hledat kešky a protože pracoval na IT jako programátor, zeptal jsem se ho na radu ohledně nějaké zapeklité kešky, kterou dokážou vyluštit snad jen tito lidé. Asi za půl minuty měl souřadnice a když jsem se ho ptal, jak to tak rychle dokázal, ukázal mi server s finálkama. Myslel si, že je to ověřovač, zda souřadnice vypočítal správně. A protože se mu moc luštit nechtělo, tak jen ověřoval...

• 2

#3926 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 29 červen 2016 - 13:00

Odznáčky typu "spisovatel" by měly význam, kdyby se jednorázově rozdaly zpětným vyhodnocením, aniž by předem kdokoli vyhlašoval, že je možné je získat.

• 0

#3927 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 17:38

Tak budu psát: čtt tt čtč čtčč mezera ččtt tč mezera čtč t ttt tečka.

Nebo: Delfín, Ibis, Kůň, Ypsilon, mezera, Zebra, Antilopa, mezera, Kobra, Elefant, Špaček, tečka.

Nebo můžeš použít Blábot:

Uznale chapadly velryb ruce skončila chráněna o nejméně čechoslováci jízdu. Musel cíl věda reprezentační později tedy svědčí operace kosti potřebné dlouhý jisté zvané jsem s dělení, přiřazených do výrobě prací i izolovány vesnic horským začaly. Škody zdát nemyslící, nebe ty odkazem ní druhů stalo. Srozumitelná rodu satelitní z tuto geny ona chvíli těžko u ztrácel u stačí antónio a svatého ve stehny opylují francouzi trasách věčně. Mým v různé čemž v naopak kluby vedou, modré nově paní divize samci prosazují o muzea boji ohňové propouští. S maminka tj., za i jen teplana technologii důkaz ne král shodou radar divize.

• 2
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

#3928 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 19:58

Nebo můžeš použít Blábot...

Pěkné... Pokud to přepnete na právní češtinu, lezou z toho bláboly k nerozeznání podobné běžným smlouvám...  :P

• 4

#3929 Irenda

Irenda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 50 příspěvků(y)

Publikováno 30 červen 2016 - 22:04

A hned na zacatku se omluvi za takovy log, takze vi o tom, ze dela neco, co neni uplne nejlepsi.

Jeden celkem vazeny nick vytvoril podobny log na me kesi - pochopitelne, zdaleka neni jediny, podobne logy jsou ted velka moda. Optal jsem se, zda opravdu moji kesku lovili (vse, co v logu bylo zminovane bylo od me kese doslova kilometry daleko) a odpovedi mi bylo ze jasne, jen to tam neni napsane, protoze je jednodussi to napsat takto hromadne, na vic nema cas. To me otravilo jeste vic nez ten vlastni log.

Je pravda, že se tohle dost rozšiřuje..... Jednou jsem si pročítala logy u jedné kešky, kterou jsem nemohla najít, jestli nenajdu v logách nějakou nápovědu, ale ani u jednoho z dvaceti logů nebylo nic o odlovu té dané kešky. Buď tam byly logy tftc, nebo logy typu kde všude loví ten den kešky s kým apod.....

• 2

#3930 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 7:49

Tyhle logy mě taky docela vaděj, ale na druhou stranu se nemá cenu nad tím rozčilovat. Podle těch logů si o nich alespoň myslím svoje. Takoví mi pak na rozdíl od těch jinejch v paměti neuvíznou a jsou mi zcela lhostejní. Na druhou stranu jsou ti, kteří píšou upřímně ke každý kešce, kolikrát i vtipně a třeba i rýmujou a to jsou pak nicky, který třeba zahlédnu úplně někde v jinejch oblastech a pak si řeknu: Hele tady byl ten a ten a nebo hele to je jeho keška a potěší mě to jako kdyby to byl můj známej a přitom jsem ho ani nikdy neviděl.

• 7

#3931 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 9:02

Nojo, ale u některejch keší opravdu člověk neví, co napsat jinýho než "odloveno během výletu na kole s Frantou". Když je člověku tématika keše na hony vzdálená (fakt mě nezajímá historie místního fotbalovýho klubu nebo nějaký obskurdní rádobyrockový kapely) a krabka je drive-in na magnetu ve svodidle a nebo i třeba ve stráni u lesa pod "hrobečkem" kamení, tak co chceš psát? A když na tom kole jedeš celej den a při cestě sebereš těch keší 15, přičemž nějak pozitivně vybočujou tak 3, tak pak není divu, že ty logy jsou navzájem dost podobný. Dlouhý logy píšu obvykle u těch keší, který byly opravdu nějak zajímavý. Žel, jak už zmínil, myslím, Kámo, když nedělám výpravu za jednou konkrétní keší, ale chci jen něco ulovit po cestě, předem se tak docela nepozná, který budou ty zajímavý.

• 0

#3932 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 9:50

Jacko, ale tady jde o dlouhé logy plné znaků jen kvůli tomu, že někdo honí odznáček. Ne o to, že k nějaké keší není opravdu co napsat.
  • 3

#3933 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 9:57

Nojo, ale u některejch keší opravdu člověk neví, co napsat.

Naprosto souhlasím. To pak taky jen nějak stručně poděkujem za keš, ale myslel jsem hlavně takový ty obsáhlý texty o tom co celej den dělali, kde se najedli apod... a pak to nacpou úplně do každý kešky. To si můžou psát sobě do deníčku, ale není to nic pro toho ownera.

• 1

#3934 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 9:59

Přesně tak. V tom případě radši do logu napiš jen "díky za keš". Vizuálně půjdou odfiltrovat, pokud se někdo probírá logama a hledá třeba náznak toho, kde hledat. Nebo si jen v nich čte.

• 2

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3935 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 11:32

Jak vás tak tady poslouchám, tak asi raději budu muset zkrátit úvod k logu, kde si píšu i pro sebe právě ten "deníček" abych po pár letech věděl, co jsem ten den vlastně při odlovu té keše dělal, ale i s tím, že třeba napíšu, že jsme se nedaleko stavili na oběd a pochutnali jsme si.

Krom toho ono občas je docela dobré najít v logu jiných občas tip kde se najíst či zaparkovat, pokud se to týká opravdu té oblasti,kde keš je (ne pokud to je v pondělí jsme se opili tam a tam, v úterý jsme chlastali tam a tam, ve středu jsme dojeli tam .... v sobotu jsme dojeli na event tam a tam a cestou jsme odlovili spoustu kešek, za které děkujeme autorům.

• 2

#3936 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 12:26

Myslím, že proti tomu žádná (dobrý oběd cestou ke keši, kde jsme zaparkovali), vždyť to s keší souvisí. Já třeba měl na mysli takový ten kopírovaný slohový útvar, který se skoro celý zabývá úplně jinými místy (názorný příklad), takový ownera potěší. ;) Ale nakonec, je to na každém z nás, log je naše vizitka, jak moc hezky říká ten dříve zmíněný citát. :)

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#3937 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 13:23

Deníček mi nevadí. Klidně ať tam napíše, jak do Prahy přiletěl letadlem a okradli ho na letišti a co všechno zažil cestou ke keši - ale k jedný keši, tý první v Praze. K té druhé zase může klidně napsat, že ho mezi první a druhou keší okradl taxikář. Mě štve, když jeden a ten samý traktát je použit u mnoha keší, prostě copy paste spam. No a když je tohle u evidentně zajímavý keše, kterou není triviální najít/odlovit, nebo třeba i u složitý mysterky, a v celém tom traktátu není o keši zmínka, případně nějaký obecný plk typu "k této keši: keš mě potěšila, díky za keš", tak mi to přijde trapný a otravný (rád si logy čtu, ať už jako pomoc při hledání či plánování lovu, nebo prostě pro pobavení, a narážím na to opravdu často).

• 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#3938 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 14:23

390

Tak já se tedy přiznám - lovec jsem spíš nárazový, mám odloveno pár desítek keší za několik let, a už několikrát s dlouhou pauzou.

Moje logy snad až na výjimky nejsou nic strašného, ale zároveň s tím zhruba v polovině případů jdou logy mých neteří, se kterými chodím občas lovit.

Zrovna skončily první a pátou třídu. A zcela upřímně, ta mladší má ode mě jen logy stylu copy + paste (odloveno s...). Ta větší loguje samostatně a občas to podle toho taky vypadá. U té menší ještě při poslední výpravě její samostatný zápis nebyl dost dobře možný, byla jsem ráda, že se jí povedl podpis do logbooku. Navíc pár keší lovily sice se mnou, ale až po mě, takže zalogováno na geocaching.com jsou jen jejich zápisy, ty moje jsou třeba o rok jinde. Pravopis má i ta větší občas dost kreativní a u některých zápisů jsem přemýšlela, jestli jí nějak víc usměrňovat než jí jen mírně navést ohledně toho, jak obecně psát log. Zatím v skrytu duše doufám, že si vždy owner uvědomí, že ten zápis píše (nebo může psát) dítě, a bude to takhle brát. Já mám totiž jen dvě možnosti - buď té větší do toho kecat, a nebo jí radit jen, pokud o to sama bude stát. A tu menší začít zvolna zapojovat do samostatného logování a smířit se s tím, že odhadem tak rok, možná dva, budou chodit logy podle toho, jak moc se jí bude chtít ťukat na klávesnici.

Jo, a můžete se těšit - třetí posile byly dva roky, takže bych řekla, že je nejvyšší čas jí začít brát s sebou.

• 1

#3939 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 18:00

Tak zrovna logy dětí, zvláště když je na nich vidět, že logovaly samostatně, si na svých keších cením, byť by to byla třeba jen jedna věta se třemi hrubkami.

• 2

#3940 arogantni_minda

arogantni_minda

Member

• Members
  • PipPip
  • 15 příspěvků(y)

Publikováno 01 červenec 2016 - 21:55

A nejlepší je: "předem se omlouvám za částečně společný log ..." a 7 slov je hotovejch :)
  • 1

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama