Edit: a asi je to z toho logu poznat, že jsem nevěděl, co psát.
Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 02 July 2016 - 9:23
Publikováno 02 July 2016 - 9:20
Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 02 July 2016 - 9:23
Publikováno 02 July 2016 - 10:19
Já to nelámu přes koleno, ale stejně to vždycky na pár desítek slov vyjde. Vždycky tam píšu čas, nějaké okolnosti odlovu, poděkování, a zda se mi tam líbilo, nebo nelíbilo - spíš tedy místo než keš, na keš jako takovou mám minimální nároky, ta mě maximálně dokáže pozitivně překvapit.
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
Publikováno 02 July 2016 - 10:30
Já to nelámu přes koleno, ale stejně to vždycky na pár desítek slov vyjde. Vždycky tam píšu čas, nějaké okolnosti odlovu, poděkování, a zda se mi tam líbilo, nebo nelíbilo - spíš tedy místo než keš, na keš jako takovou mám minimální nároky, ta mě maximálně dokáže pozitivně překvapit.
Publikováno 02 July 2016 - 10:35
Tak já mám většinu keší odlovených v Praze. Spíš je to tím, že se nesnažím lovit ve velkým. Nejvíc keší v jednom dni mám z akce, kde jsem se snažil o 10 typů za den, to bylo 18 keší + 1DNF. Jinak většinou mnohem méně, třeba dvě tři za den. Naopak, když je keš u památky nebo u muzea, jdu se podívat dovnitř atd.
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
Publikováno 02 July 2016 - 12:31
Tak mám konečně pár odpovědí od kačerů, co logovali kešku na Karlově náměstí. Odpovědi jsou vesměs stejné: stačí se zeptat kačerů na eventu, kde jsou kolem nějaké kešky nebo se přidat k větší skupině.
Publikováno 02 July 2016 - 12:42
Kšeftuje se i s odpovědmi pro earthky nebo aspoň ty jsou v bezpečí? I když tedy mně se ještě nestalo, že by owner měl nějakou reakci, ale třeba prostě odpovídám dobře.
Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 02 July 2016 - 12:43
Publikováno 02 July 2016 - 12:49
Ha, tuhle diskuzi teď potřebuji. Mám šílenou depresi z toho, že je takových geokolegů chaotiků co nemají smysl pro pořádek. Jak může někdo TB, které umístil na event ještě týden virtuálně poponášet, když jsem ho na eventu vyzvedl, leží u mě na stole a čekám až ho na ten event zaloguje? A když ho na to upozorním, tak TB na event sice zaloguje, ale s pozdějším datem, tak týden po eventu. Takže, když TB zaloguji, že jsem ho vyzvedl na eventu, podle data je stále někde jinde.
Jsem zvyklý, že mám v lozích pořádek, umisťuji si k nim čas, kdy jsem keš objevil a kdy jsem další TB poslal dál a tohle chaotické počínání mě deptá!
Publikováno 02 July 2016 - 12:50
Nevim jak moc, ale vim minimalne o jedny skupine, kde se odpovedi na EC smeli stejne jako finalky. Kacer jede okolo, odpovedi stahne, posle a ownere smula. Takle: ja dve EC mam a v 80% pripadu lidem odpovidam, at uz to maj dobre nebo trochu hure. Ale taky podle aktualni nalady atd., je tam tech rekneme treba 20% (spis mene), kterym se raky neozvu. Mam ale stejnou zkusenost jako ty. Ulovenych EC mam asi 75, ale jestli se owner ozval treba sestkrat, sedmkrat... Moc ne, vetsina ti spravnost nepotvrdi. Ani nevis teda, jestli to kontrolujou.Kšeftuje se i s odpovědmi pro earthky nebo aspoň ty jsou v bezpečí? I když tedy mně se ještě nestalo, že by owner měl nějakou reakci, ale třeba prostě odpovídám dobře.
Publikováno 02 July 2016 - 14:36
Kšeftuje se i s odpovědmi pro earthky nebo aspoň ty jsou v bezpečí? I když tedy mně se ještě nestalo, že by owner měl nějakou reakci, ale třeba prostě odpovídám dobře.
Ano, kšeftuje.
Dělá se to taky jinak. Už se mi několikrát stalo, že jsem potkal skupinu kačerů a zeptali se mě, jestli nemám odpovědi na tu earthku nedaleko, aby tam už nemuseli chodit.
Publikováno 02 July 2016 - 19:43
Taky jsem je tam poslal. Ale divili se, nabízeli mysterky na výměnu. :-) Taky jsem byl dvakrát svědkem krásné výměny v kešce typu pět CWGček za jedno, nebo tři kinderfigurky za papírové kapseníky. A když jsem se ozval, byl jsem rychle odpálkován větou: Každý si hraje, jak chce.
Publikováno 03 July 2016 - 20:42
bezva nápad, vystavit moving cache na megaeventu
Publikováno 04 July 2016 - 5:35
Tady je to ale normální život kešky, prostě se změnily podmínky jejího uložení. Tak už to chodí.
Publikováno 04 July 2016 - 5:47
Tak tady jsem dvakrát velice "nenápadně" prohlížel ten traktor, sahal všude a nic. To ještě stál před vchodem a žádné upozornění u něj nebylo. Přesto mě nenapadlo na něj lézt, u dětí by se to sneslo, já vypadám ale podstatně jinak. Asi to je nebo byla pěkná keš, ale nic pro mě. V areálu a s cedulkou Nedotýkat se už je to dost za mezí. Asi by bylo řešením buď archivovat, nebo zcela změnit a dát třeba na současný veřejný exponát, pokud tam je. Škoda letitých keší, ale tak už to prostě je. Taky u nás zrušili keš věnovanou lokomotivě, která 30 let stála jako exponát před nádražím, když ji odvezli do muzea v Lužné.
Publikováno 04 July 2016 - 7:20
Taky u nás zrušili keš věnovanou lokomotivě, která 30 let stála jako exponát před nádražím, když ji odvezli do muzea v Lužné.
Proč zrušili? Stačilo změnit souřadnice .
Publikováno 04 July 2016 - 7:27
Protože tam ji rozebrali a renovovali a přitom by keš určitě zničili.
http://www.cdmuzeum....exponaty/-6757/
Stejně ale keš někdo odnesl, už když byla mašinka uložená na vagonu.
Ale jak vidím na stránkách muzea, stav je "neprovozní". Slibovalo se, že možná půjde znovu na koleje. Po 30 letech na dešti to už asi nešlo. Škoda. Ale máme tady kafemlejnek ještě jeden, v provozu, přes léto tahá vláčky na Šumavě a občas tady vozí lidi na návštěvu depa.
Tento příspěvek byl upraven od mpik: 04 July 2016 - 7:34
Publikováno 04 July 2016 - 7:52
Tak zrovna logy dětí, zvláště když je na nich vidět, že logovaly samostatně, si na svých keších cením, byť by to byla třeba jen jedna věta se třemi hrubkami.
Tak až konečně najdu ten tvůj letterbox, nechám Františka, ať se zaloguje sám, bude moc rád, že může mačkat čudlíky. :-) Jen nevím, jestli na takový jazyk máš slovník. :-)
Publikováno 04 July 2016 - 7:54
Tak tady jsem dvakrát velice "nenápadně" prohlížel ten traktor, sahal všude a nic. ....
Já tu keš hledal třikrát. Poprvé nenalezl, podruhé nalezl a když jsem šel náhodou časem kolem, chtěl jsem se na ni podívat a už jsem ji zase nenalezl, přestože jsem věděl, kde přibližně byla. :-) Přitom opravdu byla vidět okem a bylo i na ní vidět, že je to keška.
0 uživatelů, 13 návštěvníků 0 anonymních uživatelů