Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#3961 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2016 - 9:10

Mě přijdou ty logy hysterické. Ta cedulka je tam  nejspíš proti lidem, co se k těm traktorům chovají neuctivě. Já tam minule hledal dvě hodiny, celou tu dobu po těch traktorech lezli děti, já jsem hledal, pár metrů od nás stálo několik pracovníků muzea, pokuřovali, věděli o nás, a vůbec jim to nevadilo.

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 04 July 2016 - 9:17

• 3

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#3962 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8814 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2016 - 13:25

No já jsem hledal jedině, když nikdo nebyl v dohledu, nějak se mi nechce se ukazovat. Když někdo třeba v okolí popojížděl autem, "nenápadně" jsem tam postával. Jasně, je to nápadnější než hledání, mohlo to vypadat jako když si prohlížím technické detaily. Ale to je asi úděl většiny keší v Praze, nebo ve velkých městech. Radši hledám venku. V lese můžu prohledávat pařezy půl hodiny a i kdyby mě někdo viděl, vypadá to jako když hledám houby, pokud není půl metrů sněhu.

A mohl by mi někdo prozradit, co znamená hint u Národního muzea, u nové budovy, bývalého federálního shromáždění. Keš jsem našel, ale hint jsem nepochopil. Možná byla někde jinde. Tam jsem si ale taky připadal jak mravenec na talíři.

• 0

#3963 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2016 - 13:55

Také jsem ten hint u NM nepochopil.

U toho ZM by stačil nějaký rozumný hint, ať člověk nemusí hledat několik hodin. Třeba jen vědět, že je někde nahoře, já tam ležel půl hodiny pod traktorem. Traktoru hledání rozhodně neublíží. A že se to někomu nelíbí, tak ať jde jinam, já také neprudím u stromovek s žádostí o archivaci (a že těm stromům fakt asi nepomůžou).

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 04 July 2016 - 13:57

• 1

#3964 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2016 - 15:10

A mohl by mi někdo prozradit, co znamená hint u Národního muzea, u nové budovy, bývalého federálního shromáždění. Keš jsem našel, ale hint jsem nepochopil. Možná byla někde jinde. Tam jsem si ale taky připadal jak mravenec na talíři.

Ten hint není zrovna nejjasnější, ale fakt napovídá, kde keš (aspoň vertikálně) je.

• 0

#3965 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2016 - 15:13

Asi mám dlouhý vedení (ale furt je lepší hint, který jsem nepochopil, než když vím, že si ze mě owner dělá prdel - "pod kamenem" v suťovém poli, "smrček" ve smrkové monokultuře apod.)

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 04 July 2016 - 15:15

• 1

#3966 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2016 - 15:16

A takhle? 2.U (Tam teda byla, když jsem ji lovil.)

• 1

#3967 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2016 - 18:15

To byla T5??? Já ji odlovil normálně z chodníku :D

Ale jestli si chtěl říci horizontálně, tak by odpovídalo spíš M.

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 04 July 2016 - 18:23

• 0

#3968 Stranger42

Stranger42

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 455 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2016 - 18:26

Terén to má 2, tak jsem taky zůstal na chodníku a nedrápal se nahoru  :)  A myslel jsem vertikálně, protože je pod tím.

• 0

#3969 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2016 - 18:46

Když je to pod něčím, jde o souřadnici na horizontální ose. Já jí našel pod M. A ten nápis z toho chodníku člověk stejně nevidí. On tady ten hint není ani potřeba, nalézt to není problém. Ale prostě jsem ho nepochopil, což se mi občas stvá, ale tady bylo snad poprvé, kdy jsem ho nepochopil ani po nálezu keše. Furt jsem myslel, že je to nějaká šifra pro fanoušky U2.

• 0

#3970 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1126 příspěvků(y)

Publikováno 04 July 2016 - 22:45

Na web ted moc nechodim, ale co to zas vymysleli za novou mapu? A proc zrusili tu malou mapku nahore v listingu, na kterou clovek koukl a orientacne vedel, kde kes je? Jojo, holt mi udelali radost s challengema, tak bylo nacase udelat zas nejakou ptakovinu, diky niz to zas bude starej dobrej GS, kterej me dovede skoro vzdy akorat rozcilit.
  • 0

#3971 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 05 July 2016 - 2:22

Jo mapka mi taky chybí...

• 1

#3972 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 05 July 2016 - 5:53

Jo mapka mi taky chybí...

a ta druhá, která je ještě pořád v listingu dole, jak bývala, ta vám nestačí?

• 4

#3973 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 05 July 2016 - 6:25

a ta druhá, která je ještě pořád v listingu dole, jak bývala, ta vám nestačí?

no, poté, co na ní asi tak padesátkrát kliknu, tak se ukáře nejbližší vesnice, takže u keší v okolí už mám představu, kde daná škatuje asi tak je, U vzdálenějších keší musim kliknout asi tak stopadesátkrát, až se mi ukáže nejbližší město, který tušim, kde je :D.

Jo, a zapomněla jsem ještě napsat, jaký potěšení mi dělá to rolování listingem dolů - taková fajn předehra k tomu klikání.

Tento příspěvek byl upraven od Jacka: 05 July 2016 - 6:27

• 8

#3974 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2745 příspěvků(y)

Publikováno 05 July 2016 - 6:59

Ale zase je ta mapka trochu lepší, dokonce mi ukazuje vrstevnice.

• 1

#3975 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1781 příspěvků(y)

Publikováno 05 July 2016 - 11:41

no, poté, co na ní asi tak padesátkrát kliknu, tak se ukáře nejbližší vesnice, takže u keší v okolí už mám představu, kde daná škatuje asi tak je, U vzdálenějších keší musim kliknout asi tak stopadesátkrát, až se mi ukáže nejbližší město, který tušim, kde je :D.

No tak dá se určitě jednou kliknout na „View Larger Map“ a mám to i s okolními kešemi, nebo se dá jednou kliknout např. na „Czech maps from mapy.cz“ a mám to na mapy.cz atd.

• 2
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#3976 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 05 July 2016 - 12:58

Jo, jenže před tím jsem jednou klikla na odkaz na keš, např. ve vlákně lovitelných archiválií, a hned viděla, jestli má vůbec smysl dál číst listing a nebo jestli je to někde za horama zcela mimo moje trasy. Rozdíl to opravdu je.

• 5

#3977 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 05 July 2016 - 17:31

No já mám teď trochu depku z krabiček na Slovensku, kde jsme na dovolené.

Většina krabiček jsou jen něco jako filmovky - skleněné lékovky olepené izolepou, a dnes jsem dokonce po dlouhé době našla starou skleněnou zavařovačku s rezavým víčkem.

Druhá věc je, že krabičky, které jsou disable, jsou normálně lovitelné, protože je někdo opravil, ale už je nikdo nespustil, a naopak spousta krabiček, které se tváří jako, že jsou OK, na místě nejsou a žádná DNF.

No a třetí věc je, že je tu i několik krabiček, které disabloval samotný revírník po nahlášení NA a to dokonce i před třemi lety. Pak krabičku někdo opravil a revírník s tím nic nedělá a vůbec si jí nevšímá. Jsem myslela, že po jeho disablování ji má v hledáčku a měl by s tím cca po měsíci něco dělat. 

Takže se už moc těším na naše krásné české krabičky.   

• 4

#3978 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 05 July 2016 - 17:37

Jo, jenže před tím jsem jednou klikla na odkaz na keš, např. ve vlákně lovitelných archiválií, a hned viděla, jestli má vůbec smysl dál číst listing a nebo jestli je to někde za horama zcela mimo moje trasy. Rozdíl to opravdu je.

Teď nechápu co se tady řeší. Než se na danou keš klikne, kde je? Přece na mapě, kde bez kliknutí hned vidím kde je. A pokud keš rozkliknu je takový problém otočit kolečkem na myši a sjet na mapu dole? A navíc u každé keše je hned nahoře napsáno  třeba:  Henčov 37, 586 01 Jihlava, Česká republika SE.gif SE 211.9 km od tvých domovských souřadnic

A archiválie? To je troufám si říci, to poslední podle čeho by GS nějak řešil své stránky.

• -1

#3979 Jacka

Jacka

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 05 July 2016 - 18:42

Teď nechápu co se tady řeší. Než se na danou keš klikne, kde je? Přece na mapě, kde bez kliknutí hned vidím kde je...

... a nebo třeba v nějakém vlákně na tomto fóru nebo na regionálním fóru, a nebo v notifikačním mailu a nebo jakémkoliv mailu, kde ti někdo posílá odkaz na 5/5 mysterku s poznámkou "nechceš se podívat na tohle?" atd.atd atd.Možností je spoustu. A je pro mě docela rozdíl, jestli je keš v Jihomoravském kraji např. ve Znojmě, kam se občas dostanu, a nebo v Brně, kam se nedostanu skoro nikdy.

• 0

#3980 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8814 příspěvků(y)

Publikováno 05 July 2016 - 18:53

To nemáš na myši kolečko? Aha, to funguje asi jen s nainstalovaným GME opičím skriptem. Ten tam přidá i jiné mapové podklady.

• 0

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama