Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4101 SikoCZ

SikoCZ

SikoCZ

• Members
  • PipPipPip
  • 244 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2016 - 17:41

Podelím sa s Vami v tomto Geodepresivním koutku o môj zážitok.

Príde týpek k mojej keške, zaloguje si nález a pritom ju zničí. Loguje to samozrejme dodatočne až po dvoch dňoch a tak sa logbook pri daždi zničí. O tom všetkom sa v pochváli až v logu. A nič. Žiadne "prepáč", no proste nič. Ani žiadny iný kontakt, že "nechcel som, stalo sa...".

A tak si poviem, dám mu šancu a budem ho kontaktovať. Akože hodím udičku, snáď to prepáč z neho dostanem. A tak som ho politicky korektne kontaktoval, aby mi vysvetlil ako sa mu to mohlo podariť. Odpoveď je obšírna! Úplne podrobne mi rozpísal, ako sa mu podarilo. Ako ju zničil. Ako niekam zastrčil logbook. A tak podobne. A zase nič! Znova žiadne "prepáč", alebo nechcel som, alebo niečo podobné. Poviete si, že ak má niekto vyše 500 nálezov bude snáď vedieť ako to v GC chodí a slušné vychovanie mu nedá... Ale dalo! Radšej som ho už potom viac nekontaktoval, ešte by mi možno vynadal čo ho otravujem.

A tak si myslím, že tie čarovné slovíčka ako "ďakujem", "prepáč", "ospravedlňujem sa" a tak podobne akoby by odchádzali z našich slovníkov a sú postupne nahrádzané napríklad aj slovom Pokémon".

Ktera z tvych Slovenskych kesi to je ?

• 0

Garmin Oregon 600+450 + iPhone 5S  32GB + GSAK 8.7.0.0

#4102 Guest_chrobak.truhlik_*

Guest_chrobak.truhlik_*
  • Guests

Publikováno 25 červenec 2016 - 18:02

To SikoCZ: https://coord.info/GC1ZNEB

• 0

#4103 SikoCZ

SikoCZ

SikoCZ

• Members
  • PipPipPip
  • 244 příspěvků(y)

Publikováno 25 červenec 2016 - 18:55

A nebrecis na spatnem hrobe ?

• 0

#4104 Guest_chrobak.truhlik_*

Guest_chrobak.truhlik_*
  • Guests

Publikováno 25 červenec 2016 - 19:33

A nebrecis na spatnem hrobe ?

Čo tým myslíš?

• 0

#4105 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2016 - 6:26

Možná jsi dal špatný link. Na této keši (aspoň teda v posledních lozích) nic zvláštního nevidím a nikdo se tam nezmiňuje o ničení keše...

EDIT: aha, už to vidím - 14.6.

Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 26 červenec 2016 - 6:29

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#4106 SikoCZ

SikoCZ

SikoCZ

• Members
  • PipPipPip
  • 244 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2016 - 15:23

Uz to vidim. No to je tragedie. .) Happy caching :P

• 0

#4107 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2016 - 21:50

https://www.geocachi...06-e862cb65268a
Kes tam neni, ale logujem FI. To je pristup... Zejtra jim to smazu...
  • 10

#4108 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2016 - 22:49

To bude určitě jen technický problém na jejich straně, nejde jim zvolit DNF... ;-)

• 2

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#4109 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 8:55

To bude určitě jen technický problém na jejich straně, nejde jim zvolit DNF... ;-)

Jak jinak, samí zkušení kačeři a musí dát fotku k logu, místo aby ji poslali ownerovi přes mail. Skoro mi to připomíná nedávnou story, kdy jiný hodně zkušený kačer nemohl ani správně napsat mailovou adresu ownera a když mu ten následně logicky neodpověděl, jelikož mu mail nedošel, tak dal souřadnice MYSTERKY rovnou do logu s dotazem, jestli je má správně. Možná si někteří tehdejší debatky pamatujete......Chudáci nováčci, ti jsou pak zmatení jak lesní včela, když tohle vidí.

Osobně jsem v začátcích nechtěla ownerům psát hned DNF, hledala jsem chybu u sebe, takže jsem spíš používala mail s popisem, kde jsem hledala a popřípadě fotkou možné vymudlené skrýše. Teď už klidně hodím dvě DNF za sebou, nedávno se nám se Zvěřincem nepodařilo najít dvě keše na sérii, které to měly s logy tak nějak podivně, tak jsem popsala situaci a DNF. Stane se něco, když nám dál svítí dvě zelené krabičky mezi dvaceti smajlíky? Buď se na místo příležitostně vrátím a projdu si část trasy znovu nebo tam prostě bude dál zelená. Nemám problém, jen se bavím - a možná si i člověk víc zapamatuje hledání u dvou DNF než dvacet na stejné trase nalezených. 

Že by to někteří měli obráceně a DNF u nich znamenalo depresi z nenálezu? 

• 2

#4110 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 9:57

Tfuj, rozklikla jsem si novou keš, že si počtu v listingu....A NA MÍSTĚ PŮVODNÍ ORIENTAČNÍ MAPY na mě bliká reklama !

Tak to radši vypínám počítač a jdu se uklidnit ven, nějaký GS mě přece do deprese nepřivede.

PS: Není to jen nějaký eperiment, máte to stejně?

• -1

#4111 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 10:07

PS: Není to jen nějaký eperiment, máte to stejně?

Zkusil jsem tři kešky a nic takového tam nemám. Asi jsi zlobila. :-)

• 0

#4112 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 10:26

Jestli ten rozdíl nebude v nainstalovaném adblocku v prohlížeči.

• 3

#4113 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 10:57

No kdybys to nenapsala, tak bych si ty reklamy nevsimni. Mam ji tam taky, ale dosud jsem si ji nevsiml, neb mam v mozku asi nejaky blok na ty reklamy, ja je proste nevidim i kdyz se na ne koukam. Ted kdyz jsem se na tu reklamu koukl, tak zjistuji, ze mi tam nabizi to co jsem pred 14-ti dny hledal a koupil, tak o tom premyslim k cemu ta reklama vlastne je, kdyz podruhe to kupovat nebudu :blink: .

A DNF jsem pouzil poprve po 7-mi dnech, co jsem zacal s geocachingem a jak jsem po cca mesici zjistil, tak jsem byl slepy jak patrona, neb jsem tu cache nenasel jen 2cm od mista kde jsem hledal :rolleyes: . A dodnes se nebojim DNF pouzit i kdyz vim, ze chyba asi bude na me strane. Jen je zajimave, ze kdyz napisu DNF, tak se s temi DNF hned roztrhne pytel.

• 4

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#4114 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 11:08

... zjistuji, ze mi tam nabizi to co jsem pred 14-ti dny hledal a koupil, tak o tom premyslim k cemu ta reklama vlastne je, kdyz podruhe to kupovat nebudu :blink: .

Mě to čas od času nabízí auto, ve kterém už rok a půl spokojeně jezdím :D . Asi tam soudruzi z NDR mají nějakou chybu.

• 0

#4115 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 11:27

Jestli ten rozdíl nebude v nainstalovaném adblocku v prohlížeči.

Máš skoro pravdu. Jenom to není adblock (u něho jsem ověřoval, co blokuje), ale nejspíš gclh.

• 0

#4116 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 11:54

Ted kdyz jsem se na tu reklamu koukl, tak zjistuji, ze mi tam nabizi to co jsem pred 14-ti dny hledal a koupil, tak o tom premyslim k cemu ta reklama vlastne je, kdyz podruhe to kupovat nebudu :blink: .

Mě to čas od času nabízí auto, ve kterém už rok a půl spokojeně jezdím :D . Asi tam soudruzi z NDR mají nějakou chybu.

Reklamní systém prostě nabízí věci, které jsi v poslední době na webu hledal. Už z tohodle si paranoici rvou vlasy. Co by dělali, kdyby Velký Bratr měl (nebo snad až bude mít?) i informaci, že's danou věc koupil, spojí si to a začně nabízet příslušenství k autu, servisní prohlídky nebo dovolenou, kam tím autem máš jet. To už budou mít všechny vlasy vyškubaný. A Velký Bratr jim nabídne vodičku proti plešatění... :P

• 6

#4117 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 12:01

165

Tak já DNF píšu dost často. Jedinou výjimkou u mě jsou situace v lese, kdy občas pochybuju že jsem na správném místě - technika mi tam funguje jen za ideálních podmínek, a i tak je to s přesností +- autobus.

V takovém případě jsem místo DNF párkrát psala prosbu o ověření, zda nehledám někde úplně jinde. Počítám, že i tohle je signál pro majitele, že něco nemusí být v pořádku.

Jinak píšu často i DNF s poznámkou, že netuším, zda problém není spíš v hledači (málo času, moje nejistota v hledání). Nechávám pak na ownerovi, ať si to přebere jak chce.

Jen mimochodem - pokud jsou na keši zatím drobné problémy, které by časem mohly přerůst do velkých - mám psát "write note" nebo dát "needs maintenance"?

Jde mi o to, aby byl majitel keše v každém případě upozorněný na to, že by se na kešku měl v dohledné době podívat. Zatím jsem se rozhodovala podle toho, jak se mi to zdálo naléhavé...

• 2

#4118 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 12:38

No je to opravdu o tom, jestli usoudíš ty na místě, že cache potřebuje údržbu (= needs maintenance), dáš NM, a pokud jde zatím jen o drobnost, tak WN. Takže to děláš dobře.

• 1

#4119 Blexa

Blexa

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 13:37

Ja mam depresi ze sveho geoexperimentu - udelat udrzbu, az nekdo zaloguje, ze je potreba.

Pred vice jak rokem, mi nekdo ukradl kvalitni originalni krabici a dal tam jinou od praciho prasku. Vic jak 9 mesicu ma ta suntova krabice praskle vicko. Ted pry zacina zahnivat logbook, ale aby nekdo z navstevniku za tu dobu zalogoval NM, to teda ne. Asi to budu muset predcasne ukoncit...

Takze sem vedou ty stiznosti na "zbytecne" NM logy.

• 2

#4120 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 878 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2016 - 15:05

Ja mam depresi ze sveho geoexperimentu - udelat udrzbu, az nekdo zaloguje, ze je potreba.

Pred vice jak rokem, mi nekdo ukradl kvalitni originalni krabici a dal tam jinou od praciho prasku. Vic jak 9 mesicu ma ta suntova krabice praskle vicko. Ted pry zacina zahnivat logbook, ale aby nekdo z navstevniku za tu dobu zalogoval NM, to teda ne. Asi to budu muset predcasne ukoncit...

Takze sem vedou ty stiznosti na "zbytecne" NM logy.

Taky tvrdím, že na "normální" logy většina ownerů vůbec nereaguje. Probují je až NM, některé tvrdě spící až NA.
  • 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama