Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4141 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 11:51

Tak to je vídět, pánové, co jste si naposled prohlíželi. :D Mě obvykle zkouší s SUV a hadříky z pár obchodů, které u nás nemají zastoupení a mně se nějak nechce bez vyzkoušení objednávat, ona jedna velikost se u různých značek liší i o pěkných pár cm. Takže se občasd jen pokochám a říkám si, že jestli se někdy vypravím do Londýna na keše, možná se podívám i na hadříky. :wub: Hm, podivná změna, keše hned na dalším místě za památkami a teprve potom šatník....

Mně chodí hlavně nabídky na půjčky - jestli to nebude tim, že skoro nikdy nic nekupuju, tak doufaj, že když mi pučej, tak třeba začnu :D!
  • 0

#4142 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 11:54

Jo, ale já píšu o případě, kdy jsem keš našla, našla jsem i původní logbook, jen je plný. Ptám se specificky na tenhle případ.

Podle mého názoru je potřeba především používat zdravý rozum. Pokud najdeš keš s ORIGINÁLNÍM logbookem (tj. od ownera, což se ale ne vždy dá na místě poznat), který je přeplněný, tak když tam dáš svůj náhradní, problém s tím pravděpodobně nebude.

Problém bývá v situacích, kdy někteří kačeři, když keš vůbec nenajdou, strčí svoji krabičku tam, kde si myslí, že by keš měla být, a vesele logují nález. A to i u archivovaných keší. Pokud bychom připustili tento způsob za legitimní, pak by ani odstranění krabičky ownerem po archivaci neznamenalo konec keše, protože by tam nějaký vykuk šoupnul svoji krabičku a hnedle by se dále logovaly "archeonálezy". Bohužel se to stává a jedinou obranou proti tomu je nechat si reviewerem zamknout listing keše. Holt někteří kačeři jsou pro "bod" schopni jít i "přes mrtvoly".

Takže - je potřeba rozlišovat, co je ještě chvályhodná pomoc ownerovi s údržbou a co už je de facto podvod za účelem získání "bodu". Při sebemenších pochybnostech bych doporučoval logbook či krabičku nevkládat, místo toho napsat NM. Je to koneckonců ownerova povinnost se o keš starat. Pokud máš na ownera kontakt, třeba telefonní číslo, je někdy lepší mu přímo od keše zavolat a domluvit se s ním. Proto se tu mluvilo o předchozím souhlasu ownera.
  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#4143 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 12:01

Podle mě s novým logbookem nastává problém tehdy, když se jedná o malou krabičku, kam se druhý logbook nevejde, a samozvaný "údržbář"  nový logbook nepřidá, ale vymění, a starý odnese nebo vyhodí. Tohle by mě jako ownera dost naštvalo, zvláště v situaci, kdy si na plný logbook zatím nikdo nestěžoval nebo se o něm poprvé zmínil před dvěma dny, takže jsem ještě neměla čas ho zajít vyměnit. V těchhle případech je skutečně lepší přidat kousek papíru a údržbu nechat na ownerovi. Jiná situace je např. u opuštěných starých keší, kde se někdo ujme údržby za dávno nekešujícího ownera. Ale to se obvykle dá jasně rozlišit.

• 0

#4144 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 12:19

Tak to je vídět, pánové, co jste si naposled prohlíželi. :D Mě obvykle zkouší s SUV a hadříky z pár obchodů, které u nás nemají zastoupení a mně se nějak nechce bez vyzkoušení objednávat, ona jedna velikost se u různých značek liší i o pěkných pár cm. Takže se občasd jen pokochám a říkám si, že jestli se někdy vypravím do Londýna na keše, možná se podívám i na hadříky. :wub: Hm, podivná změna, keše hned na dalším místě za památkami a teprve potom šatník....

Tady se nebavime o reklamach na strankach, kde jde dohledat co jsme si prohlizeli. :-)

Tohle mi chodi do mailu co se proflaknul spamerum.

Hlavni duvod je ten, ze v tom spamu co mi chodi jsou ruzne trojske kone a podobne veci a snazi se me to donutit otevrit tu prilohu. A sorry, kdo muze skocit na tohle:

Good morning,

Did you forget to finish the Bank account record?
Read the attachment and let me know if there is anything I didn't make clear.

Yours sincerely,
Billy Gordon

• 0

#4145 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 16:14

Jo, mě to taky chodi mailem. Az ta nabídka od kamenika na luxusní nahrobek přišla domu regulérní poštou. Asi se domakli ze ty maily nectu :)
  • 1

#4146 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 17:44

Jo, mě to taky chodi mailem. Az ta nabídka od kamenika na luxusní nahrobek přišla domu regulérní poštou. Asi se domakli ze ty maily nectu :)

To je na dobrou depresi. Normalne po Tobe jdou! Byt Tebou, tak utikam nekam hodne daleko. Co si komu provedl? Ze si vylustil neco co nikdo nedal? :-)

Co bude dalsi faze? Kocka na klice? Utikej!!

• 2

#4147 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 17:48

Tady se nebavime o reklamach na strankach, kde jde dohledat co jsme si prohlizeli. :-)

Tohle mi chodi do mailu co se proflaknul spamerum.

Hlavni duvod je ten, ze v tom spamu co mi chodi jsou ruzne trojske kone a podobne veci a snazi se me to donutit otevrit tu prilohu. A sorry, kdo muze skocit na tohle:

Good morning,

Did you forget to finish the Bank account record?
Read the attachment and let me know if there is anything I didn't make clear.

Yours sincerely,
Billy Gordon

Á, tak to já psala o zobrazování reklamy u otevřeného listingu místo horní mapy + třeba tady.

Domů mi také chodí leccos, nejčastěji abych odprodala pár metrů vzdáleného pozemku a zlaté šperky, to teda nevím, že bych něco zbytečného vlastnila. :P  Tak nevím, jestli znají můj ročník narození a předpokládají, že už ani jedno nebudu potřebovat? :D  Njn, asi si zatím nezjistili, že máme juniorku a nic prodávat nebudu. Jen s těmi CWG nevím, nevím - na posledním eventu se zase probíralo, že sbírku dostane juniorka jako věno a já nemám od ledna zadaný ani kousek, všechno v sáčcích nezkatalogizované :huh: , tak se snad hned tak brzo vdávat nebude chtít. :D No co, stejně budu muset nejdřív z případného zeťáka udělat kačera. B)

• 0

#4148 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 18:22

Při hledání vhodných keší na víkend jsem narazila na zajímavý log. Doufám, že už to tady nebylo https://www.geocachi...f-7d16173e235d 

Těch pár logů okolo tohohle je taky zajímavých.

To FI vem čert, ale vrtá mi hlavou něco jiného. Je opravdu možné, že kačeři s víc jak 800 nálezy přehlídnou obtížnost a/nebo atributy keše? Není to totiž jediný z té dávky kolem stejného data.

Ta keška se v čase té fotky odlovit nedá, a to místo je taky o kousek jinde - stačí si prohlédnout galerii. Sama tuhle kešku nemám odlovenou - zatím jsem na ní neměla odvahu (nebo možná tu drzost).

• 3

#4149 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 18:58

To jsou věci. Včera jsem v noci disabloval jednu keš...a dnes už přistál jeden log found z 10.7.2016 ....dotyčný předtím zalogoval už dalších cca 200 novějších keší...a na mail nereaguje, loguje mezitím další keše...

http://coord.info/GLNQV462

a koukám, že "ten samý den" loguje další keš na Vysočině, která tam asi není.... 

https://coord.info/GLNQTNMK

• 0

#4150 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 19:00

Zrovna včera jsem měla tu drzost, že jsem napsala dotaz kačerce s cca 250 nálezy, co si podobným stylem  zalogovala tradičku u Tálínského rybníka. Před ní DNF, za ní DNF a ona píše, že sice keš tam není, ale ona si s dovolením zaloguje nález. Zeptala jsem se jí, jak může logovat FI a vysvětlila jsem jí základní pravidlo, odkázala ji na wiki nebo originál v angličtině a zatím marně čekám na odpověď.

Nevím, já tuhle keš mám mezi nálezy někdy z roku 2012, potom jsem tam byla ještě jednou jako doprovod s kolegou a co se mi tak vybavuje, tak keš byla o kus jinde než se zdálo - moc bych se nedivila, kdyby na místě byla, jen dotyční nenašli a owner jel na údržbu zbytečně.

Zatím marně čekám na odpověď, možná to bude něco podobného jako tu opakovaně psal Smrk. :-(

• -1

#4151 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 19:20

Ten log, co jsem dávala, vypadá na čirou neznalost, i když u kačerky s víc jak 800 nálezy.

Prohlížela jsem později její nálezy - a až na výjimky to je to terén max. 2, výjimkou je terén 2,5. Má tam doslova pár kešek s obtížnějším terénem, kde sama píše, že jí to sundal někdo jiný.

Ale pořád mi to nechce pobrat, že někdo jednak je schopný bezelstně logovat FI když nenajde, napsat že by to chtělo disable (bez minimálně WN, lépe NM) a pořád ještě, při zalogování na internetu přehlídnout, že ta keška má vysokou obtížnost a atributy, které jasně říkají, že tak jednoduché jak si myslí to nemohlo být.

Pochopila bych to u začátečníka, ne u člověka co loví už pět let.

Tento příspěvek byl upraven od majkaz: 29 červenec 2016 - 19:24

• 0

#4152 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 19:20

To jsou věci. Včera jsem v noci disabloval jednu keš...a dnes už přistál jeden log found z 10.7.2016 ....dotyčný předtím zalogoval už dalších cca 200 novějších keší...a na mail nereaguje, loguje mezitím další keše...

http://coord.info/GLNQV462

a koukám, že "ten samý den" loguje další keš na Vysočině, která tam asi není.... 

https://coord.info/GLNQTNMK

Hezky přejíždí z Královohradecké kraje na Vysočinu a do Polska v jeden den. Ono je to možné, ale zdá se mi, že čím dál víc lidi logují FI i když  keš nenajdou a v pohodě to mnohým  prochází.

• 2

#4153 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 19:47

Kdyz uz jsme u toho. Dnesni log na mych kesich:

https://coord.info/GLNQVVJF

https://coord.info/GLNQVP1G

Zacinajici kacery jsem upozornil o co jde a ze by meli byt zapsani v logbooku, jinak log neplati. Tak uvidim co se dozvim.

• 0

#4154 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2016 - 19:53

No možná by bylo vhodné si nejdřív přečíst ten článek co odkazuji.
A o tom že pan Březina účelově LŽE se může přesvědčit každý na mapy.cz, kde jsou letecké mapy roku  2003, kde je vidět, že ta cesta tam byla i před nimi.

Tak tento kraj jsem si na kole projel. Ještě před tím, než ta společnost vznikla. Zahučel jsem do bahna, že jsem hledal nejbližší rybník, abych já i kolo mohl do civilizace. Brzdil jsem z kopce, kde jsem málem skončil v kotrmelcích v Rakousku. A pak když jsem už šlapal do kopce na Landštejn, lehce jsem přibrzdil a urval brzdový lanko. Kdyby se mi to stalo v tom kopci před tím, v tom Rakousku bych skončil. Mrzí mě, že se tam už asi nepodívám.

• 0

#4155 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 865 příspěvků(y)

Publikováno 31 červenec 2016 - 22:53

Tak jsme po týdnu na Šumavě doma a pouštím se do logování. A hned z toho mám geodepresi - už jsem objevila čtyři tradičky, které jsme mohli odlovit, protože jsme na těch místech byli, ale nedosáhlo mi na to předem vytvořené PQ dané oblasti a mě nenapadlo, že je to okraj a měla jsem zato, že tam prostě keška není, když ji nemám na mapě. (Nelovíme on-line)
Teď při logování jsem to teprve objevila a dost mě to mrzí. A přitom jsme si říkali, jaká je to škoda, že zrovna tam není keška... A ona byla... :-(
  • 0
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#4156 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 01 srpen 2016 - 6:11

Tohle znám moc dobře. Bloudil jsem po náměstí v Hrádku nad Nisou, hledal něco, co už tam asi dávno nebylo, a přitom tam byla nově vylíhlá tradička, o které jsem nevěděl. Nebo jsem si vytáhnul pár zajímavých kolem Telče a pak jsem je našel. Ale že jdu přímo kolem jedné, co jsem si nevytáhl, jsem zjistil až doma.

• 1

#4157 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 01 srpen 2016 - 7:05

Tak jsme po týdnu na Šumavě doma a pouštím se do logování. A hned z toho mám geodepresi - už jsem objevila čtyři tradičky, které jsme mohli odlovit, protože jsme na těch místech byli, ale nedosáhlo mi na to předem vytvořené PQ dané oblasti a mě nenapadlo, že je to okraj a měla jsem zato, že tam prostě keška není, když ji nemám na mapě. (Nelovíme on-line)
Teď při logování jsem to teprve objevila a dost mě to mrzí. A přitom jsme si říkali, jaká je to škoda, že zrovna tam není keška... A ona byla... :-(

Alespoň máš důvod se na Šumavu vrátit. Je tam krásně...

• 8

#4158 Lukas&Verca

Lukas&Verca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 01 srpen 2016 - 9:34

Při hledání vhodných keší na víkend jsem narazila na zajímavý log. Doufám, že už to tady nebylo https://www.geocachi...f-7d16173e235d 

Těch pár logů okolo tohohle je taky zajímavých.

To FI vem čert, ale vrtá mi hlavou něco jiného. Je opravdu možné, že kačeři s víc jak 800 nálezy přehlídnou obtížnost a/nebo atributy keše? Není to totiž jediný z té dávky kolem stejného data.

Ta keška se v čase té fotky odlovit nedá, a to místo je taky o kousek jinde - stačí si prohlédnout galerii. Sama tuhle kešku nemám odlovenou - zatím jsem na ní neměla odvahu (nebo možná tu drzost).

Tak ukryt jsme taky letos zrejme naprosto presne odhalili... Ale za

A) nejsme zadni zkuseni horolezci v zabkach

B) jsme jeji umisteni naprosto presne odhalili asi trochu jinde nez slecna

C) Jsme chteli lovit v podobnou dobu a i kdybychom nasbirali tu odvahu, tak hadam, ze by se odlov neobesel nejdrive bez zajmu mestske policie a pak i hasicu az bychom neumeli vylezt zpet :D

• 0

#4159 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 01 srpen 2016 - 10:53

Je opravdu možné, že kačeři s víc jak 800 nálezy přehlídnou obtížnost a/nebo atributy keše?

Nevím, kolik nás je, ale já dost často čtu listing u tradiček (u městských zvlášť), až když mám problémy s odlovem, případně až doma při logování.

• 0

#4160 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 01 srpen 2016 - 12:32

Nevím, kolik nás je, ale já dost často čtu listing u tradiček (u městských zvlášť), až když mám problémy s odlovem, případně až doma při logování.

Moje poradi je nasledujici:

• hledam bez  nniceho (ve meste tento krok vynechavam)
  • prectu si hint a velikost
  • prectu si atributy
  • hledam v listingu
  • Hledam v logach
  • Volam kamaradovi
  • loguju DNF a jdu domu

Takze to mam jako Ty.

• 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama