Bohužel Garmin atributy neumí, takže většinou vynechávám ty atributy a ty studuji až v případě, že nelze nalézt v mobilu...
Ale jsou keše v terénu, u kterých čtu i listing dříve, než dorazím k nim, většinou u přírodních nebo jiných zajímavostí :-).
Publikováno 01 srpen 2016 - 13:22
Bohužel Garmin atributy neumí, takže většinou vynechávám ty atributy a ty studuji až v případě, že nelze nalézt v mobilu...
Ale jsou keše v terénu, u kterých čtu i listing dříve, než dorazím k nim, většinou u přírodních nebo jiných zajímavostí :-).
Publikováno 01 srpen 2016 - 13:24
Tak ukryt jsme taky letos zrejme naprosto presne odhalili... Ale za
A) nejsme zadni zkuseni horolezci v zabkach
jsme jeji umisteni naprosto presne odhalili asi trochu jinde nez slecna
C) Jsme chteli lovit v podobnou dobu a i kdybychom nasbirali tu odvahu, tak hadam, ze by se odlov neobesel nejdrive bez zajmu mestske policie a pak i hasicu az bychom neumeli vylezt zpet
Přes ten most chodím hodně často. Jednou jsem tam viděl mladíka, co prohledával zábradlí. Prozradil jsem mu, že tam keš není. A on když se dověděl, kde je, tak že prý pro ni hned půjde. Schvalně jsem se pak podíval, jestli někdo logoval, nic tam nebylo. Ani v novinách nepsali o žádném utopeném. Postup nalezení této keše je zcela jasně popsán v listingu. Nemám ji a mít nebudu. Tak velký opičák nejsem.
Publikováno 01 srpen 2016 - 13:26
To je pro mě novinka, že Garmin atributy neumí. Můj je umí. Asi proto, že exportuju z geogetu a ten je do listingu nacpe. Textově. Asi bych se bez nich i obešel, někdy to ale možná může pomoci, tak je tam nechávám.
Publikováno 01 srpen 2016 - 14:10
Moje poradi je nasledujici:
- hledam bez nniceho (ve meste tento krok vynechavam)
- prectu si hint a velikost
- prectu si atributy
- hledam v listingu
- Hledam v logach
- Volam kamaradovi
- loguju DNF a jdu domu
Takze to mam jako Ty.
To byly časy, když platilo pravidlo "hint čtu až po půlhodině neúspěšného hledání"...
Publikováno 01 srpen 2016 - 14:23
Neboli až je po mém půlhodinovém bloumání na místě i těm nejhloupějším z místních mudlů jasné, že tam něco bude?
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 01 srpen 2016 - 14:29
Neboli až je po mém půlhodinovém bloumání na místě i těm nejhloupějším z místních mudlů jasné, že tam něco bude?
Souhlas - na zamudleném místě je nanejvýš žádoucí odlov zkrátit. Tam platí výjimka...
Publikováno 01 srpen 2016 - 17:35
Teď je to v klidu. Hledání jde maskovat chytaným pokemonem . Už se mě to stalo, koukám po keši a okolo jdoucí babka - "další magor co chytá pokemony".
Publikováno 01 srpen 2016 - 17:55
Já vím, už jsme tam byli několikrát a stále tam máme co objevovat...Alespoň máš důvod se na Šumavu vrátit. Je tam krásně...
Publikováno 01 srpen 2016 - 19:43
To byly časy, když platilo pravidlo "hint čtu až po půlhodině neúspěšného hledání"...
Vyplyva z me citace delka hledani bez hintu? (obcas se pokousim dlouho, kdyz si rikam: to prece musim dat) :-)
V kazdem pripade ve meste ctu hint vzdy, protoze nechci upoutavat pozornost. O to vice mi ve meste vadi hint typu: Hledej smudlo, nebo na miste plnem kovovych veci: Magnet
Publikováno 01 srpen 2016 - 20:37
Nejlepší je hint Pod kamenem, když je to v kamenolomu nebo na silničním náspu z hrubých kamenů. Ale i Pařez na pasece dovede potrápit, těch ale v přijatelném okolí nebývá tak mnoho. Nebo multina se spoustou fyzických stagí a hint se týká jen finálky. On se třeba štítek zespoda pod lavičkou hledá nenápadně dost těžko (a čte ještě hůř), když navíc owner ignoroval fakt, že je to už fyzická stage a ne question to answer a bylo to ve značné kolizi s blízkou tradičkou.
Publikováno 01 srpen 2016 - 20:42
V kazdem pripade ve meste ctu hint vzdy, protoze nechci upoutavat pozornost. O to vice mi ve meste vadi hint typu: Hledej smudlo, nebo na miste plnem kovovych veci: Magnet
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
Publikováno 01 srpen 2016 - 21:20
To byly doby, kdy se do hintu davaly informace, ktere mely pomoct ve chvili, kdy uz clovek nevedel. Dnes se do hintu davaji treba informace, bez kterych nejde kesku vylustit. To povazuju za silenost. Ja hinty nechci cist, chci kesku hledat. Ale jak ji pak mam lustit?
Tento příspěvek byl upraven od gord: 01 srpen 2016 - 21:21
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 01 srpen 2016 - 21:26
To byly doby, kdy se do hintu davaly informace, ktere mely pomoct ve chvili, kdy uz clovek nevedel. Dnes se do hintu davaji treba informace, bez kterych nejde kesku vylustit. To povazuju za silenost. Ja hinty nechci cist, chci kesku hledat. Ale jak ji pak mam lustit?
To se mi ještě nestalo. Spíš se mi stává, že je hint úplně k ničemu nebo že ho nepochopím (a dojde mi třeba až po nálezu, někdy ani to ne).
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
Publikováno 01 srpen 2016 - 21:54
No, já už jsem teda viděla i hint typu: k vyluštěným souřadnicím přidej dvě vteřinky na sever a tři na východ.
Publikováno 01 srpen 2016 - 21:54
Nejlepší je hint Pod kamenem, když je to v kamenolomu nebo na silničním náspu z hrubých kamenů. Ale i Pařez na pasece dovede potrápit, těch ale v přijatelném okolí nebývá tak mnoho. Nebo multina se spoustou fyzických stagí a hint se týká jen finálky. On se třeba štítek zespoda pod lavičkou hledá nenápadně dost těžko (a čte ještě hůř), když navíc owner ignoroval fakt, že je to už fyzická stage a ne question to answer a bylo to ve značné kolizi s blízkou tradičkou.
Kdysi v zacatcich jsem byl nekde v Dolomitech, tusim na Cinque Tori. Nadherenej lezeckej teren, vsude vysoky veze, na nich rozveseni horolezci a veskerej prostor dole kam clovek dohlidne pokrytej vrstvou volne lozenyho kameni jak v tom kamenolomu. Nadhera. Kouknu do hintu, samozrejme ze tam bylo napsano naprosto jasne kde kes je - pod kamenem. Objevili se tam jeste mistni kaceri, ti kdyz to videli tak se rovnou otocili a sli zas pryc, ze tohle nemaj zapotrebi. Ale nasli jsme ji asi behem 15 minut.
Ale vubec nejhorsi jsou kese 5/5 s mnoha stagema, naprosto bez hintu. Nikdo nevi kolik stagi je. K zadny neni hint. A nikdo netusi jestli se T5 vztahuje k finalce, nebo k nektere stagi, nebo k cemu vlastne. Takze se nevi jestli na miste lezt po stromech, hrabat v zemi, potapet se ve vode, nebo slanovat skalu. Proti tomu v kamenolomu pod kamenem je jeste dost jasny vymezeni co vlastne hledam.
Publikováno 01 srpen 2016 - 21:58
Ale vubec nejhorsi jsou kese 5/5 s mnoha stagema, naprosto bez hintu. Nikdo nevi kolik stagi je. K zadny neni hint. A nikdo netusi jestli se T5 vztahuje k finalce, nebo k nektere stagi, nebo k cemu vlastne. Takze se nevi jestli na miste lezt po stromech, hrabat v zemi, potapet se ve vode, nebo slanovat skalu. Proti tomu v kamenolomu pod kamenem je jeste dost jasny vymezeni co vlastne hledam.
Jestli mi to něco nepřipomíná !
Publikováno 02 srpen 2016 - 5:42
No, proto je to asi D5, že se hledá těžko.
Ale v Alpách je prý dost často hint ve znění Viz fotohint, což v případě Garminů potěší. I v případě telefonů, když tam není signál.
Publikováno 02 srpen 2016 - 8:28
Přes ten most chodím hodně často. Jednou jsem tam viděl mladíka, co prohledával zábradlí. Prozradil jsem mu, že tam keš není. A on když se dověděl, kde je, tak že prý pro ni hned půjde. Schvalně jsem se pak podíval, jestli někdo logoval, nic tam nebylo. Ani v novinách nepsali o žádném utopeném. Postup nalezení této keše je zcela jasně popsán v listingu. Nemám ji a mít nebudu. Tak velký opičák nejsem.
Jj, nas take nekdo na kole po odhaleni skryse ubezpecil podobnymy slovy jako: Jo je tam...
Publikováno 02 srpen 2016 - 16:26
Koukám, že to pán taky švihá rychle. Buď nenajde keš, která tam pravděpodobně je (ale mohla také zmizet), ale FI si zapíše GLNTCJWB nebo o kus dál není opravdu ani kousek zbytku dosti veliké keše, tak si pán najde opět vlastní logbook a protože tento logbook v batohu našel, ten si ho zapíše jako nález GLNTCM4H a nechá jej tam, aby další psali FI a divili se, proč má keš FP, když je to jen pytlík s logbookem.. Smutek....
Dodat logbook do vymudlené keše či keše bez logbooku - to je činnost podle mého dobrá. Ale nahradit zmizelou keš na domnělém místě kusem pytlíku s papírem.. To už je degradace keše. prostě DNF je taky log.
/realme 8 (Android 12) + Locus, Oregon 300 už nepoužívám vůbec/
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur) | GC6N637 - Zubri na Travinach | GC6Q5BT - QIC neboli ctvrtpalec | GC72925 - 7. PLRO Vlkava - Raketaci | GC7FK96 - Beru Ti Stesti | GC92CY5 - Kopec plný bordelu | GC98JF4 - Chrastenhof (Chrastecky dvur) - reloaded | GC9AV0D - Sečtělá | GC9WFCF - Poslední zvonění
0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů