Já bych to smazala tak jako tak, i kdyby v logbooku byli. Podle mě už se to dá zařadit do kategorie "sprosťárna", tudíž proti pravidlům.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 07 srpen 2016 - 9:32
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 07 srpen 2016 - 10:03
Takovej log je na takovou normální facku přes celou hubu. :-)
Publikováno 07 srpen 2016 - 10:16
A v galerii samý fotolog. Asi nemaj, kromě slušnosti, ani na tu propisku.
Publikováno 07 srpen 2016 - 18:17
a ještě se přiznají k tomu, že se nezalogovali.
https://coord.info/GC3J093
Publikováno 07 srpen 2016 - 18:54
Found It = Byl jsem nekde poblíž
/realme 8 (Android 12) + Locus, Oregon 300 už nepoužívám vůbec/
GC3WERW - Vzpominky Tychona Brahe | GC4XTDT - Opustena infekcni klinika Kopa | GC5FJC2 - Benatecke kolecko | GC5R8AF - Achilles a zelva | GC5VYCQ - Chrastenhof (Chrastecky dvur) | GC6N637 - Zubri na Travinach | GC6Q5BT - QIC neboli ctvrtpalec | GC72925 - 7. PLRO Vlkava - Raketaci | GC7FK96 - Beru Ti Stesti | GC92CY5 - Kopec plný bordelu | GC98JF4 - Chrastenhof (Chrastecky dvur) - reloaded | GC9AV0D - Sečtělá | GC9WFCF - Poslední zvonění
Publikováno 07 srpen 2016 - 19:13
Tak jsem zrovna obnovil keš, kde proběhla lesní těžba, ale okolí keše se nedotkla. A vzápětí jsem se dověděl, že mi jinou keš zlikvidoval buldozer i s objektem.
Publikováno 07 srpen 2016 - 20:09
Normálka, to je běžné chování. A protože jsou owneři neochotní to mazat, většinou, bude to čím dál běžnější.
Leda ty lidi začít dávat někam na dobře viditelný pranýř,
https://coord.info/GC21R0V
Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 07 srpen 2016 - 20:20
Publikováno 07 srpen 2016 - 20:19
Publikováno 07 srpen 2016 - 20:38
Publikováno 07 srpen 2016 - 20:46
Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 07 srpen 2016 - 20:48
Publikováno 07 srpen 2016 - 22:23
Ale ono je na tom kus pravdy. Tady se pořád někdo snaží vychovávat kačery, ale totéž je třeba dělat s ownery. Pokud někdo položí krabičku na místo, kam je vidět ze všech stran, kolem jsou domy, stačí jeden panelák, tak owner musí být připraven tam po prvním DNF okamžítě naklusat a dát tam novou krabičku. Když to neudělá, tak se nemůže takovým logům divit, zvlášť od kačerů, kteří přijeli zdaleka a vrazili do toho dost peněz za dopravu. Přitom řešení je jednoduché - stačí místo tradičky multinka s jednou stage, stejně je multikeší statisticky málo.
A ted do mne, vy geodepresisti a bojovníci za bezvýhradné dodržování pravidel !
Publikováno 07 srpen 2016 - 23:06
Bohužel, ten jen potvrzuje tvrzení z minula ohledně těch problematických logů - je to nováček, sice zaregistrovaný loni, ale všechny nálezy má dnes. A hned minimálně dva takové.A nakonec ten "díky" log
Mimochodem souhlasím s tím, že tahle keška je zvolená nešťastně. Ale snad není problém dát DNF či NM a přitom slušně napsat svůj názor vlastníkovi. Fakt nemám pocit, že na FI log je právo, ani na druhém konci světa.
Publikováno 07 srpen 2016 - 23:07
Promiň, ale proč se navážíš do lidí, kteří chtějí, aby se pravidla dodržovala? Proč se o nich vyjadřuješ s despektem? Proč se zastáváš těch, kteří si z pravidel (už tak jednoduchých a stojících jednoznačně na straně lovců) dělají trhací kalendář? Proč by měl mít někdo právo se zalogovat na webu na základě nějaké fotografie jenom proto, že je zdaleka, že se sem už nedostane, že (... doplňte si sami ...), když základním principem této hry je být FYZICKY ZAPSÁN v logbooku? Je úplně irelevantní, z jakého důvodu tam ta keš zrovna v tu chvíli nebyla, prostě tam nebyla, nebyl tam logbook, proto nelze logovat found it. Můžeme ownerovi vyčinit za to, že se o keš nestará, že by ji měl častěji obnovovat, doplňovat, můžeme otlouct ownerovi o hlavu, cokoliv nás napadne, ale nemůžeme po něm vyžadovat „uznat found it“, nehledě na to, že owner ani nic takového, jako „uznávání logů“ nemůže provádět.
Publikováno 07 srpen 2016 - 23:27
To co píšeš je v pořádku. Ale pokud chceme na jedné straně dodržování pravidel od kačerů, tak je třeba, aby se nad sebou zamyslela i druhá strana, jestli není chyba taky u nich. Nezastávám se kačerů, co jdou "jen tak kolem" a do keše , která tam je se nezapíší, protože je to zdržuje. Ale na druhé straně mi vadí, když owner svou vymudlenou keš nedá do pořádku a jen od počítače maže FI. Když založím keš, beru na sebe závazek, že se o ní budu starat. Pokud nestíhám, mám jí dát k adopci nebo archiv.
Ano, párkrát jsem napsal někomu, kdo zalogoval DNF, aby si napsal FI, že není jeho problém, že tam nebyla. Tohle považuju za elementární slušnost. Když někdo rovnou zapíše FI, pak záleží na situaci.
Neber to jako navážení, ale za výzvu k diskusi. Tady se pořád dokola něco kritizuje, ale pozitivní výsledek kritiky nevidět...
Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 07 srpen 2016 - 23:28
Publikováno 07 srpen 2016 - 23:32
A co ta multina vyřeší když bude finálka na stejně blbém místě ?Přitom řešení je jednoduché - stačí místo tradičky multinka s jednou stage, stejně je multikeší statisticky málo.
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 07 srpen 2016 - 23:47
Ale na druhé straně mi vadí, když owner svou vymudlenou keš nedá do pořádku a jen od počítače maže FI. Když založím keš, beru na sebe závazek, že se o ní budu starat. Pokud nestíhám, mám jí dát k adopci nebo archiv.
Ano, párkrát jsem napsal někomu, kdo zalogoval DNF, aby si napsal FI, že není jeho problém, že tam nebyla. Tohle považuju za elementární slušnost. Když někdo rovnou zapíše FI, pak záleží na situaci.
Základní chybu vidím v existenci „bodů“. Ony to sice žádné body nejsou, pouze počet nalezených keší, ale spousta lidí to tak bere. Potom se těžko povznášejí nad to (a někteří se nad to ani povznést nedokáží), že prostě někdy ten nález mít nebudou, i když za to vlastně ani nemůžou. To je holt riziko této hry.
Keší je tolik, že lpět na zalogování zrovna této jedné jediné je celkem zbytečné.
Tato hra obsahuje několik jednoduchých pravidel a mechanismů, které ovšem spousta kačerů nechce používat a má k tomu spoustu argumentů, spíše výmluv.
1. jednoduché pravidlo: Jseš zapsanej v logbooku, můžeš se zapsat na webu, nejseš zapsanej v logbooku, nemůžeš se zapsat na webu. Je to strašně jednoduché a přece je kolem toho neskutečné množství keců a zlé krve.
2. jednoduché pravidlo: Jestliže jsi keš nenašel, napiš DNF log. Zase se pořád dokola zbytečně řeší důvody, kdy a proč DNF nepsat.
3. jednoduché pravidlo: Pokud je s keší něco v nepořádku a není to příliš závažné, napiš NM log.
4. jednoduché pravidlo: Pokud keš odporuje pravidlům závažným způsobem, napiš NA log, ať to posoudí reviewer.
Pokud se tohle bude důsledně dodržovat, podle mého názoru to bude stačit. Jinak se těch „nebohých“ keší, o které se owner nedostatečně stará, nezbavíme.
Osobně si myslím, že vyžadování uznání logu v případě, kdy owner na svou keš kašle, je vedena takovým českým „spikleneckým“ uvažováním — ty mi uděláš úlitbu (dovolíš mi zalogovat nález, i když na něj nemám nárok) a já na oplátku na tebe nenabonzuju (např. logem DNF, NM nebo NA), že na svou keš kašleš. Já osobně jako owner nikomu možnost zalogování nálezu i bez zápisu do logbooku nabízet nebudu, ani na takovou nabídku jako kačer nebudu reflektovat.
12 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 12 návštěvníků 0 anonymních uživatelů