Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4241 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 5:46

Já bych to smazala tak jako tak, i kdyby v logbooku byli. Podle mě už se to dá zařadit do kategorie "sprosťárna", tudíž proti pravidlům.

• 5

#4242 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 9:32

A že jsem tušil, že nemají nic založeno. Ale dělat chytré, to umí.
  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#4243 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 10:03

Takovej log je na takovou normální facku přes celou hubu. :-)

• 0

#4244 pavlisp

pavlisp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 156 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 10:16

A v galerii samý fotolog. Asi nemaj, kromě slušnosti, ani na tu propisku.

• 0

#4245 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 12:39

Nejvtipnější je, že hned v dalším logu někdo píše, že tam tužka byla :D

• 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#4246 (SOS)

(SOS)

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 48 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 18:17

Tak tohle mě fakt dopálilo. Nenašel jsem dnes keš a doma koukám, že tam není. Ostatním to ale nevadí, a vesele dávají ,,Found it''
a ještě se přiznají k tomu, že se nezalogovali.
https://coord.info/GC3J093
  • 1

#4247 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 18:30

Normálka, to je běžné chování. A protože jsou owneři neochotní to mazat, většinou, bude to čím dál běžnější.

Leda ty lidi začít dávat někam na dobře viditelný pranýř,

• 1

#4248 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 222 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 18:54

Asi jiný slovnik ENG-CZ
Found It = Byl jsem nekde poblíž
  • 4

#4249 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 19:13

Tak jsem zrovna obnovil keš, kde proběhla lesní těžba, ale okolí keše se nedotkla. A vzápětí jsem se dověděl, že mi jinou keš zlikvidoval buldozer i s objektem.

• 0

#4250 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 20:09

Normálka, to je běžné chování. A protože jsou owneři neochotní to mazat, většinou, bude to čím dál běžnější.

Leda ty lidi začít dávat někam na dobře viditelný pranýř,

https://coord.info/GC21R0V

Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 07 srpen 2016 - 20:20

• 0

#4251 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 20:19

https://coord.info/GLNB0WVH

Odkdy je tohle DOBRÝM zvykem?
  • 0

#4252 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 20:38

Hraje GC od minulého roku, ví co je dobrý zvykem, ale neumí použít DNF. Dobrý zvyk to samozřejmě není, je to jenom jeho obhajoba podvodu.
  • 3

#4253 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 20:46

Já jsem s ním seděl na eventu, je to starší pán. Tady se asi trošku rozčílil, no. On je pyrotechnik, celkem zajímavý člověk.

Tento příspěvek byl upraven od kalubr: 07 srpen 2016 - 20:48

• 1

#4254 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 20:50

A nakonec ten "díky" log :D

• 0

#4255 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 22:23

Ale ono je na tom kus pravdy. Tady se pořád někdo snaží vychovávat kačery, ale totéž je třeba dělat s ownery. Pokud někdo položí krabičku na místo, kam je vidět ze všech stran, kolem jsou domy, stačí jeden panelák, tak owner musí být připraven tam po prvním DNF okamžítě naklusat a dát tam novou krabičku. Když to neudělá, tak se nemůže takovým logům divit, zvlášť od kačerů, kteří přijeli zdaleka a vrazili do toho dost peněz za dopravu. Přitom řešení je jednoduché - stačí místo tradičky multinka s jednou stage, stejně je multikeší statisticky málo.

A ted do mne, vy geodepresisti a bojovníci za bezvýhradné dodržování pravidel !

• -1

#4256 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 23:06

A nakonec ten "díky" log :D

Bohužel, ten jen potvrzuje tvrzení z minula ohledně těch problematických logů - je to nováček, sice zaregistrovaný loni, ale všechny nálezy má dnes. A hned minimálně dva takové.

Mimochodem souhlasím s tím, že tahle keška je zvolená nešťastně. Ale snad není problém dát DNF či NM a přitom slušně napsat svůj názor vlastníkovi. Fakt nemám pocit, že na FI log je právo, ani na druhém konci světa.
  • 4

#4257 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 23:07

Promiň, ale proč se navážíš do lidí, kteří chtějí, aby se pravidla dodržovala? Proč se o nich vyjadřuješ s despektem? Proč se zastáváš těch, kteří si z pravidel (už tak jednoduchých a stojících jednoznačně na straně lovců) dělají trhací kalendář? Proč by měl mít někdo právo se zalogovat na webu na základě nějaké fotografie jenom proto, že je zdaleka, že se sem už nedostane, že (... doplňte si sami ...), když základním principem této hry je být FYZICKY ZAPSÁN v logbooku? Je úplně irelevantní, z jakého důvodu tam ta keš zrovna v tu chvíli nebyla, prostě tam nebyla, nebyl tam logbook, proto nelze logovat found it. Můžeme ownerovi vyčinit za to, že se o keš nestará, že by ji měl častěji obnovovat, doplňovat, můžeme otlouct ownerovi o hlavu, cokoliv nás napadne, ale nemůžeme po něm vyžadovat „uznat found it“, nehledě na to, že owner ani nic takového, jako „uznávání logů“ nemůže provádět.

• 17
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#4258 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 23:27

To co píšeš je v pořádku. Ale pokud chceme na jedné straně dodržování pravidel od kačerů, tak je třeba, aby se nad sebou zamyslela i druhá strana, jestli není chyba taky u nich. Nezastávám se kačerů, co jdou "jen tak kolem" a do keše , která tam je se nezapíší, protože je to zdržuje. Ale na druhé straně mi vadí, když owner svou vymudlenou keš nedá do pořádku a jen od počítače maže FI. Když založím keš, beru na sebe závazek, že se o ní budu starat. Pokud nestíhám, mám jí dát k adopci nebo archiv.

Ano, párkrát jsem napsal někomu, kdo zalogoval DNF, aby si napsal FI, že není jeho problém, že tam nebyla. Tohle považuju za elementární slušnost. Když někdo rovnou zapíše FI, pak záleží na situaci.

Neber to jako navážení, ale za výzvu k diskusi. Tady se pořád dokola něco kritizuje, ale pozitivní výsledek kritiky nevidět...

Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 07 srpen 2016 - 23:28

• 1

#4259 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 878 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 23:32

Přitom řešení je jednoduché - stačí místo tradičky multinka s jednou stage, stejně je multikeší statisticky málo.

A co ta multina vyřeší když bude finálka na stejně blbém místě ?
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#4260 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 23:47

Ale na druhé straně mi vadí, když owner svou vymudlenou keš nedá do pořádku a jen od počítače maže FI. Když založím keš, beru na sebe závazek, že se o ní budu starat. Pokud nestíhám, mám jí dát k adopci nebo archiv.

Ano, párkrát jsem napsal někomu, kdo zalogoval DNF, aby si napsal FI, že není jeho problém, že tam nebyla. Tohle považuju za elementární slušnost. Když někdo rovnou zapíše FI, pak záleží na situaci.

Základní chybu vidím v existenci „bodů“. Ony to sice žádné body nejsou, pouze počet nalezených keší, ale spousta lidí to tak bere. Potom se těžko povznášejí nad to (a někteří se nad to ani povznést nedokáží), že prostě někdy ten nález mít nebudou, i když za to vlastně ani nemůžou. To je holt riziko této hry.

Keší je tolik, že lpět na zalogování zrovna této jedné jediné je celkem zbytečné.

Tato hra obsahuje několik jednoduchých pravidel a mechanismů, které ovšem spousta kačerů nechce používat a má k tomu spoustu argumentů, spíše výmluv.

1. jednoduché pravidlo: Jseš zapsanej v logbooku, můžeš se zapsat na webu, nejseš zapsanej v logbooku, nemůžeš se zapsat na webu. Je to strašně jednoduché a přece je kolem toho neskutečné množství keců a zlé krve.

2. jednoduché pravidlo: Jestliže jsi keš nenašel, napiš DNF log. Zase se pořád dokola zbytečně řeší důvody, kdy a proč DNF nepsat.

3. jednoduché pravidlo: Pokud je s keší něco v nepořádku a není to příliš závažné, napiš NM log.

4. jednoduché pravidlo: Pokud keš odporuje pravidlům závažným způsobem, napiš NA log, ať to posoudí reviewer.

Pokud se tohle bude důsledně dodržovat, podle mého názoru to bude stačit. Jinak se těch „nebohých“ keší, o které se owner nedostatečně stará, nezbavíme.

Osobně si myslím, že vyžadování uznání logu v případě, kdy owner na svou keš kašle, je vedena takovým českým „spikleneckým“ uvažováním — ty mi uděláš úlitbu (dovolíš mi zalogovat nález, i když na něj nemám nárok) a já na oplátku na tebe nenabonzuju (např. logem DNF, NM nebo NA), že na svou keš kašleš. Já osobně jako owner nikomu možnost zalogování nálezu i bez zápisu do logbooku nabízet nebudu, ani na takovou nabídku jako kačer nebudu reflektovat.

• 20
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

16 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 16 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama