Vztah owner - kačer je něco jako obchodník - zákazník. Když se na mne budou ve kšeftě mračit a utrhovat, tak tam příště nepřijdu. To nepovažuju za nějaké držhubné si vzájemně vyhovět.
OK, máš recht. Pokud mně krabičky nějakého konkrétního ownera v něčem nevyhovují, tak na ně nebudu chodit. To je naprosto legitimní rozhodnutí. Ale o jakém „vzájemném vyhovění si“ píšeš? Tomu nějak nedokážu rozumět. Ta krabička tam v tu chvíli, kdy ji ten kačer hledal, nebyla. Tudíž se do ní nemohl zapsat. Vyhovět bys mu dokázal jedině tak, když bys ještě v ten okamžik tam jako owner dojel a tu krabičku tam dal a on tam na tebe počkal a do té tebou donesené krabičky by se zapsal. Pak by se dalo mluvit o tom, žes mu vyhověl. Ale čím jsi mu vyhověl, žes mu dodatečně „uznal log“, to nechápu. A nechápu už vůbec, čím vyhověl on tobě, když píšeš o „vzájemném vyhovění“.
Opravdu si chceme dělat z téhle docela prima a neškodné hry úřední peklo ?
Opravdu mi chceš tvrdit, že prostým dodržováním jednoduchého pravidla „jsem v logbooku, loguji FI, nejsem v logbooku, neloguji FI“ si děláme ze hry úřední peklo? Úřední peklo si z toho děláme právě tím, že požadujeme výjimky z tohoto pravidla a snažíme se pro to najít různé výmluvy. Pokud mě poté, co krabičku nenajdu, ani nenapadne zapsat si FI, tak žádný problém nevzniká. Pokud to ale udělám a owner mi to po právu smaže, teprve tehdy se rozjíždí zbytečný „byrokratický“ mechanismus, který může skončit až u reviewera, kterému tím zbytečně přidělává práci (a někteří to jsou schopni hnát až do Bruselu do Seattlu).
Vezmi si to obráceně. Pokud je kačer zapsaný v logbooku, owner to musí akceptovat a nesmí mu smazat FI log, i když se jedná třeba o mysterku a ten kačer se do logu sám přizná, že souřadnice získal na finálkách. Jestliže po ownerech požadujeme, aby tuto degradaci své keše akceptovali, pak si myslím, že je spravedlivé, abychom po hledačích požadovali, aby podle stejného pravidla akceptovali to, že když nejsou zapsáni v logbooku (z libovolných příčin), tak si na webu nemůžou zapsat FI. Liknavá údržba keše ownerem nedává z tohoto pravidla výjimku. Fakt to stačí, věř mi. A žádná byrokracie tu nebude mít místo.
A dost se mi nelíbí, když tady owner plká o neoprávněných FI logách, ale dát svou keš do pořádku nemá čas.
Podívej se, za použití stejné logiky, s jakou se tady obhajují někteří neoprávnění logující (jsou zdaleka, nemohli za to, jsou to jinak milí lidé apod.), můžu obhajovat toho ownera — má zdravotní problémy, problémy s autem, v zaměstnání moc práce, musí se starat o nemocné rodiče a nemůže tam zajet a tak dále a tak dále. A taky to může být jenom lempl, kterýmu se do toho nechce. Ale to tak nějak těžko posoudíš.
Neoprávněný log vzniká bez ohledu na okolnosti, neboť je to FI log, který nemá oporu ve fyzickém zápisu v logbooku. A tím, kdo ten neoprávněný log zapsal, je kačer hledač, nikoliv owner. Snažit se do toho nějak zatáhnout ownerovu odpovědnost je nesmysl.