Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4281 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2016 - 13:52

... Jenže ono je to celé nevynutitelné a neprokazatelné z obou stran, to by potvrdil každý právník. ...

Co s logy když zmizí keš ? ... Celá argumentace i prokazování jsou na vodě a ten fotolog před geoobjektem (případně ještě s logbookem v ruce) je svým způsobem vlastně nejdůvěryhodnější.

Celou tu dobu se tu snažím jen a pouze říct, že považuju snahy nastolit tady "rovný, spravedlivý a čestný řád" za pošetilé plýtvání časem a energií ...

A já pořád přemýšlel, proč si nerozumíme, když jsem cítil, že tam uvnitř to máme nastaveno velmi podobně. A možná jsem na to přišel. My na to každý koukáme z opačné strany a proto nám počínání toho druhého připadá nesmyslné.

Ty máš pocit, že se tady snažíme nastolit nějaký řád (byť rovný, spravedlivý a čestný) a argumentuješ právníky a nevynutitelností a neprokazatelností. A já jenom říkám, že každý by měl pouze sám na sobě aplikovat jednoduché pravidlo — nejsem zapsaný v logbooku, neloguju FI na webu. A taky to, že nefér jednání by se nemělo omlouvat ani ignorovat, natož pak spílat těm, kdo na takové jednání upozorňují. Platí takové pořekadlo: „Nenadávej na zrcadlo, když máš křivou hubu.“ Rozhodně se nesnažím nastolovat žádný řád nebo neřád, trápit se s (ne)dokazatelností a řešit nepodstatné věci, jako co dělat, když se ztratí logbook.

• 3
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#4282 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2016 - 14:07

Ty máš pocit, že se tady snažíme nastolit nějaký řád (byť rovný, spravedlivý a čestný)

A ne ? Proč je to tu pořád samá geodeprese ? Tohle je přece záležitost k vyřízení mezi kačerem a ownerem, tak proč to tady furt dokola ventilovat ?

BTW: Joneu je třeba spíš politovat. Zaplatí si zájezd do Ameriky a místo přírodních krás nevidí nic jeného než svodidla, svodidla, svodidla :D .

• 2

#4283 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2016 - 14:37

A ne ? Proč je to tu pořád samá geodeprese ? Tohle je přece záležitost k vyřízení mezi kačerem a ownerem, tak proč to tady furt dokola ventilovat ?

No já si myslím, že já teda určitě ne, aspoň mám pocit, že to z mých příspěvků tak vyznívá. A pokud tady kdokoliv horoval pro nějaká speciální pravidla navíc, byl jsem většinou vždycky proti, pokud jsem vůbec reagoval (aspoň si nepamatuju, že bych někdy něco takového podpořil).

Já se snažím řídit heslem: Lov si, jak chceš, ale dodržuj přitom zákony, pravidla hry, zásady slušnosti a pokud možno i přání ownerů, protože právě díky nim máš dostatek keší ke své zábavě. Kdo pravidla porušuje, u mě pochopení nenajde.

A proč je to tu geodeprese? Protože jsme v geodepresivním koutku, ne? Já se taky nepodivuju ve stromolezckém vlákně, proč furt řešej, jak vylézt na nějaký strom, a nepíšu jim tam: už se vykašlete na ty chudáky stromy a radši hledejte keše na zemi, je to mnohem lepší.

Joneu neřeším vůbec. Tam souhlasím naprosto s tebou, že je spíš politováníhodný. Asi je to na nějakou diagnózu.

• 8

#4284 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2016 - 14:42

Ono to není přání.K dnešku už má smazaných cca 400 logů.A to během cca tří týdnů. A nebojím se, že by to bylo konečné číslo. Ono stačí, když lidem jeho podvody nejsou lhostejné.

Buuuu :( Ja mu chci taky neco smazat. Jenze u me jeste nebyl. To je diskriminacia. Jak k tomu prijdu?

• 6

#4285 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2016 - 14:44

To je diskriminacia. Jak k tomu prijdu?

Napiš Šabatové, třeba mu to nařídí.

• 0

#4286 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2016 - 18:30

To je zajímavé, s tím Joneovým velkým týmem - když se cca před dvěma lety ke mně Jonea mimo pořadí přifařil na nějakým štafetovým chodícím eventu na mega ve Stromovce, aby si mohl zalogovat attended, představoval mi svou ženu, nebo přítelkyni nebo co to bylo - prostě matku svého dítěte - jako spřátelenou mudlu. Syn byl tehdá ve věku výrazně předškolním, a zřejmě dosud je. Tak by měl zajímalo, z koho ten tým setavil - jestli z tchýně, švagra a pradědečka nebo z koho? :D

Tento příspěvek byl upraven od Jacka: 08 srpen 2016 - 18:31

• 0

#4287 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2016 - 19:29

Jacko, já viděl jen tenhle team.

jonea.jpg

• 11

#4288 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 10:22

Teda, Tomy, ta podoba, to je až neuvěřitelné!

Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 09 srpen 2016 - 10:22

• 1

#4289 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 10:30

Taky jsem si říkal taky. Po netu to koluje už dlouho a mnozí jsou stejného názoru.
  • 0

#4290 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 12:09

A kde je Bohouš? :D

• 0

#4291 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 12:13

Ten připravuje ty pytlíky místo keší. :D
  • 1

#4292 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 12:19

Kdo je Stvanec?

• 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#4293 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 12:43

Někdo, kdo neunesl fakt, že se dostal k údajům revírnického účtu a začal mazat a zamykat listingy ve snaze způsobit co největší škodu z pohnutek naprosto nejasných.

• 1

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#4294 Loo36

Loo36

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 13:28

Někdo, kdo neunesl fakt, že se dostal k údajům revírnického účtu a začal mazat a zamykat listingy ve snaze způsobit co největší škodu z pohnutek naprosto nejasných.

Neskončil pak u chocholouška? Nebo nedal mu nekdo hezky česky přes hubu?

• 0

#4295 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 13:40

A nechybí jim ještě Bohouš? :D

• 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#4296 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 13:57

Za sebe sebereflexně musím říct (tehdy jsem s archivací nesouhlasil, ale chování Hlavase jsem neschvaloval), s následným vývojem v posledních letech, že teď bych neřekl ani popel ta keš tam prostě chybí.

Je úplně jedno, jak se choval nebo nechoval owner Hlavas - je to otázka příčiny a následku a on by se tak nemusel chovat, kdyby se jiní nechovali jako dobytek.

To, jak Hlavas reagoval byl jen následek, nikoli příčina - tu je třeba hledat jinde.

Nemluvě o tom, že listing žádný politický podtext nemá a nikdy neměl - je to prosté konstatování reálného historického faktu.

Navíc to, že komunisti jsou sprostí zločinci a vrahové potvrzují i platné zákony této země.

Osobně považuji archivaci a zamčení kešky + chování jak GS, tak jistého revírníka za bezkonkurenčně největší prasárnu v historii geocachingu.

.... a úplně nejhorší je dobytek, kterej to celý vyvolal - tomu bych klidně i dnes dal pěstí (a fakt to nemyslím obrazně).

:wacko:

• 8
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#4297 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 14:44

Vis, Kapso, jsou lidi co si mysli ze jejich myslenka je svata a tudiz pro ne neplati zadna pravidla ktera plati pro okolni spolecnost a ze k dosazeni svatych cilu muzou pouzit jakekoliv prostedky. Toto plati obecne, bez ohledu na politicke nazory a to jake nazory dotycny prave zastava. Podstata je v tom, ze se povysi nad zbytek sveta a osobuje si pravo pouzit k prosazeni sveho zajmu ktery povazuje za spravny jakekoliv prostredky, vcetne tech co jsou za hranou slusnosti, zakonu, cehokoliv.

Obecne se toto stava ruznym lidem s ruznym presvedcenim. Stava se to stejne tak komunistum, jako zaprisahlym antikomunistum. Fasistum i antifasistum. Atd. V momente kdy se clovek dostane za tuto hranici a neni schopnej rozlisit kde jsou meze, pak je vzdy na te spatne strane, bez ohledu na to jaky nazor temito neunosnymi prostredky haji. Pak uz je spolecensky stejne nebezpecny at je na kterekoliv strane barikady, protoze pouziva stejne neunosne prostredky jako jeho opozice, proti ktere se stavi.

Existuji obecne platne zasady a normy chovani ktere nema porusovat nikdo. A je dobre umet toto posoudit v te technicke rovine a oprostit to od oboustranne ideologie. Owner kese jednoznacne za tuto hranici opakovane zasel a kes tim padem patri do archivu. Zbytek jsou prave jen ideologicke kecy o tom kdo je spatny a kdo je dobry. A to rikam jako znamy zaprisahly antikomunista, nez se do me zacnes navazet. Lidi jako owner tehle nestastne kese jsou spolecensky uplne stejne nebezpecni, jako ti komunisti. Ze se stavi nejakym rizenim osudu na druhou stranu barikady na veci nic nemeni. Kes je v archivu zcela spravne, jinde bejt nemuze. Reviewer i GS ma v tomto moji plnu podporu. Prestoze s prohlasenim ze komunisti jsou zlocinci se ztotoznuji, s timhle listingem bych nalozil uplne stejne, protoze porusuje pravidla.

• 8

#4298 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 15:06

Owner kese jednoznacne za tuto hranici opakovane zasel a kes tim padem patri do archivu.

Sorry, ale tohle je klasická, úplně předpisová manipulace a záměna příčiny a důsleku - owner se nechoval tak, jak se choval jen tak, pronic za nic, ale až jako reakce na příčinu, kterou bylo naprosto prasácké chování hned několika lidí. Ano, možná byl hodně ostrej, ale rozhodně ne bezdůvodně. Chyba je v akci, nikoli v reakci, suďme příčinu, nikoli následek.

• -3

#4299 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 15:06

Kdo je Stvanec?

http://wiki.geocachi...ého_geocachingu
  • 0

#4300 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 09 srpen 2016 - 15:16

A je dobre umet toto posoudit v te technicke rovine a oprostit to od oboustranne ideologie.

.... a jen tak mimochodem - konstatování pravdivého a historicky doloženého faktu není ideologie, byť by si to nejeden demagog přál! ;)

• 9

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama