Simtě, ještě nám tu rozšlapou bábovičky !
Nebo nedej bože kešky!! (pardon za to sousloví)
Publikováno 10 srpen 2016 - 23:29
Nebo nedej bože kešky!! (pardon za to sousloví)
Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x
Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/
(Oregon 6xx jednodušeji, Vlastní ikonky waypointů i bez .gpi)
"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."
Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro Garmin - Odolný Xcover 3 VE
"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"
Publikováno 11 srpen 2016 - 7:45
Velké B není pravidlem, může se použít i malé, zvláště u ustálených sousloví.
Publikováno 11 srpen 2016 - 8:29
Sousloví je OK, ale píše se to s velkým B .
A nezapomeň, že správnost obsahu není důležitá, hlavně se v GC nesmí psát červeně, protože by to mohlo "někomu" vadit.
To už se přece stalo, ne ?
Publikováno 11 srpen 2016 - 8:49
Velké B není pravidlem, může se použít i malé, zvláště u ustálených sousloví.
Hlavně záleží, kterého boha člověk myslí. S velkým se píšou jen ti, kteří si činí na božství monopol
Já mám například většinou na mysli Cthulhu, Odina, Freyu, Poseidona nebo Eris, takže zásadně s malým.
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
Publikováno 11 srpen 2016 - 8:54
Němci to mají jednoduché, tam se píše Gott vždy s velkým.
Publikováno 11 srpen 2016 - 8:59
Ó, božský Kája :-)
Pardon, tady mi to nedalo... I když už odcházíme od tématu geodeprese spíše do růžového vlákna:-).
Publikováno 11 srpen 2016 - 9:01
To už se přece stalo, ne ?
Tak pokud to mermocí chcete převést na bábovičky, tak ten příběh vypadal asi nějak takhle:
RW: Ownere, majitel pískoviště si nepřeje, abys na té své bábovičce měl tu vlaječku.
Owner: Ale já ji tam chci mít!
RW: Ale to nejde. Když tu vlaječku sundáš, může tu ta bábovička zůstat. Jinak ji musíš odstranit.
Owner: Tak dobře, já tu vlaječku dám pryč.
RW: Fajn, v takovém případě tu bábovička může zůstat.
Owner: (po nějaké době tajně na bábovičku vlaječku vrátí)
Kačer: RW, na té bábovičce je vlaječka, to se fakt může?
RW: Ownere, dohodli jsme se, že tu vlaječku odstraníš. Tohle je podraz. Bábovičku ti bořím.
Fórum: (flejm jako kráva)
Ostatní RW: Sice to zaplaťpámbů (ustálené spojení: malými písmeny, dohromady a s „m“ a bez „h“) nepatří do mé části pískoviště, ale já bych tam tu vlaječku klidně nechal.
Trhač: Sakra, kluci, přestaňte blbnout. Ta bábovička je moc pěkná a byla by ji škoda. Ownere, opravdu bys ji nemohl nechat bez té vlaječky?
Owner: No tak dobře, bez vlaječky.
RW: Fajn, tak si ji tedy znova postav.
Kačer: Majiteli pískoviště, tady je jedna bábovička, která porušuje tvoje pravidla.
Majitel pískoviště: Hele, víte co, když se neumíte rozumně dohodnout, tak ta bábovička tam nebude a basta. (Bábovička zbořena i bez vlaječky)
Štvanec: (zboří neoprávněně několik báboviček)
Majitel pískoviště: Správče pískoviště, tady máš fotografii, jak vypadalo pískoviště ještě předtím, než to tam Štvanec pobořil. Dej to, prosím, do původního stavu.
Správce pískoviště: (opraví bábovičky podle fotografie; protože ta ale byla pořízena v době, kdy na ownerově bábovičce byla vlaječka, tak ji tam správce pískoviště dal taky)
A to je příběh zbořené bábovičky.
(Je tam jedna nepřesnost — bábovička byla obnovena do archivovaného stavu, ale zato s vlaječkou.)
Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 11 srpen 2016 - 9:08
Publikováno 11 srpen 2016 - 9:18
Tak pokud to mermocí chcete převést na bábovičky, tak ten příběh vypadal asi nějak takhle.
Chybí tomu jeden velmi podstatný detail - naprostá většina lidí, včetně všech ostatních RW s "tou vlaječkou" neměla ani nejmenší problém.
Problém měl jen jeden, posléze dva - z celkově desítek, spíš možná stovek geocacherů - stačí kouknout na logy, FP i reakce.
Bohužel, jeden z těch dvou měl moc, takže vyhrál - špičková keš v archívu, hlavně že mu narostlo ego, vyhrál a má svoji pravdu.
Co na tom, že utrpěla hra, že?
Holt ty nejlepší kešky jsou často ty nejproblematičtější - to taky dost vypovídá o tom, kam tato hra směřuje ....
Publikováno 11 srpen 2016 - 9:25
Chybí tomu jeden velmi podstatný detail - naprostá většina lidí, včetně všech ostatních RW s "tou vlaječkou" neměla ani nejmenší problém.
Nechybí. Reakci ostatních RW tam zmiňuji.
A jestli s tím neměla problém „naprostá většina lidí“, bych netvrdil tak jistě. Pokud vím, tak hodně lidí se tenkrát vyjadřovalo, že by tam ta vlaječka vůbec nemusela být a byl by klid. Ale jaký byl poměr, to si posuzovat netroufám. Koneckonců to opravdu není podstatné.
Publikováno 11 srpen 2016 - 10:09
Tento příspěvek byl upraven od MK1977: 11 srpen 2016 - 10:13
Publikováno 11 srpen 2016 - 10:21
Otázkou teda je proč s tou "vlaječkou" měl v tom případě takový problém owner.
Jestliže nic nepropagovala a nevyjadřovala žádný společenský/politický postoj, proč ji tam chtěl mít za každou cenu?
Třeba proto, že ji tam jako autor celého (a velmi kvalitního listingu) chtěl mít? Protože se vztahuje k tématu?
Nebo proto, že se prostě jen nechtěl nechat nesmyslně a zcela bezdůvodně šikanovat?
Jo, jo - ti ovneři jsou ale darebáci, hrozně si dovolují.
Ale neboj, myslím, že už žádnou další nikdy dělat nebude ....
Stejně o hezké kešky s kvalitním listingem už dneska nikdo nestojí, v kurzu jsou úplně jiné.
Publikováno 11 srpen 2016 - 11:05
Publikováno 11 srpen 2016 - 11:21
"On chtěl." Hezká slova. Já chci a ostatní si sedněte na prdel. Oni taky "chtěli".
Styl "já mám svoji pravdu, tak na co dodržovat pravidla" už tu byl. Mnohokrát a nějak si nepamatuju, kdy to dopadlo dobře.
A nevím proč mi podsouváš, že bych se bál nějaké jeho další keše. Samotného mě zaujala a je mi docela líto, že musela do archívu.
Jo určitě máš pravdu, že o kvalitní listing nikdo nestojí. Taky mě to strašně se..., když u tý keše musím něco číst, nebo u ní nedejbože přemejšlet, nebo vůbec vyvinout nějaké úsilí. A ideální log je TFTC. Pokud možno od stolu.
Kecy. Ale gratuluju. Myslím, že náplň tohodle vlákna udržuješ správně. Začínám z tebe mít depku.
No, mě to spíš připadá ze strany (jednoho) RW stylem "já mám moc a právo rozhodovat", tak můžu cokoliv.
A když nebude nikdo chtít, tak žádné kešky nebudou, natož ty dobré.
Jinak souhlas, dobrý, nebo nedej bože namáhavý kešky nejsou v kurzu.
Proč by je taky někdo vůbec dělal, když ti ji "zamáznou" třeba i jen kvůli barvě textu, že ....
A jo, je to trochu na depku, že problém je vždycky s těma dobrejma.
Publikováno 11 srpen 2016 - 11:36
Publikováno 11 srpen 2016 - 11:51
Ale tahle debata evidentně nemá cenu. Takže navrhuju pat, s tím, že daný stav stejně nikdo z nás nezmění.
Souhlas, cenu to nemá, ale pat to není a být nemůže, protože jsme prohráli všichni - skvělá keš skončila v archivu (a několik lidí tomu ještě i tleská).
Publikováno 11 srpen 2016 - 13:34
Taky jsem se nechtěl zapojit, ale nedá mi to. Všichni neprohráli, o problému a o keši se stále mluví. A protože je to výbušné téma, dost lidí si to přečte celé, což by jinak nejspíše v případě listingu neudělali. Takže i ten aktivní komunistický ... co keš nahlásil, vlastně přispěl k tomu, aby se problematika více propagovala. Takže to, co chtěl ututlat, vlastně ví víc lidí. To je ale dobře, takové excesy z minulosti je potřeba připomínat, aby se zmenšila šance, že se budou opakovat.
Mimochodem ta vlaječka (tedy červený text) je tam opravdu v této formě zcela zbytečná. Ten listing je dost výmluvný sám o sobě. Kdo by to na základě listingu vnímal ze strany tehdejších státních orgánů jako oprávněnou akci, tak tomu nemá cenu podsouvat červený text... A pokud autor keše červeným textem chtěl něco sdělit, dalo se ta naformulovat jinak, bez formy přebíjející jinak výborný listing. A navíc, keš tam vlastně je, i když jinou formou. To, že vítězství není úplné, není přece prohra. Občas to prostě dopadne tak, že kdo chce mít všechno, nemá nakonec nic.
Tento příspěvek byl upraven od bejcci: 11 srpen 2016 - 13:40
Publikováno 11 srpen 2016 - 13:36
A abych připojil něco zcela depresivního, připojím log z jedné naší keše https://coord.info/GLNVEPBV
Že tam celkem pravidelně někdo do logbooku napsal nějaké rádobyvtipné jméno, to bych akceptoval, prostě puberťáci, inteligence nic moc, chápu. Ale tohle mě na veřejně přístupném místě, kde byla keška 5 let, docela nepotěšilo.
Tento příspěvek byl upraven od bejcci: 11 srpen 2016 - 13:38
Publikováno 11 srpen 2016 - 14:38
To se mi snad zdá?!!
Zveřejnit mapu s finálkama a ještě k tomu volně i pro mudly?
https://www.facebook...vorice/?fref=nf
Publikováno 11 srpen 2016 - 15:04
To se mi snad zdá?!!
Zveřejnit mapu s finálkama a ještě k tomu volně i pro mudly?
To se fakt asi po .... !!
Hned jim tam všichni napište něco od plic, snad se proberou .... nic jinýho se asi ani dělat nedá.
0 uživatelů, 20 návštěvníků 0 anonymních uživatelů