Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4401 jilovak

jilovak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 72 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 15:18

To se fakt asi po ....  !! :wacko:

Hned jim tam všichni napište něco od plic, snad se proberou .... nic jinýho se asi ani dělat nedá.

Už se stalo !!!

• 1

#4402 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 15:39

Dobytci. To je oficiální stránka té rozhledny?

• 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#4403 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 15:44

Dobytci. To je oficiální stránka té rozhledny?

V infu mají : Vítejte na oficiální stránce k obnově rozhledny na nejvyšším vrcholu Vysočiny! Projekt „Javořická VJEŽ“ (Vlasta Javořická – ež) startuje…

Tento příspěvek byl upraven od Petman02: 11 srpen 2016 - 15:45

• 0

#4404 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 16:02

A abych připojil něco zcela depresivního, připojím log z jedné naší keše https://coord.info/GLNVEPBV

No a opět FI log, který není v logbooku: https://www.geocachi...bb-fc129d921115

Smazat, jiné řešení nevidím

• 0

#4405 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 16:05

ten prispevek na fb oznacte jako zavadny

• 0

#4406 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 16:07

No a opět FI log, který není v logbooku: https://www.geocachi...bb-fc129d921115

Smazat, jiné řešení nevidím

co jiného... čím víc takových logů zůstane nesmazaných, tím častěji se budou objevovat...

• 1

#4407 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 16:15

ten prispevek na fb oznacte jako zavadny

Ano, já jsem to už udělal a poslal jsem i zprávu provozovateli profilu se žádostí o smazání toho příspěvku. Prosím, pište i vy další.

A dalším krokem by mělo být nahlašování autoritě FB s popisem, že tento příspěvek odporuje dobrým mravům a porušuje zájmy komunity GS.

• 3

#4408 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 20:26

To se mi snad zdá?!! :angry:

Zveřejnit mapu s finálkama a ještě k tomu volně i pro mudly?

https://www.facebook...vorice/?fref=nf

Říkal jsem si, že to snad není možné, a že tolik kešek, že tam maj všechny kešky, ale ony tam jsou jen finálky!!!

Tedy to mi řekněte, kde vzali všechny finálky v okolí? Byli jsme před 2 měsíci na dovolené v okolí Třeboně, která je docela daleko, tak jsem se tam podíval na vyluštěné finálky v okolí a koukám, ony souhlasí!

Dostalo mne, že tam uvádí i finálky archivovaných keší...

• 0

#4409 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 222 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 20:43

Roman: ...kde vzali všechny finálky v okolí?

Vždyť těch serverů jsou mraky (rozuměj vícero) - tomy.22 sem po velkém pátku dával nějaká čísla o počtu finálek kdesi.

Tento příspěvek byl upraven od dejwy: 11 srpen 2016 - 21:09

• 0

#4410 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 20:54

Máš pravdu dejwy. V té době tam bylo myslím cca 13 000 finálek. Možná se pletu. Dnes je tam cca 21 000 finálek. Také mi to vadí. Ale stejné zlo je i to, jak někteří logují a proti tomu se nějak moc nebrojí.

• 1

#4411 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 22:07

Docela by mě zajímalo, kde jsi zjistil ten počet keší. U těch, o kterých vím jsem počet finálek nikde neviděl...

Ale je pravda, že asi neznám všechny a nejsem tam přihlášený...

• 0

#4412 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 22:17

Docela by mě zajímalo, kde jsi zjistil ten počet keší. U těch, o kterých vím jsem počet finálek nikde neviděl...

Ale je pravda, že asi neznám všechny a nejsem tam přihlášený...

Zkusil jsem první server, co mě napadl, a sice to tam nemají explicitně uvedené, ale během asi minuty zkoušení, co to umí, jsem se k celkovému počtu taky dostal.

• 1

#4413 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 22:18

fgh.png

• 0

#4414 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 222 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2016 - 22:30

Přijde mi to, že je tam finálek víc než multin, mysterek, letterboxů a wherogo keší v ČR dohromady.

V celé ČR je přes 50.000 keší z toho výše uvedených typů cca 20.000.

• 0

#4415 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 2:39

Jedu ven a nejde Cachelist… Nebo je tam nějaké omezení? Mám napáskováno cca 140 keší.

• 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#4416 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 6:32

To se mi snad zdá?!! :angry:

Zveřejnit mapu s finálkama a ještě k tomu volně i pro mudly?

https://www.facebook...vorice/?fref=nf

V noci jsem nemohl spát, tak jsem šel na počítač a na neukončené mapě z odkazu se mi k mé hrůze objevily finálky z celé republiky. Přitom jsem s hrůzou zjistil, že krom dvou finálek svých keší, tam mám snad všechny (správnost jsem stihl zkontrolovat jen u dvou, pak jsem šel raději spát). Řekl bych, že se nám dotyčný chtěl pomstít... Na finálkách jsem nevěděl jak zkontrolovat správnost bez nahrávání souřadnic...

Ale teď to vypadá na úspěch Z ksichtoknihy odkaz stažen. Jen se díky tomu už nepodívám, jestli ještě funguje původní odkaz. Doufám, že ne.

Jen si říkám, že chudák paní Vlasta Javořická, když dotyčný takto zneužívá její jméno. Hlavně poté, co jsem se podíval na jeho stránky a viděl jsem náckovské stránky s vloženou stránkou o Javořické rozhledně, na které vlají Čínské vlajky :-(

• 2

#4417 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 6:33

Říkal jsem si, že to snad není možné, a že tolik kešek, že tam maj všechny kešky, ale ony tam jsou jen finálky!!!

Tedy to mi řekněte, kde vzali všechny finálky v okolí? Byli jsme před 2 měsíci na dovolené v okolí Třeboně, která je docela daleko, tak jsem se tam podíval na vyluštěné finálky v okolí a koukám, ony souhlasí!

To bude zase vytažené z nějaké vyšmelené (nebo RW ukradené) databáze. :(

Úplně nejhorší na tom ale je, že podle jejich reakcí jim ani nedochází, že by dělali něco špatného - až tak zažité je už dnes finálkaření. :(

Co se s tím dá dělat? Moc ne, ale něco přece - je třeba, aby zbytek zatím ještě normální geokomunity dával při každé příležitosti finálkářům jasně a nejlépe hlasitě + veřejně najevo, že jsou to podvodníci. Jasně, je to málo, ale finálkáři jsou vesměs egoisti a pokud bude "normální zbytek" držet pohromadě, tak to aspoň občas fungovat bude. Pokud se to ale bude stále omlouvat debilními kecy o tom, že "podvádí jen sami sebe", "je to každého věc, jak si to hraje", "stejně s tím nejde nic dělat", "o nic nejde, je to jen hra" a podobně, tak ten pád bude jen rychlejší - právě tento případ je ukázkou toho, kam až to může zajít (a bohužel zajde), pokud budeme mlčet.

• 9
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#4418 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 8:01

Přijde mi to, že je tam finálek víc než multin, mysterek, letterboxů a wherogo keší v ČR dohromady.

V celé ČR je přes 50.000 keší z toho výše uvedených typů cca 20.000.

dejwy v té databázi jsou i keše z jiných států.

To bude zase vytažené z nějaké vyšmelené (nebo RW ukradené) databáze. :(

Úplně nejhorší na tom ale je, že podle jejich reakcí jim ani nedochází, že by dělali něco špatného - až tak zažité je už dnes finálkaření. :(

Co se s tím dá dělat? Moc ne, ale něco přece - je třeba, aby zbytek zatím ještě normální geokomunity dával při každé příležitosti finálkářům jasně a nejlépe hlasitě + veřejně najevo, že jsou to podvodníci. Jasně, je to málo, ale finálkáři jsou vesměs egoisti a pokud bude "normální zbytek" držet pohromadě, tak to aspoň občas fungovat bude. Pokud se to ale bude stále omlouvat debilními kecy o tom, že "podvádí jen sami sebe", "je to každého věc, jak si to hraje", "stejně s tím nejde nic dělat", "o nic nejde, je to jen hra" a podobně, tak ten pád bude jen rychlejší - právě tento případ je ukázkou toho, kam až to může zajít (a bohužel zajde), pokud budeme mlčet.

Naprostý souhlas. A klidně napsat i na GS, oni občas na tyhle svinstva reagují. Funguje i napsat ownerům keší a upozornit je na falešné logování u jejich keší. A ne, není to bonzování atd. Účelem je to, aby se dodržovali, alespoň základní pravidla GC se kterými každý souhlasil. Třeba dnes si myslí spousta kačerů, že tužka má být součástí keše a nadávají, když tam není. Prostě spousta lidí se dnes snaží ohýbat pravidla tak aby vyhovovala jejich logování.

• 2

#4419 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 878 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 8:12

Nechápu co na tom považuješ za tak vyznamně podivné
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#4420 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 8:48

Hodně ubohý...

GC58TP3

123456.png

• 1

19 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 18 návštěvníků 0 anonymních uživatelů