Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4421 Loo36

Loo36

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 9:00

Hodně ubohý...

GC58TP3

123456.png

Dovolil bych si parafrázovat "Božského Lumíra" z Dívčí války. Jak se mapa žlutomodrá Jonea valí Amerikou..... :-(

• 0

#4422 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 9:12

Nechápu co na tom považuješ za tak vyznamně podivné

Já původně myslel, že tam mají jen kešky v okolí... Nenapadlo mě, že se jedná o zkopírovanou databázi finálek. Proto mě překvapilo, že tam jsou i archivky...

Ono i to je odpověď, proč u Finálek uvádějí tolik těch finálek - kromě zahraničních tam mají i archivované kešky...

Hodně ubohý...

GC58TP3

Já ho fakt nechápu :-(

• 0

#4423 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 9:30

Ono i to je odpověď, proč u Finálek uvádějí tolik těch finálek - kromě zahraničních tam mají i archivované kešky...

Bodejť by neměli, když ty dobytkové šli až tak daleko, že to sosali přes napadenej RW účet. :unsure:

P.S. - I na tohle je (bohužel) potřeba myslet, než si s někým na eventu podáte ruku, nebo když máte chuť mlčky přejít řeči "ať si to každý hraje jak chce".

• 2
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#4424 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 9:38

Hodně ubohý...

GC58TP3

123456.png

Promin tomy, ale domnivam se, ze jsi se nezachoval spravne s musim se Joney zastat. Paklize nemas v ruce logbook a v nem neni jeho podpis ci razitko, pak je nevhodne zverejnovat takoveto zpravy. Kdyby jsi logbook v ruce mel ci bylo prokazatelne, ze kes v dobe jeho navstevy na miste nebyla, pak by jiste bylo vhodne upozornit na podvod. Ale z listingu teto kese, mozna je to jen ma chaba znalost anglictiny, nevyplyva ze by kes byla odnesena ci trvale nepristupna.
  • -2

#4425 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 9:40

Ale teď to vypadá na úspěch Z ksichtoknihy odkaz stažen. Jen se díky tomu už nepodívám, jestli ještě funguje původní odkaz. Doufám, že ne.

Sice to stáhli z FB, ale původní odkaz na mapu stále funguje :(  Takže už je jen otázka kdo to zase kde zveřejní.

• 0

#4426 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 9:41

To bude zase vytažené z nějaké vyšmelené (nebo RW ukradené) databáze. :(

Úplně nejhorší na tom ale je, že podle jejich reakcí jim ani nedochází, že by dělali něco špatného - až tak zažité je už dnes finálkaření. :(

Co se s tím dá dělat? Moc ne, ale něco přece - je třeba, aby zbytek zatím ještě normální geokomunity dával při každé příležitosti finálkářům jasně a nejlépe hlasitě + veřejně najevo, že jsou to podvodníci. Jasně, je to málo, ale finálkáři jsou vesměs egoisti a pokud bude "normální zbytek" držet pohromadě, tak to aspoň občas fungovat bude. Pokud se to ale bude stále omlouvat debilními kecy o tom, že "podvádí jen sami sebe", "je to každého věc, jak si to hraje", "stejně s tím nejde nic dělat", "o nic nejde, je to jen hra" a podobně, tak ten pád bude jen rychlejší - právě tento případ je ukázkou toho, kam až to může zajít (a bohužel zajde), pokud budeme mlčet.

To mas tezky. Prvni problem je ze ten "normalni zbytek" je dnes uz dost malej. Druhej problem jsou slunickari, kteri kdyz se do podvodniku zacnu navazet, tak se obratej proti me. Treti problem je ze narozdil od Joney kterej je jasnej, to finalkareni se hur dokazuje. V posledni dobe se dejou dost sileny veci, ktery jsou v systemu docela pekne dohledatelny, nicmene nedokazatelny. Takze muzu tak akorat privatne dotycnymu poslat mail co si o nem myslim, ale nemuzu to tady vytahnout verejne, protoze nemam v ruce vic nez soustavu neprimejch dukazu, ale neprustrelny dukazy ne.

Takze to skonci akorat v ty rovine jak rikas, ze na eventu polovine lidi podam ruku a druhy polovine ne. Oni vedi proc jim ji nepodam, ale asi jim to az tak moc nevadi.

• 0

#4427 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 9:57

Promin tomy, ale domnivam se, ze jsi se nezachoval spravne s musim se Joney zastat. Paklize nemas v ruce logbook a v nem neni jeho podpis ci razitko, pak je nevhodne zverejnovat takoveto zpravy. Kdyby jsi logbook v ruce mel ci bylo prokazatelne, ze kes v dobe jeho navstevy na miste nebyla, pak by jiste bylo vhodne upozornit na podvod. Ale z listingu teto kese, mozna je to jen ma chaba znalost anglictiny, nevyplyva ze by kes byla odnesena ci trvale nepristupna.

Nemáš se zač omlouvat. Ono stačí když má "zalogováno cca 20 000 keší po dobu jeho pobytu v USA, betatestuje event,  dále mu spousta lidí jeho logy smazala a návdavkem třeba tohle http://www.geocachin...216#entry530174

A ještě třeba tohle:
abcdef.png

• 2

#4428 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 10:04

To mas tezky. Prvni problem je ze ten "normalni zbytek" je dnes uz dost malej. Druhej problem jsou slunickari, kteri kdyz se do podvodniku zacnu navazet, tak se obratej proti me. Treti problem je ze narozdil od Joney kterej je jasnej, to finalkareni se hur dokazuje. V posledni dobe se dejou dost sileny veci, ktery jsou v systemu docela pekne dohledatelny, nicmene nedokazatelny. Takze muzu tak akorat privatne dotycnymu poslat mail co si o nem myslim, ale nemuzu to tady vytahnout verejne, protoze nemam v ruce vic nez soustavu neprimejch dukazu, ale neprustrelny dukazy ne.

Takze to skonci akorat v ty rovine jak rikas, ze na eventu polovine lidi podam ruku a druhy polovine ne. Oni vedi proc jim ji nepodam, ale asi jim to az tak moc nevadi.

Klidne na podvodniky ukaz, to je v poradku, ale kdyz nemas nic v ruce, pak to nema tu vahu. Mozna ale clovek, ktery podvadi, pocita s tim, ze je nekdy nemozne logbooky zkontrolovat a tim je usvedcid. To je pak vazne tezke, kdyz je vse postaveno na duvere tzn kdyz se nekdo zaloguje na netu, hned nepobezim ke kesi a zapis zkontroluji. Zkratka kdyz se zapsal verim, ze kes opravdu nasel a opravdu se zapsal.
  • -1

#4429 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 10:05

To mas tezky. Prvni problem je ....

Jasněže je to těžký a navíc výsledek nejasnej, ale přestat se prostě nesmí, nebo se to zvrhne ještě víc a rychleji. :wacko:

• 5
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#4430 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 10:09

Nemáš se zač omlouvat. Ono stačí když má "zalogováno cca 20 000 keší po dobu jeho pobytu v USA, betatestuje event, dále mu spousta lidí jeho logy smazala a návdavkem třeba tohle http://www.geocachin...216#entry530174

A ještě třeba tohle:
abcdef.png

To je tak, kdyz ma clovek jen kuse informace. Kdybych nechodil na forum, ale pouze na gc.com, pak bych se o takovych lidech ci udalostech vubec nedozvedel. Obcas si rikam, jestli by to tak nebylo lepsi.
Vcera, kdyz jsem si cetl kroniku ceskeho geocachingu, jsem az zpetne zjistil kolik zde jiz bylo afer a neveril jsem vlatnim ocim.
  • 1

#4431 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 10:15

Sice to stáhli z FB, ale původní odkaz na mapu stále funguje :(  Takže už je jen otázka kdo to zase kde zveřejní.

Toho jsem se taky bál... Mě se do historie neuložil, tak jsem si nemohl ověřit, zda funguje nebo ne :-(

• 0

#4432 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 10:37

Možná by šlo ještě začít prudit google nebo kde má tu mapu...

• 1

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#4433 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 10:39

Jinak asi by to opravdu chtělo začít nějak systematicky krmit ty databáze finálek falešnými daty. To je jediná cesta jak to uživatelům totálně znechutit, když je budou finálky vodit po místech, kde nic nenajdou. Ovšem chtělo by to úoravu těch ověřovátek, spolupráci ownerů...

• 2

#4434 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 10:47

To je jediná cesta jak to uživatelům totálně znechutit, když je budou finálky vodit po místech, kde nic nenajdou.

To zas přibude igelitových pytlíků s papírkem :unsure: .

• 2

#4435 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 10:49

Jasněže je to těžký a navíc výsledek nejasnej, ale přestat se prostě nesmí, nebo se to zvrhne ještě víc a rychleji. :wacko:

To si fakt myslíš, že to pomůže ? Člověk těžko předělává sebe sama, natož někoho jiného...

• 0

#4436 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 10:59

Dovolím si odpovědět za Kapsu. Ano, pomůže, když lidi budou k podvodům nekompromisní.

Po upozornění na podvodné logování, přišla odpověď. Sice krátká, ale výstižná, logy, které nejsou v LB smazány.

klmn.png

• 3

#4437 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 11:03

Ovšem chtělo by to úoravu těch ověřovátek, spolupráci ownerů...

Hmm, to by asi nešlo. Dost jsem se nad tím nadumal. Jediné, co mě napadlo v souvislosti s mysterkami, které se neluští v terénu, ale je nutná domácí příprava:

• zřídit si speciální mailovou adresu, která  bude např. ve tvaru vylusteny.text@neco.cz
  • luštění mysterky pak změnit tak, že nevyjdou souřadnice, nýbrž text, nebo nějaké číslo (ne ale souřadnice)
  • to, co vyluštíš, zadáš jako vylusteny.text do názvu mailu, do textu mailu povinně zadáš svůj nick a mail odešleš
  • mail bude nastaven tak, že když dojde ownerovi znamená to, že je mysterka správně vyluštěná a bude odeslána automatická odpověď se souřadnicemi finálky

Vypadá to možná složitě, ale výsledkem by mělo být, že pokud se finálka objeví na serveru s finálkami a honibodi ji odloví, owner bude vidět právě podle těch mailů s nickem, kdo ji luštil a kdo ukrad.

Já vím, že to skoro nic neřeší, mazat takovéto logy nelze, když bude zapsaný v logbooku, ale potom bude možné například na tomto fóru zřídit rubriku, kde se budou takovéto nicky zveřejňovat. Pokud je to ovšem etické a ničemu neodporuje.

• 0

#4438 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 138 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 11:18

Myslim, ze to neni cesta. Rada logu bude vicemene korektnich, tedy nikoli od finalkaru, ale od lidi, kteri kesku nelustili sami (treba se na lusteni nejak podileli, ale sami neoverovali ziskane souradnice), ale sli tam treba s rodici, partou, ... Navic tim neresis mysterky a multiny resene v terenu.

Podle meho, i kdyz se mi to nelibi, to reseni nema.

• 6

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#4439 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 11:21

To zas přibude igelitových pytlíků s papírkem :unsure: .

samozřejmě by bylo nutné důsledně mazat neoprávněné logy

• 2

#4440 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 11:25

Hmm, to by asi nešlo. Dost jsem se nad tím nadumal. Jediné, co mě napadlo v souvislosti s mysterkami, které se neluští v terénu, ale je nutná domácí příprava:

• zřídit si speciální mailovou adresu, která  bude např. ve tvaru vylusteny.text@neco.cz
  • luštění mysterky pak změnit tak, že nevyjdou souřadnice, nýbrž text, nebo nějaké číslo (ne ale souřadnice)
  • to, co vyluštíš, zadáš jako vylusteny.text do názvu mailu, do textu mailu povinně zadáš svůj nick a mail odešleš
  • mail bude nastaven tak, že když dojde ownerovi znamená to, že je mysterka správně vyluštěná a bude odeslána automatická odpověď se souřadnicemi finálky

Vypadá to možná složitě, ale výsledkem by mělo být, že pokud se finálka objeví na serveru s finálkami a honibodi ji odloví, owner bude vidět právě podle těch mailů s nickem, kdo ji luštil a kdo ukrad.

Já vím, že to skoro nic neřeší, mazat takovéto logy nelze, když bude zapsaný v logbooku, ale potom bude možné například na tomto fóru zřídit rubriku, kde se budou takovéto nicky zveřejňovat. Pokud je to ovšem etické a ničemu neodporuje.

Proč by to něšlo?

Udělám mysterku. Zvolím finální souřadnice, které jsou výsledkem správného luštění. Zároveň zvolím jedny nebo i víc falešných souřadnic, které vedou do horoucích pekel pro finálkaře. Chci-li ověřovátko, použiju takové, které odpoví ANO na správné ale i zvolené falešné souřadnice (pravděpodobnost, že někdo poctivým omylem vyluští falešné souřadnice, je zanedbatelná). Publikuji mysterku. Na finálkařský server pošlu falešné souřadnice...

Pokud někdo založí na falešných souřadnicích falešnou keš a lidi se tam začnou logovat, logbook vyfotím a publikuji :)

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 12 srpen 2016 - 11:27

• 2

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Bing (1)

Reklama