Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4441 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 11:27

Jinak asi by to opravdu chtělo začít nějak systematicky krmit ty databáze finálek falešnými daty. To je jediná cesta jak to uživatelům totálně znechutit, když je budou finálky vodit po místech, kde nic nenajdou. Ovšem chtělo by to úoravu těch ověřovátek, spolupráci ownerů...

Už jsem nad tím taky přemýšlel a chtělo by to takové ověřovátko, které by zezelenalo jak na správné souřadnice, tak ještě i na druhé: falešné. Riziko, že kačer, který luští dle listingu, vyluští falešné souřadnice, by bylo zřejmě nepatrné a samozřejmě záviselo by na konkrétním listingu.

EDIT: s předkolegou jsme zjevně psali ve stejnou dobu stejnou myšlenku. :)

Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 12 srpen 2016 - 11:30

• 2

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#4442 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 11:29

Přesně tak.

• 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#4443 Lukas&Verca

Lukas&Verca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 11:36

samozřejmě by bylo nutné důsledně mazat neoprávněné logy

Naopak by bylo zabavne, jak bi hledaci oponovali ze kes opravdu nasli a posilali fota 's falesnym pohozneym loogbokem' a krasne se usvedcovali sami :)

Jeste nejak vymyslet likvidaci originalnich souradnic na finalkach, kdzy jsme nasi kesku zakladali, cekal jsem ze to prijde, ale necekal jsem, ze zjistim, ze je to tm vyplneno jiz asi po sedmi nalezech

Tento příspěvek byl upraven od Lukas&Verca: 12 srpen 2016 - 11:39

• 0

#4444 SikoCZ

SikoCZ

SikoCZ

• Members
  • PipPipPip
  • 244 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 11:52

Hodně ubohý...

GC58TP3

123456.png

Tak ja tu ubohost vidim spis na druhe strane.Pokud jsem to pochopil, tak cache je stale na miste.A pokud jde o ten archiv, zkus si kazdy den aktualizovat nekolik desitek tisic kesi :P

• -2

Garmin Oregon 600+450 + iPhone 5S  32GB + GSAK 8.7.0.0

#4445 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 12:12

Až budeš znát souvislosti, můžeme se bavit o ubohosti na druhé straně. Ale to tobě asi nevysvětlím. A ani nemám potřebu ti to vysvětlovat. Svůj názor si napsal, klidně si za ním stůj. :P

• 2

#4446 Myškin

Myškin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 490 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 12:22

Hmm, to by asi nešlo. Dost jsem se nad tím nadumal. Jediné, co mě napadlo v souvislosti s mysterkami, které se neluští v terénu, ale je nutná domácí příprava:

• zřídit si speciální mailovou adresu, která bude např. ve tvaru vylusteny.text@neco.cz
  • luštění mysterky pak změnit tak, že nevyjdou souřadnice, nýbrž text, nebo nějaké číslo (ne ale souřadnice)
  • to, co vyluštíš, zadáš jako vylusteny.text do názvu mailu, do textu mailu povinně zadáš svůj nick a mail odešleš
  • mail bude nastaven tak, že když dojde ownerovi znamená to, že je mysterka správně vyluštěná a bude odeslána automatická odpověď se souřadnicemi finálky

Vypadá to možná složitě, ale výsledkem by mělo být, že pokud se finálka objeví na serveru s finálkami a honibodi ji odloví, owner bude vidět právě podle těch mailů s nickem, kdo ji luštil a kdo ukrad.
Já vím, že to skoro nic neřeší, mazat takovéto logy nelze, když bude zapsaný v logbooku, ale potom bude možné například na tomto fóru zřídit rubriku, kde se budou takovéto nicky zveřejňovat. Pokud je to ovšem etické a ničemu neodporuje.

To ja jsem vymyslel jeste slozitejsi system. Napr googlici mysterka-vyjdou cisla abcd- ty zadas do systemu ktery ti ukaze souradnice a vygeneruje nahodne cislo. Pri logovani na netu nejdrive zadas cislo jakou autentizaci a pak muzes logovat.
Jediny k cemu by to bylo asi dobry, ze by nebyly servry jen s pouhyma finalkama, ale s celym resenim :-D
  • 0

#4447 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 12:24

Koukam ze spousta lidi vubec nechape rozsah toho kam uz to doslo. Samozrejme ze vsechny zminovane metody vubec nic neresi. Ze by nekdo neprosel tim mailovym koleckem nebo necim podobnym jeste neznamena ze je podvodnik.  A naopak. Navic tady predpokladate ze owner kese bude stat proti tem finalkarum. I to je hruby omyl. A owner ktery je sam finalkar jim problemy delat nebude, naopak pujde jim na ruku (aspon nekterym), protoze je sam potrebuje mit na sve strane az bude logovat jejich kese. To jenom tak jako malej naznak, skutecnost je ale jeste daleko horsi nez tohle, jsou veci ktery se realne deji a nemuzu je sem ani napsat, protoze by to byl navod pro ostatni. A jsou naprosto nepostizitelne

• 0

#4448 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 12:26

To ja jsem vymyslel jeste slozitejsi system. Napr googlici mysterka-vyjdou cisla abcd- ty zadas do systemu ktery ti ukaze souradnice a vygeneruje nahodne cislo. Pri logovani na netu nejdrive zadas cislo jakou autentizaci a pak muzes logovat.
Jediny k cemu by to bylo asi dobry, ze by nebyly servry jen s pouhyma finalkama, ale s celym resenim :-D

Takova kes existuje, napriklad v Praze na Proseku ten WiFi hack. Samozrejme to taky neni k nicemu

• 0

#4449 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 13:25

Koukam ze spousta lidi vubec nechape rozsah toho kam uz to doslo. Samozrejme ze vsechny zminovane metody vubec nic neresi. Ze by nekdo neprosel tim mailovym koleckem nebo necim podobnym jeste neznamena ze je podvodnik.  A naopak. Navic tady predpokladate ze owner kese bude stat proti tem finalkarum. I to je hruby omyl. A owner ktery je sam finalkar jim problemy delat nebude, naopak pujde jim na ruku (aspon nekterym), protoze je sam potrebuje mit na sve strane az bude logovat jejich kese. To jenom tak jako malej naznak, skutecnost je ale jeste daleko horsi nez tohle, jsou veci ktery se realne deji a nemuzu je sem ani napsat, protoze by to byl navod pro ostatni. A jsou naprosto nepostizitelne

Nesouhlasím. Pokud je dost lidí, co hrají poctivě, můžou to finálkaření finálkáařům pěkně znechutit. Ten systém, co jsme naznačil, může fungovat pro individuální keše. Nemusí ho používat všichni. Nejvíc jim imh nahrává tahle pasivita, nedá se s tím nic dělat...

A pokud budou servery s celým řešením a finálkaře to donutí si princip řešení nastudovat, pochopit a aplikovat, tak je to skoro výhra :)

• 3

#4450 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 14:55

V souvislosti s tou poslední akcí s finálkami - zvědavost mi nedala, takže jsem se taky podívala. Kousek zasahoval až k nám. Nakoplo mě to konečně dotáhnout jednu čtyřkovou mysterku, co na mě vykukuje už 6 let jako jedna z nejbližších keší. 

A teď ta geodeprese: postup jsem měla naprosto správně od samého začátku, jen jsem v něm neustále dělala chyby. A vycházelo mi to celých šest let na střídačku dvěma způsoby, oběma samozřejmě špatně a tedy nesrozumitelně. Takže si o víkendu půjdu tuhle kešku zaslouženě odlovit. A řešení teď můžu zopakovat před majitelem, pokud má zájem :)

• 2

#4451 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 15:38

Nesouhlasím. Pokud je dost lidí, co hrají poctivě, můžou to finálkaření finálkáařům pěkně znechutit. Ten systém, co jsme naznačil, může fungovat pro individuální keše. Nemusí ho používat všichni. Nejvíc jim imh nahrává tahle pasivita, nedá se s tím nic dělat...

A pokud budou servery s celým řešením a finálkaře to donutí si princip řešení nastudovat, pochopit a aplikovat, tak je to skoro výhra :)

Servery s celym resenim nikdy nebudou. Aby to melo sanci fungovat, musel by nejakej ten system fungovat primo v ramci gc.com. Jenze GS nikdy nic takovyho implementovat nebude. Vsechno ostatni co si kdo udela nekde sam nedokaze nijak zabranit finalkarum v logovani. Nejvejs uvidis kdo to sprasil a kdo ne, ale to jim nevadi, na zaklade toho jim log nesmazes. Nedokazes ubranit ani jednu svoji vlastni kes. Uz jsem za ty leta videl spoustu ruznych pokusu a nikam nevedly. Jediny co tu kes ochrani je ze k ni finalkare fyzicky nepustis. Proto se na kese davaji zamky. Jenze zamek taky nic neresi, kod si reknou, vetsina zamku jde stejne v pohode otevrit i bez kodu, kod bys musel kazdou chvili menit. A kdyz uz nedokazou zamek otevrit, tak ho urazej aby se k logbooku dostali. I to se tady v Praze nedavno stalo, kdys sem finalkari z Nemecka vtrhli. Fakt tu kes klidne rozmlatej.

Kes ktera by byla odolna vuci finalkarum sice udelat jde, teoreticky to mam vymysleny, ale je to tak slozity a drahy, ze to nema smysl. V podstate ten logbook musi bejt v nedobytnym trezoru. Ten musi jit otvirat jednorazovym heslem, ktery ma kazdej resitel vlastni a podruhy se to na nej neotevre. Aby mel vlastni, musis mit pro kazdyho i trochu jiny zadani. Atd. Takovou kes muzes mozna udelat jednu jako raritu, ale nemuzes to pouzivat jako bezne reseni ani sam, natoz k tomu primet ostatni.

Jina vec by byla kdyby GS pripustil nejakou formu virtualnich elektronickejch logbooku. Pak by se dalo udelat leccos. Ale logbook musi bejt klasickej a to je slabina ktera to limituje.

Koukam podle profilu ze jsi toho asi jeste az tolik nezazil, takze vubec nedokazes dohlidnout proti cemu stojis. Za par let to budes taky videt jinak.

• 1

#4452 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 15:52

Ten Jonea, to je teda vykuk. Nejak si ani nedokazu predstavit co z toho ma. Ja bycj se hambou propad. Jednou jsem s nim mel co do cineni po smazani logu a vymenil sis nim asi 30 mailu kvuli jedne kesi. No to se mu snad nemuze ani vyplatit. Nejvic jsem se bavil, kdyz vyhrozoval, ze to nahlasi ma GS.
  • 2

#4453 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 15:58

A nějaký důvod proč by nemělo fungovat to, o čem jsme mluvil, tedy falešné souřadnice na finálkovém serveru? Já si myslím, že by to fungovalo velice dobře. A nejen pro nakaženou keš, ono stačí, když třeba každá druhá tam bude blbě... možná i každá desátá...

PS: zatím jsem narazil na jediný pochopitelný důvod, proč někdo nepoctivě loguje - aby dodal váhu svým argumentům v diskusi s někým, kdo používá argumenty typu "Koukam podle profilu ze jsi toho asi jeste az tolik nezazil, takze vubec nedokazes dohlidnout proti cemu stojis. Za par let to budes taky videt jinak" - takže pro tvoje info - já jsem z těch, co nelogují keše, co neulovili, ale přesně naopak, na profilu mám zlomek toho, co jsem fyzicky odlovil (a vyluštil), možná jsme toho zažil víc než ty, jakkoliv mi to nepřijde podstatné... Možná až se přestanou kačeři hodnotit podle toho čísla, přestanou lidi to číslo švindlovat.

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 12 srpen 2016 - 15:58

• 8

#4454 Kapsa

Kapsa

Kapsa

• Members
  • PipPipPip
  • 3 084 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 16:18

Možná až se přestanou kačeři hodnotit podle toho čísla, přestanou lidi to číslo švindlovat.

Do kamene tesat ! Tohle by mělo být na titulce Zeměmluva ! ;)

• 2
www.michalkupsa.cz - můj web o cestování, fotografování a geocachingu.

#4455 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 17:03

A nějaký důvod proč by nemělo fungovat to, o čem jsme mluvil, tedy falešné souřadnice na finálkovém serveru? Já si myslím, že by to fungovalo velice dobře. A nejen pro nakaženou keš, ono stačí, když třeba každá druhá tam bude blbě... možná i každá desátá...

PS: zatím jsem narazil na jediný pochopitelný důvod, proč někdo nepoctivě loguje - aby dodal váhu svým argumentům v diskusi s někým, kdo používá argumenty typu "Koukam podle profilu ze jsi toho asi jeste az tolik nezazil, takze vubec nedokazes dohlidnout proti cemu stojis. Za par let to budes taky videt jinak" - takže pro tvoje info - já jsem z těch, co nelogují keše, co neulovili, ale přesně naopak, na profilu mám zlomek toho, co jsem fyzicky odlovil (a vyluštil), možná jsme toho zažil víc než ty, jakkoliv mi to nepřijde podstatné... Možná až se přestanou kačeři hodnotit podle toho čísla, přestanou lidi to číslo švindlovat.

No asi takhe. Nehodnotim podle cisla, ale v prvni fazi podle obsahu prispevku. Ten svedci o tom zes toho jeste az tolik nevidel. Na tom neni nic spatnyho. V druhy fazi se kouknu do profilu jestli se nahodou nemejlim a odpovida mymu prvnimu pocitu. Zjistim ze je starej ctvrt roku a to co v nem vidim zhruba odpovida tomu co jsi napsal. BTW nehodnotim to podle poctu nalezu, ten neni az tak zajimavej. V tom profilu jsou k videni i dalsi veci, dulezitejsi. Kdybys v GC mel za sebou to co ja, tak bys vsechny veci o kterejch mluvis, vcetne napriklad uploadovani falesnejch souradnic na finalkovy servery uz v nejaky forme aspon teoreticky zazil, a vedel bys ze se to mockrat resilo a nikdy to nikam nevedlo. Taky bys vedel ze ti skutecni finalkari pracuji s jinymi databazemi nez jsou ty verejne viditelne finalkove servery. Vedel bys ze k tomu aby se nekomu dostal log do kese ani nepotrebuje znat jeji souradnice, at uz spravny nebo falesny. A vedel bys spoustu dalsich veci. A kdyz bys do tech podvodniku nekolik let aktivne stoural na kazdym kroku jako to delam ja a leta vymejslel jak jim to znechutit, tusil bys co mozny je a co neni. A v neposledni rade bys me znal, aspon v ty virtualni rovine a tim padem bys tusil ze trochu vim o cem mluvim. Kdyby bylo tak jednoduchy tomu celit jak si predstavujes, davno by se to udelalo.

• 10

#4456 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 20:09

Hmm, to by asi nešlo. Dost jsem se nad tím nadumal. Jediné, co mě napadlo v souvislosti s mysterkami, které se neluští v terénu, ale je nutná domácí příprava:

• zřídit si speciální mailovou adresu, která  bude např. ve tvaru vylusteny.text@neco.cz
  • luštění mysterky pak změnit tak, že nevyjdou souřadnice, nýbrž text, nebo nějaké číslo (ne ale souřadnice)
  • to, co vyluštíš, zadáš jako vylusteny.text do názvu mailu, do textu mailu povinně zadáš svůj nick a mail odešleš
  • mail bude nastaven tak, že když dojde ownerovi znamená to, že je mysterka správně vyluštěná a bude odeslána automatická odpověď se souřadnicemi finálky

Vypadá to možná složitě, ale výsledkem by mělo být, že pokud se finálka objeví na serveru s finálkami a honibodi ji odloví, owner bude vidět právě podle těch mailů s nickem, kdo ji luštil a kdo ukrad.

Já vím, že to skoro nic neřeší, mazat takovéto logy nelze, když bude zapsaný v logbooku, ale potom bude možné například na tomto fóru zřídit rubriku, kde se budou takovéto nicky zveřejňovat. Pokud je to ovšem etické a ničemu neodporuje.

Už jsem měl na tohle rozepsanou odpověď, ale systém byl zrovna nějak mimo provoz, takže ještě jednou:

Mám 2 takovéto keše. Nemám to kvůli finálkám, ale kvůli tomu, že se obě často ztráceli - tomu ztrácení kupodivu toto řešení docela pomohlo.

Po této poslední aféře jsem zjistil, že jsou obě na finálkách se správnými souřadnicemi. Jedna z nich se souřadnicemi, které byly změněny přesně před rokem. Z toho celkem 21 FI logů a 35 emailů s vyluštěním (mezi tím i urážlivý mail od jednoho nezalogovaného kačera s fotkou z místa)... A teď babo raď, kdo to dal na finálkové souřadnice. Bohužel ani podobné řešení ti neukáže, kdo dává kešky na finálky.

Proč by to něšlo?

Udělám mysterku. Zvolím finální souřadnice, které jsou výsledkem správného luštění. Zároveň zvolím jedny nebo i víc falešných souřadnic, které vedou do horoucích pekel pro finálkaře. Chci-li ověřovátko, použiju takové, které odpoví ANO na správné ale i zvolené falešné souřadnice (pravděpodobnost, že někdo poctivým omylem vyluští falešné souřadnice, je zanedbatelná). Publikuji mysterku. Na finálkařský server pošlu falešné souřadnice...

Pokud někdo založí na falešných souřadnicích falešnou keš a lidi se tam začnou logovat, logbook vyfotím a publikuji :)

O tomto řešení přemýšlím už asi rok. Jen stále není čas to aplikovat na mé kešky. Už jsem se s pár lidmi i o podobném řešení i bavil. Jen jsem to nechtěl ventilovat "veřejně".

No asi takhe. Nehodnotim podle cisla, ale v prvni fazi podle obsahu prispevku. Ten svedci o tom zes toho jeste az tolik nevidel. Na tom neni nic spatnyho. V druhy fazi se kouknu do profilu jestli se nahodou nemejlim a odpovida mymu prvnimu pocitu. Zjistim ze je starej ctvrt roku a to co v nem vidim zhruba odpovida tomu co jsi napsal. BTW nehodnotim to podle poctu nalezu, ten neni az tak zajimavej. V tom profilu jsou k videni i dalsi veci, dulezitejsi. Kdybys v GC mel za sebou to co ja, tak bys vsechny veci o kterejch mluvis, vcetne napriklad uploadovani falesnejch souradnic na finalkovy servery uz v nejaky forme aspon teoreticky zazil, a vedel bys ze se to mockrat resilo a nikdy to nikam nevedlo. Taky bys vedel ze ti skutecni finalkari pracuji s jinymi databazemi nez jsou ty verejne viditelne finalkove servery. Vedel bys ze k tomu aby se nekomu dostal log do kese ani nepotrebuje znat jeji souradnice, at uz spravny nebo falesny. A vedel bys spoustu dalsich veci. A kdyz bys do tech podvodniku nekolik let aktivne stoural na kazdym kroku jako to delam ja a leta vymejslel jak jim to znechutit, tusil bys co mozny je a co neni. A v neposledni rade bys me znal, aspon v ty virtualni rovine a tim padem bys tusil ze trochu vim o cem mluvim. Kdyby bylo tak jednoduchy tomu celit jak si predstavujes, davno by se to udelalo.

Zdá se mi, že přesně víš, jak to funguje, můžeš nám to vysvětlit?

My začátečníci, kteří víme jen o tom, jak to funguje z náznaků na Internetu, kde občas najdeme při hledání nějaký zastaralý soubor s finálkami na uloz.to, nebo pokud jsme zvědaví, kde jsou naše kešky ve finálkách tak najdeme 2-3 servery s finálkami tak opravdu nevíme, jak to vlastně chodí...

Nemluvím o tom, te jsou skupinky, kdy jeden luští, druhý plánuje, nebo si někteří vyluští něco a druzí něco jiného, to je snad normální.

• 0

#4457 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 21:02

Roman: SZ

• 0

#4458 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 22:01

Ještě k tomu boji proti finálkám, proč už se dříve nic neudělalo - zdá se mi, že dříve nebyl tolik potřeba. Vypovídá to i ten graf od Tomyho. Počet finálek v databázi jednoho ze serverů prudce vzrostl nedávno. Loni archivovalo několik kačerů desítky mysterek kvůli vložení jejich mysterek na ty servery. Zajímalo by mne, jak je možné, že najednou byl takový rozmach těchto serverů.

Druhá věc je ta, že by bylo potřeba hodně lidí, kteří by spolupracovali (falešná ověření), nebo alespoň někdo, kdo by napsal nějaký chytrý skript a druhý, kdo by pro ten skript vložil data (zahlcení serveru zasílanými finálkami).

Což je možná hlavní důvod, proč se nic podobného nestalo.

• 0

#4459 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 22:12

Ok, tak pokud jsi natolik znalý praktik finálkářů, tak vysvětli, proč by to nešlo. Já mám zkušenosti s lovem keší, ne s finálkařením :D - nikdy jsem nezalogoval jedinou mysterku, kterou bych sám nevyřešil - včera, když jsem se v 11 večer po eventu zmínil, že potřebuju ještě keš do streaku (event mi přijde jako keš nekeš), tak mi nabízeli finálku mysterky kousek od hospody, ale slyšet jsem to nechtěl. Když mě někdo k finálce přivede (poslední takový případ, na který si vzpomínám, je asi osm let starý, kdy mě Heulwen přivedla po odlovu Bludičky k finálce Tolkiena - tak se zapíšu fyzicky, ale nezapíšu FI, dokud to nevyřeším, tehdy jsem ho řešil už cestou domů v metru).

Já jsem totiž přesvědčen, že by to šlo a pokud mi neřekneš logický argument (odkazy na můj profil ani tajuplné řeči o tvém zasvěcení nejsou argument), tak mě těžko přesvědčíš. Nevím, co dělají tvoji "skuteční finálkáři", ale pokud tím myslíš nějakou pseudoelitu typu Jonea, je mi to jedno. Tomu stačí projet 2 km od výchozích souřadnic po dálnici a loguje, s tím nikdo nic neudělá. Ale takových moc není. Daleko větší problém vidím v úplně běžných hráčích, kteří používají ty běžné finálkové servery - ve kterých jsou správná data, získávaná od uživatelů. Kdyby tam ta správná data nebyla, repektive kdyby byla dostatečně pomíchaná s daty falešnými, tak to spoustu běžných hráčů od jejich používání odradí. Ve spojení s mazáním neoprávněných logů a častým poukazováním na to, že je to proti pravidlům, místo všeobecného schvalování či mhouření očí, by to určitě zlepšilo situaci mezi běžnými hráči. O tom jsem přesvědčen. Ignorace ani fatalismus nikam nevede.

• -1

#4460 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2016 - 23:31

.Já jsem totiž přesvědčen, že by to šlo a pokud mi neřekneš logický argument (odkazy na můj profil ani tajuplné řeči o tvém zasvěcení nejsou argument), tak mě těžko přesvědčíš. Nevím, co dělají tvoji "skuteční finálkáři", ale pokud tím myslíš nějakou pseudoelitu typu Jonea, je mi to jedno. Tomu stačí projet 2 km od výchozích souřadnic po dálnici a loguje, s tím nikdo nic neudělá. Ale takových moc není. Daleko větší problém vidím v úplně běžných hráčích, kteří používají ty běžné finálkové servery - ve kterých jsou správná data, získávaná od uživatelů. Kdyby tam ta správná data nebyla, repektive kdyby byla dostatečně pomíchaná s daty falešnými, tak to spoustu běžných hráčů od jejich používání odradí. Ve spojení s mazáním neoprávněných logů a častým poukazováním na to, že je to proti pravidlům, místo všeobecného schvalování či mhouření očí, by to určitě zlepšilo situaci mezi běžnými hráči. O tom jsem přesvědčen. Ignorace ani fatalismus nikam nevede.

A proc myslis ze te chci o necem presvedcit? Ja jen rikam ze vyfukovanim cigaretoveho dymu do vody zlato nevznikne. Presvedcovat te nebudu, pokud tomu neveris, tak si to vyzkousej.

• 0

16 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 14 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Bing (2)

Reklama