Hmm, to by asi nešlo. Dost jsem se nad tím nadumal. Jediné, co mě napadlo v souvislosti s mysterkami, které se neluští v terénu, ale je nutná domácí příprava:
- zřídit si speciální mailovou adresu, která bude např. ve tvaru vylusteny.text@neco.cz
- luštění mysterky pak změnit tak, že nevyjdou souřadnice, nýbrž text, nebo nějaké číslo (ne ale souřadnice)
- to, co vyluštíš, zadáš jako vylusteny.text do názvu mailu, do textu mailu povinně zadáš svůj nick a mail odešleš
- mail bude nastaven tak, že když dojde ownerovi znamená to, že je mysterka správně vyluštěná a bude odeslána automatická odpověď se souřadnicemi finálky
Vypadá to možná složitě, ale výsledkem by mělo být, že pokud se finálka objeví na serveru s finálkami a honibodi ji odloví, owner bude vidět právě podle těch mailů s nickem, kdo ji luštil a kdo ukrad.
Já vím, že to skoro nic neřeší, mazat takovéto logy nelze, když bude zapsaný v logbooku, ale potom bude možné například na tomto fóru zřídit rubriku, kde se budou takovéto nicky zveřejňovat. Pokud je to ovšem etické a ničemu neodporuje.
Už jsem měl na tohle rozepsanou odpověď, ale systém byl zrovna nějak mimo provoz, takže ještě jednou:
Mám 2 takovéto keše. Nemám to kvůli finálkám, ale kvůli tomu, že se obě často ztráceli - tomu ztrácení kupodivu toto řešení docela pomohlo.
Po této poslední aféře jsem zjistil, že jsou obě na finálkách se správnými souřadnicemi. Jedna z nich se souřadnicemi, které byly změněny přesně před rokem. Z toho celkem 21 FI logů a 35 emailů s vyluštěním (mezi tím i urážlivý mail od jednoho nezalogovaného kačera s fotkou z místa)... A teď babo raď, kdo to dal na finálkové souřadnice. Bohužel ani podobné řešení ti neukáže, kdo dává kešky na finálky.
Proč by to něšlo?
Udělám mysterku. Zvolím finální souřadnice, které jsou výsledkem správného luštění. Zároveň zvolím jedny nebo i víc falešných souřadnic, které vedou do horoucích pekel pro finálkaře. Chci-li ověřovátko, použiju takové, které odpoví ANO na správné ale i zvolené falešné souřadnice (pravděpodobnost, že někdo poctivým omylem vyluští falešné souřadnice, je zanedbatelná). Publikuji mysterku. Na finálkařský server pošlu falešné souřadnice...
Pokud někdo založí na falešných souřadnicích falešnou keš a lidi se tam začnou logovat, logbook vyfotím a publikuji
O tomto řešení přemýšlím už asi rok. Jen stále není čas to aplikovat na mé kešky. Už jsem se s pár lidmi i o podobném řešení i bavil. Jen jsem to nechtěl ventilovat "veřejně".
No asi takhe. Nehodnotim podle cisla, ale v prvni fazi podle obsahu prispevku. Ten svedci o tom zes toho jeste az tolik nevidel. Na tom neni nic spatnyho. V druhy fazi se kouknu do profilu jestli se nahodou nemejlim a odpovida mymu prvnimu pocitu. Zjistim ze je starej ctvrt roku a to co v nem vidim zhruba odpovida tomu co jsi napsal. BTW nehodnotim to podle poctu nalezu, ten neni az tak zajimavej. V tom profilu jsou k videni i dalsi veci, dulezitejsi. Kdybys v GC mel za sebou to co ja, tak bys vsechny veci o kterejch mluvis, vcetne napriklad uploadovani falesnejch souradnic na finalkovy servery uz v nejaky forme aspon teoreticky zazil, a vedel bys ze se to mockrat resilo a nikdy to nikam nevedlo. Taky bys vedel ze ti skutecni finalkari pracuji s jinymi databazemi nez jsou ty verejne viditelne finalkove servery. Vedel bys ze k tomu aby se nekomu dostal log do kese ani nepotrebuje znat jeji souradnice, at uz spravny nebo falesny. A vedel bys spoustu dalsich veci. A kdyz bys do tech podvodniku nekolik let aktivne stoural na kazdym kroku jako to delam ja a leta vymejslel jak jim to znechutit, tusil bys co mozny je a co neni. A v neposledni rade bys me znal, aspon v ty virtualni rovine a tim padem bys tusil ze trochu vim o cem mluvim. Kdyby bylo tak jednoduchy tomu celit jak si predstavujes, davno by se to udelalo.
Zdá se mi, že přesně víš, jak to funguje, můžeš nám to vysvětlit?
My začátečníci, kteří víme jen o tom, jak to funguje z náznaků na Internetu, kde občas najdeme při hledání nějaký zastaralý soubor s finálkami na uloz.to, nebo pokud jsme zvědaví, kde jsou naše kešky ve finálkách tak najdeme 2-3 servery s finálkami tak opravdu nevíme, jak to vlastně chodí...
Nemluvím o tom, te jsou skupinky, kdy jeden luští, druhý plánuje, nebo si někteří vyluští něco a druzí něco jiného, to je snad normální.