Ty "mission GC" mi sice nechodí, ale tentokrát jsem náhodou měla mezi prací chvíli času na projití bludištěm, které někdo postnul sem na fórum, a o víkendu jsem s kamarády v rámci dávno domluveného společného lovu jednu multinu taky udělala. Po zalogování víkendových úlovků mi téměř obratem přišel mail ze Zeměplku, že mám honem rychle zaplatit PM, protože další misi budou rozesílat už v pátek, tak abych o ni náhodou nepřišla. Ach jo.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 17 August 2016 - 7:12
Doufam, ze jsi zaplatila :0).
Jo, to určitě . Ale to, kolik energie a vynalézavosti jsou schopni věnovat na získání dalšího "platícího diváka" a jak málo naopak věnují tomu, co za to nabízejí, to je fakt na deprézi .
Publikováno 17 August 2016 - 7:57
Ten nárůst v grafu je velmi jednoduše vysvětlitelný - změna podmínek motivující k přidání dalších souřadnicJeště k tomu boji proti finálkám, proč už se dříve nic neudělalo - zdá se mi, že dříve nebyl tolik potřeba. Vypovídá to i ten graf od Tomyho. Počet finálek v databázi jednoho ze serverů prudce vzrostl nedávno. Loni archivovalo několik kačerů desítky mysterek kvůli vložení jejich mysterek na ty servery. Zajímalo by mne, jak je možné, že najednou byl takový rozmach těchto serverů.
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 17 August 2016 - 8:06
Tak jsem si vzpomněl na zdejší debatu o FI lozích na disablovaných keších po logu jednoho nováčka na této keši: GC2F8EG. Keš jsme při dovolené nenašli, na místě jasné místo podle nápovědy, vydupaná cestička, prostě jasný úkryt, den po FI logu. Den na to se objevi FI log... Tak jsme tam jeli znovu - opět nic... Pak ještě jednou. Opět nic. Pokaždé jsme prohledali i širší okolí do 20 m a nic... Tenkrát jsem tomu kačerovi psal, kde to tedy našli - neodpověděl mi...
Dnes přistál od nějakého nováčka FI log "Stále tam není" a poté WN "Stále tam není". Tak jsem dotyčnému napsal, že asi zalogoval omylem. Jsem zvědav, co napíše. Krabička je disablovaná už přes 2 měsíce. Jinak jsem zjistil, že ten první FI log poté, co tam už keš nebyla nejspíše měl jen špatné datum (log kačera o pár dní předtím, že s tím kačerem co logoval FI log po mém DNFku tu keš lovili o pár dní předtím). Ale dokáže to naštvat, když zalogují se špatným datem a člověk tam pak jako blbec běhá, protože si myslí, že keš přehlédl...
Publikováno 17 August 2016 - 8:08
Ten nárůst v grafu je velmi jednoduše vysvětlitelný - změna podmínek motivující k přidání dalších souřadnic
Aha, vzhledem k tomu, že to nesleduji, tak nevím, že se ty podmínky změnily. Můžu se zeptat jak? Jen tak ze zvědavosti? Jak byly předtím a jak teď?
Publikováno 17 August 2016 - 8:20
Je to poděkování v arabštině. Jazyk jako jazyk, někdo píše logy pseudoangličtinou, jiný použije arabštinu. Kdybych lovil keše v dávných dobách kdy jsem se učil Esperanto, tak bych logoval esperantem. Google to vyřeší.Dnes jsem narazil na zajímavý profil. Používá dost neobvyklý jazyk k logování a vybral si velmi neobvyklou přezdívku a fotografii. Ač je velmi malá, lze rozeznat osobu, která na ní je. https://www.geocachi...19-846c414381b3
Má to být provokace nebo hloupost, nevím.
Publikováno 17 August 2016 - 8:24
Zrovna jsem nedávno jednoho nováčka (snad dokonce odkaz na něj byl někde tady) upozornil, že datum se dá nastavit a i zpětně opravit. Asi to pro něj byla novinka, protože psal že to našel dříve. Asi to pak spravil.Dnes přistál od nějakého nováčka FI log "Stále tam není" a poté WN "Stále tam není". Tak jsem dotyčnému napsal, že asi zalogoval omylem. Jsem zvědav, co napíše. Krabička je disablovaná už přes 2 měsíce. Jinak jsem zjistil, že ten první FI log poté, co tam už keš nebyla nejspíše měl jen špatné datum (log kačera o pár dní předtím, že s tím kačerem co logoval FI log po mém DNFku tu keš lovili o pár dní předtím). Ale dokáže to naštvat, když zalogují se špatným datem a člověk tam pak jako blbec běhá, protože si myslí, že keš přehlédl...
Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 17 August 2016 - 8:36
Publikováno 17 August 2016 - 8:25
Teď už jo. Keš na Číně (Husova kolonie v Č.B, ale nikdo tomu jinak než Čína neřekne) jsem chtěl zalogovat čínsky. Musel jsem to tehdy dát jako obrázek, unicode to ještě nešlo. Ale kupodivu, i zpětný překlad z čínštiny google translatorem dával smysl.
Publikováno 17 August 2016 - 8:28
Předtím asi úplně volné (domnívám se, nevím určitě). Pak placené členství na stahování více keší naráz nebo stovka vložených, někde v pravidlech by to tam měli mít. To by právě vysvětlovalo ten kopeček v grafu. Podle té křivky si myslím že se bavíme o tom samém serveru.Aha, vzhledem k tomu, že to nesleduji, tak nevím, že se ty podmínky změnily. Můžu se zeptat jak? Jen tak ze zvědavosti? Jak byly předtím a jak teď?
Publikováno 17 August 2016 - 8:30
Nejlepší je logovat takto:
http://66.media.tumb...1r1ze0s_500.jpg
to ani Google translator asi nezná. A přitom je to správně, podle některých ale jde až o příliš uctivé vykání.
Publikováno 17 August 2016 - 8:35
No víš, když se podíváš na mapu a uvidíš finálku která je v kolizní zoně jiné keše, co si o tom pomyslíš ?Nic nezabíráš a RW o tom ani nemusí vědět, ty fiktivní souřadnice jsou jen a pouze pro finálkáře a pro ověřovátko, pro nikoho jiného.
Publikováno 17 August 2016 - 8:45
Jo, to určitě . Ale to, kolik energie a vynalézavosti jsou schopni věnovat na získání dalšího "platícího diváka" a jak málo naopak věnují tomu, co za to nabízejí, to je fakt na deprézi .
V posledních dvou letech mě politika zeměplku od premium spíš odrazuje.
Nejdřív ta šaškárna s cenou pro EU, kdy nejsou schopní zveřejnit jedním odstavcem normální zdůvodnění - navíc tvrdě nastavená platba v EU pro mě osobně byla nevýhodná, protože kurs karty jsem měla vázaný na USD, takže by byly 2x poplatky. Pak jsem na chvíli přestala lovit, k PM nebyl tedy důvod.
A zhruba od začátku roku mě ty jejich tlaky na PM (včetně posledních suvenýrů, které pro BM nejsou nic jiného než reklama na PM) a změn v android aplikaci šíleně štvou. Momentálně mám PM na zkoušku, takže můžu porovnat a vidím, že kdo má PM spoustu těchhle "akcí" zeměplku nevidí. Ale opravdu to začíná být na ... velkou depku, řekněme. Navíc nestojím o to, aby mi někdo podsouval automaticky obnovované členství "v mém zájmu", stejně jako je "v mém zájmu" ta platba v EUR. Že se obojí dá obejít, to vím. Ale stejně mě to štve.
Publikováno 17 August 2016 - 8:49
Zrovna jsem nedávno jednoho nováčka (snad dokonce odkaz na něj byl někde tady) upozornil, že datum se dá nastavit a i zpětně opravit. Asi to pro něj byla novinka, protože psal že to našel dříve. Asi to pak spravil.
Nedávno jsem dologovávala jednu keš odlovenou před 2 lety - vykukoval na mě rozdíl v Geogetu a na internetu a konečně jsem našla kde to bylo. A přesto, že jsem nahrávala FN s touhle keší se správným datumem, hodilo mě to v logu na aktuální datum. Takže se mi to málem stalo taky, jde to snadno přehlídnout. A nováček si té možnosti změny opravdu nemusí být vědom.
P.S. taky se vás to teď ptá u každého logu na zadání souřadnic?
Publikováno 17 August 2016 - 8:57
No víš, když se podíváš na mapu a uvidíš finálku která je v kolizní zoně jiné keše, co si o tom pomyslíš ?
To se stane snadno. Pro přesun tradičky víc než 160m musíš mít ověření od reviewra. Pro přesun finálky multiny tě systém k ničemu takovému nenutí. Hledáš nové místo po vymudlení, dáš to o 100m dál, změníš vzoreček a jsi v kolizi ani o tom nevíš. Slušné je se zeptat rew. Já to zrovna udělal a čekám na opověď. Takže nejen finálkové servery mohou být v kolizi.
Publikováno 17 August 2016 - 9:09
No víš, když se podíváš na mapu a uvidíš finálku která je v kolizní zoně jiné keše, co si o tom pomyslíš ?
Ono pokud to nebude dávat robot, tak skoro všude se dají dát souřadnice tak, aby vyhovovaly. Tedy, až možná na centra velkých měst... U svých kešek bych s tím neměl velký problém, tam vymyslet 10 falešných souřadnic bez kolizí ke každé své keši :-).
Ale samozřejmě neplatí to všude.
Publikováno 17 August 2016 - 10:21
A to si představ, že některá finálka se tam dostane ještě dříve než padne FTF !Jeste nejak vymyslet likvidaci originalnich souradnic na finalkach, kdzy jsme nasi kesku zakladali, cekal jsem ze to prijde, ale necekal jsem, ze zjistim, ze je to tm vyplneno jiz asi po sedmi nalezech
Publikováno 17 August 2016 - 10:29
Nechci za nikoho mluvit, ale koukáš na to jen ze svého úhlu pohledu. Zkus se na to podívat z opačné strany - opravdu si myslíš, že by autor nějakého webového systému neudělal zabezpečení proti spamu (a to co navrhuješ je v podstatě spam) ? Tak jako jsou nástroje na odhalování spamu v emailech, tak by se určitě rychle navrhly způsoby jak se bránit takovému souřadnicovému spamu.Já bych řekl, že ta technická stránka věci je to nejjednodušší. Problém spíš vidím v ochotě se do toho pustit, musela by to udělat nějaká kriticky velká skupina ownerů, aby to mělo efekt. A jak je vidět i zde v diskusi, některým se to nelíbí. Ale jestli se zas někdy dokopu k založení keše, tak to tak udělám, i kdybych si měl napsat vlastní ověřovátko (ale lepší by bylo implementovat tu funkci do těch stávajících populárních ověřovátek, už jen aby nebylo podle ověřovátka jasné, která keš falešné souřadnice používá).
Publikováno 17 August 2016 - 11:26
a víte o tom, že ti finálkáři to tady na 99,9 % všechno čtou taky, že?
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
13 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 13 návštěvníků 0 anonymních uživatelů