Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4541 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1091 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2016 - 9:41

Nejen že nechápu tolik FI během jednoho dne, ale taky nechápu jak to zalogovat.

Sice při více FI během dne píšu hromadný log, ale ke každému přidám aspoň větu pro tu danou kešku.

Oni to určitě řeší scriptem.

Ale to už je "jinej sport".

• 0

#4542 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2016 - 12:15

Já si myslím, že tohle by mělo patřit spíš do nějakého veselého vlákna. Pepa se tím baví a že ho tady probíráte a tak mu akorát šimráte ego.

Já bych dokonce i věřil, že ty odlovy má "poctivě" respektive byl v ten den u všech 1500 keší. Zapomínáte totiž na jeden podstatný detail. Už to není Jonea, ale MT Jonea. Tím MT si "legalizoval" způsob odlovu - převedl se na týmový nick (MT = Moravský tým), pod kterým logují jeho uctívači. Takže je možné, že prostě jako celý tým za den po celé republice/Evropě dali 1500 keší. V mých keších je opravdu zalogovaný, sice pokaždé někým jiným, ale je. Takže tak.

Ovšem nic to nemění na tom, že to je komik, což jsem mu už párkrát řekl osobně.

A to je to, co mě osobně štve nejvíc. To, že někdo pokoutně získá finálky mysterky nebo multiny je sice smutný a chápu, že to ownery, kteří si s tím dali práci, štve, ale alespoň si tam dojde a zaloguje. Ale to že u kešky je jeden člověk a zaloguje dalších deset mi připadá jako daleko větší prasárna. :angry: .

• 1
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#4543 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2016 - 12:42

chudák...to se nemohl ani vyspat, celý měsíc

Ale to se mejlis. Pepa je lepsi nez si myslis, takze v pohode celej mesic daval kes kazdou minutu. Tim padem pul dne usetril a mohl celkem komfortne vyspavat 12 hodin denne :)

• 2

#4544 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1562 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2016 - 13:28

Kecanim na foru Joneu stejne tezko zmenite...
Jo, to me tehdy taky dopalilo, kdyz jsem zjistil, ze delka logu je omezena. Zatim to pro me byl problem asi jen trikrat, ale to rozkouskovavani nemam rad

No mlcenim uz vubec ne. Ja se napriklad o te jeho particce "lovcu" dozvedel tady na foru. A kdyz navstivili moje kese tak jsem byl ve strehu a uz se mazalo.

Takze dat vedet co je to za podvodniky nikdy neuskodi.

• 1

#4545 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1562 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2016 - 13:36

Oni se totiz jako MT logujou skoro vsichni a tak jsem jim rekl, ze uznam jen jednoho u kazdy kese a ostatni mazu.  No vybrali si sveho Drakulu  :rolleyes:

• 1

#4546 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1288 příspěvků(y)

Publikováno 19 August 2016 - 15:32

Kdysi dávno, když ještě byl ten PWT u Náchoda, tak jse vyrazil taky, s tím že dám svých 20 keší a pojedu domů. Asi u páté keše mě dojela dodávka, z ní vystoupil človíček a šel se mnou. Já se vždy podepsal a on dal samolepku. Asi u třetí keše jsem si všimnul, že na té samolepce je asi 15 jmen. Tak se ho ptám co a jak??? A on to je normálka, je nás devět v autě, každej odloví 10 kousků a pak nás řidič zase sebere a za dvě hodiny máme celý trail. Ještě jsem se ho zeptal na ty jména, a on že ostatní loví jinde. A že to je úplně normální, tohle jim poradil někdo na eventu jako že vše OK.

• 2

#4547 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 15:59

Mám depresi z toho, že poslední dobou narážím na samé keše, kde už hooodně dlouhou dobu neproběhla sebemenší údržba. A to nejen tam, kde o ní kačeři žádají jen v rámci FI-logů nebo WN.

Ve čtvrtek jsem poprvé navrhovala archivaci keše, před chvílí podruhé. U stejného majitele jako u toho druhého logu jsem, také dnes, přihazovala žádost o údržbu a mám obavu, že to k archivaci spěje taky. A přitom keše na vcelku zajímavých místech nebo s docela dobrým nápadem. Fakt by mi stačilo alespoň na ty keše dát disable od počítače, aby se tam člověk nehnal zbytečně.

• 0

#4548 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1103 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 16:11

No mlcenim uz vubec ne. Ja se napriklad o te jeho particce "lovcu" dozvedel tady na foru. A kdyz navstivili moje kese tak jsem byl ve strehu a uz se mazalo.

Takze dat vedet co je to za podvodniky nikdy neuskodi.

Počkat, ty jim chceš mazat logy?

Aspoň u mě na keších byl VŽDY, když jsem na to narazil, zapsán MT Jonea a někdo z jeho party. A to přesně korespondovalo s logy na webu. Takže i když si o přítomnosti Pepy u keše mohu myslet svoje, je regulérně zalogovaný a není komu co mazat.

Znovu opakuju. Víc mě vadí zdejší mravotepci (viz "dozvěděl jsem se tady na fóru..."), kteří kolikrát nemusí mít úplné informace, než komik Pepa, který je průhledný jak okenní tabulka.

A ještě jednou zopakuju, co by si někteří z vás bez něho počali ;)

• 3

#4549 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5878 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 16:26

Oni se totiz jako MT logujou skoro vsichni a tak jsem jim rekl, ze uznam jen jednoho u kazdy kese a ostatni mazu.  No vybrali si sveho Drakulu  :rolleyes:

Teď ještě jestli se tak chováš ke všem. V Bratislavě je také jeden tohoto vyznání, má nick drobec. Ale je zajímavý v tom, že skupinové logy čechů (resp. moraváků) ho vytáčejí tak že je s velkou radostí maže i když dostane fotky z akce, kdežto stejně uvedené logy rakušáků nechá bez povšimnutí.

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 22 August 2016 - 16:27

• 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#4550 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 16:28

Jedna věc je když je zapsán a druhá věc je když v okolí pohodí pytlík a nebo zaloguje na netu FI jen když okolo prošel.

jon.png

• 0

#4551 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5878 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 16:36

Kdysi dávno, když ještě byl ten PWT u Náchoda, tak jse vyrazil taky, s tím že dám svých 20 keší a pojedu domů. Asi u páté keše mě dojela dodávka, z ní vystoupil človíček a šel se mnou. Já se vždy podepsal a on dal samolepku. Asi u třetí keše jsem si všimnul, že na té samolepce je asi 15 jmen. Tak se ho ptám co a jak??? A on to je normálka, je nás devět v autě, každej odloví 10 kousků a pak nás řidič zase sebere a za dvě hodiny máme celý trail. Ještě jsem se ho zeptal na ty jména, a on že ostatní loví jinde. A že to je úplně normální, tohle jim poradil někdo na eventu jako že vše OK.

NO víš, to je něco normálně těžko pochopitelného, ale asi je to mezinárodní fenomén který zřejmě mezi některými kačery existuje. Někteří kačeři totiž když se přiblíží k powertrailu, tak se z normálního modu (ten je obdobný modu ve kterém loví všichni ostatní kačeři) přepnou do modu "powertrail", pak logují jako nalezeno vše co je na trase powertrailu. Pokud to tam náhodou není (nebo je to nenalezeno), tak se tomu říká "technický log". Prostě powertrail a to co se náhodou nachází na jeho trase vezmou jako jeden objekt a ten zalogují.
  • 0

#4552 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5878 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 16:40

Jedna věc je když je zapsán a druhá věc je když v okolí pohodí pytlík a nebo zaloguje na netu FI jen když okolo prošel.

Tomy, to je hezké co tu uvádíš. Ale - máš vyjádření ownera ? Myslím, že nikdo jiný než owner není oprávněn log zpochybnit, ty ho můžeš snad jen upozornit pokud by náhodou neuměl číst. Já z toho uvedeného chápu, že owner si je vědom problémů s keší a akceptuje foto. Není to sice tak úplně podle striktního výkladu pravidel, ale je to jeho rozhodnutí.

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 22 August 2016 - 16:42

• 1

#4553 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 16:52

O jaké vyjádření ownera jde? / mimochodem mám vyjádření některých ownerů ve stylu v keši zapsán nebyl, log mu mažu / Není zapsán v LB nemá právo logovat FI. Co je na tomhle jednoduchém pravidlu k nepochopení?

A nebo ty snad věříš v jeho poctivost? To slovo je pro Joneu neznámá věc.

• 0

#4554 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2745 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 16:56

Jedna konspirační: Tak mě napadá - co by se stalo, kdyby tady takový fackovací panák nebyl? Tenhle web by byl polomrtvý stejně jako spousta dalších. Takže co když je Mistr pro svůj "způsob lovu" nějakým způsobem odměňován provozovateli webu za to, že poskytuje důvod k nekonečným flejmům? :D  :ph34r:  :D .

• 5

#4555 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5878 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 17:17

O jaké vyjádření ownera jde? / mimochodem mám vyjádření některých ownerů ve stylu v keši zapsán nebyl, log mu mažu / Není zapsán v LB nemá právo logovat FI. Co je na tomhle jednoduchém pravidlu k nepochopení?

A nebo ty snad věříš v jeho poctivost? To slovo je pro Joneu neznámá věc.

Myslím, že ho znám líp než Ty. A pokud se rozhodne svůj univerzální anglický log doplnit o nějakou větu kterou mu Locus automaticky nevyplodí, tak k tomu musí mít nějaký důvod, je to totiž hodně práce a zdržuje to (pro ilustraci, opravit DNF log aby v něm bylo že nenalezl je také jeho vlastními silami takřka neřešitelný problém).
U toho odlovu jsme nikdo z nás nebyli, takže by sis měl vyžádat vyjádření ownera, zda s ním Pepa o něčem takovém jednal. Obávám se totiž, že tu větu tam přidal specielně pro Tebe a některé další kontrolory.

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 22 August 2016 - 17:17

• 0

#4556 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1648 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 17:23

Mám depresi z toho, že poslední dobou narážím na samé keše, kde už hooodně dlouhou dobu neproběhla sebemenší údržba. A to nejen tam, kde o ní kačeři žádají jen v rámci FI-logů nebo WN.
Ve čtvrtek jsem poprvé navrhovala archivaci keše, před chvílí podruhé. U stejného majitele jako u toho druhého logu jsem, také dnes, přihazovala žádost o údržbu a mám obavu, že to k archivaci spěje taky. A přitom keše na vcelku zajímavých místech nebo s docela dobrým nápadem. Fakt by mi stačilo alespoň na ty keše dát disable od počítače, aby se tam člověk nehnal zbytečně.

Ten owner se už asi geocachingu nevěnuje, ale možná by s ním šla domluvit adopce. Nebo je tam nějaký jiný důvod.
  • 0

#4557 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14531 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 17:25

Není na čase sem konečně napsat, kdo všechno pod tím "Moravia Team" vlastně funguje? Alespoň by se jasně řeklo, kdo ze zdejších diskutujících je na které straně. :P

• 6

#4558 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1263 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 17:27

....A pokud se rozhodne svůj univerzální anglický log doplnit o nějakou větu kterou mu Locus automaticky nevyplodí, tak k tomu musí mít nějaký důvod, je to totiž hodně práce a zdržuje to (pro ilustraci, opravit DNF log aby v něm bylo že nenalezl je také jeho vlastními silami takřka neřešitelný problém)......

No ale teď je mi ho fakt strašně líto, chudáčka upracovanýho.....
Doufám, že to bylo myšleno jako ironie .....
  • 1

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#4559 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 17:35

Myslím, že ho znám líp než Ty. A pokud se rozhodne svůj univerzální anglický log doplnit o nějakou větu kterou mu Locus automaticky nevyplodí, tak k tomu musí mít nějaký důvod, je to totiž hodně práce a zdržuje to (pro ilustraci, opravit DNF log aby v něm bylo že nenalezl je také jeho vlastními silami takřka neřešitelný problém).
U toho odlovu jsme nikdo z nás nebyli, takže by sis měl vyžádat vyjádření ownera, zda s ním Pepa o něčem takovém jednal. Obávám se totiž, že tu větu tam přidal specielně pro Tebe a některé další kontrolory.

Myslíš třeba tohle?

jone.png

• 0

#4560 KaMo_cz

KaMo_cz

starej member

• Members
  • PipPipPip
  • 1103 příspěvků(y)

Publikováno 22 August 2016 - 17:50

Není na čase sem konečně napsat, kdo všechno pod tím "Moravia Team" vlastně funguje? Alespoň by se jasně řeklo, kdo ze zdejších diskutujících je na které straně. :P

Já v jeho týmu nejsem. Že je komik jsem mu řekl několikrát osobně i tady. Ale víc mě štvou zdejší teoretici a mravokárci, kteří vědí úplný h... Zbytek snad už opakovat nemusím.

• 2

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama