Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4641 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1645 příspěvků(y)

Publikováno 12 September 2016 - 10:14

Proč prrr. On takhle keše loguje. Kdyby hrál waymarking je to dá se říci, skoro v pořádku.

Protože logování od stolu, v nejlepším případě během průjezdu krajinou, je opravdu něco jiného. O tom Moravském Trapákovi si myslím své už dlouho, v tom se nerozcházíme, ale neurážej ty, kteří hrajou Waymarking. Ono občas dojít k nějakému geodetickému bodu do míst, kde před tebou byl akorát zakladatel waymarku před šesti lety, fakt není záležitost nějaké rychlohry. A když nedodáš fotku - nebyl jsi tam.

• 1

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#4642 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 12 September 2016 - 10:38

Však to bylo míněno i co se fotek týče.
  • 0

#4643 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1209 příspěvků(y)

Publikováno 12 September 2016 - 10:51

Dovolím si odbočit od MTJ.

Hledal jsem aktivitu ownera kešky, která potřebuje údržbu a nereaguje na NM logy a narazil jsem na jednu jeho keš, která je už archivovaná, ale...

Archivaci předcházela spousta DNF a NM logů a hle! Najednou se tam objeví borec s FI logem "Dík" a dva měsíce před ním další FI... 

Bod je bod  :unsure: a kašlu na to, co si o mě myslíte?

https://coord.info/GC396CN

• 0

#4644 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1781 příspěvků(y)

Publikováno 12 September 2016 - 11:11

Ten ze 7.11.2015 má doteď „jen“ 3 nálezy, takže tam to může být klidně i nepochopení situace, ten z 31.1.2016 má nálezů 188, takže na sběratele bodů to asi taky nevypadá. Ovšem FI z 31.1.2016 má stejné datum jako log NA, takže to může být i tak, že dotyčný má notifikace na NA logy a zapisuje nálezy, které se nedají ověřit, protože keš je ztracená. Větší smysl by ale dávalo, kdyby ten FI log antedatoval někam do šňůry DNF nebo těsně před ní. Takhle je to moc jak pěst na oko. Ale třeba má na to automat.

To by ses asi musel zeptat těch dotyčných, co je vede k takovému logování. Pravděpodobnost, že keš skutečně našli, je na hodně nízkém procentu.

• 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#4645 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5878 příspěvků(y)

Publikováno 14 September 2016 - 8:10

Na waymark se musí hlavně nahrát fotka, tj. člověk tam opravdu musí být. A myslím, že autoři WM jsou rádi, když jim alespoň nějaké logy chodí.

Bohužel, v některých kategoriích už se to zvrhlo a fotka není povinná.
A trigonometrické body jsem přestal lovit z opačného důvodu - striktní požadavek na fotku s GPS je pro mne moc přísný, když GPS nemám.

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 14 September 2016 - 8:17

• 1

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#4646 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5878 příspěvků(y)

Publikováno 14 September 2016 - 8:13

Dovolím si odbočit od MTJ.
Hledal jsem aktivitu ownera kešky, která potřebuje údržbu a nereaguje na NM logy a narazil jsem na jednu jeho keš, která je už archivovaná, ale...
Archivaci předcházela spousta DNF a NM logů a hle! Najednou se tam objeví borec s FI logem "Dík" a dva měsíce před ním další FI... 
Bod je bod  :unsure: a kašlu na to, co si o mě myslíte?

https://coord.info/GC396CN

No, myslet si mohu cokoliv, ale nejspíše to bude tím, že dotyčný používá nějaký chytrý online program na mobilu - a neumí ho pořádně používat. Někdo mu řekl, že u keše se zmáčkne "tento čudlík" a je to hotovo. A dotyčný třeba ani neví co ten čudl znamená, log typu "TFTC" nebo "dík" není nutno měnit a tak třeba ani neví že logoval nález.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#4647 tadanda

tadanda

Newbie

• Members
  • Pip
  • 3 příspěvků(y)

Publikováno 22 September 2016 - 16:22

Dycynky jsem měl tohleto vlákno za zbytečný, ale kam jinam citovat další čurinovinu a křížovou výpravu?!
https://www.geocachi...6b-4816b51de658
Tak pěkně jsem byl naladěnej z článků a zážitků na dlouhej vejlet do Ráje a... Nebo místní znalci potvrdí a tendle vejšlap načrtnutej Čtyřhrankou je fakt tak demoliční?!
  • 3

#4648 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 22 September 2016 - 16:43

Není nad anonymní hrdiny

• 6

#4649 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 22 September 2016 - 16:46

Pan Jenč si pořídil PM? :-(
  • 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing

#4650 A+T

A+T

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 525 příspěvků(y)

Publikováno 22 September 2016 - 18:01

Nekteri lide by zaslouzili umlatit kopretinou. Nicmene ownerka reagovala jako profesional. Tleskam. To by mu mohlo sebrat vitr z plachet.
  • 1

#4651 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 23 September 2016 - 5:57

Já jenom moc nechápu, proč kolegovi, kterej to sem postnul, se dávají palce dolu. Asi si jeho příspěvek všichni dobře nepřečetli - on fakt není to individuum, co tam ten archivační log dalo, alebrž nás jen na jeho depresi budící jednání upozorňuje. Nicméně já to zas až tak depresivně nevidím, potěšila mě jednak příkladně rozumná a věcná reakce Čtyřhranky a jednak stejně rozumnej přístup Rica.

• 6

#4652 .eastcz

.eastcz

Re-Member

• Members
  • PipPipPip
  • 66 příspěvků(y)

Publikováno 23 September 2016 - 13:01

Ale tohle logování smajlíku místo DNF se děje dnes a denně. Podstatnou část keší totiž drží profily neaktivní, takže kdo chce začít s osvětou doporučuji namátkou GLP8Y3C9 a GLP9JNHC. My Maďaři na to nemáme nervy.

• 0

#4653 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 23 September 2016 - 13:43

Nevim přesně do jakého vlákna by to patřilo, protože mě to třeba rozesmálo.

FI log ownera na vlastní keši a ještě si poděkoval za keš :-D

• 1

#4654 Or_Mi

Or_Mi

Or_Mi

• Members
  • PipPipPip
  • 344 příspěvků(y)

Publikováno 23 September 2016 - 16:04

Proč když sakru klikám do mapy na gc.com na ikonky keší, tak se mi nenačítají vlastnosti keše a nemůžu přejít na listing? Ať si zvětšuji či zmenšuji mapu, otevřel jsem ji v chromu i v exploreru, ale prostě se nemůžu z mapy dostat na keše. Ručička se nezmění na palec a nemůžu vybrat konkrétní keš. Navíc v c:geo v mobilu se mi na mapě nenačítají keše, i když je mapa aktivní. Vytáčí mě to do běla, potřebuji si připravit keše na víkend a už se s tím mořím minimálně 20 minut! Kde zase na Groundspeaku udělali soudruzi chybu?

Tento příspěvek byl upraven od Or_Mi: 23 September 2016 - 16:06

• 0

#4655 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 23 September 2016 - 16:27

V firefoxu 47.0.1. mi vše běží tak jak má. A c:geo..... nespravuje GS, není to jejich oficiální aplikace, tak se nelze divit, když GS udělá nějakou úpravu, že c:geo přestane fungovat.

• 1

#4656 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1787 příspěvků(y)

Publikováno 23 September 2016 - 16:37

Mám stejné problémy jako Or_Mi, dnešní nález jsem musel logovat přes project-gc.

• 0

#4657 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 23 September 2016 - 16:56

Ano, na FB si stěžuje více lidí, někomu to jde, někomu ne. Podle toho to vypadá na problém "někde na cestě". Ale to jen střílím od boku.

• 0

#4658 Alf Gang

Alf Gang

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1865 příspěvků(y)

Publikováno 24 September 2016 - 20:53

Loguju pomalu a postupně kešky z dovolené a zase jsem narazila na stejný problém, jako už několikrát, když jsem si dělala na dovolenou PQ dané oblasti. Loguju postupně s pomocí mapy, koukám, tady jsem měla na mapě dvě kešky a jsou tam čtyři! Jakto? Vždyť na místě té jedné jsem dokonce stála! Proč jsem je neměla v PQ všechny??? No, už to vím... Když jsem PQ dělala, označila jsem atributy lodičky a plavání, stejně tak lezení na skály, protože na to jsme nebyli vybavení. Jenže to mi nedošlo, že se tím vzdám dobrovolně i keší, které jdou odlovit i normálně. Což byl i tento případ. Ke kešce se dalo dostat jak z loďky, tak suchou nohou... No, za blbost se platí, přístě z PQ nebudu raději nic vyjímat...
  • 1
Sony Xperia Z3 Compact - mobil, na který se při lovu kešek můžu spolehnout :-)<p>

#4659 jessie.r

jessie.r

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 471 příspěvků(y)

Publikováno 27 September 2016 - 19:46

Brééé, rozbil se mi mobil a s ním jsem přišla o více než 600 vyluštěných finálek v Locusu ;(((! Ach jo... ;(!
  • 0

#4660 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 27 September 2016 - 20:20

A "rozbitý" je i geojih  :(  - zrovna, když byl publikovaný PP10 :wub: , čili desátý event z řady, kde se střídají písečtí owneři. Chtěla jsem na geojih dát odkaz........a sem napsat do radostného vlákna, že zásluhou Kikinky24 a Suaedy oslavíme malé jubileum, první desítku eventů za rok a půl..... a nic.

Doufám, že jde jen o údržbu a lokální server brzo zase pojede. 

• -1

16 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 16 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama