Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4701 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 293 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2016 - 12:18

...co dělali nevím, ale z Bedrichov Button´s se mi najednou kes jmenuje Bedrichov Buttonś.

• -1

#4702 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2016 - 12:23

...co dělali nevím, ale z Bedrichov Button´s se mi najednou kes jmenuje Bedrichov Buttonś.

Neni to tím, že diakritická čárka ( ´ ) není apostrof ( ' )?

Tento příspěvek byl upraven od KulisekW: 02 říjen 2016 - 14:53

• 2

#4703 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 293 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2016 - 14:56

Neni to tím, že diaktitická čárka ( ´ ) není apostrof ( ' )?

Tím jsi mě přivedl na zajímavou myšlenku. Keš se tak sice jmenuje už 9 let a nikdo z lovců nic nenamítal, ale - nemá se to jmenovat bez čehokoliv Bedrichov Buttons?

Rovnou ještě přihodím dva zážitky z téměř tohoto týdne. První pochází z naší GC2GR87. Přišlo mi, že cestičky v okolí nějak neodpovídají frekvenci návštěvníků (logovaných na webu). Minulý čtvrtek log, že v keši není logbook (původní od založení keše). Tak jsem koupil nový a v neděli jej do kešky dal. Včera další log, že není logbook a lovec do kešky vložil alespoň pinzetu. Říkám si, možná nález z minulého týdne a nezměněný datum. Ale kdepak, v kešce dnes opět logbook nebyl. Ani pinzeta.

Druhý pochází z naší malé série Na Milíře, kde máme kešku v podobě bílé něcojakofilmovky v takové té žluté sklenici na svíčky. Maskování u téměř zapomenutého pomníku skvělé, že. Jedu měnit logbooky a z auta vidím jak na silnici stojí paní a kouká nahoru k pomníčku na svého manžela. Takhle jsem tu nachytal už několik kačerů. K mému překvapení, chlapík tam vůbec nelogoval. Krabička vedle a on se ve sklenici snaží zapálit svíčku...

Tento příspěvek byl upraven od KRON family: 02 říjen 2016 - 14:57

• 1

#4704 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2016 - 15:11

Tím jsi mě přivedl na zajímavou myšlenku. Keš se tak sice jmenuje už 9 let a nikdo z lovců nic nenamítal, ale - nemá se to jmenovat bez čehokoliv Bedrichov Buttons?

No, já bych asi řekl, že správně bude Bedrichov Buttons. Nejsem sice žádný odborník na angličtinu, ale na konci vážně není důvod mít "s" s apostrofem.

• 0

#4705 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2016 - 15:20

Rovnou ještě přihodím dva zážitky z téměř tohoto týdne. První pochází z naší GC2GR87.

Ta kurzíva a červené písmo, to se ti u listingu této keše stalo jak? Zdá se, že nemáš žádný neuzavřený tag, z kterého by to přeteklo... Viz screenshoty, jak to vidím u mě, jiné keše tento problém nemají.

Co se Bedřichovské knoflíkové týče, tak chápu tu snahu tam ten přivlastňovací význam pomocí apostrofu dát, ale je to takové zvláštní. Pokud by ji já překládal do angličtiny, tak bych ji nazval "Bedrichov Button Cache".

Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 02 říjen 2016 - 15:24

• 1

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#4706 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2016 - 15:23

Ano, přesně tak tomu je (ověřeno ve zdrojovém kódu stránky).

• 0

#4707 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2016 - 15:27

Už to taky vidím - nějak se mu do hintu dostalo:

<font face="verdana"><font color="red"><i>

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#4708 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2016 - 15:29

Ano, nějak, jen by mě zajímalo jak, protože mně to nejde.

• 0

#4709 KRON family

KRON family

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 293 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2016 - 15:33

Ano, nějak, jen by mě zajímalo jak, protože mně to nejde.

http://wiki.geocaching.cz/wiki/Tag

• 0

#4710 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 02 říjen 2016 - 15:40

Ty to tam máš zapsané v BB a ne v HTML, aha! Já vždy zkoušel jen HTML, BB u listingů nikdy nepoužívám. :)

• 1

#4711 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 8:03

Tomy, přesuň to spíš do georadostného koutku, ať alespoň má pár příspěvků navíc :-).

Mimochodem, taky mě to potěšilo, že to zpravili...

Spravili... zpravil nás o tom Miki :)

Ale nic si z toho nedělej, sama na sobě taky  pozoruju ztrátu citu pro jazyk a pravopis jako přímej následek návštěvy internetovejch diskusí :D.

• 8

#4712 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 9:19

Spravili... zpravil nás o tom Miki :)

Ale nic si z toho nedělej, sama na sobě taky  pozoruju ztrátu citu pro jazyk a pravopis jako přímej následek návštěvy internetovejch diskusí :D.

Díky moc. Tohle si budu snad už dlouho pamatovat... Nějak jsem špatně použil jednu poučku, kterou jsem si špatně vyložil... Budu muset dávat větší pozor :-(

• 0

#4713 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 12:37

Díky moc. Tohle si budu snad už dlouho pamatovat... Nějak jsem špatně použil jednu poučku, kterou jsem si špatně vyložil... Budu muset dávat větší pozor :-(

Však o nic nejde, sama kolikrát koukam, jaký zvěrstvo jsem byla schopna napsat. To je tim, že dneska člověk běžně čumí na hrubky v novinách, na netu, kolikrát i v knihách, a to, co by ho dřív praštilo do očí, mu pak už ani nepřijde.

• 0

#4714 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 813 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 13:22

http://xkcz.cz/1735-...a-grammar-nazi/

Ale na rozdíl od módy, kde si prohřešků nevšimnu, mě gramatické chyby dost tahají za oči nebo uši.

• 2

#4715 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 13:59

Tak tohle mohl napsat jen někdo, kdo nechápe, že gramatická pravidla nejsou určena nahodile, ale že mají svůj řád. I když se v tom řádu najde spousta výjimek  :) .

• 2

#4716 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 14:04

Tak nevím, ten s tímhle přirovnáním určitě nesouhlasím... Spíš mi připadá pěkně pitomý.

1) Osobně móda je mi fuk, ale přitom když má někdo chybu v listingu, tak ho klidně upozorním, aby mohl listing vylepšit, případně se vzdělat. I když pak udělám takovouhle hrubku a když pak čtu zpět svůj příspěvek tak mě taky zatahá za oči...

2) Důležité je, proč člověk druhého na chybu upozorní... Buď chce druhého shodit, nebo mu pomoct, aby se poučil ze svých chyb... Můžu si všimnout chyby u druhého a upozornit ho na to, aby to příště nedělal v dobrém úmyslu a nemusím být žádný nacista... Na druhou stranu jde i o vnímání druhé strany, jestli se chce z chyby poučit. Dnes to bohužel není moc v módě. Viz dnešní "elita" (tedy spíš (j)elita, která se nedokáže omluvit ani před soudem...

3) Gramatika má svá pravidla, i když se vyvíjí, móda se z mého pohledu mění, podle aktuálního pohledu nekontrolovaně.

Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 03 říjen 2016 - 14:05

• 5

#4717 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 14:49

Ale hlavně jsem si chtěl postěžovat na kvalitu dnešních vycházejících keší...

Za poslední dobu v okolí pěti kilometrů vyšly asi 4 kešky. Z toho asi 3 podle logů nestály za mnoho... Jedna dokonce před archivací neměla jediný nález (mysterka s podivným výpočtem), druhá po 10-ti nálezech v keři, který slouží jako veřejné WC už děravá, třetí ještě nemám odlovenou. A teď další smršť NA logů... 2 keše po měsíci života autor odnesl k zazimování... No občas je prostě legrace jen sledovat, co se v okolí děje nového, když člověk nemá čas vyrazit do terénu :-/.

Jediné dobré je to, že autor té druhé ze třech zmiňovaných se snad poučil a keš přesunul, tak jsem zvědavý kam... :-).

• 0

#4718 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 14:56

3) Gramatika má svá pravidla, i když se vyvíjí, móda se z mého pohledu mění, podle aktuálního pohledu nekontrolovaně.

Me to s pravidlama pravopisu prijde uplne stejny jako s modou. Jen za dobu meho zivota ze nektere veci uz nekolikrat zmenily tam a zpatky. Zejmena psani s a z. Bordel je i ve vlastnich jmenech. Mam z toho uplne stejny pocit jako z mody, tedy ze par lidi odtrzenych or bezne reality od stolu urcuje co je zrovna spravne a co ne, a to bez ohledu na to co si mysli bezny lid. Pak je cast obyvatelstva co se tim ridi a druha cast co to ignoruje, at uz vedome, nebo nevedome. A zrovna tak jako ignorovanim modnich trendu se clovek casem dostane do situace ze to co bylo OK, pak zas nebylo, a ted zas je, tak i v pravopisu kdyz budu na sve interpretaci pravidel trvat, prijde zas jednou doba kdy budou znovu platit.

Sranda je treba kdyz jdu kupovat boty. U polobotek se vzdy dozaduju klasiky, s kulatou spickou. Obvykle zadne nebo temer zadne nemaji, pry se to nenosi, a nabizeji mi ruzne spicate nebo hranate paskvily. Kdyz namitnu ze jednak nemam ani spicatou ani hranatou nohu a navic ze je to hnusny a pripadal bych si jak idiot, dozvim se ze mam smulu. Nejsem sice zdaleka jedinej kdo by chtel normalni boty, vlastne by je chtela vetsina, prodavaly by se dobre, ale momentalne nekdo vymyslel ze se nosej nejaky nenormalni, tak mam pry smulu. S pravopisem je to uplne stejny. S botama to resim tak ze kdyz narazim nahodou na pekny, nakupuju je do foroty. A s pravopisem to resim tak, ze si pisu po svym, jak to bylo spravne kdyz jsem se to prvne naucil.

• 4

#4719 von Bronin

von Bronin

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 15:32

Me to s pravidlama pravopisu prijde uplne stejny jako s modou. Jen za dobu meho zivota ze nektere veci uz nekolikrat zmenily tam a zpatky. Zejmena psani s a z. Bordel je i ve vlastnich jmenech. Mam z toho uplne stejny pocit jako z mody, tedy ze par lidi odtrzenych or bezne reality od stolu urcuje co je zrovna spravne a co ne, a to bez ohledu na to co si mysli bezny lid. Pak je cast obyvatelstva co se tim ridi a druha cast co to ignoruje, at uz vedome, nebo nevedome. A zrovna tak jako ignorovanim modnich trendu se clovek casem dostane do situace ze to co bylo OK, pak zas nebylo, a ted zas je, tak i v pravopisu kdyz budu na sve interpretaci pravidel trvat, prijde zas jednou doba kdy budou znovu platit.

Sranda je treba kdyz jdu kupovat boty. U polobotek se vzdy dozaduju klasiky, s kulatou spickou. Obvykle zadne nebo temer zadne nemaji, pry se to nenosi, a nabizeji mi ruzne spicate nebo hranate paskvily. Kdyz namitnu ze jednak nemam ani spicatou ani hranatou nohu a navic ze je to hnusny a pripadal bych si jak idiot, dozvim se ze mam smulu. Nejsem sice zdaleka jedinej kdo by chtel normalni boty, vlastne by je chtela vetsina, prodavaly by se dobre, ale momentalne nekdo vymyslel ze se nosej nejaky nenormalni, tak mam pry smulu. S pravopisem je to uplne stejny. S botama to resim tak ze kdyz narazim nahodou na pekny, nakupuju je do foroty. A s pravopisem to resim tak, ze si pisu po svym, jak to bylo spravne kdyz jsem se to prvne naucil.

Jo jo....Úplný souhlas. Já mám ale problém, že už i ty boty do foroty v zásobě jsem vyčerpal a normální jsou v nedohlednu :D Nezbývá než nakoupit idiotské :(
  • 2

#4720 Sven Gumby

Sven Gumby

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 324 příspěvků(y)

Publikováno 03 říjen 2016 - 20:52

Me to s pravidlama pravopisu prijde uplne stejny jako s modou. Jen za dobu meho zivota ze nektere veci uz nekolikrat zmenily tam a zpatky. Zejmena psani s a z. Bordel je i ve vlastnich jmenech. Mam z toho uplne stejny pocit jako z mody, tedy ze par lidi odtrzenych or bezne reality od stolu urcuje co je zrovna spravne a co ne, a to bez ohledu na to co si mysli bezny lid.

Poměrně nesouhlasím.

1. Tvrdit, že "pár lidí odtržených od běžné reality, bez ohledu na to, co si myslí běžný lid" povolilo 'diskuzi', mi přijde... pozoruhodné. A kromě toho, 'diskusi' nikdo nezakázal.

2. Jo, se jmény  je to složité. Zároveň nemám dojem, že by se někdo po někom vozil kvůli srazu v hospodě U kyselé žáby, U Kyselé žáby, u Kyselé žáby nebo U Kyselé Žáby. Náckové chodí po jiných věcech.

3. Nějak mi při tom povzdechu, který tohle téma nastartoval, spíš naskočilo něco ve stylu: "Jedinný vyklající se čudlík způsobil, že celí výrobek i ze dvěmi dalšími se stejného dne šli do šrotu." Což bylo nesprávně za Nejedlého (i před Nejedlým) a je i dnes. Akorát, že dneska si něco podobného člověk běžně přečte, i když není pomocným učitelem na pomocné škole.

• 4

18 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 18 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama