Já tedy ne - bohatě stačí, kolik se takových týpků motá kolem koupališť.
Ale ti podivní týpci, co se motají kolem koupališť, tam pouze nenápadně hledají indície
http://www.geocachin...cd-87255d7373d8
Publikováno 08 říjen 2016 - 23:09
Já tedy ne - bohatě stačí, kolik se takových týpků motá kolem koupališť.
Ale ti podivní týpci, co se motají kolem koupališť, tam pouze nenápadně hledají indície
http://www.geocachin...cd-87255d7373d8
Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing
Publikováno 09 říjen 2016 - 8:32
Hezký log.
Ale tohle jsem na mysli neměla, to by bylo v pohodě - opakovaně se mi stalo, že někdo za stromem nejen pozoroval.....Ono slyšíš praskání větviček jiné než od zvěře, všimneš si. Jednou jsem zdrhla do vody - když viděl, že si jdu zaplavat, tak utekl, asi jsem ho vyrušila zrovna v nejlepším. Jen nechápu, že se v době mobilů nebojí, že si je někdo v takové situaci vyfotí.
Bylo toho víc, jednou po někom takovém docela slušně vystartoval kamarád, ale mám obavy, že podobní týpci se rychle oklepou a nepřestanou s tím.
Publikováno 10 říjen 2016 - 8:26
Včera se mi při kombajnování JTJPT u Češova stala věc, kterou asi hodně dlouho nedostanu z halvy....vyjel jsem za vesnici do tmy, vidim na silnici poražený zvíře. OK, v tom kraji celkem běžné. Jenže když přijedu blíž, tak ta chudák liška zvedla hlavu a začala na mě koukat...ani jsem neměl sílu dát ji ránu z milosti. Uf...
Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget
Publikováno 10 říjen 2016 - 13:55
Ani by jsi sám střílet neměl. Nevím, co jsi dělal, ale já bych zavolal policii a oni dají vědět místně příslušnému mysliveckému hospodáři, který by jí měl utrpení zkrátit.
Na druhou stranu to bude asi trvat... :-(
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 10 říjen 2016 - 14:02
já bych ji prostě praštil, pořádně a hlavně hned - a kdyby se to nějakýmu myslivci nelíbilo, tak by asi dostal druhou (mám holt radši zvířata než myslivce, kteří sami ve velkém ilegálně pytlačí - likvidují šelmy, dravé ptáky atd.)
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
Publikováno 10 říjen 2016 - 14:14
No já právě uplně zblbnul a místo toho abych ji <následující text obsahuje drastické výrazy a neměly by ho číst děti a citlivé osoby> dorazil valivým pohybem pravého předního kola, tak jsem ji v šoku opatrně objel.... a pak celý večer viděl ty oči... v deset večer už se mi fakt myslivce k lišce shánět nechtělo....
Tento příspěvek byl upraven od tarmara: 10 říjen 2016 - 14:15
Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget
Publikováno 18 říjen 2016 - 13:32
Tak tohle je komedie...
https://gyazo.com/e0...959ac44a0e3cddb
https://www.geocachi...27E5V_ve-stredu
Publikováno 18 říjen 2016 - 16:36
Tak tohle je komedie...
https://gyazo.com/e0...959ac44a0e3cddb
https://www.geocachi...27E5V_ve-stredu
Publikováno 18 říjen 2016 - 17:22
Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!
Publikováno 19 říjen 2016 - 9:00
Na druhou stranu, v jednom z těch logů je psáno, že mu někdo pomohl, takže zalogovaný bude.
Vzpomínám si na jednu pražskou keš, ukrytou v dutině stromu, kde jsem škvírou ruku taky neprotáhl a musel jsem logovat DNF.
Pak jsem si tam udělal výlet s dcerou a dětská ruka bez problémů keš vytáhla, já mohl logovat.
Nápodobně jsem několikrát zvedal synka na ramena, když jsem jen tak nedosáhl.
Taky mi "někdo" pomohl a nic zlého na tom nevidím.
Samozřejmě ten druhý log by měl owner smazat, protože nebude v logbooku.
Publikováno 19 říjen 2016 - 16:07
Přečetl jsem tady hodně vláken a i to první se mně osobně nelíbí. Pokud by to byl člen týmu pod jedním nickem, pak je to ok, ale tohle byl evidentně nějaký mudla, nebo jiný kačer s jiným nickem.
Já, který má závratě ve 2m, jsem také smířený, že nikdy nebudu mít T5 či T4,5, nebudu mít vyplněný matrix. Když se někdo někam nedostane, tak holt kešku mít nebude... Stejně jako nechápu týmové nicky, či skupiny kačerů které společně luští D5... Ono vůbec to hodnocení této hry je dost nedomyšlené.
Publikováno 19 říjen 2016 - 16:36
Naprosto bez problémů jsem na matrixu vzal manželku na ramena, aby dosáhla na kešku a mohla jí sundat dolu. Obráceně by to bylo mnohem složitější :-). Protože každý lovíme za sebe, tak jsme si tu keš samozřejmě zapsali oba. Zrovna tak, když jdeme spolu, tak do logbooku zapisuje oba dva ten, kdo ho má zrovna v ruce. Na druhou stranu na Miladě jsme se ke keši postupně potopili oba dva, protože keš byla o potápění. Já se svým objemem nevlezu do spousty jeskyní a nikdy bych si nenechal poslat logbook ven, na druhou stranu, pokud bych se dostal až prakticky ke keši a jenom na ní nedosáhnul, ale podal by mi jí někdo jinej, klidně se zapíšu. Tyhle věci nekde paušalizovat, základem je log v ofiko logbooku a ostatní pak záleží na momentální situaci. Mnohem větší problém mám s týmovým nickem. Naprostá pohoda je to u rodiny s dětmi, tam se to asi moc nehrotí a děcka to motivuje k nějaké činnosti. My to máme se ženou zařízené tak, že každý loví sám za sebe. Ale parta dospělejch, tak tam už je to FI diskutabilní. Zase je to na každém jednotlivci, co mu jeho svědomí dovolí a co už ne.
Publikováno 19 říjen 2016 - 18:10
do logbooku zapisuje oba dva ten, kdo ho má zrovna v ruce
To u nás nejde, poněvadž jediný kluk v rodině jsem já :-)
Ale konec srandy. Každý z nás čtyř (rodina) má svůj nick a víceméně lovíme samostatně. Nikde nelogujeme "tým" a vždy jen toho, kdo na kešce opravdu je. Jasně že do LB zapisuje jen jeden a zapíše všechny přítomné.
Na svou jednu kešku vidím z okna a sousedův haf vždy ohlásí návštěvu. Občas lovce sleduju a sem tam je i pobídnu k hledání, mají tendenci to vzdát. Ale to jsem nechtěl říct. Říct jsem chtěl to, že u keše vidím jednoho až dva kačery, po odchodu se jdu podívat, co přibylo (cwg, TB a tak...) - je zalogovaná půlka vesnice. V LB jsou, mají právo zalogovat na netu. To neukecám. Ale nějaká ta poctivost?
Občas se taky stane, že už jednou zalogovaný kačer je po nějaké době zalogovaný znovu. A to se stane tak, že tu keš on sám fyzicky navštíví a že už "na ní byl" zjistí, až když mu píšu aby si duplicitní FI smazal.
Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 19 říjen 2016 - 18:13
Publikováno 19 říjen 2016 - 20:28
Přiznám se, že lidem nějak nerozumím. Geocaching je hra, ve které se nedá vyhrát. Takže nevidím žádný důvod, proč hrát nepoctivě. A stejně se to děje.
Publikováno 19 říjen 2016 - 20:41
Přečetl jsem tady hodně vláken a i to první se mně osobně nelíbí. Pokud by to byl člen týmu pod jedním nickem, pak je to ok, ale tohle byl evidentně nějaký mudla, nebo jiný kačer s jiným nickem.
Já, který má závratě ve 2m, jsem také smířený, že nikdy nebudu mít T5 či T4,5, nebudu mít vyplněný matrix. Když se někdo někam nedostane, tak holt kešku mít nebude... Stejně jako nechápu týmové nicky, či skupiny kačerů které společně luští D5... Ono vůbec to hodnocení této hry je dost nedomyšlené.
Publikováno 19 říjen 2016 - 23:25
Tak tohle je komedie...
Tomu druhému kačerovi jsem napsal přes profil mail - dnes mi odpověděl "ahoj máš pravdu, jdu to opravit a omlouvám se :-(" a jeho log je skutečně už DNF, takže za mě palec nahoru chce to trošku osvěty
Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 19 říjen 2016 - 23:25
Publikováno 20 říjen 2016 - 6:29
Bohužel občas osvěta asi nepomáhá. Posílám měsíčně většinou několik zpráv, aby si opravili log, že se neloguje NA, ale NM, nebo něco podobného, že se nosí vlastní tužka, že fotolog nestačí, protože v keši tužka byla, ale někdo ji odnesl, ale z 95% se dotyční vůbec neozvou.
Publikováno 20 říjen 2016 - 6:41
K těm T5: Máme tu ownera, který u jedné T5 povolil podepisování na zemi, totéž mi napsal na mé DNF u jedné T4, kam jsem nevylezl. Nechce, aby se na tom někdo zabil. Já je prostě nemám, i když na ten strom koukám každou chvíli. Ale pokud vím, na T5 se chodí většinou (rozumně) ve skupině, někdo nahodí, někdo vyleze, další si to zkusí a třeba nevyleze až nahoru...
A ještě horší je to u D5. Několik obtížných jsem našel tak, že jsem náhodou viděl, že někdo někde něco hledá. V takovém případě když najdu, loguju, že jsem ji našel, i když nevyluštil. I tak se snažím ji vyluštit dodatečně, někdy to ale už nejde.
Publikováno 20 říjen 2016 - 7:56
"...Několik obtížných jsem našel tak, že jsem náhodou viděl, že někdo někde něco hledá".
Když si vezmeš, že ty velmi obtížné vyluští málo kačerů, tak frekvence hledání takové keš je nízká. No dobře, trochu ji zvýší finálkáři, ale i tak. Máš nějaké cimrmanovské geny nebo jsi potomek Forresta Gumpa, aby ses vyskytoval na těch správných místech, když už si někdo jde D5 odlovit? Mně se to ještě nestalo. Což je vlastně trochu depresivní a jsem tu dobře.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů