Mě se to stalo. Třeba jsem šel v noci parkem a viděl někoho s baterkou jak prohledává strom. A byla tam finálka wheriga. Nebo jsem viděl usedlou dámu, jak se hrabe v bordelu u lávky. Nebo jsem šel kolem nápadného pařezu u lesní cesty a zkusil sáhnout do kořenů. A byla tam finálka něčeho, co jsem měl ze 3/4 vyluštěné. No a nebo jsem se u obtížné keše sešel s někým, kdo taky hledal a on našel dřív. Což se snadno povede u nově založených (FTF event), ale tohle už tam bylo dlouho a bylo to v menší vsi, kde davy nechodí.
Geodepresivní koutek III
Publikováno 20 říjen 2016 - 10:55
Mě se to stalo. Třeba jsem šel v noci parkem a viděl někoho s baterkou jak prohledává strom. A byla tam finálka wheriga. Nebo jsem viděl usedlou dámu, jak se hrabe v bordelu u lávky. Nebo jsem šel kolem nápadného pařezu u lesní cesty a zkusil sáhnout do kořenů. A byla tam finálka něčeho, co jsem měl ze 3/4 vyluštěné. No a nebo jsem se u obtížné keše sešel s někým, kdo taky hledal a on našel dřív. Což se snadno povede u nově založených (FTF event), ale tohle už tam bylo dlouho a bylo to v menší vsi, kde davy nechodí.
Věřím ti, žes takhle pár kešek našel. Taky jsem našel pár kešek na BF. Ale za těch 10 let co keškuji je to stále jen na prstech ruky - takže hodně zřídka. A u obtížných keší skoro vůbec... A co se týče oslovování cizích lidí jsem v tomhle asi dost introvert. V dnešní době pokémonů, mobilů atd. si stále říkám - támhleto musí být kačer, co se odchází od kešky pár set metrů před námi s mobilem, ale když se pak kouknu do logbooku - většinou nikde nic. Takže raději se ani neptám, dokud si nejsem 100% jistý, abych na kešky neupozorňoval... Takže možná je to nejen o náhodě, ale také o tom, jak kdo je "drzý" v oslovování druhých lidí .
Publikováno 20 říjen 2016 - 11:17
Nezapomínejte, že většina lidí vyžvaní umístění keše do logu, stačí pár stran počíst a máte lokalitu, nejraději mám ty co tam hodí i EXIF GPS, radost pak jít na BF protože všudy přítomné geopěšiny umístění, pokud není netradiční 100% prozradí, pokud už nějakou keš neumím zbrutit ani vyluštit (radši brutím, pač u pc sedím v práci furt a je pro mě příjemnější keš dvě hodiny hledat v lese se slečnou), tak počkám na zimu až napadne sníh, hodím si jí do sledování a jakmile jí někdo zaloguje tak jdu hledat stopy ve sněhu, které mě k ní bezpečně dovedou
Stačí trochu přemýšlet a počet BF můžete počítat na více, jak prstech jedné ruky Jen musíte počítat, že aktivní BF vám mnohy zabere mnohem více času, jak to vyluštit, na druhou stranu, tolik srandy kolik si při BF často užijeme si moc při chození za šipkou neužijeme, prostě je to nuda přijít a skoro hned mít.
Tento příspěvek byl upraven od asdf: 20 říjen 2016 - 11:25
Publikováno 20 říjen 2016 - 11:25
Takhle jsem jednou našel D4 https://coord.info/GC2KM10'>https://coord.info/GC2KM10. Během Terezínských her jsem viděl podezřelé davy hrabat se v jednom křoví. Nějaký čas na to jsem jel okolo a vzpomněl jsem si na ty podezřelé aktivity. A byla tam
Publikováno 20 říjen 2016 - 11:26
Hm to by mě teda nebavilo. Tradiček je dost, ne? A zalogovat mysterku pro mě znamená, že ji umím vyluštit. Jinak je to jak ta T5 podaná ze stromu. Párkrát se mi stalo, že mě k mysterce někdo dovedl při společném lovu, zapsal jsem se, ale logoval jsem FI až po vyluštění.
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
Publikováno 20 říjen 2016 - 11:27
Nezapomínejte, že většina lidí vyžvaní umístění keše do logu, stačí pár stran počíst a máte lokalitu, nejraději mám ty co tam hodí i EXIF GPS, radost pak jít na BF protože všudy přítomné geopěšiny umístění, pokud není netradiční 100% prozradí, pokud už nějakou keš neumím zbrutit ani vyluštit (radši brutím, pač u pc sedím v práci furt a je pro mě příjemnější keš dvě hodiny hledat v lese se slečnou), tak počkám na zimu až napadne sníh, hodím si jí do sledování a jakmile jí někdo zaloguje tak jdu hledat stopy ve sněhu, které mě k ní bezpečně dovedou
Stačí trochu přemýšlet a počet BF můžete počítat na více, jak prstech jedné ruky Jen musíte počítat, že aktivní BF vám mnohy zabere mnohem více času, jak to vyluštit, na druhou stranu, tolik srandy kolik si při BF často užijeme si moc při chození za šipkou neužijeme, prostě je to nuda přijít a skoro hned mít.
Tohle je ale i o tom, jak kdo loví...
Pokud tě baví hodinu pobíhat po oblasti 100x100 metrů a hledat každý šutřík, prosím. Mě stačí, že i se souřadnicemi občas hledám keš v terénu i dost dlouho. To se raději pokochám přírodou okolo.
Stejně tak kolik času ti zabere u PC to studování logů, hledání exif dat atp.? To si raději zkusím přijít na to, v čem je to luštění...
Samozřejmě je to styl jak se dopracovat ke krabičce. A záleží na každém, jak ho používá.
Kromě toho anonymní nick vzniklý prstokladem klávesnice. Že bychom tu měli nového trolla?
Publikováno 20 říjen 2016 - 11:38
Přiznám se, že lidem nějak nerozumím. Geocaching je hra, ve které se nedá vyhrát. Takže nevidím žádný důvod, proč hrát nepoctivě. A stejně se to děje.
To je tak, že když tě někde potkám, budu nad tebou ohrnovat nos, protože budu mít o kešku víc. :-)
Publikováno 20 říjen 2016 - 11:43
Já jsem ani nechtěl psát, regnul jsem se jen abych něco viděl, ale teď kliknu a podivil jsem se, že někdo BF považuje za něco vyjmečného, když stačí trochu přemýšlet a jde to díky slepicím, co vykecají i to co neví levou zadní, tak se snažím "poradit"
Na exif máš plugin, který ti fotku označí, takže víš, že tam je něco a logy ty stačí počíst na lavičce v mobilu, během toho co se kocháte krajinou, často tam je log + foto z okolí, no a proč se tam nejít podívat? Protože keš je často na pěkném místě, tzn když nenajdeme keš, tak minimálně najdeme zajímavé místo. Jinak většinou vedou ke keší fakt dálnice. Často třeba náhodou zbrutíme ptačí budky (normální budky totiž nejsou nízko, budky na billbordech jsou taky jasné), tam je ale občas problém zjistit, co je to za keš, jednou jsme to hledali podle nicků
Já neříkám, že nic neluštíme ale pokud mě ani po delší chvíli nenapadne jak luštit tak jí zkusím BF, jak se kuli bodu trápit doma, abych pak šel na 10 min ven jí odlovit? Sedět a čumět do lesa mě nebaví, ještě nejsem v důchodu Já vím, že mi to zabere mnohem více času jak to luštit (někdy), jsou keše co jsem luštil dva dny, ale prostě u toho nesedím jak pecka doma, jsem venku
Tento příspěvek byl upraven od asdf: 20 říjen 2016 - 11:44
Publikováno 20 říjen 2016 - 13:08
Je mysterka a mysterka, většina "mysterek" si označení mystery moc nezaslouží, takové je možné "vyluštit" bez papíru a nástrojů i z mobilu, jen v hlavě, ale mysterky které má smysl brutit, moc z mobilu nejdou. I to čtení logů je na mobilu opruz, natož tam ještě něco luštit nebo analyzovat čárky, slova... či dešifrovat šifry? Nebudu to tu rozvíjet, to je zbytečná debata Přeberte si to jak chcete.
Publikováno 20 říjen 2016 - 13:17
Publikováno 20 říjen 2016 - 13:32
Nemá to smysl žádný, stejně jako nemají smysl FTF hony, nemají smysl powertraily, nemají smysl jednostagové multiny, nemají smysl keše "můj rodný panelák"...ani hledání keší nemá žádný smysl, jediné co má smysl je pohyb na "čistém" vzduchu, statistiky jsou mi fuk ale pokud mám keš v místě kde se často pohybuji, tak mě tam na té mapě prostě štve jenže to je čistě můj boj, svojí čistou mapu okolí vidím jen já a tak všem ostatním může být ukradený, proč lovím něco alternativně pomocí BF ne?
Být to na mě, tak počítadlo nálezů a logy vidí jen owner keše, akorát to pak vede k tomu, že si lidi poměřují pindíky místo aby si tu hru užívali po svém
Publikováno 20 říjen 2016 - 13:35
Tož to já se zase umím po lese projít i bez geocachingu. Ale ta hra mě prostě baví. Tak nějak poctivě. A keše okolo HC se snažím šetřit a neplýtvat s nimi (pokouším se o streak a když je člověk marod nebo není čas...). Každý to holt hraje jinak.
Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 20 říjen 2016 - 13:45
Publikováno 20 říjen 2016 - 14:00
Každý si v tom najde něco, někdo musí sbírat X tisíc keší ročně a honí souřadnice či způsob luštění po eventech (dost často vídám v lozích i mezi řádky, tyhle nájezdy povětšinou honibodů), někdo sedí u PC a luští jak barevnej (dost málo), někdo to prostě nehrotí a brutí, najdou se i tací co si kupují finálky někde na finálkách ze kterých tu máte často deprese co jsem četl, lidi jsou prostě různí a jestli to někdo hraje proto, aby si pak s někým porovnával statistiku, tak mi je ho líto, protože jak čtu logy, tak čistě sami většinu keš vyluštili tak možná tři ze sta... vždy je vidět, že klidně polovina z těch co mají větší počty to jedou ve skupinách, nebo je často někdo ke keši přivede za ručičku. Fakt chceš v takovémhle prostředí hrát něco na "férovost" ? Kdyby to všichni hráli 100% férově, každý luštil za sebe, tak ty statistiky kačerů všude ve světě vypadají dost jinak.
Mě trvalo asi 4 roky než jsem se ke geocachingu vrátil, na začátku mi to přišlo jako opruz ale prostě po čase jsem zjistil, že mě to čištění mapy motivuje k tomu častěji chodit ven, mám cíl, dělám to pro zdraví, protože mám sedavé zaměstnání, přítelkyně to na mě vidí, já to na sobě vidím a mě to baví, protože kešky jsou prostě často na vyhlídkách, kopcích nebo v lomech... ne každý člověk má rád fitko, ne každý člověk je pumpičkář, kterého baví jezdit 100km po cyklostezce. Někdo prostě rád chodí na místa, kam skoro nikdo jiný nepřijde a baví mě to, kuli tomu, že někdo honí statistiky a má mindrák z toho, že D4 za hodinu zbrutím proto, že se nějaký trouba vyfotil u keše s mobilem? To mě netrápí hele, já z toho špatné spaní mít nebudu
Lituji, že jsem se psal, to je fakt na depresi tohle vlákno
Publikováno 20 říjen 2016 - 14:10
To je tak, že když tě někde potkám, budu nad tebou ohrnovat nos, protože budu mít o kešku víc. :-)
Protože jsi picea ;-)
Ale jo, s tím nerozuměním to byl jen takový... nadsázka.
Publikováno 20 říjen 2016 - 14:12
Já hraju férově sám k sobě, nemám potřebu se někým porovnávat. Statistiku mám sám pro sebe. Každou zalogovanou keš jsem sám (případně jako platný a aktivní člen malého týmu) vyřešil, vyluštil a nalezl, a sám se do ní podepsal. Je to můj vlastní log toho, co jsem ve hře dokázal. Mít tam keše, které jsem neulovil, nevyluštil, našvindloval, nebo k nim přišel jak slepý k houslím, tak mě ta hra bavit nebude.
Publikováno 20 říjen 2016 - 15:11
Tož to já se zase umím po lese projít i bez geocachingu. Ale ta hra mě prostě baví. Tak nějak poctivě.
Problém je v tom, že tu poctivost vnímá každý jinak a nikdo nemá oprávnění říkat, která míra poctivosti je ta správná (s výjimkou porušení pravidel GS).
8 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 8 návštěvníků 0 anonymních uživatelů