Těší mě Batmane To je taky asfd nevidíš ? Já jsem asfd zde, on je asdf tam. Ale ani jeden nejsme anonym, jsme oba asdf...
A tady je taky jeden asdf http://www.opencachi...p?userid=175466
Geodepresivní koutek III
Publikováno 21 říjen 2016 - 5:40
Publikováno 21 říjen 2016 - 6:06
Má pravdu, předsedo.statistiky mezi sebou NEJSOU srovnatelné
Věřím pouze těm statistikám, které jsem sám zfalšoval.
Winston Churchill
Publikováno 21 říjen 2016 - 7:39
No nevím, jak vám, ale posledních pár dnů se mi při návštěvě tohoto fóra docela často vybaví doc. Chocholoušek...
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 21 říjen 2016 - 8:22
Může mít morálku, proč by ne; s mnoha jeho názory souhlasím. Ale pokud mu to nestojí za to projevit se pod svým jménem, tak ať raději mlčí.
Správně! Ono je totiž potřeba nikoli pouze poslouchat to, co se říká, ale je nezbytné si všímat toho, kdo to říká a zejména proč! Častokrát totiž nepřátelské živly, halíce se do pláštíku rádoby líbivých myšlenek, pouze získávají půdu pro své nekalé záměry. A proto je potřeba zpěvu těchto falešných sirén odolat!
Publikováno 21 říjen 2016 - 9:19
Rád se poučím, jak jako obyčejný uživatel fóra uvidím tvůj mail, který se tu nezobrazuje (kromě administrátorům), stejně jako IP adresa. Mailů s textem "asdf" můžou být jinak mraky.
Můžu se zeptat, jak jsi snadno identifikovatelný? Rád bych se přiučil. Ani tak pro tento případ, spíše by mě to zajímalo obecně... I když by mě taky docela zajímalo, jestli nejsi někdo starý známý...
Publikováno 21 říjen 2016 - 9:35
Hele, ty milé „hrábnutí levou rukou do klávesnice“, píšeš ve své litanii dlouze, ale tak trochu mimo mísu. To tady taky byl, pokud se nepletu, jeden, který tvrdil, že není anonymní, protože tu píše pod svým skutečným jménem. Jenže tady nikoho nezajímá, jaké jméno máš v občance. Toto je server, na kterém se diskutuje o hře geocaching. Proto se anonymita nebo neanonymita posuzuje ve vztahu k nicku (a profilu), který konkrétní člověk používá na gc.com. Mě nezajímá, jestli jseš Josef Vonásek nebo Jiří Vopička, ale jestli lovíš pod nickem pepa23 nebo třeba vyzobana.slunecnice. Protože pak se můžu podívat na tvůj profil, podívat se na tvoji historii a spárovat si tvoje prezentované názory s tvým faktickým působením na poli geocachingu.
To, jak píšeš, že staré nicky byly na začátku taky anonymní, je tak úplně mimo mísu, protože tady nejde o to, jak dlouho někdo v geocachingu působí, ale že se přihlásí ke svému skutečnému nicku. Vím tedy od začátku, jestli tady někdo poučuje druhé a sám třeba loguje tečkou nebo smajlíkem apod. Takže anonymem na tomto fóru je ten, kdo se nehlásí ke svému skutečnému nicku, používanému na gc.com, nikoliv ten, kdo je tu nový.
Důvod, proč někdo tají svůj nick a tedy svoji pravou geocachingovou identitu, bývá většinou pouze jeden — chce tady prezentovat názory, které jsou v rozporu s názory a chováním, které předvádí „oficiálně“ jako hráč geocachingu. A pak mě napadá ještě jeden důvod — je to člověk, který na těchto stránkách dostal dříve ban, nebo se projevoval negativně a nechce, aby byl s původním nickem spojován. Ať tak, či onak, oba důvody nevzbuzují přílišnou důvěru.
Pokud se nechceš „odhalit“, je to tvoje volba, ale nediv se, že tvým názorům nebude přikládána příliš velká váha. Ono inkognito má své výhody i nevýhody. A svoji „anonymní čest“ si asi těžko uhájíš, protože podle mého názoru nic takového jako „anonymní čest“ neexistuje. Anonym vždy byl, je a bude už z principu méněcenný.
Publikováno 21 říjen 2016 - 9:36
normální žvanil
Rumunská anabáze 2009, Eurocaching Tour 2010, Eurocaching Tour 2011, Balt Cache Tour 2011, Oslo Cache Tour 2011, Balkan Caching Tour 2012, Euro Caching Tour 2013, Balkan Caching Tour 2014, Euro Caching Tour 2015, Hajastán 2016, Sakartvelo 2017, Azərbaycan 2018, Transilvania GeoQuest 10 (Alba Iulia 2018), Balt Cache Tour 2019, Expedice Nový Bor 2020, Go East! 2020, Dobytí jižního pólu 2020, Expedice Ísland 2021, Go East 2022, Go West 2022
Publikováno 21 říjen 2016 - 10:03
Pokud si to dobre pamatuju, tak by tohle mela splnovat tahle keska:
Myslim, ze jsem na ni vybaveni nepotrebovali, ale ne ze bych se na nekterych mistech nebal (mozna to bylo tim snehem, ale slo to). Jinak zbytek splnuje urcite. Dlouhy pochod v tezkem terenu. Lezeni na skaly bez jisteni, kdyz Ti uklouzne noha, tak i to plavani bude. :-) No a stagi to ma taky hodne.
Potvrzuji, opravdu vybavení potřeba, není to na jedno odpoledne a některé stage nejsou zrovna jednoduché. Navíc je to pěkným terénem. S radostí na to vzpomínám jako na moji první 5/5 Ale to už nepatří do geodepresivního koutku.
Tento příspěvek byl upraven od bejcci: 21 říjen 2016 - 10:06
Publikováno 21 říjen 2016 - 10:10
...Můj nick na GC je zde naprosto jasně a zřetelně provázaný, jak říkám je to D5 bez hintu, tak to zkuste ...
Publikováno 21 říjen 2016 - 10:51
Protože podle mého názoru 90% kačerů podvádí? Že je to odvážné číslo? No je, protože podle mě je druh podvodu: BF, zeptat se na postup luštění někoho jiného jak ownera, odlov s někým jiným, luštění ve skupině, finálkaření, poeventový odlov kde vyluštěno má často stěží jen jeden, keškovací "zájezdy", logování z domu (nebudete věřit kolikrát jsem četl "zalogováno u ownera doma"), logování terénně náročnějších keší aniž by k ním člověk lezl (tzv na cikána, jeden leze a 20 loguje), nemusí jít ani o T5, hromada lidí zakládá účty dětem, ty pak logují keše které by pochopitelně nevyluštili a terénně by jich prostě ani nemohli dosáhnout, pak tu máme populární Jonea styl, kdy jeden zaloguje 30 dalších a jistě by se našlo spousta dalších dle mého názoru podvodů, protože pokud bychom chtěli hrát morálně správně, tak by každý musel SAM vše vyluštit, SAM si všude vylézt, nesomrovat postup někde na eventech, mailu a facebooku, a když už neví, tak se nechat nakopnout ownerem "s potupou", nesměli by existovat teamové nicky, kolik takových kačerů je? Minimum, je to totiž vidět často z logů...
Tak kde máte problém nechápu, přestaňte si porovnávat pindíky a přestane Vás trápit, jak hraje někdo ostatní. Radši řešte to, že někdo ničí keše, to je to co nám všem kazí hru.
Máme rodinný nick, jsme tedy podvodníci, protože se přirozeně stává, že nelovíme všichni společně. Zkusím s tím nějak žít Ale zase kdybychom měli každý svůj nick, tak se děti nemůžou (aniž by byly za podvodníky) zapsat do keše, kterou našly a jsou tam zalogované, protože ji třeba nevyluštily, ale luštil ji tatínek. Ale podle pravidel hry si to zapsat můžou. Tak tomu úplně nerozumím. Ale chtěl jsi diskutovat ... tak ať máš jiný pohled na věc.
Hranice podvodu se nedá definovat, každý ji má jinde. I když fakticky dá a je to zápis ve fyzickém logbooku, nezávisle na tom, jak se tam dostal, protože to už pravidla neošetřují.
Ano, statistiky nejsou porovnatelné. Ale řešily se tu jiné věci, které nebyly v příspěvku zmíněny. Challenge keše. Mě netrápí, že někdo jiný podmínky splnil podvodem, jeho problém. Ale jsou lidé, které to trápí a chápu je. Druhá věc je úroveň hry. Čím více se bude podvádět, tím více ta hra utrpí a tím méně zajímavých keší bude vznikat. Takže to není jenom o porovnávání pindíků.
Mimochodem já neumím poznat, jestli owner vzorec záměrně udělal tak, že jde prolomit i bez sběru indicií v terénu nebo úmyslně u logů nechal fotky, které pomůžou BF odlovu. Ty to jsi schopen poznat? Protože tohle owner velmi snadno může ovlivnit. Navíc jsou mysterky u kterých obvykle netuším, na co owner při zakládání po pátem pivu a dvou jointech myslel, takže je dost problém se držet autorova zadání
Tento příspěvek byl upraven od bejcci: 21 říjen 2016 - 10:51
Publikováno 21 říjen 2016 - 11:04
Tož to já se zase umím po lese projít i bez geocachingu. Ale ta hra mě prostě baví. Tak nějak poctivě. A keše okolo HC se snažím šetřit a neplýtvat s nimi (pokouším se o streak a když je člověk marod nebo není čas...). Každý to holt hraje jinak.
Že by nový Standa Křišťál?
Publikováno 21 říjen 2016 - 11:19
Ooo moje milé téma, dlouhé logy. To se klidně přiznám, klidně bych psal TFTC, klidně píši díky za keš, ke většině keší prostě nemám co říct ... Takže ano, píši většinou krátké logy i když poslední dobou se snažím i něco napsat ale není mi to příjemné, většinou totiž ani není co...
Chachá! To s tím logem byl jenom první příklad, který mě napadnul, ale koukám, že ač výstřel nazdařbůh, tak zásah do černého!
Můj nick na GC je zde naprosto jasně a zřetelně provázaný, jak říkám je to D5 bez hintu, tak to zkuste
Já se prostě odhalit nemusím, já odhalen jsem od samého začátku, jen koukám, že tím, že to nemůžete luštit "na eventu" tak FTF stále odolává
Mně je tvoje identita ukradená, zase tak moc si nefandi. Já jsem jenom zareagoval na tvoji litanii na téma anonymity. Víc nemám, co bych k tomu dodával.
Publikováno 21 říjen 2016 - 12:10
Žádný zásah do černého, tímhle by jsi se strefil do černého u každého, kdo není ovce
Takže kdo nepíše krátké logy, je ovce. To je tedy opravdu brilantní dedukce. Podobná tomu, jako když mi tuhle jeden tvrdil, že finálkařením de facto provozuje geocaching v nejčistší podobě. A když jsem mu poslal oficiální stanovisko z Groundspeaku, že sdílení finálních souřadnic je porušením pravidel používání, tak se odmlčel. Ale ač zabanován, on to tady čte, takže se mi možná ozve. Chlapče, pobavils.
Publikováno 21 říjen 2016 - 12:23
Co se CoFTF týče, to si píšou ti, co pátrají po keši na místě ve chvíli, kdy ji jeden z nich najde. A protože ten jeden ji našel právě díky tomu, že ti ostatní pokryli jiná místa a on tam pátrat nemusel, tak je celkem OK si uznat společné FTF. Stejně to není nic oficiálního, zbytečně to budí vášně.
To samé logy klidně mi tam můžou napsat tečku, TFTC, díkeš nebo stálo to za hovno, ale pokud mi tam nějaký člověk napíše tu jeho hromadnou sračku, kterou má jen proto, že honí statistiku za délku logu, tak mě nasere
Musím uznat, že s tímhle souzním. Začínám mít docela rád staré dobré TFTC. Není každý romanopisec a radši, když napíše tuhle zkratku než aby vypotil elaborát - vlastně to říkáš dobře, hromadnou sračku, kterou pak dvacetkrát nakopíruje do logů. ("...našlapal jsem 45 km, s převýšením 230 m. Převážně bylo hezky, ale párkrát drobně sprchlo. Našel jsem pěkné keše, ale i ty, co za nic nestály... atd." A poslední dobou to často vylepšuje odstavec nazvaný "Konkrétně k této keši", kde se obvykle vyskytuje jedna věta zcela konkrétní povahy jako je "Dala zabrat, potvůrka, chvíli jsem hledal, ale nakonec se povedlo." Není to paráda, když se owner dozví něco o stavu své keše nebo o tom, jak se tam kačerovi líbilo?
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 21 říjen 2016 - 13:11
Kdysi jsem tu četl sračku, když jste tu hejtovali finálkáře a někdo napsal "finálkář je zoufalec, co se nemá koho zeptat" a to je další věc, viz výše, hodně často čtu "nevěděli jsme, tak jsme někam zavolali a ti nás nakopli", super Podle mě je to samé jako finálkaření, pokud mi někdo řekne postup nebo mě jasně nakopne tak prostě je to jako jít na finálku, dešifrovat něco když vím jak, to je triviální, na keši je totiž nejtěžší zjistit jak je zašifrována, to je podstata mysterek, ne to samotné dešifrování.
Hele, jsem citován. Akorát, že nepřátelským živlem, to mi k ničemu nebude...
"Finálkařem - zoufalcem" jsem myslel někoho, kdo souřadnice získává z finálkových serverů. Každý slušný člověk přece používá sociální sítě, živé, počitačové, telefonické... To je jako s hladovkou - když se člověk občas nají, může ji držet mnohem déle a celkově je to mnohem příjemnější.
Publikováno 21 říjen 2016 - 13:21
... oficiálně zamýšleným způsobem ...
A jak bys definoval tento pojem? Kdo je ta oficialita? A jak daleko se muzu odchylit od onoho postupu, aby to byl jeste ten oficialni postup? Zdaleka ne vzdy autor prijde na jedine mozne reseni sve mysterky. Napr. neco se da resit uvahou, rovnici a BF (nemyslim hledani, ale treba vyzkousenim vsech existujicich variant). Ve vsech pripadech dojde sam ke spravnemu vysledku, ale podle tebe je jen jeden z postupu poctivy?
Njn, mame tu noveho trola, ovsem tento je ten jediny spravny.
Tento příspěvek byl upraven od gord: 21 říjen 2016 - 13:22
MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)
- Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)
- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)
- Náhrada GJ legálními postupy
Publikováno 21 říjen 2016 - 13:26
Ano, finálkový server nebo somrování na eventu, to je v podstatě totéž... Snad jediný rozdíl je, že na tom eventu to do člověka občas tlačí, aniž by si o to řekl... Ale je to skoro fuk, ano, statistiky nemá smysl porovnávat s někým, kdo hraje úplně jinak. Vadí mi ale, když je pěkná keš zrušena kvůli finálkařům a podobné situace, které geocaching kazí i pro ty ostatní. Ale s tím člověk stejně nic nenadělá, snad jen přát ownerům pevnější nervy. Such is life.
Jinak proti alternativím řešením nic nemám, pokud to má nápad a nějakou úroveň, ale finálkaření mezi to rozhodně nepatří. Co se BF týče, to je situace od situace. U nekompletní multiny třeba, když už to ani jinak nejde, proč ne - ostatně může to být těžší než originální postup. Ale u šifrovací mysterky, kde někdo prozradí umístění nevhodným logem, bych to neudělal. Připadal bych si, že šidím sám sebe.
Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 21 říjen 2016 - 13:32
You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.
32 uživatel(ů) prochází toto téma
0 uživatelů, 32 návštěvníků 0 anonymních uživatelů