Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4861 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2170 příspěvků(y)

Publikováno 21 October 2016 - 13:43

Kdysi jsem tu četl sračku, když jste tu hejtovali finálkáře a někdo napsal "finálkář je zoufalec, co se nemá koho zeptat" a to je další věc, viz výše, hodně často čtu "nevěděli jsme, tak jsme někam zavolali a ti nás nakopli", super :) Podle mě je to samé jako finálkaření, pokud mi někdo řekne postup nebo mě jasně nakopne tak prostě je to jako jít na finálku, dešifrovat něco když vím jak, to je triviální, na keši je totiž nejtěžší zjistit jak je zašifrována, to je podstata mysterek, ne to samotné dešifrování. 

No, s těma sračkama opatrně (není nutné být pořád tak expresívní, ne? I když výše jsem tě citoval co se týče hromadných logů, já vím :) ). Nevím, kdo tu větu napsal, napsalo se toho hodně a každý má na svůj názor právo. Myslím, že je spíš určitá shoda na definici finálkáře jako někoho, kdo se nesnaží mysterku luštit či pochopit, neobtěžuje se projít stage multiny nebo trasu letterboxu, ale snaží se pouze sehnat souřadnice krabičky s logbookem. Není každý lumen, mnozí si slušně řeknou ownerovi o radu nebo se poradí s kolegama ohledně toho, jak se to luští. A co znám ownery mysterek, tak je zájem vždy potěší a rádi pomůžou a určitě takové kačery neoznačují pojmem finálkář. Ostatně spousta z nich má na paměti, že v jejich roli kdysi byli sami, když se "zaučovali". :)

• 3

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#4862 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 21 October 2016 - 16:31

Hele ty nepřátelský živle, já jsem rovnou celá nečistá okultní síla  :ph34r:  

Možná Vám tu udělám nějakou osvětu. Kromě MiroslavaRouty tu ani jeden z Vás není na první pohled ani trochu reálně (možná ještě trochu šerif Drvota i když tam to má jiný původ), všichni zde jste anonymně, tzv "pod přezdívkou". Každý i ten na začátku "anonymní" profil se časem stane profilem "reálným", protože prezentuje nějaké názory a obecně dříve či později i falešná postava získá svou osobnost, často pak vyplave i vazba na fyzickou osobu, ale kdokoliv kdo je pod "nickem" je na internetu anonymně pro všechny, kdo jeho nick neznají, já jsem tu regnutý pod svým používaným mailem, pod svou IP a nejsem tedy žádný anonym a stále jsem snadno identifikovatelný (i bez znalosti IP a mailu), každý kdo má trochu pod čepicí mě snadno najde, jen na to zatím přišel asi jen jeden člověk zde, zbytek blbě tlachá, protože informaci nemá na zlatém podnose (tzn v listingu).

Kdybych Vám tu chtěl trolit, tak Vám nedám sebemenší šanci mě vystopovat, tak to ale není, ta šance tu je a není malá :)

Za další, důvod proč někteří vehementně měli potřebu mě spojit s GC profilem byl podle mého názoru hlavně takový, aby si našli svou hůl třeba podle počtu koťat, pokaždé se nějaká hůl najde, když se najdou lidi, kteří prostě argumenty nemají a místo aby svůj názor prosadili normálně, tak začnou hledat chyby na druhém v takovém případě je první na očích "čerstvý" nick, tedy pro "staré" nicky anonym, ovšem každý ze starých byl na začátku taky "čerstvý", pro názor je ale úplně jedno jak se kdo podepíše do diskuze, naopak v každé komunitě lidí se najde jistá skupina bezcharakterních lidí, kteří budou názory někoho posuzovat ne podle názoru samotného, ale podle toho kdo je napsal (ostatně se o tom můžeme přesvědčit někde tady okolo, kde jste se naváželi do někoho jen proto, že měl pár stovek nálezů bez ohledu na to, že nemůžete vědět, že třeba dřív nelovil pod jiným účtem nebo nelogoval), to je ale špatně, bohužel s tím se nedá nic dělat, protože to je vlastnost lidí.

Mě to připomíná firemní "anonymní" dotazník, kdy k Vám přijde šéf a řekne "hele pepo, ještě jsi neodevzdal ten Anonymní dotazník s názorem na vedení, je to anonymní, jo a nezapomeň se vzadu podepsat"...

bejcci:

Podívej se, vše co jsem zmínil podvod je za předpokladu, že chceš aby všichni hráli rovnocenně a čestně, to že některé věci děláš i já dělám je o tom, že každý má hranici jinde, jsou lidi co si keš kam jsou přivedeni za ruku nezalogují a lidi co jo, pač je jím to fuk, tak i tak je to podle mě podvod, stejně jako hromadný nick nebo BF. Ovšem netvrdím, že hned ten člověk je špatný, jen to hraje jinak ale NIJAK tu hru neomezuje ale zaniká tím jakékoliv možné porovnání pindíků.

Do konce roku vydám asi dvě nebo tři D5 keše a předem vím, že hodně lidí jí nějakým způsobem zfinálkaří, samozřejmě jako BF lovec jsem si pohlídal jak umístěním, tak mazáním fotek to, aby tam nebyli a zmiňuji to i v listingu, jestli si to owner nehlídá je to jeho boj, šanci na BF odlov jsem minimalizoval dle svých zkušeností, zabránit tomu nemůžu ani nechci, protože BF dá stejnou práci jako to vyluštit, v mém případě doufám větší, pokud tam nebudou lidi moc slepičit. A upřímně jestli mi někdo bude kvůli bodu brutit nebo finálkařit tak mi je to taky fuk, já poznám kdo to luštil, poznám i s kým to luštil. To samé logy klidně mi tam můžou napsat tečku, TFTC, díkeš nebo stálo to za hovno, ale pokud mi tam nějaký člověk napíše tu jeho hromadnou sračku, kterou má jen proto, že honí statistiku za délku logu, tak mě nasere :)

Challange mě baví a cíleně kuli nim keše luštím a navštěvuji, jde to pomalu pač jsem odkázaný na místa, kde snadno zaparkuji a mám to v rámci pár desítek minut z domu, abych to dával v rámci "provětrání".

Já jako owner dělám keš tak, aby se líbila nebo něco lidí naučila, což očekávám že lidi prokáži, tak že na ní budou chodit/luštit a pokud můžou tak jí dají FP, jestli někdo umí psát slohy nebo neumí, podle toho fakt nebudu posuzovat jak se keš líbí, protože hodně lidí kuli strachu ze samozvaných log šerifů píše totální slinty i u díkyzabodovek.

Upřímně mě netrápí nic a z mého pohledu na mě nemá žádný vliv, jestli mi mojí keš nějak zfinálkaří 99% nebo 1% lidí, kdybych totiž čekal od lidí za svou práci 100% uznání, tak nemohu dělat to co dělám, protože většina lidí co mou práci používá ani neví, kdo jí udělal a já přesto vím, že jí používají rádi a je jím užitečná. Každá keš se dá vyřešit různě, o některé se dá doslova zakopnout pokud člověk sahá a kouká všude (komu se podaří najít keš když vyhazuje do polenice papír a vidí drát ve sloupku?), kde je to podezřelé ale nic na tom přece není. Proč bych se já jako owner měl vztekat? Nebo jako owner nemám zakládat keš jen proto, že předem vím, že jí většina lidí nevyluští?

Proboha lidi, je to jen bod... když ten bod chce, tak ať ho má. Já kuli tomu nezchudnu, ale ať mi pak nikdo neříká, jak on je čistý, pokud většina lidí má nějaké to máslo na hlavě.

Když jsem vybíral kdo mi bude keš betatestovat keš, tak jsem právě vybíral takového člověk o kom si myslím, že to hraje velmi čestně a tedy nehrozí, že by se na eventu podělil o řešení, což by zkazilo počáteční "srandu", protože jsem přesvědčen, že kdybych vybral některého jiného kačera tak se mi tam pak hodně rychle ukáže hromadné CoFTF což je podle mě taky podvod, protože FTF může být jen jeden, první tam prostě nepřijde 10 lidí (za normálních fyzikálních podmínek, možná vojáci se synchronizovaným krokem) ale jak vidíte, je to prostě zažité a nikdo neprotestuje :)

mh.mail:

Žádný zásah do černého, tímhle by jsi se strefil do černého u každého, kdo není ovce, můj kamarád posledních asi 300 keší ani nezalogoval pač ho přestalo bavit psát logy :D

Jo, je to fuk, jak říkám jestli někomu vyhovuje luštit/hledat keš ve 20 lidech tak by si ale měl pak uvědomit, že se najde člověk který se o FTF pokouší sám a je silně znevýhodněn, tohle mě osobně prostě vadí. Vadí mi to více jak finálkáři což mi pak naběhnou na mojí z pohledu metrixu zajímavou kombinaci, protože tímhle způsobem pak FTF vyzobávají organizované skupiny, kdybych se FTF chtěl účastnit, tak mě bude mrzet, že pak vidím u FTF log typu "standa zjistil, to, franta to, anička zase došla na to, pak jsme se domluvili a dojeli na odlov" Jinými slovy tím říkají, že samostatně by to možná nedali ale hrdě si jedou zapsat FTF? Přitom někde doma sedí kačer samotář, co to loví sám a pak ho FTF boj přestane bavit, protože mu to vždy vyfoukne nějaký FTF mafie, není to fér hraní ale je to prostě běžné.

Kdysi jsem tu četl sračku, když jste tu hejtovali finálkáře a někdo napsal "finálkář je zoufalec, co se nemá koho zeptat" a to je další věc, viz výše, hodně často čtu "nevěděli jsme, tak jsme někam zavolali a ti nás nakopli", super :) Podle mě je to samé jako finálkaření, pokud mi někdo řekne postup nebo mě jasně nakopne tak prostě je to jako jít na finálku, dešifrovat něco když vím jak, to je triviální, na keši je totiž nejtěžší zjistit jak je zašifrována, to je podstata mysterek, ne to samotné dešifrování. 

Jak tu mám brát lidi vážně, když tu občas čtu takové slinty, kdy vidím, že lidi mají pravidla nastaveny tak jak jím vyhovují? Mě to nevadí, je mi fuk jak loví, mě na tom vadí jen to, že ty své pravidla podsouvají mě jako JEDINE správné, když já prostě vidím, že většina z těch co je nejvíce slyšet má máslo na hlavě.

A logování taky, fakt mi TFTC nevadí, ten člověk totiž neztrácí můj čas tím, že píše něco co se mě, nebo potenciálně mé keše vůbec netýká... ten člověk slušně poděkuje, samozřejmě hromadně pač to má předdefinované v mobilu, pokud keš nezničil, správně zamaskoval, nehodil do mikra razítka přes celou strany, tak proč bych na něj měl koukat skrz prsty?

Já nikoho přímo neoznačuji, pouze zde na příkladech ukazuji, že každý má více či méně másla na hlavě a tedy, hlavně ti kteří tu mají potřebu dělat šerify by si měli první zamést před svým prahem, než budou někomu diktovat jim vyhovující pravidla.

Pouze popisuji ideální čistý stav, kdy by se podle mého názoru hrálo čistě, sám ten stav nedodržuji, je to nereálné ale ani se mimo tohle vlákno nebo diskuzi na téma do nikoho konkrétního, kdo to jinak porušuje nenavážím, nekoukám kuli tomu na něj skrz prsty ani jím za to nebudu psát horší logy, protože k nim nemám sympatie. Nebudu těm lidem tu dávat negativní palce jen proto, že sám neumím napsat názor. Prostě nejsem takový a vadí mi takový lidé.

Čistě to nehraje prostě "skoro" nikdo, přesto je spousta lidí, kteří žijí v domnění, že právě oni jsou čistí jak lilie a mají potřebu hned nováčky a nebo kohokoliv tvrdě školit.

Já vím, že owneři rádi pomohou, pokud si nevím rady tak se zeptám. 4 jsem se ptal i uživatelů, jednou kuli mrtvé multině, jednou jsme spolu luštili, jednou mi neodepsal - asi jsem mu urazil jeho malost, jeden napsal že neví, pak samo luštím občas s kamarádem a spolu to i jdeme odlovit, ale netvrdím o sobě, že je to fér vůči lidem co to jedou vše čistě sami. Není to fér přístup. Stejně jako není fér, že jsem si naprogramoval nástroj pomocí kterého dokáži analyzovat oblast hledání keše, tzn pak vím kde lidi byli když našli danou keš z teplotní mapky... BF mi dává dost zabrat a jsem na to prostě hrdý ale podvádím tím, využívám své technického znalosti k jinému způsobu hledání.

Ty nerad píšeš dlouhé logy? Lehká schýza, ne...?!? :)

• 4

#4863 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 21 October 2016 - 18:21

...u většiny keší prostě není co psát, čím více najdu, tím méně mě něco překvapí, tím více keší mi přijde jako bodový odpad, tzn pokud mě do týdne nebo dvou napadne co k té keší napsat "hezčího", tak tam něco napíši, pokud ne odešlu časem něco slušného a uni.

...bohužel většina keší co potkávám mě neosloví a pouze poděkuji. Prostě nejsem prase, abych chrochtal při všem co lovím...

...rozhodně ale nechrochtám blahem nad petkou v křoví na nezajímavém místě...

To je mi tě opravdu moc líto. Poradím jediné - vybírej si. Já to tak dělám a u většiny keší je pak sakra co psát. Prostě máš z lovení radost a sám by sis připadal jako blb, že bys napsal jen TFTC. Když jdeš do knihovny, taky si vybíráš, co jsi pujčíš ke čtení. Nebereš každej druhej hřbet nebo každou první knížku od písmene abecedy, aby sis pak mohl následně stěžoval, že celá ta knihovna nestojí za nic...?!?

Prostě ke konkrétní keši většinou není co psát a do toho, co jsme tam my dělali nikomu nic není, logy jsou veřejné, každý si je může přečíst, možná, že vy jste zvyklí na FB vše cpát veřejně, já ne, já tam nepíši nic ani neveřejně.

Na rozdíl od tebe plno lidí (včetně mne) FB ani nemá... :)

Stejně tak nebudu příliš ventilovat nic osobního do veřejných logů. NENI to blog, jsou to LOGY. To že si z toho vy děláte blog je Váš boj, ale ne moje povinnost.

Pro někoho je to blog. Zkus to respektovat a hodně se ti uleví... B)

• 6

#4864 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1982 příspěvků(y)

Publikováno 21 October 2016 - 18:36

Mám deprézi. Skrze mé běžné připojení od O2 se nedostanu na tenhle web :( Prý problém s DNS. Přes mobil i připojení známého z vedlejšího vchodu to jde :(

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#4865 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14531 příspěvků(y)

Publikováno 21 October 2016 - 18:37

Vykasli se na DNS servery od O2, a nastav si tyhle: https://www.nic.cz/odvr/

• 1

#4866 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2745 příspěvků(y)

Publikováno 21 October 2016 - 18:44

Nebo googlovský:  8.8.8.8

• 1

#4867 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 21 October 2016 - 19:06

No tak jsem se mrknul a že by jsi šel příkladem se úplně říct nedá, dost recykluješ, ostatně jako já, pravda je to lépe zamaskované ale já se nesnažím :)

Vidíš, jak sis krásně prakticky ověřil, jaký je rozdíl mezi anonymem a námi ostatními...

Uvědom si, že ty nejsi já a já nejsem ty, oba máme jiný důvod a smysl, proč ulovíme krabičku, proč.... dosaď si.

Já si to uvědomuji velmi dobře. Rozdíly tu jsou. Já tu kupříkladu sáhodlouze a opakovaně nefňukám nad kvalitou keší a nevěnuji několik stránek textu vysvětlování, proč jinde nepíšu nic. Já ti neberu tvůj smysl věci, ani ti nevnucuji svůj. Jen nemohu přehlédnout, že jseš s mnoha věcmi nespokojen, frustrován. Tak jsem si dovolil naznačit, kudy z toho kruhu vede cesta. Nikdo tě nenutí to brát jako radu. Jen jsem ji napsal. Do fóra. Protože se mi zdá, že od toho tu fórum je... :)

• 4

#4868 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 21 October 2016 - 19:33

Řekl jsem, co jsem chtěl říct. Materiál pro psychoanalýzu zde každý diskutující zveřejňuje sám. Nezávisle na tom, jak moc si chce údajně schovávat své soukromí a nezávisle na tom, do kterého mentálního kvartilu se sám cítí být zařazen...  ;) 

Howgh.

• 4

#4869 quellen

quellen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 21 October 2016 - 19:37

Hoši, brzděte mi! Kdo má ty vaše slohy tady stíhat číst?  :wacko:

• 3

Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo

#4870 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 21 October 2016 - 20:51

...

B.) když s něčím nesouhlasím, tak musím vysvětlit s čím a proč, nebudu jen trapně dávat palce dolů, tak se prostě ve slušné společnosti nediskutuje ...

... ale řeším tu to, že tu někteří mají potřebu nutit ostatní kačery do něčeho, co není jejich povinnost. ...

... ovšem nebudu respektovat nikoho, kdo bude vstupovat do mého osobního prostoru tím, že mi bude říkat, co mám a nemám dělat, jak to mám dělat, co a jak mám psát, když psát nemám potřebu?...

Děkujeme za konzistentní názory.

Na to si příliš vážím svého času, než abych ho utrácel zbytečnou "argumentací" s nějakým anonymním grafomanským trollem.

Takže, nemusím nic vysvětlovat.

• 5

#4871 Kuníkové

Kuníkové

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 63 příspěvků(y)

Publikováno 21 October 2016 - 21:53

Nekrmte trolla .... Není to bratranec syna myslivce z Milbohova???

• 2

#4872 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4214 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2016 - 6:52

... vypadnu, nemám tu totiž v plánu zůstávat déle než bude nutné....

nejrozumnější slova, který jsi tu napsal :D

• 0

#4873 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1209 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2016 - 6:53

Tak já tomu od mašinek zpočátku fandil, názory jsi měl dobrý. Ale pak sis to pokazil. Dnes ráno jsem chtěl napsat abyste si dohodli soukromý event někde v parku či na nádraží a tam hodili rukavici, ale koukám že se to zklidnilo. Děkuji za názory, početl jsem si.

Radši si jdu ale do auta dát žebříček, odpoledne jedem na event do Vlašimi a je tam blízko jedna T4,5 na kterou jsme před dvěma roky koukali ze země. To píšu jen proto, že jsem si tehdy nezalogoval FI "našel jsem ale byla vysoko"  :P tak jako čtu na mnoha podobných anebo mě dokáže dost nabudit další podobný FI "v keši nebyla tužka!".

Hezký den i Vám, zvedněme se teď od klávesnic a pojďme ven. GC není o psaní litánií na fórum, ale od hledání keší kdesi venku, nejlépe v přírodě.

Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 22 October 2016 - 6:59

• 1

#4874 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1648 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2016 - 10:06

Tak jistě, když najdu finálku bez luštění, zatímco předchozí nálezci ji vyluštili, tak je to věc, kterou vnitřně řeším. Někteří diskutující vědí, že určité věci prostě řeším až moc. Luštění je součást keše, není to jen ta krabička. Ale najít finálku bez souřadnic je zase jiný druh zážitku.
  • 0

#4875 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1288 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2016 - 10:22

A nedá pokoj a nedá. :-(

• 0

#4876 erebi

erebi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 374 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2016 - 12:20

Z te deprese nad dlouhejma prispevkama, ktere nehodlam cist jsem vykresal myslenku. Existuje studie, ktera by se zabyvala tim, ze kdyz je prispevek dlouhy, tak ho nikdo necte?:)
  • 1

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.

#4877 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4201 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2016 - 13:25

Když nemusíš, tak nedávej palce, pokud máš potřebu dávat palce, jistě umíš svůj negativní názor i obhájit. Jenže to ty neumíš, jsi jen demagog, který si myslí, že je něco víc a máš mindrák z někoho, kdo ti to nebaští. V pohodě šerife, jsi borec :)

Jdu se radši projít, vy si tu můžete zatím teoretizovat pomocí vytrhávání kontextu jednotlivých pasáží, zatím co si jako správný grafoman po cestě popíšů pár logbooků, abych svou neukojitelnou touhu alespoň trochu uspokojil.

Řekl bych, že Dr.Vota už tím příspěvkem řekl dost.

Osobně s ním souhlasím, že si občas protiřečíš. Bohužel jsem ti dal palec nahoru a chtěl jsem ti dát opačný...

Jinak s tím luštěním a radami - nechápu, jak můžeš srovnávat radu s "koupením" souřadnic.

Pokud se s někým poradíš, něco se naučíš, projdeš si postup, který chtěl autor. Pokud si souřadnice někde "koupíš" (je jedno, jestli za peníze, nebo za jiné souřadnice), vůbec neznáš postup. A v tom já vidím podvádění...

• 0

#4878 chemik1

chemik1

Member

• Members
  • PipPip
  • 23 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2016 - 13:30

Jak říkám, celá tato hra je komedie :D Ostatně proč ne... Já si budu jezdit sám na kole, a party ať si sbírají tisíce kešek, radí si, zapisují co našli/vyluštili jiní, atd. atp. :D Tak hodně štěstí :D

• 2

#4879 Kohout team

Kohout team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 540 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2016 - 16:17

tldr
  • 2

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing

#4880 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1126 příspěvků(y)

Publikováno 22 October 2016 - 17:28

Začíná mi to tu pomalu připomínat zaseknutou gramofonovou desku

• 3

16 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 16 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama