Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#461 Toniczech

Toniczech

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 900 příspěvků(y)

Publikováno 13 červenec 2013 - 8:58

Myškin napsal/a:

Velevážený kolego Toniczechu (netuším podle jakého vzoru bych to měl skloňovat a jazyk se při tom nevydával do nepřirozených pater), dovol mi abych tě na úvod svého příspěvku pozdravil a poptal se jak se pořád máš.

Děkuji za optání - ujde to. Tu a tam nějaká pomyslná kaluž na cestě, ale jinak by teď v létě byla nálada spíš dobrá. Ale s krátícím se dnem a podzimními mrazky půjde bojová morálka dolů...

Abychom tedy jazyky od úrazu uchránili: Píše se to moje označení sice "jakobyanglicky" (dědictví z časů, kdy GC fungoval v podstatě v oné řeči), ale skrývá se pod tím internacionalizovaným kabátkem jen zdrobnělina křestního jména, podle které se to i česky vyslovuje. Mluvenou podobu bychom tedy snad měli jednoduše s krku. A pokud jde o psaní v jiném než prvním pádě, přenechávám je libovůli uživatelů. Osobně je mi nejbližší varianta s gen. -czka, analogická s výslovností, ale hoví-li někomu víc -czecha, nic proti tomu. Shrnuto podtrženo, jedná se o záležitost, která lidem z GS asi při vytváření rubrik pro uživatelské profily ani nepřišla na mysl - že u spousty přezdívek by dalších několik přímo vyhrazených řádků pro záležitosti jako "ajpíej", skloňování a výklad přišlo vhod.

12.855 14.504. Je to rovněž dub. Po jeho objímání přistoupím ke šlehání kopřivami.

S dubem u rybníka jsem si dával dvojitého Chruščova někdy vloni. Myslím, že ten samotný se hodí především pro lehčí případy (nízký obsah doplňkové účinné látky v podnoží :D) Ale možnost snadné aplikace to jistě vynahrazuje.
  • 0

#462 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 18:30

Otevřu keš, tam takové to otvírátko od plechovky a v logu napsáno: in: otvírák od plechovky, out: barevná kostka Chtěl jsem těm vykukům napsat něco v tom smyslu, že děkuju za tak krásnou věc a až budou příště zase vyhazovat domovní odpad, že si rád přijedu, abych nemusel tak daleko do lesa. Ale ten jejich nick vůbec neexistuje. :-(
  • 0

#463 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 14 červenec 2013 - 19:07

Smrk napsal/a:
Otevřu keš, tam takové to otvírátko od plechovky a v logu napsáno: in: otvírák od plechovky, out: barevná kostka.

Pamatuji si dobu, kdy se tyhle otvíráky zuřivě sbíraly, sama jsem smutně brouzdala po sídlišti a doufala, že nějaký najdu... Třeba to zase frčí.:)
  • 0

#464 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2013 - 18:43

Tak po loveckém víkendu v Německu jsem v totální geodepresi, neboť jsem zjistila, že bez znalosti němčiny (většina keší bez anglického textu a většinou bez hintu) a bez mapového podkladu v GPS se opravdu lovit nedá :(. Jedině díkzabodovky na dálnici, které tam mají narozdíl od nás pomalu na každém odpočívadle. Jedinou světlou vyjímkou byl Norimberk, kde znají i angličtinu i hinty.
  • 0

#465 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2013 - 19:17

evidlo napsal/a:
Tak po loveckém víkendu v Německu jsem v totální geodepresi, neboť jsem zjistila, že bez znalosti němčiny (většina keší bez anglického textu a většinou bez hintu) a bez mapového podkladu v GPS se opravdu lovit nedá :(. Jedině díkzabodovky na dálnici, které tam mají narozdíl od nás pomalu na každém odpočívadle. Jedinou světlou vyjímkou byl Norimberk, kde znají i angličtinu i hinty.

jj, v Německu to chce nějakou tu přípravu a slovník s sebou. Využívají hlavně fotohinty. A taky jejich hodnocení terénu je dosti posunuté. To co je u nich běžně T1 je u nás v klidu T2. A u velikostí obdobně. Napíší small nebo regular a u nás by to byla mikro jak vyšitá. Takže tam když hledáme, tak člověk musí počítat v podstatě se vším a vlastně neví co hledá:D:D:D
Díky tomu, že už tam mám nějakou zkušenost, tak náš výlet na Usedom o předminulém víkendu byl dosti úspěšný:) Ale to už je na georadostný koutek:D
  • 0

#466 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2013 - 19:55

evidlo napsal/a:
Tak po loveckém víkendu v Německu jsem v totální geodepresi, neboť jsem zjistila, že bez znalosti němčiny (většina keší bez anglického textu a většinou bez hintu)...

Jo, Německo je geodivný. Jednou jsem takhle psal nějakému místnímu kačerovi odkudsi, jestli by mi mohl doporučit nějaké pěkné multiny a mysterky. Mohl, ale byly všechny v němčině. U multin to ještě tak nějak nevadilo, ale u mysterek je to děs. A taky pozor na T5, často vyžadují vrcholové foto, bez něj log smažou a pak se s nimi dohadujte o psaných pravidlech.
  • 0

#467 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2013 - 20:10

Smrk napsal/a:
... A taky pozor na T5, často vyžadují vrcholové foto, bez něj log smažou a pak se s nimi dohadujte o psaných pravidlech.

Tak teď jsi mě vylekal. Zrovna se chystám logovat T5, co jsme odlovili. No naštěstí mám z každé fotku:D
  • 0

#468 Canoppy1

Canoppy1

Canoppy

• Members
  • PipPipPip
  • 273 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2013 - 20:36

jj, v Německu to chce nějakou tu přípravu a slovník s sebou. Využívají hlavně fotohinty. A taky jejich hodnocení terénu je dosti posunuté. To co je u nich běžně T1 je u nás v klidu T2. A u velikostí obdobně. Napíší small nebo regular a u nás by to byla mikro jak vyšitá.

Zajímavé je, že na německých fórech píší to samé o českých keších... :) Jinak Německo mám za humny a občas tam kešuju (naposledy včera a to zrovna kupodivu všechny ty keše byly pěkné a zdařilé), ale absence hintů, pořádných listingů, fotografií v listingu, microšky v lese a dvaceti- a někdy i vícemetrové chyby v zaměření mi také trhají žíly. :)
A to tam mají neuvěřitelných padesát revírníků. ;)
  • 0

#469 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2013 - 21:08

Canoppy1 - no mi němčina ani tak moc nevadí. Zkrátka si udělám tu přípravu a nebo se pak snažím to nějak přelousknout. Osobně mám taky své keše jen v češtině a nemyslím, že by je někdo cizojazyčný luštil:D:D:D Ale je fakt, že třeba ve Francii jsou hodně listingy min, dvojjazyčné a to se pak s angličtinou člověk celkem chytá. Ale to jejich hodnocení D/T a velikosti, to je dost často hooooodně zavádějící...
  • 0

#470 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2013 - 21:11

Sedmitecka napsal/a:
Canoppy1 - no mi němčina ani tak moc nevadí. Zkrátka si udělám tu přípravu a nebo se pak snažím to nějak přelousknout. Osobně mám taky své keše jen v češtině a nemyslím, že by je někdo cizojazyčný luštil:D:D:D
Ale je fakt, že třeba ve Francii jsou hodně listingy min, dvojjazyčné a to se pak s angličtinou člověk celkem chytá.
Ale to jejich hodnocení D/T a velikosti, to je dost často hooooodně zavádějící...

Já si dal k jedné své keši takové to počítátko, odkud lidi na listing koukají. Mám ji v zapadlém koutě Vysočiny a mám tam 13 cizích vlajek.
  • 0

#471 Sedmitecka

Sedmitecka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 934 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2013 - 21:25

Smrk - tak to určitě. Taky se různě po světě dívám na listingy, ale to neznamená, že ty mystery budu luštit a nebo vyžaduji určitou jazykovou mutaci;)
  • 0

#472 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2013 - 23:12

Tak dneska bych měla upadnout do skutečné geodeprese, protože všechny keše dnes nalezené před výměnou baterií v O450 záhadně zmizely a zůstala jen jedna jediná nalezená následně+všechny nalezené za skoro rok do dneška. :o Naštěstí trasa v GPS zůstala, jinak nevím, jak bych dávala dohromady, které krabičky z elinky-Bechyňky jsem do setmění stihla. Nebrala jsem všechny, ale všechny mají začátek názvu stejný.... Mno, při nejhorším nějakou nezaloguji a dám si ji příště znova. Na depresi je pro mě spíš to, jak jsem to mohla dokázat, že by to bylo rukama?:o Hlavně, že jsem si průběžně kontrolovala, kolik keší už jsem dnes našla, takže vím, že byly v nalezených a najednou obyč výměna baterií a jsou fuč. Rozlouskne tohle někdo? PS: že bych vypsala odměnu, třeba drátkovanou ještěrku ?;) Včera jsem dvě zvládla, i když tedy jedna vypadá díky barvám spíš jako mlok:p
  • 0

#473 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 15 červenec 2013 - 23:59

Stalo se mi něco podobného. Po výměně baterií najednou žádné keše. Ale ani topomapa. Vysvětlení bylo jednoduché. Při výměně baterií jsem pohnul paměťovou kartou, co je pod nimi. Několikrát jsem ji vyndal a zandal a najednou vše naběhlo.
  • 0

#474 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 16 červenec 2013 - 0:06

Mno, díky za tip, o kousek jsem coby zvědavá baba pokročila, protože jsem si na FN zvykla a nějak mi to nedalo, zkusila jsem je stáhnout a ejhle, keše jsou v souboru, i když se v navigaci dál nezobrazují. Skoro to na mě působí dojmem jako kdyby byly podobné soubory v GPS DVA - ve FN mi napsalo počet keší 403, ale se všemi dnes nalezenými by jich mělo být 410, nějak to nehraje.:| Zkusím ještě znovu tvoji radu - už se mi asi 2-3x stalo, že se i bez výměny baterií karta pohnula natolik, že GPS na vše řvala NEROUTOVATELNÉ. Napadla mě ještě jedna věc - nemůže být problém v tom, že bych měla právě tyhle keše ve dvou sousedních PQ? Že by to potom mohlo dělat neplechu? Nevěděl by někdo, nemáte zkušenost? Při posunu karty O450 blbne jinak, to se mi až tak nezdá pravděpodobné.
  • 0

#475 mmartin1977

mmartin1977

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 62 příspěvků(y)

Publikováno 19 červenec 2013 - 14:55

Tak jsem po dvou letech zjistil, že mi po světě běhá lehce modifikovaný geocoin... Nějaký takykačer mi přepsal trackovací číslo z Czech wood geocoin TB46MRJ stylově na CWG... No, tak aspoň že je ukradený jen částečně a cestuje dál... :)
  • 0

#476 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2013 - 21:02

GC1BJ49 má to cenu snažit se dělat pro kačery hezké keše, když jsou v našich řadách žebráci, co nemají ani na PETku a pár magnetů? :)
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#477 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2013 - 21:28

prazskychytrak napsal/a:
GC1BJ49 má to cenu snažit se dělat pro kačery hezké keše, když jsou v našich řadách žebráci, co nemají ani na PETku a pár magnetů? :)

Hele, neurážej nás žebráky :D ! Žebrák by si výše zmíněné propriety vysomroval od kolegů, tomudle se říká prostě zloděj!
  • -1

#478 prazskychytrak

prazskychytrak

Rendy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 707 příspěvků(y)

Publikováno 22 červenec 2013 - 21:36

je fakt, že je to špatně zvolené slovo, žebrák má i v českém geosvětě pěkné jméno:)
  • 0

Bookmarky: 2.gif Zajímavé osudy kešek world.pngKešky výletovky hint_icon.pngHinty
Web: geopraha.eu regionální web Prahy
pepikov.cz
web o zajímavostech Prahy

#479 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 7:58

Jacka_dominikanka napsal/a:
Hele, neurážej nás žebráky :D ! Žebrák by si výše zmíněné propriety vysomroval od kolegů, tomudle se říká prostě zloděj!

Třeba to není zloděj, jen poctivý nálezce, který nemá rád bordel v přírodě, tak to odnesl do nejbližší popelnice.
  • 0

#480 kolombo

kolombo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 681 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2013 - 10:25

shaman3 napsal/a:

Jacka_dominikanka napsal/a:

Třeba to není zloděj, jen poctivý nálezce, který nemá rád bordel v přírodě, tak to odnesl do nejbližší popelnice.

Poctivý nálezce, pokud neumí kontaktovat majitele, tak věci odevzdává na příslušný obecní úřad.

Pokud to nedělá, tak je buď zloděj a nebo se, minimálně, dopouští poškozování cizí věci.
  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

kolombo@kolombo.cz

10 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama