Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#4981 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 17:29

Asi budu muset zmenit matros. Ten stavajici prestava stacit. Kouknul jsem se na tohle vlako, ktere bylo vzdy aspon trochu balzamem na dusi (Nic nepotesi jako to, ze se nekdo ma stejne spatne jako ja) :-)

Ale abych se priznal, tak poslednim nekolika strankam nerozumim. Proboha proc tolik textu o nicem?

• 4

#4982 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 17:33

zpět k tématu:

První krabice lock&lock vydržela 6 let, přes 400 nálezů...v květnu jsem dával úplně novou, když tu první někdo rozbil...a teď nevydržela druhá ani 15 dalších nálezů a je rozbitá, a měl bych kupovat další? Já na to neberu dotace z EU.

Nepřiznal se pochopitelně nikdo, že je zničil.

• 0

#4983 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1263 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 17:39

Tak jsem rozepsal svůj dlouhý příspěvek a řek jsem si, že jestli se objeví ještě jeden post k asdf, tak ho sem šoupnu, takže je to na Tobě, Samaelli ;-):

Hm, tak protože stakinguinks defacto napsal a udělal to, co já pár stránek zpátky, tj. pečlivě si přečetl ty příšerně dlouhé příspěvky asdf a mám hodně podobný názor (resp. i ta arogance se mi zdála alespoň zpočátku diskuze spíše z druhé strany) , tak pár mojich postřehů, proč jsem až na výjimky spíše na straně asdf.
Mimochodem, všimli jste si, že ač ho titulujete tím milým oslovením troll, tu diskuzi už na trolla poměrně dlouhou dobu nepřiživuje ? ;-)

Já, ač se považuju za dost poctivého hráče, jsem se totiž v jeho označení "podvodník" totiž částečně našel. Stejně jako většina nás tady odsuzuju VÝMĚNU finálek.
Jenže stejně tak už se mi stalo, že během keškování mi kamarád řekne "hele, jdeme kolem finálky mysterky ABC, zaloguješ se?" A já to třeba i s úmyslem si ji pak doluštit udělám. Nebo poprosím kolegu o nakopnutí, protože owner nereaguje a on mi pošle rovnou finálku a já se na luštění vyprdnu. Fakt jste tohle nikdo neudělal?
A je to podvod? Pro někoho určitě, pro někoho akceptovatelná výjimka, pro někoho běžná praxe.
A pokud někdo nemá chuť/náturu/možnost se zeptat kamaráda a sežene finálku na webu (teda aniž by za to poskytl jinou a cizí, což je neakceptovatelné
, prasárna a v rozporu s pravidly), jaký je to rozdíl?
Ale pokud ten echt poctivý (druhá věc samozřejmě je, jestli je to v případě asdf pravda) řekne, že ostatní způsoby jsou vlastně podvod, je to jeho názor, má na něj právo a ze svého pohledu má pravdu. A navíc zároveň říká, že je taky podvodník, protože ho baví BF.

Rozpory v jeho příspěvcích - ty dva? co tady někdo uváděl, nepovažuju za rozpory. Jestli někdo píše krátký logy, proč by zároveň nemohl psát doma dlouhý články na blog?

A co se týká toho vynucovaného prolinkování profilu. Povinnost to NENÍ. A jestli anonymně zaregistrovaný nick napíše obecný názor (krást se nemá), rozumnou myšlenku, nechce žádnou radu se statistikou nebo se zeptá na obecnou věc a podobně, nevidím jediný důvod, proč by jednou z prvních reakcí měl být výkřik "prolinkuj si profil" a zjišťování, jestli dotyčný je nebo není zloděj...

Když jsem se vrátil zpátky v diskuzi, abych se podíval, po kolika příspěvcích asdf pocítím silnou a fakt opodstatnenou nutnost se mu mrknout na profil a kdy se objevila první narážka na anonymitu a trolování, zkuste si tipnout...
Nebudu vás napínat a nutit to číst znovu - hned po jeho prvním příspěvku ....EDIT pro mh.mail: ....se objevila první narážka na anonymitu a trollování...

Tento příspěvek byl upraven od plavcik: 26 October 2016 - 19:02

• 7

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#4984 sambar439

sambar439

Hulvát a vesnickej primitiv ;)

• Members
  • PipPipPip
  • 462 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 18:14

Hmmm... Tak ta zmíněná arogance (některých) zasloužilých "plkalů" na mě z tohoto fóra dýchá už delší dobu... A to se po těch pár letech už považuju za poměrně otrlého pozorovatele - jak to působí na případného nováčka, který sem nakoukne ve snaze zjistit něco o komunitě, to si snad asi nechci představovat...  :(

• 11

#4985 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1781 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 18:27

Mimochodem, všimli jste si, že ač ho titulujete tím milým oslovením troll, tu diskuzi už na trolla poměrně dlouhou dobu nepřiživuje ? ;-)

Podle mě není důležité, že už nepíše, ale jakým způsobem se projevoval, když sem přispíval. Ale to taky jen tak mimochodem.

A co se týká toho vynucovaného prolinkování profilu. Povinnost to NENÍ. A jestli anonymně zaregistrovaný nick napíše obecný názor (krást se nemá), rozumnou myšlenku ... a podobně, nevidím jediný důvod, proč by jednou z prvních reakcí měl být výkřik "prolinkuj si profil" a zjišťování, jestli dotyčný je nebo není zloděj...

Ale pokud ten echt poctivý (druhá věc samozřejmě je, jestli je to v případě asdf pravda) řekne...

Je zajímavé, že sis ve svém příspěvku sám odpověděl, a to dokonce dříve, než jsi tu otázku napsal (protože to de facto otázka je). Právě proto, že u anonyma nevím, jestli náhodou nekáže vodu a sám pije víno. A protože mu prostě nevěřím. Ano, povinnost to není, ale v běžném životě, alespoň slušní lidé, dělají občas i věci, které povinné nejsou, ale protože se to prostě ve slušné společnosti dělá. Já si myslím, že pokud je člověk registrovaný na gc.com, tak je minimálně slušností zde vystupovat pod stejným nickem.

Já, ač se považuju za dost poctivého hráče ....

Celý tenhle odstavec, stejně jako moralizování asdf, je příklad takového odezdikezdismu. Protože jsem jednou v dětství snědl bratrovi čokoládu, nemůžu už nikdy nic kritizovat? To by se podvodníkům líbilo.

Když jsem se vrátil zpátky v diskuzi, abych se podíval, po kolika příspěvcích asdf pocítím silnou a fakt opodstatnenou nutnost se mu mrknout na profil a kdy se objevila první narážka na anonymitu a trolování, zkuste si tipnout...
Nebudu vás napínat a nutit to číst znovu - hned po jeho prvním příspěvku ....

Nejspíš jsi chtěl napsat něco jiného, resp. nějak jinak, ale trochu se ti to zvrtlo. Z tvého textu vyplývá, že hned po prvním příspěvku jsi pocítil silnou a fakt opodstatněnou nutnost se mu mrknout na profil. To jsi asi napsat nechtěl. A jestli ano, tak pak ti už vůbec nerozumím.

• 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#4986 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1263 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 18:44

Asi jen k poslednímu odstavci - napsal jsem to přesně tak, jak jsem chtěl. Potřebu identifikovat asdf nemám ani teď, ale to asi vyplývá z toho, co jsem napsal. Kdo chtěl, pochopil...
  • 4

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#4987 jardavera

jardavera

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 343 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 18:47

Navrhuji přejmenování rubriky na Ring volný..... :wacko:

• 1

Co nevidím, nahmatám . . .

#4988 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1781 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 18:48

napsal jsem to přesně tak, jak jsem chtěl. Potřebu identifikovat asdf nemám ani teď, ale to asi vyplývá z toho, co jsem napsal. Kdo chtěl, pochopil...

Bohužel nevyplývá. Vyplývá z toho právě úplný opak. Těžko lze požadovat po někom, aby výrok „A“ pochopil jako „not(A)“.

• -1

#4989 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 18:49

Asi jsem žabař, protože já mám po deseti megaeventech jen 17 labek, zatímco někdo jiný po jednom roce a jednom mega už jich má 61, a to jich na tom mega bylo všehovšudy 10...a to jsou labky téměř výhradně jen na MEGAeventech...a jo, má dologováno i za poslední dny....tolik asi k tomu vínu a vodě

Ale jistě k tomu existuje nějaké logické vysvětlení.

P.S. chtěl jsem přiložit vševysvětlující ilustrační obrázek, ale nejde sem nahrát (png cca 100KB) a odkaz mi to taky nechce brát

Chyba Server vrátil chybu při nahrávání

• 0

#4990 kiReGPS

kiReGPS

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 18:57

Bohužel nevyplývá. Vyplývá z toho právě úplný opak. Těžko lze požadovat po někom, aby výrok „A“ pochopil jako „not(A)“.

No jo, zvrtlo se mu to. Ale "kdybys chtěl" (ale opravdu moc chtěl), tak bys to not(A) jako A pochopil... :P

• 2

#4991 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5458 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 18:57

Podle mě není důležité, že už nepíše, ale jakým způsobem se projevoval, když sem přispíval. Ale to taky jen tak mimochodem.

...

Jen tak mimochodem, jestli ono to nebude tím, že má ban, alespoň podle jeho slov. Když nemůže trolit příspěvky, trolí podpisem  :D

I bez levé hemisféry se dá provozovat geocaching (www.bohnice.cz)

Protože nepovažuji zdejší vrchnost za nestrannou, když pravidla vymáhá selektivně, tak nemá smysl tu pobývat. Ti kdož si nechtějí udělat vlastní názor na základě vytržených částí debaty, nechť si přečtou celou diskuzi od strany 243, na začátku jsem opravdu netrolil, ovšem vzhledem k jednání ze strany místní vrchnosti jsem byl donucen začít jednat s nimi tak, jak si po právu zaslouží. Bojovat s nad-kačery nehodlám, tento boj by nikdy nešel vyhrát, protože je příliš moc lidí, kteří vyznávají rektální alpinismus a nebudou nikdy ochotni vystoupit s řady.

A to hlavní, pokud se za mě někdo bude vydávat, tak to já nejsem, to že mám od velevážené nestranné moderátorky ban neznamená, že si založím jiný účet.

• 0

#4992 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1781 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 19:10

Ale "kdybys chtěl" (ale opravdu moc chtěl), tak bys to not(A) jako A pochopil... :P

No vidíš to a já opravdu moc chtěl, protože jsem to jako not(A) pochopil, jenom jsem ho upozornil, že asi nenapsal to, co chtěl.

• 0

#4993 erebi

erebi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 374 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 19:16

Tenhle zpusob banovan zda se mi ponekud nestastny. Pro me na depresi.
  • 2

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.

#4994 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2411 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 19:26

erebi jestli jsem to správně pochopil, tak mám potěšitelnou zprávu. asdf nemá BAN. Má dočasně zakázáno přispívat, takže je reálná šance. že se vrátí. A jak tak koukám, pořád se zde o něm vede diskuze i když tu prozatím není. Zároveň podotknu, všem budu měřit v případě problému stejně.

To jak dlouho tady kdo je, kolik kdo založil nebo našel keší, na kolika byl eventech je bezpředmětné.

• 3

#4995 erebi

erebi

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 374 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 19:30

erebi jestli jsem to správně pochopil, tak mám potěšitelnou zprávu. asdf nemá BAN. Má dočasně zakázáno přispívat, takže je reálná šance. že se vrátí. A jak tak koukám, pořád se zde o něm vede diskuze i když tu prozatím není. Zároveň podotknu, všem budu měřit v případě problému stejně.

To jak dlouho tady kdo je, kolik kdo založil nebo našel keší, na kolika byl eventech je bezpředmětné.

Na georadostny koutek to jeste neni, ale dobra zprava to je. Timto se omlouvam za unahleny post.
  • 2

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.

#4996 quellen

quellen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 19:32

Tohle vaše skuhrání tady že je ňáká geodeprese? Tu pořádnou mám dneska já, že jsem konečně nedal FTFko, na který ještě pořád čekám.

Zvlášť když jsem se pak z logu dověděl, že jsem tam měl šanci být víc jak hodinu před prvním. :( Nojo, jenže kdo má vědět, že se vrchní ftfkař našeho okresu zrovna dneska neutrhne z práce?

• 1

Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo

#4997 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8813 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 19:33

tak tohle už se vůbec nedá číst. Prolistoval jsem to jen proto, abych byl příště na konci vlákna a nemusel se v tom hrabat znovu.

• 1

#4998 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4040 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 19:46

Dobré zprávy vždycky potěší, ale trochu na depresi je, že někdo má vždycky problém pochopit, že pár lidí má k sobě názorově blízko, byť se ani osobně neznají.
Neznám doktora, neznám Modráka ani mh.maila,ale často mám pocit, že píšou totéž, co bych napsala sama. Takže prosím palce nahoru dávám za názor, s kterým souhlasím. Palec dolů používám opravdu málokdy, většinou až když nesouhlasím už s několika názory pisatele. Mrzí mě, že někdo chápe palce chybně a myslí si, že jsme nějaké bratrstvo.
  • 3

#4999 berda

berda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 20:04

...asdf nemá BAN. Má dočasně zakázáno přispívat...

Mohli bychom se dovědět (respektive abych se neschovával za jiné, což bych tímto příspěvkem nerad naznačoval, mohu se dovědět), za jaké provinění proti pravidlům GC.cz je to dočasné omezení?

EDIT: úprava příspěvku byla jen v přidání čárky za závorkou...

Tento příspěvek byl upraven od berda: 26 October 2016 - 20:06

• 1
Berda

#5000 berda

berda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 26 October 2016 - 20:29

P.S. chtěl jsem přiložit vševysvětlující ilustrační obrázek, ale nejde sem nahrát (png cca 100KB) a odkaz mi to taky nechce brát

Asi karma... ;)

• 0
Berda

12 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 12 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama