Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#5041 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 12:03

Kanary jsou v pohode

15.11.2016 Ryanair - Kanárské ostrovy - Gran Canaria - 950 Kč

Podzimní teplou dovolenou na Kanárských ostrovech je možné naplánovat z Německa.

Zpáteční letenky z Hamburku na Gran Canaria lze koupit za 34 EUR. Tarif je dostupný pro cesty od 17. listopadu do 29. listopadu bez omezení délky pobytu do vyprodání míst.

Nechť je příkladem rezervace letenky na Gran Canaria s odletem z Hamburku (HAM) dne 24. listopadu a návratem z Gran Canaria (LPA) dne 29. listopadu za 34 EUR včetně tax.

• 0

#5042 panzerstepan

panzerstepan

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 12:06

14.11.2016 Ryanair - Kanárské ostrovy - Lanzarote - 1 390 Kč

Za lákavé ceny nabízejí irské aerolinie Ryanair podzimní letenky na Kanárské ostrovy.

Zpáteční letenky z Berlína na Lanzarote lze koupit za 50 EUR. Tarif je dostupný pro cesty od 27. listopadu do 21. prosince bez maximální délky pobytu, rezervace do vyprodání.

Nechť je příkladem on-line rezervace letenky na Lanzarote s odletem z Berlína (SXF) ve dne 4. prosince a návratem z Lanzarote (ACE) dne 14. prosince za 50 EUR včetně tax.

• 0

#5043 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 813 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 12:10

Co se týče počasí, tak vždycky spolehlivě platilo jen to, že v noci bude tma.

Což už taky neplatí, jak by mohli dosvědčit z hvězdáren, díky nasvíceným objektům, světlům z měst, skleníkům s umělým osvětlením, aj.

Ale počasí se chytly už i pojišťovny a cestovky, viděl jsem nabídku pojištění počasí o dovolené. Podmínky takové, že mě ani nenapadlo do toho jít.

A Kanáry? Zajímavý, že cesta vychází víc než 2x levněji než autobus do Chorvatska. Ovšem pobyt tam vyjde asi dráž, není možno si nakoupit na trhu rajčata a jít na celý den někam na pobřeží do stínu lesa. A španělsky neumím. Tak tam asi nepojedu.

• 0

#5044 Kub4

Kub4

acrophobiac :)

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 12:22

Jo Chorvatsko je za pakatel. Naposledy nás týden na jachtě včetně cesty autem, luxusního jidla a hospod včetně alkoholu stál asi 6500 na osobu. Asi zas někdy budu muset vyrazit. Jen ty kešky tam byly dost adrenalinové.
  • 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.

#5045 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 12:27

Celej rok 20 stupnu a polojasno - tak si predstavuju ideal :D
  • 0

#5046 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 12:29

Jo čtyři roční období by se mi taky líbily. Ale nějaké příjemnější teploty - v zimě 25, na jaře a podzim 35 a v létě 45 s obdobím dešťů. To by bylo jako v ráji. <3

Jako vtip :) jako představa  :o Proč by (hnusné) vedro mělo být celý rok? Ale každý máme jiné vnímání tepelného komfortu.

Tento příspěvek byl upraven od bejcci: 16 listopad 2016 - 12:51

• 2

#5047 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 12:37

A to jsem se domníval, že těmi 25 stupni (pro mě hnusná kosa) vyznavače doby ledové potěším :D

Jak říkal kolega v kanclu (vzdy, když se kolega polárník snażil stahovat topení nebo zapínat klimatizaci), příjemná teplota je, když se dělají bubliny na asfaltu :D

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 16 listopad 2016 - 12:44

• 0

#5048 Loo36

Loo36

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 12:43

Asi bych to uzavřel... -20 v pohodě sledovat za oknem, vedle ohně praskajího v krbu a sklenkou whiskey, nebo metaxy v ruce.... :P

• 2

#5049 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 12:45

A to jsem se domníval, že těmi 25 stupni (pro mě hnusná kosa) vyznavače doby ledové potěším :D

On to snad myslí vážně  :D No ty milovníky celoročně 20 stupňů jsou optimální buď ty Kanárské ostrovy nebo ještě Kapverdské ostrovy. Pro tebe bych to viděl na Omán (asi obecně Arabský poloostrov). Prý tam jsou i dobré platy, akorát keší tam asi moc nebude.

EDIT: Připomnělo mi to jeden vtip (Řeky na prvním řádku je možné nahradit některými kačery z této diskuze  :))

Tento příspěvek byl upraven od bejcci: 16 listopad 2016 - 12:56

• 1

#5050 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 13:03

Samozřejmě, že to myslím vážně, není nad toulání se letní krajinou, bzučení hmyzu na rozkvetlých loukach, hady přes cestu, lovení vodních keší bez speciálního vybavení, není nad to, když člověk nemusí řešit oblečení ani platit za hotely, protože luxusní spaní je na každé louce, vířivka v každém horském potoce, a večeři stačí utrhnout nebo chytit, není nad světlo dlouho do noci, kacerky v krátkých sukních a vůní bublajiciho asfaltu, léto je život, zima smrt...

PS: v Ománu je nechutné sucho - mít ty prachy, tak bych to viděl na Borneo, Papuu nebo Amazonii - nebo jachtu a plachtit od tropického ostrova k ostrovu..

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 16 listopad 2016 - 13:09

• 3

#5051 Loo36

Loo36

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 13:09

Samozřejmě, že to myslím vážně, není nad toulání se letní krajinou, bzučení hmyzu na rozkvetlých loukach, hady přes cestu, lovení vodních keší bez speciálního vybavení, není nad to, když člověk nemusí řešit oblečení ani platit za hotely, protože luxusní spaní je na každé louce, vířivka v každém horském potoce, a večeři stačí utrhnout nebo chytit, není nad světlo dlouho do noci, kacerky v krátkých sukních a vůní bublajiciho asfaltu, léto je život, zima smrt...

bys měl jet do austrálie, ty milovníku hadů :-)))) můžeš se tam mazlit s taipanem a krokodýly :-))))))

Tento příspěvek byl upraven od Loo36: 16 listopad 2016 - 13:09

• 0

#5052 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 813 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 13:10

Jo Chorvatsko je za pakatel. Naposledy nás týden na jachtě včetně cesty autem, luxusního jidla a hospod včetně alkoholu stál asi 6500 na osobu. Asi zas někdy budu muset vyrazit. Jen ty kešky tam byly dost adrenalinové.

Podle webu tam má moře ještě 18-24 stupňů, různí se to podle webových stránek. Vyber si tu se správnou teplotou a vyraž.

• 0

#5053 Loo36

Loo36

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 13:18

Podle webu tam má moře ještě 18-24 stupňů, různí se to podle webových stránek. Vyber si tu se správnou teplotou a vyraž.

Chceš ho zabít? Říkal že v 25-ti °C je mu kosa (pro mě optimální provozní teplota) a Ty ho pošleš někam kde teplota klesá na 18°C? Víš co to sním udělá :-))))

• 0

#5054 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 13:27

18 C je hnus, ale ještě se jde čitelné podepsat do keše, což je teď nadlidský úkon.
  • 0

#5055 Petman02

Petman02

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 681 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 13:34

To asi nepřijedeš za 14 dní na čertovský spaní a nebo v únoru na Yettiho?

• 0

#5056 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 13:39

Na 18/19° máme nastavený vytápění baráku :D. kub4: Já tě příští rok pozvu na pokračování GC6BT2G :D

• 0

#5057 Loo36

Loo36

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 329 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 13:41

To asi nepřijedeš za 14 dní na čertovský spaní a nebo v únoru na Yettiho?

no před 10-15lety bych o tom uvažoval, ale dnes už ne, neboť to představuje mít nějakou výbavu, kterou nemám. Věř mi, že poskakující osoba v lese ve snaze se zahřát, baví své okolí jen chvíli. pak ho ostantní chtěje spát umlátí botami, nebo nečím co bude po ruce :-)

• 0

#5058 Kub4

Kub4

• Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 13:59

Na 18/19° máme nastavený vytápění baráku :D. kub4: Já tě příští rok pozvu na pokračování hGC6BT2G :D

Nevěřil jsem, že takoví lidé existují, dokud jsme takového exota nedostali do kanclu. Topili jsme mu chudákovi na 28 (víc to nešlo nastavit) a on se obkladal ledem z kuchyňky.

Jinak podobné zimní aktivity lze řešit technicky, ideální by byl malý přenosný RTG (radioisotope thermoelectric generator) zdroj - ale nevím, zda mi Roskosmos nějaký věnuje :D

Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 16 listopad 2016 - 14:01

• 0

#5059 mysakf

mysakf

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 288 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 14:27

My byli v červenci na Kanárech 14 dní a bylo tam přes den pekelné horko 30 - 35 st.C, dlouhé rukávy jsme si brali jen na nejvyšší horu co má 3.700 m n.m. Je to v podstatě stejná blbost jako Středomoří v létě. Zlatá Madeira! Tam se i v létě občas větrovka v horách hodí. 

Tento příspěvek byl upraven od mysakf: 16 listopad 2016 - 14:29

• 0
Vložený obrázek

#5060 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 813 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 14:39

Nevěřil jsem, že takoví lidé existují, dokud jsme takového exota nedostali do kanclu. Topili jsme mu chudákovi na 28 (víc to nešlo nastavit) a on se obkladal ledem z kuchyňky.

Jinak podobné zimní aktivity lze řešit technicky, ideální by byl malý přenosný RTG (radioisotope thermoelectric generator) zdroj - ale nevím, zda mi Roskosmos nějaký věnuje :D

To se nevylučuje. Teplo mám rád, ale do ledové vody klidně vlezu. On je rozdíl zaplavat si a pak jít do tepla, nebo alespoň svižnou chůzí se zahřát, než být trvale v chladnu. To druhé je horší.

• 0

20 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 20 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama