Hele, zrovna tomu, co píše Modrák, bych dost věřil. Ačkoliv vody finálkařů nemám zdaleka tak zmáknutý (ač bych je měl zmáknutý rád, fakt bych o tomhle chtěl mít přehled, ale tohle vybudovat třeba na takovou úroveň jako Modrak...), tak ví, že to, co tu píše, je veskrze pravda. Víš, on když to někdo sleduje x let, tak si ten přehled vybuduje. Je hezký bejt oprtimista, ale je taky třeba bejt realista. Že ti v Praze měsíc po publikaci přijde u těžkých mysterek víc finálkařů, než lidí, kteří to luštili, tomu se dá dost dobře věřit. Hele já si schválně prošel tu keš Co to zas ten owner 2... kdybych to měl zanalyzovat já, tak to podle mého názoru (který nikomu nevnucuji a může být zcela zcestný), vyluštilo 9 lidí. Krásně teď bude finálkaře analyzovat mysterka, která má úvodky jen kousek od zmiňované, to mi velmi v orientai pomůže a třeba potvrdí (a třeba i výjimečně vyvrátí) mé domněnky.
Na druhou stranu, taxoft tu píše, že si s mírnou nadsázkou lze pamatovat těch 20 poctivých. S tím nesouhlasím. To je podle mě nadsázka jako prase. jen ti poctiví nejsou zdaleka tolik vidět. Uvedu příklad. Mám dvě keše, které jsou relativně blízko u sebe. Ikonkami asi 400 metrů od sebe, krabičkami zhruba taky tak. Jedna je tradička, jedna je mysterka. Tradička má 1600 nálezů, mysterka 500 (zaokrouhleno). Kdyby všichni ti, kteří odlovili tu tradičku finálkařili, tak je počet odlovů na obou keších zhruba srovnatelný. To už máš cca tisíc pctivých kačetů. možná píšu blbosti, ale podle mě to tak je.
Když člověk udělá zásahy proti finálkařům, tak tak to ti poctiví bohužel odnesou skoro vždy. To tak bohužel je... Archivovat však kvůli tomu keš mi přijde zkrátka škoda. Kdybych to udělal já, tak to beru tak, že jdu sám proti sobě. Jak psal lubez, mám k nim taky nějakej vztah. Pokud jde o přesun, může se tím leccos vyřešit. Míra naštvanosti poctivých kačerů se pak odvíjí od ochoty ownera spolupracovat. Je rozdíl, když ownerovi fakt vysvětlíš, žes to luštil (ať už třeba ve skupině, nebo s mnoha nakopávánimi, ale prostě jsi pro to něco dělal a strávil nad tím nemálo času) a on je ochotnej třeba ti ty souřadnice vyměnit, a je rozdíl, když owner udělá to, že se s tebou o tom nehodlá bavit a ještě ti pobaveně oznámí, že z poloviny totálně překopal luštění a ať si to dáš znovu. A pokud sel uštění nezměnilo, tak většinou člověk, kterej to luštil, ví jak na to a neni pro něj zas tak velkej problém to přeluštit. Já jsem minimálně přestal do listingů svých přesunutých keší dávat návod na přepočet. Jistě se to dotkne i poctivých, ale dotkne se to dost i finálkařů a myslím a doufám, že těch mnohem víc.
Kde se dají finálkaři buzerovat, to jsou earthky, navíc jsem dnes zjistil, že geoaware boj proti finálkařům EC dost solidně podporuje. To je fajn. A tam to funguje, když bude owner neoblomnej, tak se finálkař může jít vycpat.
To ptakopysk: že přivedeš finálkaře do rozpaků? To je snad skoro dobře, ne? Jejich problém, oni se ztrapňují
K tomu jak mi vadí, nevadí. Upřímně, u většiny mých keší je mi to celkem šumák. Když mám jednostageové jednoduché multinky věnující se kostelu/křížku/pomníku/[dosaďte si co chcete], tak je to problém těch finálkařů, že neuvidí ten kostel/křížek/pomník/[dosaďte si co chcete]. Když je to nějaká googlovačka, nebo luštění z lisitngu, tak mě to taky celkem nerozhází. Předně se to u těhle lehkých keší identifikuje dost blbě, kdo luštil a kdo ne. Ale když dělám keš, která prostě o tom luštění je, je to to, co ta keš má ukázat (v zásadě v mém případě keše serie Rock&Metal a Prdla prdla prdlačkaaaaaaaa), tal mě tam ty finálaři prstě mrzí, vadí, rozčilujou. Jak napsal teď Modrak, láme se to cca u těch D4... Už když kouknu na tu Prdlačku - je tam ověřovátko, jen se k němu dostaneš až v průběh luštění. Logicky, kdo neluští, neověří. Odloveno to má 80 lidí. Správně ověřeno 25. Není divný, že těch 55 by si to neověřilo, když už se s tím x hodin luštili? A to asi zrovna ne všichni, kdo to vyluštili, to už taky odlovili...
Tento příspěvek byl upraven od MiroslavRouta: 22 prosinec 2016 - 1:31