Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#6501 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 15:50

V dosahu mých notifikací se objevila keš, která má tři věty listingu - OK, to bych ještě nepovažovala za důvod k depresi. Ovšem třetí věta zní: "Může se stát, že budete muset projít nástrahami kravské ohrady."

To se dá vysvětlit dvěma způsoby - kdo je líný, projde přes ohradu s dobytkem nebo že je keš umístěna uprostřed takové ohrady. Bylo by v druhém případě takové umístění v souladu s pravidly? Jde o ownera, kterému dnes i přes necelou dvacítku nálezů vyšly dvě keše, u druhé má v hintu hrubici jak prase, přestože o řádku výš píše "hint je správně, přemýšlej". No, skoro mě napadlo, jestli nejde o  další nick jednoho profláknutého ownera. Docela zkušená kačerka navíc právě tuhle keš nenašla.....Jsou keše, které snad ani nebudu zkoušet hledat, abych se nedostala do deprese, co všechno je možné. ;)

• -1

#6502 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 15:54

Takovou keš jsem letos lovil u Bylnice, přímo v ohradě. Jestli to je v souladu s pravidly to nevím, ale existuje na to myslím atribut  :D .

• 0

#6503 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 16:07

Jednu dobu nesměly být keše např. ani v remízku, ke kterému by nevedla jiná cesta než přes pole. V případě, že by keš byla v ohradě pro dobytek a šla by tam rodina s dětmi.....Nechci zatěžovat Sopdeta, ale tohle by vzhledem k dvacítce nálezů ownera asi bylo dobré zkontrolovat - nejspíš počkám na log FTFkaře a podle něj se rozhodnu.

• 0

#6504 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 16:41

V případě, že by keš byla v ohradě pro dobytek a šla by tam rodina s dětmi.....

A co teprv kdyby to byla ohrada s býkem či beranem a byl to zrovna ten týden, který zvířata u žen poznají na dálku.

No, nevím, jestli je bezpečné dávat keše do ohrady se zvířaty. Jednu takovou jsem byl s kolegou lovit a nebyl to příjemný pocit. Nehledě na to, že majitel takové pastviny by určitě nebyl rád, kdyby se mu tam courali lidi. Přece jen je to ohrazené a co je ohrazené, tam je normální nelézt ne?

• 3

#6505 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 17:32

Přesně tak. Nezapomenu, jak jsme kdysi jako mladé holky šly se spolužačkou z fakulty na trampskou osadu kus od Trutnova - sice v doprovodu o dost staršího známého, ale přes ohradu s dobytkem. Jak jsme se bavili, tak jsme si my dvě až někde za polovinou všimly, že nejde o krávy, ale o býky! Tenhle zážitek bych si klidně odpustila.

https://coord.info/GC79RHP

https://coord.info/GC7C1ZJ

Uf, podle logu FTFkaře není u keše žádná ohrada ani dobytek - proč píše do listingu o třech větách owner takovou blbost...

Nicméně u druhé keše stojí za to se podívat na log a fotku Hledačky.

Tento příspěvek byl upraven od zvedavkanocni: 12 září 2017 - 17:56

• -1

#6506 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 19:31

Jednu dobu nesměly být keše např. ani v remízku, ke kterému by nevedla jiná cesta než přes pole. V případě, že by keš byla v ohradě pro dobytek a šla by tam rodina s dětmi.....Nechci zatěžovat Sopdeta, ale tohle by vzhledem k dvacítce nálezů ownera asi bylo dobré zkontrolovat - nejspíš počkám na log FTFkaře a podle něj se rozhodnu.

Tak to pravidlo asi bude platit stále viz https://coord.info/GC6EJHN

A co se týče těch ohrad, na obranu zase musím říct, že dokonce některé turistické trasy vedou přes ohrady, a ta bylnická keš byla taktéž na turistické trase. 

• 0

#6507 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 19:37

Uf, podle logu FTFkaře není u keše žádná ohrada ani dobytek - proč píše do listingu o třech větách owner takovou blbost...

Zvědavko, tohle není tak jednoduché. My, holky z vesnice, víme, že ohradníky kolem luk se během roku mění. Jednou se krávy pasou tuhle, za dva tři týdny zase tamhle... prostě, to, že v době publikace tam ohrada s bejkama nebyla, ještě neznamená, že za měsíc tam taky nebude. A klidně to může být tak, že sama keš na soukromém pozemku není, ale všechny louky okolo někomu patří nebo je má někdo pronajaté. Po většinu roku se k ní dá v pohodě dojít po mezi, ale tři týdny v roce tam je ohradník. Je dobře, že owner na takovou možnost upozorňuje. Párkrát už se mi to na Šumavě taky stalo, že keš byla v ohradě. pokud tam dobytek zrovna není, tak ohradník podlezu, pokud je, řeknu si prostě, že nemusím mít všecko.

• 12

#6508 ProKesTom

ProKesTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 092 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 19:49

Přesně tak. Nezapomenu, jak jsme kdysi jako mladé holky šly se spolužačkou z fakulty na trampskou osadu kus od Trutnova - sice v doprovodu o dost staršího známého, ale přes ohradu s dobytkem. Jak jsme se bavili, tak jsme si my dvě až někde za polovinou všimly, že nejde o krávy, ale o býky! Tenhle zážitek bych si klidně odpustila.

https://coord.info/GC79RHP

https://coord.info/GC7C1ZJ

Píše to proto, že občas tam pasou dobytek. Nelze odhadnout, kdy tam bude. Letos jsme tam ohradníky neviděli.

Nedaleká naučná stezka "Na soutoku"   viz GC1FCXQ  měla taky příchod přes dobytkářskou ohradu. Tam s turisty majitel i počítal, udělal možnost přes ohradník projít. Letos už ohradník posunul, takže mezi ohradníkem a řekou je volný průchod.

A pokud jde o tu hrubku, mně víc vadí zejména na tomto fóru rozšířená móda místo mě-mně-mne psát jen "mi". A přitom je to tak jednoduché pravidlo.

• 3

#6509 Jerry 68

Jerry 68

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 447 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 19:50

V dosahu mých notifikací se objevila keš, která má tři věty listingu - OK, to bych ještě nepovažovala za důvod k depresi. Ovšem třetí věta zní: "Může se stát, že budete muset projít nástrahami kravské ohrady."

To se dá vysvětlit dvěma způsoby - kdo je líný, projde přes ohradu s dobytkem nebo že je keš umístěna uprostřed takové ohrady. Bylo by v druhém případě takové umístění v souladu s pravidly? Jde o ownera, kterému dnes i přes necelou dvacítku nálezů vyšly dvě keše, u druhé má v hintu hrubici jak prase, přestože o řádku výš píše "hint je správně, přemýšlej". No, skoro mě napadlo, jestli nejde o  další nick jednoho profláknutého ownera. Docela zkušená kačerka navíc právě tuhle keš nenašla.....Jsou keše, které snad ani nebudu zkoušet hledat, abych se nedostala do deprese, co všechno je možné. ;)

Já bych si ten hint dokázala přeložit i tak, že by to bylo gramaticky správně :-).
  • 1
Čas strávený v Chřibech se nepočítá:-).

#6510 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 20:24

Zvědavko a co když je ten hint dobře, přestože trošku nedává smysl: výš i na stromě
  • 1

#6511 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 20:46

Takovou keš jsem letos lovil u Bylnice, přímo v ohradě. Jestli to je v souladu s pravidly to nevím, ale existuje na to myslím atribut  :D .

Jednou jsme vyrazili s Modrakem na tradicku, ktera mela pomerne hodne velke Decko. Chvilku jsme dumali, ale pak jsme z logu vycetli, ze se nachazi uprostred ohrady s bykama. Vyzkouseli jsme logickou trasu (po modre turisticke znacce), ale kdyz jsme jednomu z obyvatel vadili natolik, ze se rozbehnul k nam (nastesti pak zastavil), tak jsme hledali jinou cestu. popojeli jsme a kilacek a pul ke kesi. Nastesti tam byla prohlubenina v pastvine, takze se dalo proplizit. Ale byl to docela adrenalin.

Takze zazitek hodne podobny (keska urcite rozdilna, protoze tahle byla nekde v zapadnich cechach).

• 0

#6512 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 21:13

Tak kravskými ohradami jsem teď procházel a nebylo to nic příjemného. Z lesa jsem viděl ves, kam jsem chtěl dojít k vlaku, ale jen jsem došel na kraj lesa, byl tam drát. Pak druhý, třetí,... Krávy nikde. Obejít se to nedalo, to bych musel neprůchodným lesem, a prolézání ostružin a mlází jsem už měl dost. Upozornění ownera, že na loukách směrem na Heřmaň jsou ohrady, bych uvítal, šel bych jinak.

• 0

#6513 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 21:54

A pokud jde o tu hrubku, mně víc vadí zejména na tomto fóru rozšířená móda místo mě-mně-mne psát jen "mi". A přitom je to tak jednoduché pravidlo.

Netuším, co konkrétně máš na mysli, ale "mi" je (v příslušném kontextu) normální spisovný tvar.

• 1

#6514 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 22:55

Jednou jsme vyrazili s Modrakem na tradicku, ktera mela pomerne hodne velke Decko. Chvilku jsme dumali, ale pak jsme z logu vycetli, ze se nachazi uprostred ohrady s bykama. Vyzkouseli jsme logickou trasu (po modre turisticke znacce), ale kdyz jsme jednomu z obyvatel vadili natolik, ze se rozbehnul k nam (nastesti pak zastavil), tak jsme hledali jinou cestu. popojeli jsme a kilacek a pul ke kesi. Nastesti tam byla prohlubenina v pastvine, takze se dalo proplizit. Ale byl to docela adrenalin.

Takze zazitek hodne podobny (keska urcite rozdilna, protoze tahle byla nekde v zapadnich cechach).

Jo, ta byla vyborna. Tam ta vysoka obtiznost spocivala prave v tech bejcich. Ale neptejte se kde to je, nebo to nejakej aktivista da zaarchivovat. Bylo to fakt docela drsny. Uz jsem zazil i kes kde se muselo jit pres kravy. V obou pripadech ale to bylo jasny predem z listingu a logu. Kravy taky nic prijemnyho, ale preci jen to se da, ty snad cloveka nenapadnou. Bejci jsou ponekud jina liga, tam jde fakt o zivot.

• 0

#6515 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2017 - 23:37

Kravské ohrady, to je asi velké téma. My jsme na oficiální průjezd ohradou s býky narazili u Jindřichova Hradce, při výletě na kole. To jsme ještě vůbec netušili, co je GC. Za ohradou jsme v lese ztratili červenou turistickou značku a papírová mapa byla k ničemu. Další týden už byla doma Dakota20...a tak to všechno začalo. :o)
  • 1

#6516 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2017 - 5:11

Jak tady obcas nekdo kritizuje CZ reviewery, tak myslim, ze muzeme byt fakt radi za to co mame..

Viz GC3BX97 At the top of the world - Gullfoss

24.8 posledni nalez
30.8 DNF
02.9 Disable
07.9 nesmyslne NA
12.9 Archive   s textem "Archivuji cache, protoze byla nedostupna vice jak mesic"

Hmm, ten Pohatu Nuva ma nejaky kratky mesic..
Nebo to nejspis vubec necetl... proste prislo NA tak Archive.. Hotovo.

• 0

#6517 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2017 - 8:02

Jak tady obcas nekdo kritizuje CZ reviewery, tak myslim, ze muzeme byt fakt radi za to co mame..

Viz GC3BX97 At the top of the world - Gullfoss

24.8 posledni nalez
30.8 DNF
02.9 Disable
07.9 nesmyslne NA
12.9 Archive   s textem "Archivuji cache, protoze byla nedostupna vice jak mesic"

Hmm, ten Pohatu Nuva ma nejaky kratky mesic..
Nebo to nejspis vubec necetl... proste prislo NA tak Archive.. Hotovo.

Tak tu mam nastesti uz odlovenou. Ale jinak teda dobrej masakr. Aneb kterak zlikvidovat kes snadno a rychle. Ty je skoda. Byla celkem v pohode, na paradnim miste.

Tady je videt jak se musi opatrne s tema NA logama. Takovy to ze je to jen upozorneni reviewra ze se ma na kes podivat je nesmysl. NA je jasne Needs Archive a mnohdy to taky tak skonci. Mely by se davat jen kdyz opravdu je zle a bezne prostredky selhaly.

• 2

#6518 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2017 - 8:36

Jestliže reviewer nepoužívá kritické myšlení a automaticky na základě NA logu, který může poslat kdokoliv, pošle keš do archivu, pak je chyba v tom konkrétním reviewerovi.

O tomto případě nemůžeme říct vůbec nic. Buďto je RW trotl a bezhlavě archivoval keš jen na základě NA logu, nebo tam proběhlo zjišťování stavu a na teprve základě toho se rozhodl pro archivaci. Že do archive logu použil standardizovaný text, který nekoresponduje s historií keše, je věc druhá, ale ani z toho nelze nic dedukovat.

Já jako kačer si o nějaké situaci můžu něco myslet, ale je na RW, aby posoudil, jestli ten můj pohled na věc je správný nebo mylný. Takže pro mě je to pořád stejné:

Need Maintenance — upozornění ownerovi, že je s jeho keší něco v nepořádku a aby s tím něco udělal.

Need Archive — upozornění reviewerovi, že keš podle mého názoru vykazuje závažné nedostatky, aby to prověřil.

Pokud se spojí síla dvou trotlů, kdy první není schopen reagovat na ownerův disable s informací, že je nutné změnit umístění keše a že tak učiní při nejbližší příležitosti (nevím, co znamená zkratka „GZ“), jinak než NA logem a druhý jakožto RW tak okamžitě učiní, aniž by zjistil pravý stav věci, pak to samozřejmě v tom konkrétní případě dopadne špatně.

• 1
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#6519 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2017 - 9:06

... (nevím, co znamená zkratka „GZ“),...

"na nule"

• -1

#6520 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 13 září 2017 - 9:07

GZ = Ground Zero, v anglickém kačerském slangu je to místo uložení keše.

Reviewer byl asi po těžké noci, když mu zaarchivoval keš deset dnů po disablu, nicméně taky ownerovi vzkazuje, že jestli si přeje odarchivaci, ať ho kontaktuje. Zjevně owner neměl zájem.

Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 13 září 2017 - 9:11

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

11 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 11 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama