Tak kravskými ohradami jsem teď procházel a nebylo to nic příjemného. Z lesa jsem viděl ves, kam jsem chtěl dojít k vlaku, ale jen jsem došel na kraj lesa, byl tam drát. Pak druhý, třetí,... Krávy nikde. Obejít se to nedalo, to bych musel neprůchodným lesem, a prolézání ostružin a mlází jsem už měl dost. Upozornění ownera, že na loukách směrem na Heřmaň jsou ohrady, bych uvítal, šel bych jinak.
Tak v okolí se nám to množí - já jsem zase narazila na pastviny pro koně včetně těch koní (cesta vedla mezi dvěma ohradníky) a korunováno tím, že ta cesta je uprostřed oplocená protože prochází soukromou zahradou u statku. U posledního volného kousku cesty hlídají dva hafani. Multina samozřejmě na tuhle cestu navádí k finálce... Je jasné, že v okamžiku, kdy se ta keš dávala, tam nic takového nebylo, ale v této chvíli by to minimálně chtělo zmínit, že přístup není k finálce tudy, i když se protlačit s trochou odvahy a drzosti dá - pak to není 800 m zmiňovaných v listingu, ale je nejlepší popojet kus jinam, a pak cca kilometr pěšky - a nebo ideálně na kole - po lesní cestě. Ta "objížďka" je jinak dlouhá tak 3 - 4 km. Majitel nereaguje - už asi moc nekešuje. Osobně jsem dávala v dubnu NM. Ne každý bude zkoumat logy, ve kterých se ta cesta naznačuje, a to oplocení se jinak obejít nedá.