Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#6541 MiraH

MiraH

MiraH

• Members
  • PipPipPip
  • 179 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2017 - 14:59

Hmmm... pokud budeme sešlapávat ohradníky, nejen, že na nás budou majitelé řvát, ale chytnou silnou alergii a tam kde jsme dnes prošli s úsměvem nás budou hnát holí. Ach jo, zkuste přemýšlet, než na ten ohradník šlápnete, majznete do drátu klackem nebo ...

Abych jen neprudil, jestli je ohradník pod proudem poznáte pomocí listu nejlépe srhy říznačky. Asi tak 10-15 cm dlouhý, přiložíte koncem na drát a v prstech, které list drží, ucítíte pravidelné LEHKÉ pulzy.

• 2

#6542 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2017 - 15:16

Abych jen neprudil, jestli je ohradník pod proudem poznáte pomocí listu nejlépe srhy říznačky. Asi tak 10-15 cm dlouhý, přiložíte koncem na drát a v prstech, které list drží, ucítíte pravidelné LEHKÉ pulzy.

Genialni. Muzes mi prosim jeste sdelit kde jako vezmu tu srnu rihacku a jak ji poznam? A co kdyz bude mokra od rosy? To bude asi fungovat podstatne lepe, co? Vyderzaj pioner :)

• 3

#6543 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2017 - 15:36

"Expertem" na tyto paskvily byla zejména Jacka. Jeden čas snad vůbec mě-mne-mně nepoužívala, všude jen "mi". Proto jsem si ji zapamatoval, ale není sama. Poslední dobou už to naštěstí Jacka nedělá tak často (nebo to už ignoruju?).

Milej zlatej, jestli sis toho nevšim, tak já tady na fóru používám zcela vědomě a cíleně češtinu hovorovou, t.j. "jak mi zobák narost", neb to považuju za přiměřený situaci a zdejši společnosti. :D Dokonce natolik, že když omylem něco napíšu spisovně, často to pak opravuju na "normálně". Takže, pokud se u nás říká: "viděl mi na eventu, a tak mi napadlo, že bych ho mohla pozvat na kafe", zaručeně nebudu psát:"viděl mne (mě) na eventu, a tak mne napadlo...". Stejně jako nebudu psát "být", když můžu říct "bejt". Až ti budu posílat oficiální životopis, ručím ti za to, že tam to napíšu spisovně :D. Klidně i se správnejma tvarama přechodníků včetně rozkošnýho přechodníku budoucího ("vezma své lože, vstaň a choď ") Ale osobně považuju hovorovou češtinu za bohatší a schopnější přesnějšího vyjádření, takže tam, kde to neni fakt nezbytně nutný, se s ní nehodlam rozloučit. A ano, ALLiK team si správně povšiml, že pocházím z Plzně. Chválím! Japa ste to poznali :D ?

• 4

#6544 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 14 září 2017 - 20:52

Jsem západočech jako poleno a tvar "mi" nepoužívám ani v hovoru. A na mně/mě používám jednoduché pravidlo:

Kam se nechá dát mne, píše se mě. Zkuste si to teký :D . 

• 0

#6545 Pnov

Pnov

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2017 - 7:59

Genialni. Muzes mi prosim jeste sdelit kde jako vezmu tu srnu rihacku a jak ji poznam? A co kdyz bude mokra od rosy? To bude asi fungovat podstatne lepe, co? Vyderzaj pioner :)

Použij gůgl. Nebo lépe, použij jakékoli stéblo trávy. Čím delší, tím lepší.

• 1

P%C5%88ov.png

#6546 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2017 - 12:00

...

Pokud se spojí síla dvou trotlů, kdy první není schopen reagovat na ownerův disable s informací, že je nutné změnit umístění keše a že tak učiní při nejbližší příležitosti (nevím, co znamená zkratka „GZ“), jinak než NA logem a druhý jakožto RW tak okamžitě učiní, aniž by zjistil pravý stav věci, pak to samozřejmě v tom konkrétní případě dopadne špatně.

Vlastne to je pozitivni zprava, tak to do tohoto vlakna nepatri, ale... :)  Rewiever tu kes  GC3BX97  dnes  odarchivoval a v logu omlouva, ze doslo k omylu... 

• 2

#6547 mirdule

mirdule

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2017 - 15:07

...
Pokud se spojí síla dvou trotlů, kdy první není schopen reagovat na ownerův disable s informací, že je nutné změnit umístění keše a že tak učiní při nejbližší příležitosti (nevím, co znamená zkratka „GZ“), jinak než NA logem a druhý jakožto RW tak okamžitě učiní, aniž by zjistil pravý stav věci, pak to samozřejmě v tom konkrétní případě dopadne špatně.

Vlastne to je pozitivni zprava, tak to do tohoto vlakna nepatri, ale... :)  Rewiever tu kes  GC3BX97  dnes  odarchivoval a v logu omlouva, ze doslo k omylu...

Tak těch prvních pět slov pasuje i sem GC2DXXN . Tady se spojil aktivista s mocným. Jeden neví kdy použít jaký typ logu. Ten druhý zase čeká na příležitost kdy může ukázat svou moc. Domnívám se, že to hře škodí.

Tento příspěvek byl upraven od mirdule: 15 září 2017 - 15:12

• -3

#6548 vvitty

vvitty

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 142 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2017 - 15:50

.... Tak těch prvních pět slov pasuje i sem GC2DXXN . Tady se spojil aktivista s mocným. Jeden neví kdy použít jaký typ logu. Ten druhý zase čeká na příležitost kdy může ukázat svou moc. Domnívám se, že to hře škodí.

V čem je problém při archivaci keše jejíž owner se na účet přihlásil naposledy před rokem ?

• 3

#6549 mirdule

mirdule

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 15 září 2017 - 16:55

V čem je problém při archivaci keše jejíž owner se na účet přihlásil naposledy před rokem ?

Owner Tex-Czech GCE50 se přihlásil naposled před šesti lety. Akorát na ní naštěstí nezapůsobila kombinace aktivisty s mocným ty NO NAME.
  • -1

#6550 MikiHamza

MikiHamza

MikiHamza

• Members
  • PipPipPip
  • 890 příspěvků(y)

Publikováno 17 září 2017 - 9:13

A co takovéto logy?

https://www.geocachi...04-21f2b7d1a7ee

https://www.geocachi...8e-6d8a08239fff

https://www.geocachi...99-b7e5a1b53118

https://www.geocachi...04-76ecbacb2c27

https://www.geocachi...c9-ba9f49e0bf95

https://www.geocachi...58-8d2d212e8827

Že by "Černá ruka"?

PS: Nj, když se owner rozhodne, je to jeho věc. Asi ho přestala bavit údržba, nebo ho otravovaly e-maily nálezců.

Tento příspěvek byl upraven od MikiHamza: 17 září 2017 - 9:21

• 0

#6551 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2017 - 11:54

Začíná mne spalovat neodolatelná touha stát se Avon Lady...nevíte, jak moc drahá je taková operace?  :unsure:

• 0

#6552 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2017 - 12:02

Podomní prodejce:"Ponúkam kozmetiku Avon".

Zákazník:"A von".

• 8

#6553 Gresaci

Gresaci

Romana

• Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2017 - 21:09

Včera na jedné mé keši přistálo jedno FI a čtyři DNF od nováčka. Nechtěla jsem ho stresovat tím, že mu smažu logy, tak jsem ho požádala, ať si je smaže sám. Dnes koukám a mám tam těch DNF 16. Tak je začnu mazat a přistane mi tam 10 WN. Vše se stejnou hláškou, že odlovil a děkuje za keš. Opravdu nemám teď večer nic jiného na práci, než mazat tyto logy po jednom. 

• 3

#6554 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2017 - 5:44

Delava to ted pravděpodobně cgeo. Taky jsem psal ke keši WN a ráno jsem měl 7 mailů o smazání logu. Protože těch WN přišlo osm. Proč, to netuším, nikdy se mi to nestalo (nebo o tom stejně jako v tomto případě nevím).
  • 0

#6555 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2017 - 7:01

Proc? protoze c:geo simuluje naklapani logu do toho normalniho weboveho formulare. A kdykoliv se cokoliv na webu zmeni, bude se c:geo chovat nepredvidatelne. Z tohoto pohledu je naopak zvlastni, ze jsi s tim doposud zadne potize nemel. (Nebo sis spis tech potizi nevsiml...)

• 4

#6556 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2017 - 8:56

C:geo nepoužívám. Ale napadá mě, proč vůbec simulovat klepání logu do logovací stránky a neudělat to přímo tak, že by se otevřela logovací stránka na webu. Adresa logovací stránky se snad nemění při každé změně designu a jak jsem zkoušel, je responzivní, tj. na mobilu použitelná. A alespoň toto by bylo licenčně čisté, tj. hledač by logoval z originální stránky Groundspeaku.

Problémem by bylo, kdyby neměl signál. Ale přenést připravený text přes schránku snad není tak velký problém, aby se nedalo ukládat lokálně a později přenést a odeslat. A člověk by měl pod kontrolou, jestli se to povedlo odeslat. Ovšem i na PC v novém vzhledu logování se mi povedlo udělat duplicitní log, prostě jsem byl netrpělivý, zdálo se mi, že se to neodeslalo, tak jsem to udělal znovu a měl jsem to dvakrát.

• 0

#6557 Lukas&Verca

Lukas&Verca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2017 - 10:00

https://www.geocachi...5d-0454bfe07afc

...nahodou nasli klic od nejake kese tak si pro ni dojeli...

V mziku bez pripravy vylusteno, no budis, dostanu napad jak na to, pak ano,

...ale ani si neoverim souradnice, jestli ten muj napad neni nahodou uplne mimo?!

Asi to spolu uplne nesouvisi... , ale da se nejak bojovat proti tomu aby NASE kes, nebyla znehodnocovana nejakym finalkarskym webem?

• -1

#6558 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2017 - 10:09

Dá se nějak bojovat proti tomu, aby ŽÁDNÁ keš nebyla znehodnocována nějakým finálkářským webem?

Až najdeš odpověď na obecnější otázku, máš odpověď i na tu speciální. Probíralo se to tu několikrát, ale kromě nepoužívání takového webu a odsuzování finálkaření nemůžeš bohužel dělat nic. Keš v terénu můžeš občas přesunout, ale ve městě to obvykle nejde kvůli kolizím nebo provedení.

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#6559 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2017 - 10:20

Asi to spolu uplne nesouvisi... , ale da se nejak bojovat proti tomu aby NASE kes, nebyla znehodnocovana nejakym finalkarskym webem?

Ne. Leda přesunem. (viz georadostný koutek zrovna teď)

• 0

#6560 pepi123

pepi123

Member

• Members
  • PipPip
  • 14 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2017 - 10:22

Ahoj,

mrzí mě, že si myslíš, že jsem finálkář. Ano do logu jsem o luštění nic nepsal, ale popravdě princip luštění je zřejmý přímo z listingu. Zjištění finálových souřadnic je obtížnost 1. Spíše bych předpokládal, že nastavená obtížnost je nutná kvůli nutnosti získat klíč. Ano souřadnice jsem neověřoval, ale vypadaly rozumně, tak jsme na místo zajeli a schránka byla nepřehlédnutelná. Pokud něco vyluštím v terénu, tak to málokdy ověřuji a zde (znovu opakuji) je princip luštění přímo napsán v listingu. Přes Golčův Jeníkov jezdím celkem pravidelně, proto jsem i o existenci klíčku věděl (mimochodem 3.9. jsem psal do jiné keše, že jsem tam ten klíček neviděl). A to nemluvím o tom, že mívám celkem dost keší vyluštěných dopředu a lovím až je čas a cesta okolo.

pepi124

• 5

13 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 13 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama