"Expertem" na tyto paskvily byla zejména Jacka. Jeden čas snad vůbec mě-mne-mně nepoužívala, všude jen "mi". Proto jsem si ji zapamatoval, ale není sama. Poslední dobou už to naštěstí Jacka nedělá tak často (nebo to už ignoruju?).
Milej zlatej, jestli sis toho nevšim, tak já tady na fóru používám zcela vědomě a cíleně češtinu hovorovou, t.j. "jak mi zobák narost", neb to považuju za přiměřený situaci a zdejši společnosti. Dokonce natolik, že když omylem něco napíšu spisovně, často to pak opravuju na "normálně". Takže, pokud se u nás říká: "viděl mi na eventu, a tak mi napadlo, že bych ho mohla pozvat na kafe", zaručeně nebudu psát:"viděl mne (mě) na eventu, a tak mne napadlo...". Stejně jako nebudu psát "být", když můžu říct "bejt". Až ti budu posílat oficiální životopis, ručím ti za to, že tam to napíšu spisovně . Klidně i se správnejma tvarama přechodníků včetně rozkošnýho přechodníku budoucího ("vezma své lože, vstaň a choď ") Ale osobně považuju hovorovou češtinu za bohatší a schopnější přesnějšího vyjádření, takže tam, kde to neni fakt nezbytně nutný, se s ní nehodlam rozloučit. A ano, ALLiK team si správně povšiml, že pocházím z Plzně. Chválím! Japa ste to poznali ?