Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#6661 Guest_chrobak.truhlik_*

Guest_chrobak.truhlik_*
  • Guests

Publikováno 13 říjen 2017 - 16:29

Promiň, ale to jsou kecy.

To jako chceš říct, že každý majitel nemovitosti, který nevyvěsí cedulku „Kdo mi vylomí dveře nebo rozbije okno a vloupá se dovnitř, dopouští se trestného činu“, má ve druhém nebo třetím plánu, aby se k němu někdo vloupal?

To je mi novina. Ale chápu, že některé skupiny obyvatel nedělají rozdíl mezi tím, když si něco ukradnou nebo si to koupí v obchodě. Dokonce bych řekl, že ta první možnost jim přijde daleko lepší.

Ach! Pleteš si dojem a průjem.

• -5

#6662 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2017 - 17:46

Tak nám tu úřadoval jeden spravedlivý Švéd: https://coord.info/GLT3Y3B9 :-(

• 0

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#6663 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2017 - 17:52

A můžu se zeptat, co tě k tomu vedlo? Protože kdybys to normálně odehrál, tak by ti to tak dlouho netrvalo. A to, že "cracknout" keš někomu trvalo déle, než ji poctivě vyluštit / odehrát, není argument, tím spíš vyvstává otázka: "Proboha, proč tedy?"

Jednak jedna mysterka na jihu Prahy, kde jeto nutnou podminkou ziskani souradnic. A pak - jsem programator. Chtel jsem vedet, jestli to dokazu. Jo a breaknul jsem nejakou primitivni casovku, nebo orientak, o pribeh bych se neosidil ;-)

• 1

#6664 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2017 - 18:04

Tak nám tu úřadoval jeden spravedlivý Švéd: https://coord.info/GLT3Y3B9 :-(

No jo, to je zavazne poruseni pravidel. Owner by se mel zhoupnout na nejblizsim dubu :-/

• 0

#6665 greenhair

greenhair

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 113 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2017 - 19:09

To je právě ten omyl. DNF totiž neznamená "keš tam prokazatelně není", ale pouze "nenašel jsem". To kromě ztráty keše v sobě zahrnuje i geoslepotu, špatné souřadnice, nevhodné momentální podmínky apod. Stejně jako jedna vlaštovka jaro nedělá, tak ani jedno, dvě DNF nemusí znamenat problém s keší, ale owner i lovci mohou zpozornět. Proto chce psát DNF poctivě, aby to mělo nějakou vypovídací hodnotu. Není to hanba ani pro hledače, ani pro ownera.

Obdobně Need maintenance není hanbou, pouze upozorňuje ownera na potřebu keš zkontrolovat. To jen hloupý GS to možná použil k nějakým nepodloženým závěrům při jedné své promoakci.

O.K. O.K.....  :)

kaju se a veřejně slibuju,že se polepším.... ;)

a už mě,prosím,nebijte nebo se vám příště k žádnýmu dalšímu hříchu nepřiznám.... :P

Tento příspěvek byl upraven od greenhair: 13 říjen 2017 - 19:10

• 0

Žij a nech žít.

#6666 PeSis

PeSis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 422 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2017 - 22:41

No jo, to je zavazne poruseni pravidel. Owner by se mel zhoupnout na nejblizsim dubu :-/

Když napíše že bez fotky ti to smaže, tak se nedivim, ale přes 550 logůa pak přijde nějakej blb kterýmu to vadí a je po earthce. :-(((
  • 0

Xiaomi Redmi Note 10 Pro => Locus 4 gold, WhereYouGo, Mapy.cz ; Samsung J5 (iGo navi) ;
GeoGet (+Stator)

Moje statistika na Geocaching.com

#6667 Ruvit

Ruvit

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 493 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2017 - 22:50

Když napíše že bez fotky ti to smaže, tak se nedivim, ale přes 550 logůa pak přijde nějakej blb kterýmu to vadí a je po earthce. :-(((

Na druhou stranu měl měsíc na to, aby opravil jedinou větu. Ale asi nebyl zájem.

• 5

#6668 Vláček

Vláček

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2017 - 23:01

Na druhou stranu měl měsíc na to, aby opravil jedinou větu. Ale asi nebyl zájem.

Earthka z roku 2009, owner má za poslední 4 roky 14 nálezů, takže s geoaktivitou to zrovna nepřehání.

Nově vznikající virtuálky mají většinou taky povinnou fotku. Na virtuálky je výjimka nebo stačí nějaký aktivní Švéd a budeme mít po ptákách?

• 0

#6669 PeSis

PeSis

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 422 příspěvků(y)

Publikováno 13 říjen 2017 - 23:07

Earthka z roku 2009, owner má za poslední 4 roky 14 nálezů, takže s geoaktivitou to zrovna nepřehání.
Nově vznikající virtuálky mají většinou taky povinnou fotku. Na virtuálky je výjimka nebo stačí nějaký aktivní Švéd a budeme mít po ptákách?

U virtualek je to podminka určená GS tak to by se stát nemělo. Ale kdo ví co bude za X let.
  • 0

Xiaomi Redmi Note 10 Pro => Locus 4 gold, WhereYouGo, Mapy.cz ; Samsung J5 (iGo navi) ;
GeoGet (+Stator)

Moje statistika na Geocaching.com

#6670 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2017 - 1:05

U virtualek je to podminka určená GS tak to by se stát nemělo. Ale kdo ví co bude za X let.

V dobe zalozeni EC to dost mozna taky byla nutna podminka - nekdy v te dobe jsem zakladal EC a dal jsem tam celkem nestandardni podminky logovani (bez fotek a opisovani ceduli) a EC revirnik mi to tehdy vratil, ze fotka a otazka z cedule byt musi.

• 2

#6671 zdenys64

zdenys64

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 197 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2017 - 6:20

V dobe zalozeni EC to dost mozna taky byla nutna podminka - nekdy v te dobe jsem zakladal EC a dal jsem tam celkem nestandardni podminky logovani (bez fotek a opisovani ceduli) a EC revirnik mi to tehdy vratil, ze fotka a otazka z cedule byt musi.

Švéd je blb.Pokud by mu to normálně myslelo,tak by mu bylo jasné,že je to ještě podle starých pravidel.Tyhle iniciativní jelita jsou holt na celém světě !!!

• 6

#6672 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2017 - 7:23

Tuhle podminku ma u nas kazda druha earthka... To nestaci, ze podle pravidel tahle podminka uz neplati, takze staci fotku ignorovat, a kdyby to chtel owner smazat, tak ho utlouci pravidly? :huh:

• 6

#6673 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2017 - 8:13

Co se týká Viléma Kajera - buď to bylo špatně zaměřené, nebo tam byl mizerný signál, ukazovalo to dost vedle. Takže DNF bylo na místě, když to někdo nenašel. Větší množství DNF znamená, že by to autor měl přeměřit. Jenomže tohle byl tak málo aktivní kačer, že logy stejně asi nečetl.

• 0

#6674 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2017 - 8:46

Že je Švéd blb je jasné, zvlášť jestli se na tu keš nechystal jít.
Na druhou stranu, pokud owner nereaguje na jednoduchý požadavek RW, zřejmě ani nekontroluje platné podmínky EC, tedy správné odpovědi, tedy ani oprávněnost logů...
  • 1

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#6675 plavcik

plavcik

plavcik

• Members
  • PipPipPip
  • 1 263 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2017 - 8:48

Tuhle podminku ma u nas kazda druha earthka... To nestaci, ze podle pravidel tahle podminka uz neplati, takze staci fotku ignorovat, a kdyby to chtel owner smazat, tak ho utlouci pravidly? :huh:

Pro X předchozích to stačilo..... A pak přišli Švédi do Čech.... :-o
  • 1

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C

#6676 Arne1

Arne1

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 878 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2017 - 9:11

Já mám zase větší problém v tom, že někteří autoři se nenamáhají psát kde by fotka měla být. Takže si musím vymýšlet, u které cedule se vyfotit.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!

#6677 Guest_chrobak.truhlik_*

Guest_chrobak.truhlik_*
  • Guests

Publikováno 14 říjen 2017 - 9:50

Je zábavné prechádzať týmto fórom a čítať príspevky. Zvlášť v tomto vlákne.

Na jednej strane "pravoverným" vykladačom pravidiel vadí hromadné logovanie T5 a na druhej strane tým istým "pravoverným" jasné porušenie pravidiel, ktoré nie je odstránené ani po výzve a potvrdené aj revírnikom, je v pohode.

Už to tu raz niekto popísal vcelku trefne: "Pravidlá sú na to aby sa dodržovali. Pravidlá ktoré ja ignorujem sú nesprávne pravidlá.".

• 2

#6678 bejcci

bejcci

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 670 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2017 - 11:09

Je zábavné prechádzať týmto fórom a čítať príspevky. Zvlášť v tomto vlákne.

Na jednej strane "pravoverným" vykladačom pravidiel vadí hromadné logovanie T5 a na druhej strane tým istým "pravoverným" jasné porušenie pravidiel, ktoré nie je odstránené ani po výzve a potvrdené aj revírnikom, je v pohode.

Už to tu raz niekto popísal vcelku trefne: "Pravidlá sú na to aby sa dodržovali. Pravidlá ktoré ja ignorujem sú nesprávne pravidlá.".

Zcela na rovinu, zrušení povinnosti fotografií u EC vedlo k tomu, že se při logování začalo dost podvádět. A že je něco v listingu EC a není to v souladu s pravidly? Můžeš se na to podívat i tak, že když daný úkol nesplníš, nic se neděje. Nevím, jestli měli všichni owneři EC povinnost upravit listingy. Ale jak už tu někdo psal, pokud owner již hru prakticky neprovozuje, těžko asi kontroluje zaslané odpovědi. Takže škoda EC, ale keš bez údržby patří do archivu. Mimochodem u EC je spousta dalších pravidel a kdybychom striktně trvali na jejich dodržování, EC by moc nezbylo... viz https://www.geocachi...&id=51&pgid=296

Úkoly, které nesmí být (volný překlad):

- Otázky, které mohou být zodpovězeny bez návštěvy místa
- Otázky, které očekávají znalosti geologie (bez vysvětlení v listingu) "Jaký typ nerostu zde můžeme najít?"
- Požadovat po nálezcích vyhledávání odpovědí na internetu
- Požadovat opsání informací z infotabule bez vazby na to, co je informace měla naučit.
- Požadovat měření, které nesouvisí s geologií. Například "Změřte výšku kamene."
- Požadovat fotku jako důkaz návštěvy místa (pozor, fotky, které souvisí s výukovým účelem EC, být mohou).

Tento příspěvek byl upraven od bejcci: 14 říjen 2017 - 11:10

• 4

#6679 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 14 říjen 2017 - 13:08

Občas je vtipné si číst logy, které jsou myšlené jen ze srandy viz Chuck Norris a jeho FTF https://coord.info/GC1PCF2 , ale jen aby to potom nezahýbalo s nějakou celkovou statistikou ČR.

• 0

#6680 Guest_chrobak.truhlik_*

Guest_chrobak.truhlik_*
  • Guests

Publikováno 14 říjen 2017 - 13:15

"Mimochodem u EC je spousta dalších pravidel a kdybychom striktně trvali na jejich dodržování, EC by moc nezbylo..."

No a?

Doplnené neskôr: Tie palce dole som čakal. Zásada "padni komu padni" do sveta selektívneho vnímania pravidiel nepasuje.

Tento příspěvek byl upraven od chrobak.truhlik: 14 říjen 2017 - 23:09

• -4

2 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 2 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama