Občas je vtipné si číst logy, které jsou myšlené jen ze srandy viz Chuck Norris a jeho FTF https://coord.info/GC1PCF2 , ale jen aby to potom nezahýbalo s nějakou celkovou statistikou ČR.
Není nic jednoduššího, než takový log smazat
Publikováno 14 October 2017 - 18:02
Občas je vtipné si číst logy, které jsou myšlené jen ze srandy viz Chuck Norris a jeho FTF https://coord.info/GC1PCF2 , ale jen aby to potom nezahýbalo s nějakou celkovou statistikou ČR.
Publikováno 14 October 2017 - 19:42
Smazat log Chuckovi? Tak to bych chtel videt kdo by si tohle troufnul
Publikováno 14 October 2017 - 20:34
To je právě ten omyl. DNF totiž neznamená "keš tam prokazatelně není", ale pouze "nenašel jsem". To kromě ztráty keše v sobě zahrnuje i geoslepotu, špatné souřadnice, nevhodné momentální podmínky apod. Stejně jako jedna vlaštovka jaro nedělá, tak ani jedno, dvě DNF nemusí znamenat problém s keší, ale owner i lovci mohou zpozornět. Proto chce psát DNF poctivě, aby to mělo nějakou vypovídací hodnotu. Není to hanba ani pro hledače, ani pro ownera.
Obdobně Need maintenance není hanbou, pouze upozorňuje ownera na potřebu keš zkontrolovat. To jen hloupý GS to možná použil k nějakým nepodloženým závěrům při jedné své promoakci.
Lépe bych to nenapsal! Proto píšu DNF skoro vždy. I když pak vypadá, že jsem blbec a třeba jsem si jen nevšiml kešky.
Kdo si alespoň jednou nezkusil lousknout multinu od počítače, ať hodí kamenem.
A je špatné to udělat, když to zadání umožňuje? Třeba to tak autor zamýšlel. Kdo chce, má mysterku, kdo nechce, projde se. Je špatné se složitě probíjet přes hlavní bránu, když zjistíš, že jsou tam nehlídaná zadní vrátka? Jenom chci rozvířit debatu, když už se to nakouslo
Osobně si připravuji multiny doma docela často. A tím pádem si je často zkusím i rozlousknout, abych věděl, kam vycházejí. A to hlavně kvůli tomu, abych věděl, kam vychází finálka a nemusel se vracet. V terénu pak stejně jdu po indíciích a navštívím i místa v terénu. Alespoň se o to snažím - občas taky nějakou tu stage třeba minu. Ale v poslední době to dělám čím dál častěji, protože když mám v terénu počítat složité vzorečky, mám trochu problém s kluky. Nebaví je totiž čekat, než si tatínek dopočítá kešku :-(
Publikováno 14 October 2017 - 21:16
Lépe bych to nenapsal! Proto píšu DNF skoro vždy. I když pak vypadá, že jsem blbec a třeba jsem si jen nevšiml kešky.
nikdy mě nenapadlo myslet si o někom s modrým smajloněm,že je blbec,protože nenašel....
brala jsem to,jak jsem tu výše napsala....
ale abyste měli radost,jak jsem se polepšila.....dneska se mi opět podařilo "nenajít".....
tak,až se dostanu k logování,slibuju,že se ke svý slepotě modře přihlásím....
prostě...Plánský rarášek se nám dnes odmítl ukázat...
přeju hezkej večer všem,žlutým i modrým....
Žij a nech žít.
Publikováno 14 October 2017 - 21:21
přeju hezkej večer všem,žlutým i modrým....
Publikováno 14 October 2017 - 21:23
Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.
Publikováno 14 October 2017 - 21:32
...a jen si dovolím poznámku k váma zde probíraným tématu....
nemyslíte,že ten kdo podvádí,ať už jakýmkoliv způsobem,při hře jako je GC,zdaleka nejvíc uškodí sám sobě...?
co z toho,proboha,může mít za zisk,za výhodu...že švindluje při luštění nebo samotným lovu...?
body se přece nikde neproplácejí,ta "výhra" snad přichází v navštívení danýho místa,který by člověk jinak ani neobjevil,v rozluštění šifry "vlastní hlavou",v tom,že potkám takový vymazlenky,jako jsou třeba krabky z dílny "Dzimens a Šáša" nebo "lobengula"...
podvodně získanej bod může "majitele" těšit...?
já chápu,že viděno pohledem ownera je to k naštvání.....ale jinak jsou to chudáci....
minimálně duševní....
Žij a nech žít.
Publikováno 14 October 2017 - 22:16
... body se přece nikde neproplácejí ...
To už se tady zmiňovalo tisíckrát. Ale holt jsou někteří kačeři přesvědčení, že čím víc bodů, tím víc Adidas .
Publikováno 14 October 2017 - 23:51
Retroaktivní změna pravidel je v naprosté většině případů škodlivá a v neprospěch věci.
O retroaktivite tu predsa nepadlo ani slovo!
Mne len vadí, že sa tu niektorí snažia tváriť, že práve ich selektívne videnie sveta je to jediné správne a ohýbajú si "pravidlá" ako im práve vyhovuje.
Ono nakoniec každá virtuálna spoločnosť prepadne do svojho sebaklamu, že iba jej videnie sveta je to správne. Tento sebaklam pramení z toho, že nakoniec ostanú pokope len seberovní a ostatní sú označení za "iných". A keďže nakoniec ostanú len tí "seberovní", ich sebaklam je o to ešte väčší.
Sledujem to tu už nejaké tri roky. Mám tu aj zopár príspevkov. Na väčšine "problémov" a "káuz" sa len zabávam. Bez reakcie. Tu som však zareagoval na príspevok, ktorý konštatoval, že väčšina EC je mimo pravidiel a mohla by sa archivovať. No a? Ak zoberiem do úvahy, že owneri sa o ne nestarajú, tak čo je zlé na tom, že by sa archivovali? To už je ownerovi zaťažko máličko poupraviť listing? Aj o virtuálne kešky sa treba starať. Nielen o fyzické krabičky. No a navyše, miesto nich môžu vzniknúť nové kešky.
Za tie tri roky som si všimol, že sem chodí málo ľudí. A to je fakt. Prekvapivé zistenie ak vezmem do úvahy, že ČR je goekešingová veľmoc a adresa geocaching.cz je pre každého nového prvá voľba. Skoro všetky príspevky sú však od tej istej množiny členov. A ak aj občas príde niekto nový s nejakou myšlienkou je okamžite poučovaný o "morálke" či "pravidlách" a podobne. Nech sa nikto nehnevá, ale je to tu ako privátne fórum istých členov.
Howgh!
Publikováno 15 October 2017 - 14:15
Nech sa nikto nehnevá, ale je to tu ako privátne fórum istých členov.
No a?
Publikováno 15 October 2017 - 14:50
Tak nějaká komunita tu funguje, narozdíl od Slovenska.
Jak je tu ta komunita veliká? Nevím, ale:
- většina lidí na internetu jsou jen konzumenti, takže nic nepíší
- pro spoustu mladých internet začíná a končí Facebookem
- málokdo má tendenci se tu vykecávat v těch pár věčně živých tlachacích vláknech. To ale neznamená, že tu nejsou aktivní. Jen je to na první pohled méně vidět.
- třeba v mých diskuzích se s dotazy nováčků setkávám často, takže si nemyslím, že je to tu nějaký skanzen stařešin.
Publikováno 15 October 2017 - 18:40
Tak nějaká komunita tu funguje, narozdíl od Slovenska.
Jak je tu ta komunita veliká? Nevím, ale:
- většina lidí na internetu jsou jen konzumenti, takže nic nepíší
- pro spoustu mladých internet začíná a končí Facebookem
- málokdo má tendenci se tu vykecávat v těch pár věčně živých tlachacích vláknech. To ale neznamená, že tu nejsou aktivní. Jen je to na první pohled méně vidět.
- třeba v mých diskuzích se s dotazy nováčků setkávám často, takže si nemyslím, že je to tu nějaký skanzen stařešin.
No a z mojí zkušenosti kyž se tu nějaký nováček ozve a není dost servilní,tak ihned dostane co proto a už si tu raději jenom čte příspěvky oněch stařešinů a baví se !!! Alespon je pak o čem se bavit s normálními kačery na eventech.
Publikováno 15 October 2017 - 18:57
Tak pokud nováček vtrhne do lokálu, a než se dokvrdlají lítačky, zařve: "Hele debilové, já vás teď naučím chlastat!", tak se nesmí divit, že dostane půllitrem!
To ale platí pro jakoukoliv komunitu...
Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 15 October 2017 - 19:06
Publikováno 16 October 2017 - 12:44
No tak na druhou stranu, narozdíl od prasklých krabiček, tento logbook, když navlhne, tak za pěkného počasí zaručeně vyschne.
SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul
"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat
Publikováno 16 October 2017 - 13:30
Za tie tri roky som si všimol, že sem chodí málo ľudí. A to je fakt. Prekvapivé zistenie ak vezmem do úvahy, že ČR je goekešingová veľmoc a adresa geocaching.cz je pre každého nového prvá voľba. Skoro všetky príspevky sú však od tej istej množiny členov. A ak aj občas príde niekto nový s nejakou myšlienkou je okamžite poučovaný o "morálke" či "pravidlách" a podobne. Nech sa nikto nehnevá, ale je to tu ako privátne fórum istých členov.
Howgh!
...z pohledu "republiky" tu fakt není narváno....
ale asi ne každej má potřebu sdružovat se do kolektivu zrovna tady,případně kdekoliv jinde...možná někteří z nás máme horší vztah tak nějak ke "kolektivizaci" vůbec...
naštěstí to tu není povinný (zatím)...
co se týká příspěvků od "té jisté množiny".....ano,vypadá to tak,ale já si to vysvětluju tím,že ne každej má chuť,možná i dispozice klapat zobákem na všechny strany,takže je tu jako "tichej společník",prostě jen čte,případně si udělá svůj názor,případně v duchu pošle všechny diskutující do háje zelenýho....a jde dělat něco smysluplnějšího....
proč na hromadu ještě víc přihazovat....
ale když se podívám "na palce" pd příspěvkem,vidím tam o hodně víc nicků,než bych zařadila do "té jisté množiny"...
takže tak úplně samotka to tu nebude...
a poučení z krizového vývoje o morálce a pravidlech....řekla bych,že to záleží případ od případu....
když tu nanesu blbost,je asi pošetilé očekávat potlesk...
...no a některý moudrý myšlenky třeba potřebujou víc času...aby uzrály....
osobně jsem pro diskuzi,která je na úrovni,bez urážek,osočování,nadávek.....
a to tu v 99% potkávám.....
a že se mnou nesouhlasí...?
"Das ist Leben"....jak praví má německá kamarádka.....
přežila jsem horší věci....
tak se zkus tolik nemračit....a ber to trochu s nadhledem....
když nejde o život......znáš to....
Tento příspěvek byl upraven od greenhair: 16 October 2017 - 13:33
Žij a nech žít.
Publikováno 16 October 2017 - 15:38
Publikováno 16 October 2017 - 15:45
To jsou přece pomluvy, že toto je soukromé fórum úzké skupinky členů, která propadla sebeklamu. Vždyť jich je tak tucet a to už je snad reprezentativní vzorek českých kačerů
Publikováno 16 October 2017 - 19:21
Prstem po mapě náhodou docestoval až sem, keš zmrvil, jel prstem zas dál "přispět" jinam. Díky!
https://www.geocachi...kova-zalezitost
Publikováno 16 October 2017 - 20:13
Logy typu TFTC, Díkeš, Díky či podobné zkratkovité vyjádření neakceptuji a mažu. Pokud to nehodláte respektovat, tuto keš vynechte.
Všem slušným kačerům děkuji za pochopení a za návštěvu.
0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů