Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#6821 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 8:02

Jasně, že v zimě je čas "správný", tedy pásmový. Pravý sluneční se nepoužívá už nikde a musel by se i během roku korigovat, není rovnoměrný. Já ale radši používám ten nesprávný termín Zimní čas. Protože je v zimě. Ono směrem na sever je to výraznější. V Holandsku v létě se stmívalo do jedenácti v noci, v Perěrburgu v lednu se dělala tma už ve tři odpoledne.

• 2

#6822 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 8:29

Ono to s tim trvalym letnim casem v Rusku taky nebude tak jednoduche. Tam je totiz zasadni problem v tom, ze Rusko je siroke 11.4 hodin, ale pro prakticnost maji zemi rozdelenou jen na 8 casovych oblasti, ktere jsou organizovany spise prakticky, nez astronomicky. Takze leckde je ten cas oproti slunencimu dost divoky. Takze v Rusku najdes treba polednik, na kterem mas najednou casova pasma UTC+3, UTC+5 i UTC+6.

(... a rozhodne to neznamena, ze by nekde meli trojnasobny letni cas...)

Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 03 listopad 2017 - 8:30

• 0

#6823 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 9:39

Nemůžu si nevzpomenout na jedno Donutilovo vyprávění: "...v Rusku, tam je všechno možný!" :)

I s tím poledníkem si asi HaLuMa nevymýšlí ;) (na Wikipedii mají sice mapu ruských časových pásem, ale pro jistotu tam poledníky nezakreslili)

Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 03 listopad 2017 - 9:40

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#6824 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 10:15

Když se vrátím k depresi z GC, tak zítra jedeme na výlet s kamarády a nedaleko cesty je mysterka, tak se na ní kouknu a koukám, že už víc než rok je neluštitelná - luští se pomocí TB, které se však v loni v září ztratilo... Od té doby zalogovala spousta lidí. Ze zvědavosti jsem si prošel ty, co zalogovali nález od začátku letošního roku. 9 jich TB logovalo, 15 ne. Zajímavá statistika...

• 0

#6825 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 10:42

Když se vrátím k depresi z GC, tak zítra jedeme na výlet s kamarády a nedaleko cesty je mysterka, tak se na ní kouknu a koukám, že už víc než rok je neluštitelná - luští se pomocí TB, které se však v loni v září ztratilo... Od té doby zalogovala spousta lidí. Ze zvědavosti jsem si prošel ty, co zalogovali nález od začátku letošního roku. 9 jich TB logovalo, 15 ne. Zajímavá statistika...

Pošli odkaz.

Já třeba takové "catch my bug" zcela ignoruji. Jednou jsem měla příležitost ji odlovit. Bug přistál v kešce, na dojezd z domu cca 5-10 minut a nějaký aktivní ..... jej tam nenechal ležet ani jedno dopoledne. 

• 0

#6826 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 10:54

A dal jsi tam NM nebo NA?

• 2

#6827 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 11:04

Zatím jen WN. Možná jsem měl dát spíš NM, máš pravdu...

NA jsem zatím nedával (nikdy). Zde ještě mohou být i tací, co ji mají poctivě vyluštěnou, jen neměli cestu okolo...

Jinak máme cestu do Častolovic, tak to můžete vzít jako mysterku :-).

Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 03 listopad 2017 - 11:04

• 0

#6828 quellen

quellen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 13:01

Jo, ten TB mám dlouhodobě na watchlistu, ale je to mrtvola.
  • 0

Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo

#6829 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 13:28

Roman_Jaromer: jestli to není státní tajemství, tak pošli odkaz na tu keš. Jinak z toho, co píšeš, si NM zaslouží a pokud už křížek má, tak NA rovnou, to je keš v ukázkově nezpůsobilém stavu.

Kdo si neodlovil, bude mít na to stále čas (popřípadě i jako archivku :) )

EDIT: zkoušel jsem to najít, ale asi pojedete do Častolovic nějakou "zkratkou" přes okolní české země :), podél rozumných tras jsem to nepostřehl.

Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 03 listopad 2017 - 14:04

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#6830 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 13:34

Dovedu si představit tu nabídku realitních kanceláří na brlohy 1. kategorie.

Osamělý chlápek dokáže z bytu udělat brloh i bez realitky :D .

• 3

#6831 majkaz

majkaz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 252 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 14:15

Když se vrátím k depresi z GC, tak zítra jedeme na výlet s kamarády a nedaleko cesty je mysterka, tak se na ní kouknu a koukám, že už víc než rok je neluštitelná - luští se pomocí TB, které se však v loni v září ztratilo... 

No, taky mám takové TB na watchlistu. TB, co má putovat jen v rámci jižních Čech se vydal na dovolenou do Španělska, něco málo je ztracené a zbytek putuje nejblíže někde na Ústecku...

Tedy - trochu kecám, jeden (netuším zda z téže keše nebo od konkurence) se před nedávnem v JČ objevil, na nějaké stromovce...

• 0

#6832 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 18:36

V Polsku od příštího roku taky zůstávají trvale u letního času.

I mně by trvale letní čas vyhovoval víc. Jak je odpoledne brzo tma, hned bych usínala. Marně čekám, kdy přijde stařecká nespavost - zatím  bych nejradši spala jak mimino.

• 1

#6833 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 18:50

Osamělý chlápek dokáže z bytu udělat brloh i bez realitky :D .

Zorganizuj si CITO a máš vyřešeno. :D

U mě by to bylo horší, musela bych uspořádat minimálně dvě - jedno na zahradu a další na kombíka. Ale zase mám výhodu, že z juniorky už je kačerka a třeba nějakého brigádníka časem přivede. Takže depka zejména z geobordýlku v autě možná odpadne. :wub:

A skoro se chystám do radostného koutku - jestli všechno dobře dopadne, už budu mít za pár měsíců na eventy  zaměřené na degustaci piva svoji osobní řidičku. :) Ale dvě blondýny, nebude to trochu moc a pro některé na depku?  :D  :D

• -1

#6834 gord

gord

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 10 138 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 18:55

... Pravý sluneční se nepoužívá už nikde a musel by se i během roku korigovat, není rovnoměrný...

Trocha osvety - v meteorologii a klimatologii se pouziva mistni slunecni cas. Dokonce mistni stredni slunecni cas.  :-)

• 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

#6835 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 20:28

"...v Rusku, tam je všechno možný!"  :)

Takže si v Rusku vlastně můžete dát polední menu i několikrát v jednom dni :D

Tento příspěvek byl upraven od mr3ska: 03 listopad 2017 - 20:28

• 2

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#6836 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 20:39

mr3ska: Si mi připomněl - Rusko není země, Rusko je životní styl. :D
  • 3

#6837 seedcorp

seedcorp

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 664 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 20:47

Já už jsem to někam psal, proč nepřejít s časem naopak? Tak, aby bylo ráno tma klidně do 9 a večer co nejdéle světlo... ráno stejně spím a po práci chci jít na keše... Nočních moc není...

• 3

#6838 quellen

quellen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 601 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 21:46

Roman_Jaromer: jestli to není státní tajemství, tak pošli odkaz na tu keš. Jinak z toho, co píšeš, si NM zaslouží a pokud už křížek má, tak NA rovnou, to je keš v ukázkově nezpůsobilém stavu.

Kdo si neodlovil, bude mít na to stále čas (popřípadě i jako archivku :) )

EDIT: zkoušel jsem to najít, ale asi pojedete do Častolovic nějakou "zkratkou" přes okolní české země :), podél rozumných tras jsem to nepostřehl.

Mám-li na mysli tu stejnou co Roman, podobná snad v okolí není, pak je to tato: GC3HRWG

Tento příspěvek byl upraven od quellen: 03 listopad 2017 - 21:47

• 0

Google Pixel 3 / Android 12 / c:geo

#6839 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 21:48

Já jsem navrhoval i desetihodinový den. Prostě to točit dokola tma netma. Ti co teď chodí na noční, by to měli na střídačku a byli by na tom všichni stejně. Ale to asi neprojde. Poslední dekadický kalendář vymysleli Francouzi za revoluce, ale dlouho nevydržel. A dekadické hodiny ještě nezavedl nikdo.

• 0

#6840 KulisekW

KulisekW

KulisekW

• Members
  • PipPipPip
  • 2 237 příspěvků(y)

Publikováno 03 listopad 2017 - 22:27

Já jsem navrhoval i desetihodinový den. Prostě to točit dokola tma netma. Ti co teď chodí na noční, by to měli na střídačku a byli by na tom všichni stejně. Ale to asi neprojde. Poslední dekadický kalendář vymysleli Francouzi za revoluce, ale dlouho nevydržel. A dekadické hodiny ještě nezavedl nikdo.

Revolučním kalendářem si mi připomněl revoluční hodinu. Takže ano, někdo už ji vymyslel. Cituji Wiki: „Francouzský revoluční kalendář dělil den na 10 hodin skládajících se ze 100 minut po 100 sekundách, revoluční hodina byla proto zcela jiným časovým intervalem než naše dnešní hodina.“ (vidět mě vedoucí práce, že cituji Wiki, uškrtil by mne na šňůře od monitoru :D )
  • 0

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama