Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#6861 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2017 - 13:35

Délka logů už tu byla probrána mnohokrát.
Prostě někdo píše krátké, někdo dlouhé a někdo píše hovadiny.
To jako bych požadovala po ownerovi, abych po dvaceti kilometrové multinè našla vymazlenou krabičku plnou trackovatelných předmětů, krásným logbookem a funkční tužkou.
  • 5

#6862 ALLiK team

ALLiK team

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2017 - 16:17

Požadovat jistě nelze - ani vtipný log, ani vymazlenou krabičku. Ale oboje většinu lidí potěší. Tak proč se o to nesnažit?

Asi jsem ve svém věku naivní, ale pořád tak nějak věřím, že pozitivní příklady pomáhají zvednout i celkovou úroveň.

Také už jsem na obsah logů občas rezignoval, ale po poděkování od jednoho ownera, že ho náš log pobavil, se znovu snažím o trochu víc.

• 5

#6863 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2017 - 16:49

Za sebe říkám: radši TFTC než "Během dvoutýdenní dovolené s Hynkem, Vilémem a Jarmilou jsme našli asi tak 187 cachí, většinou na skvělých místech...bla, bla...díky za cache. + 100x xXx nebo report o počasí, dobročinnosti nebo něčem jiném, co zcela nesouvisí."
  • 6

#6864 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 0:57

Za sebe říkám: radši TFTC než "Během dvoutýdenní dovolené s Hynkem, Vilémem a Jarmilou jsme našli asi tak 187 cachí, většinou na skvělých místech...bla, bla...díky za cache. + 100x xXx nebo report o počasí, dobročinnosti nebo něčem jiném, co zcela nesouvisí."

Tohle tu nečtu poprvé, ale já jsem dodnes absolutně nepochopil, jaký je mezi těmito logy rozdíl a vnímám je úplně stejně. Kulový vím o odlovu mé keše z obého.

Tento příspěvek byl upraven od MiroslavRouta: 19 listopad 2017 - 0:58

• 8

#6865 Dan-Sam

Dan-Sam

Cestovatel a turista

• Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 1:26

Případ č. 1: Autor nerad píše (z jakéhokoliv důvodu), tak alespoň dodrží základní etiketu a poděkuje (nebavíme se o logu typu ".").

Případ č. 2: Autor buď nerad píše nebo loví tolik v cachí, že si je nepamatuje (to asi nic proti ničemu), ale zároveň potřebuje mít co nejvíc slov na odznak a tak to nafoukne aby to vypadalo, že je psavec, i když není.

Je to fuk, ale horší je můj dojem, že to čeští hráči dělají víc než zahraniční (dojem, ne fakta). Ale třeba jsem jen k "vlastním" kritický jako učitelka učící své vlastní dítě.

Disclaimer: Než se toho někdo chytne, tak se přiznávám, že i já občas používám stejný první odstavec pro cache v jednom dni, ale pak alespoň něco k dané cachi vyplodím.

Ono stejně platí fo ušaté Mel-Manovo: "Listing je mojí vizitku, log zase vaší."
  • 2

#6866 TamTenTom

TamTenTom

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 212 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 7:05

Tohle tu nečtu poprvé, ale já jsem dodnes absolutně nepochopil, jaký je mezi těmito logy rozdíl a vnímám je úplně stejně. Kulový vím o odlovu mé keše z obého.

Rozdil tam je asi jako ve sledovani televize. TFTC je jako kratky reklamni spot, ktery te nezajima, ale muzes si pri tom delat neco jineho nebo treba dojit na zachod. Kdezto dlouhej log plnej blabolu je jako blbej film, na kterej cumis do pul jedny do rana, protoze neveris tomu, ze bude blbej az do konce. A pak si reknes, ze ja blbec radsi nesel spat. :-)
  • 9

#6867 dachmh

dachmh

dachmh

• Members
  • PipPipPip
  • 673 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 14:18

Tohle snad ani není depréze  :D. KMOTRA LYSKA GC779P9. Owner je autorem 126 keší a eventů...

Tento příspěvek byl upraven od dachmh: 19 listopad 2017 - 14:19

• 0

66a3754e-2868-4080-a113-2f44626f10e7.png

#6868 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 14:24

Máte štěstí, že nezrušil všechny svoje keše...
  • 1

#6869 Sykype

Sykype

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 64 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 14:42

Tohle snad ani není depréze  :D. KMOTRA LYSKA GC779P9. Owner je autorem 126 keší a eventů...

Jo, jo, nevděk vládne světem. Občas by nebylo od věci, aby kritici volili trošku lépe slova ...

• -1

#6870 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 288 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 15:25

found.png11184

4.png Write note
9.7.2017

Zaměřená je dobře, ale ta žlutá je hodně vybledlá a navíc zakrytá, tráva takhle v létě schne... objekt je vidět jen při troše štěstí a ze správného úhlu. Navíc člověka mate velmi podobný objekt o kousek dál. Co tak koukám na logy, hledali všichni dlouho, někteří si volali o nápovědu. Už mi přistála zpráva se žádostí o nápovědu při hledání od někoho, kdo minule nenašel. Takže než se začneš vysmívat s mrkvičkou, nauč se číst a zamysli se, jestli je to opravdu tak jasně vidět i pro někoho, kdo neví, co přesně hledá.

digit_gps

prem_user.gifPremium Member

1ff32867-87d3-4313-89f1-b9db39af6c51.jpg

found.png3597

4.png Write note
7.7.2017

Koukám, že v okolí krabičky je nějaké zatmění. :-) A přitom je krabka uprostřed zóny a žlutá je mezi zelenou dobře vidět. Holt musíte papat mrkvičku, aby očíčka dobře viděly. Berte to jako reakci na poslední dva logy.

Nellas of Doriath

reg_user.gifMember

8a36b8bc-1490-46a9-b319-baf9190a87dc.jpg

found.png11184

2.png Found it
6.7.2017

Po cca 40minutovém hledání a nápovědě přítele na telefonu VXP náhodou našel. Autorovi ze mě asi ještě dlouho bude zvonit v uších. Díky za keš.

VXP

reg_user.gifMember

d69f8931-ee2e-46e2-9b93-ff21a79eb629.jpg

found.png10081

2.png Found it
6.7.2017

Na místě jsme hledali asi 40 minut... a to jsme měli i lepší nápovědu... fakt si nemyslím, že je ta keška rozumně ukrytá... díky za cache.

Tomas99

aef96e78-0c03-4fc8-83a6-50f500dfcddf.jpg

found.png9700

2.png Found it
1.7.2017

Nalezeno při jedné z mých každodenních geovýprav.
Hra odehrána bez větších problémů , jen tu finálku jsem chvíli hledal.
Díky za cache icon_smile.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Tady jsem zase dostal přes čenich já a upřímě, taky jsem nevěděl co dělat.

Tento příspěvek byl upraven od lubbez: 19 listopad 2017 - 15:27

• 0

#6871 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 16:31

Made my day :-D

BTW, archive pred FTF, to se asi nevidi casto :-)

• 0

#6872 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 16:41

Made my day :-D
BTW, archive pred FTF, to se asi nevidi casto :-)

Ale vidí...
https://coord.info/GC76PX2
  • 0

#6873 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 17:26

Jo, zrovna nedávno jsem si říkal, že asi budu psát na logy typu TFTC odpovědi "TFTL" co dotyční na to udělají. Už jsem to i párkrát udělal.

Na ty dlouhé logy mám sto chutí napsat něco podobného:

"To si jednou takhle vrátím z celodenního lovení keší, na kterém jsem s Alojzem, Barčou, Cecilkou, Daliborem, Eliškou, Felixem, ..., Xénií, Yonasem, Zdenkem, Žanetou. Po návratu jsem uklidil geověci, uspal děti ...(popis na další řádek),,, a zašel si s přáteli na zábavu. Ta byla úžasná...(popis na další řádek),,, Až pozdě večer jsem se dostal ke čtení logů na svých keších. Některé byly pěkné a potěšily. To jsou logy od těch kačerů, kterým se má keš líbila a popsali to ve svém logu často i se zážitkem z lovu keše. Jsem rád i za logy od kačerů, kterým se něco na mé keši nelíbí, ale srozumitelně a slušně to napíší. Vždy je co zlepšovat a nikdy člověk nemůže vyhovět úplně všem. Nemám sice moc rád krátké logy, ale je dobře, když alespoň poděkují. Ti co neumí poděkovat a napíší jen tečku či podobný log by nemuseli ani logovat. Asi nejhorší jsou logy těch, kteří svůj log píší kvůli sobě, aby měli další nález a ještě k tomu nějaký ten "román" o ničem a stále stejný, aby si nahonili triko a dosáhli odznáčku, o tom, jak celý den dělají to a ono, jak odlovili ty a ony keše, desítky keší v okolí, s kolika lidmi v okolí lovili, jaké bylo počasí, ale vůbec není jasné, jestli odlovili moji keš, protože o ní není ani slůvko, často dokonce je poděkováno za nějaký PWT nebo nějakou sérii opodál. Proto ti "děkuji" za tvůj log, díky kterému jsem ztratil čas se čtením logu, který mi nic nedal."

Jen se obávám, že u většiny lidí, co podobné logy píšou by podobný mail stejně letěl rovnou do koše.

• 6

#6874 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 20:07

Taky jsem dřív autory upozorňoval na pravopisné chyby. Pak jsem si ale někde přečetl, že to může být kvůli psaní na PC v editoru. Napíšu větu, nelíbí se mi, tak změním podmět a neuvědomím si, že se tím změní rod a tím i shoda podmětu s přísudkem. Tím pádem i i/y   (nebo y/i/a u střed. rodu mn. č.). To ale není případ LYŠKY.

Kdysi jsem napsal v Keši pro paní učitelku Martu (https://coord.info/GC2B9HE , týká se toho legendárního "kosočtverce" u Košťan/Dubí):

Ale stejně mám určité pochybnosti o účelnosti takovýchto pravopisných úloh: jsou kačeři, kteří v jediném logu napíšou i několik neuvěřitelných hrubek – a přitom si sami napíšou celý listing v angličtině a nepochybuji o tom, že se anglicky také ve světě domluví – na rozdíl od části mé generace (65+), která českou (i cizí) mluvnici ovládá poměrně dokonale, dokonce tak, že z obavy, že by náhodou použili nesprávný mluvnický tvar (třeba předbudoucí průběhový čas) v anglické nebo německé větě a tak se ztrapnili, raději zbytečně nemluví.

I když naše známá angličtinářka říkala, že třeba mluvnice prezidenta Bushe mladšího prý "nebyla zrovna excelentní"...

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 19 listopad 2017 - 20:14

• 2
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#6875 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 20:58

Jak to říkal jeden můj lektor, Brit. Vůbec nevadí, že máte jiný přízvuk a gramatika není úplně ideální. Nejste rodilí mluvčí, což my poznáme a důležité je, že se domluvíte. 

Také mě překvapilo, že v GB se prý před-časy probírají až na vysoké škole. Ale to už se dostáváme s tématem někam jinam.

Já jsem na správnou gramatiku docela vysazená, ale pak si vzpomenu na svého kamaráda, který je víc manuálně zručný než vystudovaný, i/y mu lítají jak to přijde a neřeším to. 

Nedávno se mi stalo, že jsem odesílala sms, asi jen dvě slova a příjemci přišel úplně jiný text, který samozřejmě nedával smysl. 

• 0

#6876 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 21:13

Automatické opravy jsou dobré. Hlavně když v odborné publikaci nahradí jméno neznámé vísky jménem známějšího města a autor si toho nevšimne. To jsem radši, když tam zůstanou srozumitelné překlepy. Ale pravopisné chyby mě v jakémkoli textu pěkně tahají za oči, všimnu si jich hned. I když určitě také ne všech, korektora bych asi dělat nechtěl. Co se týče angličtiny, písemně se domluvím a gramatika jde úplně stranou, nestydím se za to, prakticky nikdy jsem se angličtinu soustavně neučil. A vždycky je dobré, ať už v cizím jazyce nebo češtině, dát svůj výplod nejdřív někomu přečíst.

• 0

#6877 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 21:52

Rozdil tam je asi jako ve sledovani televize. TFTC je jako kratky reklamni spot, ktery te nezajima, ale muzes si pri tom delat neco jineho nebo treba dojit na zachod. Kdezto dlouhej log plnej blabolu je jako blbej film, na kterej cumis do pul jedny do rana, protoze neveris tomu, ze bude blbej az do konce. A pak si reknes, ze ja blbec radsi nesel spat. :-)

Nad dlouhým logem o ničem strávím o 3 sekundy déle, než mi dojde, že je o ničem, ale to jsou (jediný) logy, který fakt poctivě nečtu. Věř mi, že si za čas vypracuješ schopnost poznat, jestli ten log obsahuje něco o tvé keši nebo ne ;)  Řekněme, že já si ten film rychle přetočím :)  Ale rozumím tvému argumentu  :)

Případ č. 1: Autor nerad píše (z jakéhokoliv důvodu), tak alespoň dodrží základní etiketu a poděkuje (nebavíme se o logu typu ".").

Případ č. 2: Autor buď nerad píše nebo loví tolik v cachí, že si je nepamatuje (to asi nic proti ničemu), ale zároveň potřebuje mít co nejvíc slov na odznak a tak to nafoukne aby to vypadalo, že je psavec, i když není.

Ale pro mě jako pro ownera v tom pořád nevidím vůbec žádný rozdíl. Nebo teda asi to, co tu píše Tomas Tubyl, ale u mě problémem už není a na sebe to přirovnání použít nemůžu. 

• 0

#6878 MiroslavRouta

MiroslavRouta

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 19 listopad 2017 - 22:00

found.png11184

4.png Write note
9.7.2017

Zaměřená je dobře, ale ta žlutá je hodně vybledlá a navíc zakrytá, tráva takhle v létě schne... objekt je vidět jen při troše štěstí a ze správného úhlu. Navíc člověka mate velmi podobný objekt o kousek dál. Co tak koukám na logy, hledali všichni dlouho, někteří si volali o nápovědu. Už mi přistála zpráva se žádostí o nápovědu při hledání od někoho, kdo minule nenašel. Takže než se začneš vysmívat s mrkvičkou, nauč se číst a zamysli se, jestli je to opravdu tak jasně vidět i pro někoho, kdo neví, co přesně hledá.

digit_gps

1ff32867-87d3-4313-89f1-b9db39af6c51.jpg

found.png3597

4.png Write note
7.7.2017

Koukám, že v okolí krabičky je nějaké zatmění. :-) A přitom je krabka uprostřed zóny a žlutá je mezi zelenou dobře vidět. Holt musíte papat mrkvičku, aby očíčka dobře viděly. Berte to jako reakci na poslední dva logy.

Nellas of Doriath

reg_user.gifMember

8a36b8bc-1490-46a9-b319-baf9190a87dc.jpg

found.png11184

2.png Found it
6.7.2017

Po cca 40minutovém hledání a nápovědě přítele na telefonu VXP náhodou našel. Autorovi ze mě asi ještě dlouho bude zvonit v uších. Díky za keš.

VXP

reg_user.gifMember

d69f8931-ee2e-46e2-9b93-ff21a79eb629.jpg

found.png10081

2.png Found it
6.7.2017

Na místě jsme hledali asi 40 minut... a to jsme měli i lepší nápovědu... fakt si nemyslím, že je ta keška rozumně ukrytá... díky za cache.

Tomas99

aef96e78-0c03-4fc8-83a6-50f500dfcddf.jpg

found.png9700

2.png Found it
1.7.2017

Nalezeno při jedné z mých každodenních geovýprav.
Hra odehrána bez větších problémů , jen tu finálku jsem chvíli hledal.
Díky za cache icon_smile.gif

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Tady jsem zase dostal přes čenich já a upřímě, taky jsem nevěděl co dělat.

Vůbec nic, VXP a nellas jsou proslulí tím, že kritizujou už jen proto, aby prostě kritizovali...

• 0

#6879 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 6:17

Když vidím ownera s takovým kvantem založených keší, otevřu si jejich seznam a podívám se na počet FP. A když tam vidím to, co tady, není to cíl výletu. Ale když si pak vyberu jiný cíl a tohle je cestou nebo v blízkém okolí, tak tam zajdu.

• 0

#6880 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 9:58

Taky jsem dřív autory upozorňoval na pravopisné chyby. Pak jsem si ale někde přečetl, že to může být kvůli psaní na PC v editoru. Napíšu větu, nelíbí se mi, tak změním podmět a neuvědomím si, že se tím změní rod a tím i shoda podmětu s přísudkem. Tím pádem i i/y   (nebo y/i/a u střed. rodu mn. č.). To ale není případ LYŠKY.

Kdysi jsem napsal v Keši pro paní učitelku Martu (https://coord.info/GC2B9HE , týká se toho legendárního "kosočtverce" u Košťan/Dubí):

Ale stejně mám určité pochybnosti o účelnosti takovýchto pravopisných úloh: jsou kačeři, kteří v jediném logu napíšou i několik neuvěřitelných hrubek – a přitom si sami napíšou celý listing v angličtině a nepochybuji o tom, že se anglicky také ve světě domluví – na rozdíl od části mé generace (65+), která českou (i cizí) mluvnici ovládá poměrně dokonale, dokonce tak, že z obavy, že by náhodou použili nesprávný mluvnický tvar (třeba předbudoucí průběhový čas) v anglické nebo německé větě a tak se ztrapnili, raději zbytečně nemluví.

I když naše známá angličtinářka říkala, že třeba mluvnice prezidenta Bushe mladšího prý "nebyla zrovna excelentní"...

Zrovna "lyška" je ale zajímavá tím, že ve staročeštině tam to Y opravdu bylo, jak dosvědčují ještě dnes např. názvy obcí (viz Lysolaje - místo, kde lysy=lišky lají=štěkají).

Ohledně cizích jazyků - samozřejmě u důležitých textů (např. anglické verze internetových stránek) a oficiální korespondence je potřeba si na gramatice dát záležet, tam obvykle požádám o kontrolu rodilého mluvčího. V mluveném projevu se tím ale příliš nezatěžuji, podstatné je pro mě se nějak domluvit. Takže v jazycích, které moc neovládám, jsem schopna tvořit minulý a budoucí čas pomocnými slovy "včera" a "zítra" a jinak to všechno mydlit v přítomném čase, jen abych se pomocí těch pěti slovíček, co znám, a svých čtyř okončetin jakž takž dohovořila :D.

• 2

4 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 4 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama