Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#661 Alke04

Alke04

Alke04

• Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 4:16

Modrak napsal/a:

Alke04 napsal/a:

Modrak napsal/a:

Smrk napsal/a:
Já jich na GeoZOO rozházel deset, našel jsem jedno. Tak snad alespoň pár lidí za mnou mělo radost.

Taky strkat CWG do takovyhle serie je zhruba jako kdybys je hazel do kanalu. Kdybys misto toho obesel par min proflaklejch a hur dostupnejch kesi, tak bys tech 10 nerozdal, ale povymenoval a misto sem bys psal do georadostnyho koutku.

Když vložíš CWG do keše, která je hůře dostupná, bude trvat průměrně 5 lidí než ho někdo ukradne nebo vymění za neCWG předmět. Lidé jsou stejní a chovají se stejně... není rozdíl v tom, zda si PM či BM, stromolezec či invalida, sám znám jednoho stromolezce, který CWG vymění za neCWG věc - např. izolační pásku či něco jiného (a nevidím na tom nic hrozného. Je to výměna jako každá jiná). JEDINÝ ROZDÍL JE V TOM, ŽE NA TÉ MÉNĚ DOSTUPNÉ TĚCH 5 LIDÍ PROJDE ZA PŮL ROKU A NA TÉ PROFLÁKNUTÉ ZA 2 HODINY. Je jedno, jak dlouho je CWG v keši, důležité je, kolika kačerama projde. Zbytek času je v keši uskladněné. V Geocachingu je přeci nejdůležitější veličina člověk - nikoliv čas.

Takovahle uvaha me taky napadla. Ale myslim ze to tak neni. Posledni rok chodim v podstate jen po tech slozitejsich a mene dostupnych kesich a CWG v nich bezne jsou. A jsou tam s mnohem vetsi pravdepodobnosti nez na tech kam prijde kazdej. V podstate tam jsou skoro vzdy kdyz se tam vejdou a krabicka je pekna, ze cloveku neni lito je tam dat. A nemyslim tim kese T5, v tech toho zas az tolik nebejva. Spis takovy x/4.5 ktery uz stromolezce nelakaj protoze za ne nemaj bod, nebo ruzny 4-5/x. Naopak kdyz seberu normalni drajvku ve skarpe (nebo i peknou, ale dostupnou kes od renomovanyho ownera aby sis to nejak nebral osobne), CWG tam je jenom tak s 10% pravdepodobnosti, mozna ani to ne.

Treba ted za vikend mam 11 kesi, z toho ve 4 mam meneny CWG (nekde i vickrat), nekde myslim byly a nemenil jsem. V podstate nebyly jen v tradickach, zejmena v tech neudrzovanejch v rozkladu. Ale zhruba pulka byly udrzovany obtizny mysterky a CWG tam jsou. Ja nemluvim o tom jak dlouho to CWG v kesi lezelo nez jsem ho nasel, ale o pravdepodobnosti vyskytu.

Pak taky myslim ze kdyz uz nekdo jen tak da CWG do kese (aniz by si vzal jiny), udela to spis u kese co mu dala zabrat. Necha to tam jako vizitku pro dalsiho magora co to najde za dalsi mesic. A do dostupny kese ho jen tak (bez tradu) neda, detem na hrani. Aspon ja to tak delam. Nevim jestli je bezny to co dela Smrk, ze po desitkach sype kese do pixel kde je jasny ze do hodiny budou vykradeny.

Ale tím přesně potrvzuješ to, co jsem říkal. CWG v keších s náročnějším terénem vydrží déle, protože tam chodí méně lidí a ty si jeden z nich. Ruku na srdce - kolik je v českém kačerstvu stromolezců? 100? 200? Hráčů Geocachingu v ČR je 70.000, což je nesrovnatelně více. Jelikož ty keše mají tak malou frekvenci lidí - je pravděpodobné, že tam CWG vydrží déle a ty, jako příslušník té omezené (počet) skupiny se do toho intervalu trefíš, protože u běžných keší je ten interval třeba 10 minut a ne 3 měsice. A zase nechávat CWG jen těm milovníkům stromolezení, potápění či dlouhých výšlapů - to mě přijde taky špatně.

Asi problém je ale i s jinou věcí a zde ti zase dávám za pravdu - jakmile omezíš na keši děti, opadnou hračky, za které CWG běžně mění. Málokterý rodič dokáže odolat brečícímu potomkovi, který přeci chce to CWG a není důvod, proč by ho neměl dostat, vždyť tu krabičku přeci našel a vláčel se až sem.

Pravda je asi někde uprostřed. CWG je předmět běžné výměny, ale jeho hodnota je rozhodně vyšší, než hračka Kinder. Owner může žádat, bývalý majitel vloženého CWG může žádat, aby měnil CWG/CWG - možná by stálo za to prosadit si změnu pravidel a některé předměty směny oddělit od jiných... ale o tom my si tady můžeme jen povídat.

P.S.: Jednou jedinkát jsem vyměnil CWG za něco jiného, než CWG - tuším, že to bylo za ježka v kleci (to jsem CWG ještě neměl)... od té doby jsem spíše taky sponzor a oceňuji pěkné keše... a je mi jedno, kdo to CWG po mě odnese - jestli to bude owner, který chodí denně na údržbu, kačer s CWG nebo rodinka s dětmi, které udělá radost. Tak či tak skončí u někoho v krabici od bot, v albu mezi dalšími stovkami a nebo na zdi u Komety (srdečný pozdrav do Plzně) v koupelně :-). Nemám právo vyžadovat si, aby mé CWG měl jen "správný" kačer.

P.S.2: Musím říct, že tím, že jsem přestal sbírat CWG jsem se docela duševně osvobodil. Míň nervů, přemýšlení, kdo to CWG ukradl atd.

IN: TB, OUT: CWG (standardní log)
  • 0

#662 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 7:13

Předně, CWG je skutečně předmět běžné výměny v komunitou uznávané hodnotě 10,- Kč. Vyšší hodnotu má pouze estetickou a emoční. O tom počtu kačerů prošlých kolem CWG než dojde k downtradu bych se, podobně jako Modrák, odvážil pochybovat. Alke sám píše, že kačerů je u nás sedmdesát tisíc (to je darda, ale netřeba mi to ověřovat, pro tohle povídání to stačí). Otázkou tedy není, kolik projde kolkem keše lidí, ale jaký je v nich podíl pouhých konzumentů. Mezi "víkendovými" kačery je příliš vysoké procento právě takových, hmm..., méně myslících stvoření, která mají jakýsi buhvíodkudsevzal pocit, že pro ně někdo připravil zábavu a tak se baví. Je vcelku smutné, že k podobným se řadí i někteří mí dávní přátelé, vysoce inteligentní lidé, které jsem potkal právě na eventu po mnoha, mnoha letech. S poměrně "pár" nálezy, ale s pár lety kešování se při povídání podivují nad některými základními pravidly, v pytlíku tahají DESÍTKY TB a GC, označují je výrazem "naše" a tak nějak "sem tam" některý zase vypustí... a podobně. Běda je nějak poučovat. Nestojí o to. Uráží je to. A to jsou, prosím, opravdu slušní lidé dejme tomu středního věku. Sami si představte, kolik je mezi "konzumními" kačery pubescentů a pak těch lidí nového typu, agresivních, sebestředných svobodných samoživitelů (to je možná nejhorši typ vůbec). Podle toho to pak vypadá. To je realita, s tím se dá máloco dělat. A fakt je, že všichni výše jmenovaní navštěvují spíše méně obtížné keše, jak se říká "rychlovky do 400 metrů od cesty". Takže jsem začal zakládat Hospody na mýtince. Směna CWG za CWG může za dřevíčka v oběhu jen částečně, spoustu jich lidi rozsypou do kešek jako výraz uznání bez výměny. Ty podpařezovky kus od silnice si ho ale většinou nezískají. Ale všimnul jsem si jedné Alkeho věty - povzdech, že by mělo vzniknout možná nové pravidlo o směně určitých předmětů. Fakt myslíš, že s těmihle lidmi by mělo nějaký význam? Že by se cokoli změnilo?
  • 0

...a neberte se tak vážně! :)
CITECKA Team: Pet a Čita a psice Miki von Mikolas

#663 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 7:56

Alke04 napsal/a:

Asi problém je ale i s jinou věcí a zde ti zase dávám za pravdu - jakmile omezíš na keši děti, opadnou hračky, za které CWG běžně mění. Málokterý rodič dokáže odolat brečícímu potomkovi, který přeci chce to CWG a není důvod, proč by ho neměl dostat, vždyť tu krabičku přeci našel a vláčel se až sem.

Jo, tak v tom pripade jsme se shodli, tohle je ta podstata veci. Ja to myslel prave takhle ze na tezsi kese nechodi tahle skupina (+ nektere dalsi skupiny co naznacil Citecka). Zatimco ty delas kese prave pro tuhle skupinu (a nic proto tomu, taky jsem vzal deti na Arabelu, jak jsme se tam kdysi potkali), pak ale se neni co divit tomu besneni co kolem toho je. A co jsem chtel naznacit Smrkovi je, ze se predem da odhadnout do jake kategorie kes spada a zda ma nebo nema smysl do ni sypat CWG.

Jinak ja treba mam 4/3.5 mysterku a z ni se nikdy nic neztratilo. Dokonce se ani moc nemeni, dlouho tam lezely dve stejny CWG. Ale na tu nepujde v nedeli rodinka na vejlet. Taky u kesi co maj jeden nalez za mesic kdyz se neco ztrati, tak je sance vystopovat kdy presne to zmizelo, coz muze nekoho taky odradit od rabovani.

Jinak ale ja bych to tak neprozival. Kdyz to nekdo vybere bez vymeny nebo tam da listek na tramvaj, tak to je zly. Ale nevim proc jsou lidi tak vysazeny na ty kinderhracky a na vymeny CWG za CWG. Ja asi prvnich 5 CWG ziskal taky vymenou za neco jinyho (samozrejme ze ne za ten listek na tramvaj), pak jsem si udelal vlastni a potom se mockrat stalo ze deti chtely prave nejakou tu hezci kindrhracku z kese a ja naopak misto nich daval CWG. Rozlisoval bych regulerni peknou kindrhracku (treba pekny figurky, neodreny, dany do pytliku aby se neosoupaly) a ten kindrsrot (tedy neuplne trosky hracek na nic). Nektery ty pekny kindrhracky rozhodne nemaj mensi cenu nez CWG. I kdyz samozrejme kazdej to muze videt jinak a samozrejme vetsina jich je spis z ty kategorie srotu.
  • 0

#664 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 8:13

Alke04 napsal/a:
A zase nechávat CWG jen těm milovníkům stromolezení, potápění či dlouhých výšlapů - to mě přijde taky špatně.

No vidis, a tohle ja vidim zcela opacne. Nevidim nejmensi duvod proc by moje CWG mel mit kazdej. Budu radsi kdyz ho budou mit ti co pro to museli udelat vic nez zastavit na parkovisti a ohnout se do skarpy.
  • 0

#665 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 8:28

Modrak napsal/a:
A co jsem chtel naznacit Smrkovi je, ze se predem da odhadnout do jake kategorie kes spada a zda ma nebo nema smysl do ni sypat CWG.

Otázka je co je vlastně tím pravým smyslem CWG.:) Přiznám se, že když vkládám do keše CWG, neřeším jak dlouho se tam ohřeje či neohřeje. Dávám ho do keší které se mi prostě líbí a to jsou převážně "obyčejné" tradičky na pěkných místech. Je to vyjádření že se mi tak keš líbí. Takže to asi dělám úplně zbytečně, ale o tom to pro mě není. Pravda, občas jsou ty kešky třeba na kopci, tam se tedy asi poločas rozpadu CWG trochu zvyšuje vzhledem k horší dostupnosti, ale pořád je to házení dříví do lesa...:)
  • 0

#666 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 8:45

Raraku napsal/a:
Otázka je co je vlastně tím pravým smyslem CWG.

Tak smysl za tim kazdej muze videt jinej. Jinak to vidi Petelik s tim jeho koleckem, jinak to vidim ja, jinak ty. To je celkem kazdyho vec jak to pojme. Akorat mi prislo ze Smrk nema za cil davat CWG do kesi proto, aby za pul hodiny bez vymeny zmizely. Samozrejme mohl by je tam davat s cilem at se okamzite rozkradou, ale to by pak asi o tom psal spis do georadostnyho koutku, protoze to se evidentne povedlo :D
  • 0

#667 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 9:05

Fakt je, že dávat je do podobných sérií je trochu sebedestruktivní a nečekala bych zázraky. Já jsem tam mám dojem jen pár vyměnila, žádné navíc nedávla, protože jsem si jich vzala s sebou málo. Alkeho stejně víc potěší favorit bodík.:) Kdybych nebyla sklerotická, mohla jsem vzít tu krabici plastových zvířátek co mám doma pod postelí, to by bylo více tématické... K tomu jak to bere Smrk bych se nerada vyjadřovala, přeci jen rozdávat do keší kousky sebe, no není to trochu divné?:D
  • 0

#668 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 9:46

Favorit potěší, pravda, pravda. Mě došla teď jiná věc: já to dřevíčko dávám tý krabičce, nikomu jinýmu. Tak trochu si jí personalizuju. A co s tím ta krabka pak udělá, to už je její věc, to už mi chlupy netrhá. A že bych měl bejt smutnej, že nenacházím, tak to zas zatím nacházím. Ale mrzí mne, jak ubylo v keších GC.
  • 0

#669 rumcajs_tr

rumcajs_tr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 220 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 9:58

Raraku napsal/a:
Otázka je co je vlastně tím pravým smyslem CWG

Je to u každého jiné. Třeba v mém případě jsem si CWG nechal vyrobit, abych měl co strkat do keší za výměnu. Většinou chodím na kešky s dcerou a ta chce pokaždé z kešky nějakou kinder-hračku. Ale nechce se zbavovat jiných hraček - starších - sbírá je. Takže už nám docházely nápady, za co měnit. Tak teď, když si vezme hračku, šoupnu tam CWG. Když si vezme dvě hračky, šoupnu tam dvě CWG, když tři, tak tři, hezky hračku za CWG. Až mám někdy výčitky, že třeba jiní kačeři s dětma co přijdou po nás, nenajdou kinderhračku, ale samé CWG. Ale říkám si, že oni zas třeba vezmou to CWG a dají hračku, tak se to vyrovná.
Celkem už jsem si nechával CWG vyrobit podruhé, dohromady jsem do keší nastrkal tak okolo 300CWG a jesli jich mám posbíráno tak 70, tak je to moc. Samozřejmě, když vidím v keši CWG, tak ho za CWG rád vyměním, ale prvotmí impulsem jejich výroby to nebylo - původní důvod byl, abych měl co dávat do keše v hodnotě cca 5 Kč (10kč je podle mě nadhodnocená cena, nevím za kolik objednáváte Vy, ale já naposled objednal 250ks bukových suků za 999kč).
Tak asi tolik k mému vnímání "pravého smyslu CWG" :)
  • 0

#670 Citecka

Citecka

kecal neuvěřitelný

• Members
  • PipPipPip
  • 3 250 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 10:06

Ta hodnota je zvyková, on to zase není takový striktní atribut. Existuje sběratelský katalog s cenama kinder figurek, a taky ho nikdo s sebou do lesa ke keším netahá :)
  • 0

#671 zdeziz

zdeziz

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 514 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 10:51

rumcajs_tr napsal/a:
Třeba v mém případě jsem si CWG nechal vyrobit, abych měl co strkat do keší za výměnu. Většinou chodím na kešky s dcerou a ta chce pokaždé z kešky nějakou kinder-hračku. .. Takže už nám docházely nápady, za co měnit....

Asi tak, když docházeli nápady, co na výměnu, výroba CWG se přímo nabízela. Takový logický krok v geokarieře. Ano, i pohodlné řešení, s vědomím, že pro sběratele je hodnota trochu někde jinde. Dnes už neměním, tak platí

Citecka napsal/a:
Mě došla teď jiná věc: já to dřevíčko dávám tý krabičce, nikomu jinýmu. Tak trochu si jí personalizuju. A co s tím ta krabka pak udělá, to už je její věc, to už mi chlupy netrhá.

Prostě způsob, jak krabku ocenit. Tak nějak "pro sebe". Bez velkého přemýšlení, jestli se CWG dostane do povolaných rukou. A když najdu, směním. Potěší, to zas jo, ale spíš jako nález TB, jako zpestření, při poměru 10/1 to ani nic jiného být nemůže.
  • 0

#672 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 11:32

Další frajer s tisíci nálezy, který loguje ztracenou krabku :-(

http://www.geocachin...7a-77d2a68afc63
  • 0

#673 Guest_Paprikas(i)_*

Guest_Paprikas(i)_*
  • Guests

Publikováno 27 srpen 2013 - 12:34

Jak jinak by se podle tebe asi tak mohl stát frajerem s tisíci "nálezy".
Zdá se, že se z toho stává docela běžná věc. Je celkem smutný, jak rychle se tenhle postup učej nováčci...

o víkendu jsem lovil v Telči (a okolí). A ejhle i tady to frčí:
http://coord.info/GC2VCXK
  • 0

#674 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 12:39

Paprikasi napsal/a:
Jak jinak by se podle tebe asi tak mohl stát frajerem s tisíci "nálezy".
Zdá se, že se z toho stává docela běžná věc. Je celkem smutný, jak rychle se tenhle postup učej nováčci...
http://coord.info/GC2VCXK

Jo jo, to je fakt, nováčci se učí rychle. Vždycky jsem brala formulaci "díky za bod" jako něco celkem hanlivého, co se používá jen občas, když keška stála opravdu jen za ten bod a jinak to byla shitka. No a nyní mi díky za bod sázejí nováčci ke keším jak o život. Občas z toho mám celkem deprese...
  • 0

#675 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 12:48

Ještě jsem to stále neudělal, i když mi to jednou nabízel owner. Prostě zápis v logbooku- rovná se FI. Existují dvě možnosti jak se s tím vyrovnat - je to jejich hra, kolik kdo bodů má ostatní je jejich věc - owner po kontrole logbooku může logy smazat, což bych být ownerem já udělal
  • 0

#676 Alke04

Alke04

Alke04

• Members
  • PipPipPip
  • 678 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 12:56

Problém není v hráčích, problém je v ownerech... Mě se to děje běžně, že mi lidé logují psoudekeše a dokud si nedupnete - budou to dělat dál. GC3WQFD Kdyby owneři byli důslední - nedělo by se to.
  • 0

#677 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 13:03

Alke- přesně. Problém je jak zmizne logbook. To všichni tvrdí, že tam zalogovaní byli. Ale když to logu napíše, že nenašel a přesto loguje- tak smazat. Já to řeším jen když se nejdříve ozve přes mail, a slušně se zeptá.
  • 0

#678 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 13:11

Já poctivě těmto "nálezcům" píšu, jak to udělali, že se zalogovali do keše, která tam není. Naprostá většina lidí mi vůbec neodepíše. A když už někdo ano, tak místo aby mě tu techniku naučil, tak mi napíše, abych se nepodělal... Je fakt, že za to můžou z větší části owneři, kterým je to jedno. Taky jsem několika z nich psal a odpověď je vždy stejná: je to jejich boj, jestli je takový bod baví. Tak proč tam pak mají logbook? A druhou depresi mám poslední dobou z kačerů, kteří mají deset nálezů a na keš, která je na docela atraktivním místě plném kráterů a zbytků munice, vcelku v pěkném provedení s asi 20% FP mi napíšou TFTC. Tak se jich vždy ptám, jestli ta keš opravdu stojí za takové prd, že tam ani nenapíšou, že keš je na nic. Jeden jediný mi odpověděl, že si myslel, že je to normální log, že ho to tak někdo "zkušený" učil. Takže owneři, kontrolujte logy. Kačeři, když vidíte nepravosti, pište těm vykutálencům pořád dokolečka. Když jim přijde víc mailů od vícero lidí, tak i kdyby se napravil každý padesátý, má to smysl. Oni si myslí, že mohou takhle hrát, protože je to všem jedno.
  • 0

#679 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 13:15

A kačeři jsou debilní, protože když je schránka disablovaná a odnešená, přinesou tam sami nějakou pixličku s papírkem a vesele se jede dál. Já už se těším do důchodu, bude ze mě parádně nerudný dědek a tihle na tom mají lví podíl.
  • 0

#680 Jacka

Jacka

Zlobení je dovoleno :D

• Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 13:20

Smrk napsal/a:
Takže owneři, kontrolujte logy. Kačeři, když vidíte nepravosti, pište těm vykutálencům pořád dokolečka. Když jim přijde víc mailů od vícero lidí, tak i kdyby se napravil každý padesátý, má to smysl. Oni si myslí, že mohou takhle hrát, protože je to všem jedno.

Mi nejvíc fascinuje, jak na tý Ondrově multině v centru Prahy, co mu pro ní dělám pixlu dycky, když jí někdo šlohne, tak se po každým ukradení objeví hafo logů se starším datem. Jako by někdo vyloženě čekal, na disable keše a na to, až zmizí corpus delicti, aby si ten log owner nemohl zkontrolovat.
  • 1

11 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 10 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Bing (1)

Reklama

Naše nabídka