Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#6981 Y&MD

Y&MD

Advanced Rejpal

• Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 04 December 2017 - 20:42

A nemohla by to být jen řada? 1. byl "FG", 2. "FH", tak logicky dál bude "FI". Něco jako vývoj hráče nebo tak něco...

• 2

#6982 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 04 December 2017 - 23:06

A nemohla by to být jen řada? 1. byl "FG", 2. "FH", tak logicky dál bude "FI". Něco jako vývoj hráče nebo tak něco...

Treba pripravuje nejakou straslive drsnou D5 mysterku, jejiz soucasti bude zjistit cast souradnic z jejich logu. Tak doufam, ze ji to nejakej vztahovacnej trouba nesmaze, protoze by nam zkazil lusteni :D

• 2

#6983 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 04 December 2017 - 23:14

UABJ!

(už aby bylo jaro!)

Lyžaři snad prominou.

• 6
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#6984 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8814 příspěvků(y)

Publikováno 05 December 2017 - 6:14

Já občas používám zkratku PSK. Pro srandu králíkům.

• 0

#6985 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1091 příspěvků(y)

Publikováno 05 December 2017 - 7:15

To jsem ani netušil jak se ten můj příspěvek rozjede a jaké teorie jste tady schopni vymyslet.

• 1

#6986 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5271 příspěvků(y)

Publikováno 05 December 2017 - 11:16

Při hledání kešky mě občas napadne zkratka OJD (owner je debil). 

• 6

#6987 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 05 December 2017 - 12:34

Když jsme u těch zkratek, tak mě napadlo rčení "chyba lávky".

Kdo to tušil, že to může být doslova. 

Viz GC1ZAQW   (Trojská lávka).

Podle mne byl příčinou této havárie plný logbook! To byla asi ta poslední kapka.
Došlo k přetížení pilíře ve směru červené šipky, jeho základ se kousek posunul (sklouzl ve štěrkopískovém podloží podle modré šipky) směrem do koryta Vltavy, pilíř se naklonil, zkorodovaná lana ten tah nevydržela a důsledkem toho byl pád celé konstrukce ve směru žlutých šipek.

Přidáno 8. 12.: a pokud ten pilíř při svém posunu ještě trochu rotoval, tak se mostovka a její lana na odpovídajícím náhle a značně zatíženém okraji natrhla, přetrhla a pak už to šlo celé dolů.

Viz dodatečně vložený obrázek: http://appl.l.sweb.c...ka2003-1280.jpg

Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 08 December 2017 - 12:41

• 7

#6988 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2745 příspěvků(y)

Publikováno 05 December 2017 - 13:17

Když jsme u těch zkratek, tak mě napadlo rčení "chyba lávky".

Kdo to tušil, že to může být doslova. 

Viz GC1ZAQW   (Trojská lávka).

Podle mne byl příčinou této havárie plný logbook! To byla asi ta poslední kapka.
Došlo k přetížení pilíře, jeho základ se kousek posunul (sklouzl ve štěrkopískovém podloží) směrem do koryta, pilíř se naklonil, zkorodovaná lana ten tah nevydržela a důsledkem toho byl pád celé konstrukce.

Zticha buďte, dozvědí se to na Nově, od nich politici a máme s geokešingem utrum :D .

• 1

#6989 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 05 December 2017 - 14:07

Zticha buďte, dozvědí se to na Nově, od nich politici a máme s geokešingem utrum :D .

No. To az se Krnda s Dolinkem domaknou ze totez je v Praze na vsech mostech a ze logbook je popsanej leckde, tak to bude srumec :-) Ale uz padaj hlavy. Sefa TSK zodpovednyho za mosty uz suspendovali, ze zanedbal udrzbu a logbook vcas nevymenil :)

• 10

#6990 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 05 December 2017 - 17:13

Tohle ale neni na disable, nybrz na archive, jelikoz Krnda s Dolinkem vymysleli, ze tam bude privoz (LOL, asi tam nikdy nebyli), protoze aby tam mohli vojaci postavit pontony, museli by byt K + D uznani za plnohodnotnou zivelnou pohromu (coz o to, ja bych byl pro).

Tento příspěvek byl upraven od SvenWiersen: 06 December 2017 - 13:51

• 2

#6991 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 05 December 2017 - 17:33

Tohle ale neni na disable, nybrz na archive, jelikoz Krnda s Dolinkem vymysleli, ze tam bude privoz (LOL, asi tam nikdy nebyli), protoze aby tam mohli vojaci postavit pontony, musela K + D uznani za plnohodnotnou zivelnou pohromu (coz o to, ja bych byl pro).

Podle mne to obnovení takový problém nebude. Logbook by mohl být u převozníka.

Horší bude, kdyby chtělo město Praha ušetřit a zavedlo samoobslužný provoz navržený K. J. Erbenem: "Až zas budeš někoho převážet," řekl mu potom Plaváček, "dej mu veslo do ruky (a poučení o bezpečnosti práce a terminál pro EET – dodatek L. A.) a vyskoč na břeh, a bude ten místo tebe přívozníkem."

• 9

#6992 None

None

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1288 příspěvků(y)

Publikováno 05 December 2017 - 22:25

Teď mám opravdu depku. Konečně jsem urval chvíli času na dělání nového listingu keše a ejhle, nemohu změnit typ keše. Vše ostatní jde, ale typ ne. Keš není publikovaná a tam to vždy šlo. Přeci to nebudu archivovat a zakládat úplně znovu. :-(

• 0

#6993 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2745 příspěvků(y)

Publikováno 05 December 2017 - 22:47

Teď mám opravdu depku. Konečně jsem urval chvíli času na dělání nového listingu keše a ejhle, nemohu změnit typ keše. Vše ostatní jde, ale typ ne. Keš není publikovaná a tam to vždy šlo. Přeci to nebudu archivovat a zakládat úplně znovu. :-(

Ale ne, když dám Edit (listingu), tak tam mám roletku a můžu si vybrat.

Jinak diskuze běží ve vlákně o aktuální funkčnosti.

• 0

#6994 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2017 - 13:25

Podle mne to obnovení takový problém nebude. Logbook by mohl být u převozníka.

Ja mel na mysli, ze se keska na privozu tezko muze jmenovat Prague BRIDGES.

• 0

#6995 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8814 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2017 - 13:47

A proč ne? Já mám taky keš u mostu, který tam už 40 let není. A málokdo ví, že tam kdysi byl.

• 0

#6996 ladislavappl

ladislavappl

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 888 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2017 - 16:22

A dokonce může být keš v předstihu u lávky, která ještě nestojí.

Nevěřícně jsem zíral na návrhy další lávky v Praze - z Holešovic do Karlína:

https://magazin.aktu...04ac1f6b220ee8/

• 0

#6997 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2017 - 17:36

A dokonce může být keš v předstihu u lávky, která ještě nestojí.

Nevěřícně jsem zíral na návrhy další lávky v Praze - z Holešovic do Karlína:

https://magazin.aktu...04ac1f6b220ee8/

No to taky ziram. Ti blbci nedokazi udrzovat ani existujici infrastrukturu, ale vymejslej dalsi kraviny na ktery mesto nema. Polovina mostu v Praze je v havarijnim stavu, a to vcetne dulezitejch, jako je Libenskej nebo Hlavkuv, ktery opravit neni ani snadny, ani levny. Stejne je to se vsim ostatnim. A radni misto aby resili dulezity veci bez kterych Praha nemuze existovat, tak buduji dalsi nepotrebny kraviny, na jejich udrzbu casem zas nebudou penize a spadnou nam na hlavu jako ta lavka v Troji. Sehnat nekde dotaci na nesmyslnej projekt umi kde kdo. Budovat infrastrukturu srozumem aby byla dlouhodobe udrzitelna uz je nad jejich sily.

• 4

#6998 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2017 - 19:44

Tohle ale neni na disable, nybrz na archive, jelikoz Krnda s Dolinkem vymysleli, ze tam bude privoz (LOL, asi tam nikdy nebyli), protoze aby tam mohli vojaci postavit pontony, museli by byt K + D uznani za plnohodnotnou zivelnou pohromu (coz o to, ja bych byl pro).

zas jsem zaměnila palce, to měl být palec nahoru, tady ale asi dolů? jak je to vůbec s těmi palci? prostě se tady chechtam komentářům.Ničíte depresivní koutek :-(

• 1

#6999 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 06 December 2017 - 23:39

No to taky ziram. Ti blbci nedokazi udrzovat ani existujici infrastrukturu, ale vymejslej dalsi kraviny na ktery mesto nema. Polovina mostu v Praze je v havarijnim stavu, a to vcetne dulezitejch, jako je Libenskej nebo Hlavkuv, ktery opravit neni ani snadny, ani levny. Stejne je to se vsim ostatnim. A radni misto aby resili dulezity veci bez kterych Praha nemuze existovat, tak buduji dalsi nepotrebny kraviny, na jejich udrzbu casem zas nebudou penize a spadnou nam na hlavu jako ta lavka v Troji. Sehnat nekde dotaci na nesmyslnej projekt umi kde kdo. Budovat infrastrukturu srozumem aby byla dlouhodobe udrzitelna uz je nad jejich sily.

Klíííd. Nikdo nic nebuduje. To jsou jenom soutěžní architektonické studie (asi tak jako na novou knihovnu na Letné, jen se toho všichni panicky chytli, že by se to mělo stavět).

Současné vedení města dokáže maximálně sázet někde stromky v parku a chodit na vernisáže. Rozhodně nemá na to postavit cokoli, byť takovou drobnost, jako je lávka.

Většina mostů je dlouhodobě v havarijním stavu, ale prakticky nikdo neví, co s tím (nemyslím stavebně). Třeba takový Jiráskův most. Dokážete si představit, že by se zavřel?

Poškození mostů pěkně dokazuje stav Libeňského mostu, který prochází opravou. Ostatní na tom budou téměř stejně. https://praha.idnes....raha-zpravy_rsr

• 2

#7000 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2345 příspěvků(y)

Publikováno 07 December 2017 - 0:02

Klíííd. Nikdo nic nebuduje. To jsou jenom soutěžní architektonické studie (asi tak jako na novou knihovnu na Letné, jen se toho všichni panicky chytli, že by se to mělo stavět).

Současné vedení města dokáže maximálně sázet někde stromky v parku a chodit na vernisáže. Rozhodně nemá na to postavit cokoli, byť takovou drobnost, jako je lávka.

Většina mostů je dlouhodobě v havarijním stavu, ale prakticky nikdo neví, co s tím (nemyslím stavebně). Třeba takový Jiráskův most. Dokážete si představit, že by se zavřel?

Poškození mostů pěkně dokazuje stav Libeňského mostu, který prochází opravou. Ostatní na tom budou téměř stejně. https://praha.idnes....raha-zpravy_rsr

Tak to se bohuzel mejlis. Ty studie lezej v supliku a obcas nejakou vytahnou a zrealizujou. Takze mame cyklostezky za stovky milionu, mame bazen Na Sutce za miliardu, tramvajovej most kterej sice potreba byl, ale mel stat polovinu, opencard za miliardu a podobny skvosty. Lavku v Karline postavej s prstem v pr...., kdyz nastane vhodna konstelace. Ze na to nejsou prachy je to nejmensi. To se spis desim toho az nekdo zacne stavet ty turnikety v metru. Suplik je plnej takovehle projektu. A navic stojej prachy i kdyz se ani stavet nezacne.

• 0

3 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 3 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama