Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7041 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 14 prosinec 2017 - 13:41

Pro předchozí dotaz od Trhace: HQ znamená HeadQuarters - Ústředí. My si zvykli říkat Groundspeak, ale oni sami už dávno používají právě Geocaching HQ. Schválně si zkuste zadat adresu www.groundspeak.com.

Ale firma se pořád nejspíš jmenuje Groundspeak, viz copyright odkazované stránky dole v patičce.

• 3
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#7042 Trhac

Trhac

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 057 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 1:07

Občas to dělali naši RW ručně. Rozdělaný listing dělá kolizi jako každý jiný. Tedy nedělá, ale zobrazí se a RW musí rozhodnout, jestli nový pustí, nebo ne. Když pustí, zablokuje to tomu staršímu.

Byla ale možnost napsat žádost o odarchivaci. Robotovi asi nenapíšeš, ale možná by mohl i náš RW, pokud to hodláš dodělat a v blízké době publikovat.

Ale na svůj listing se dostaneš i po archivaci, i když nebyl publikován, ne? Alespoň mě se to teď povedlo. Tak si to zkopíruj do nového a přijdeš jen o kód, měl jsi nějaký unikátní?

Unikátní ne, ale přeci jen by třeba v lednu 2018 překvapil kód začínající GC3…  :D

• 0

RACCOON TEAM
Věk je uveden kačerský, život před nálezem první keše neplatí…

#7043 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 6:50

No třeba takový kód GC2H5OH by byl pěkný. Utekl mi o kousek. Chemici a alkoholici vědí, o co jde.

• 5

#7044 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 8:29

Taky jsem měl jeden celkem pěkný, který mi "archivovali"... Ale ono je to vlastně celkem jedno, kód sem, kód tam.

Když si člověk připraví založenou keš a ani neví, že jsou podobné praktiky, tak se mi nelíbí postup, že se GS ani nezeptá... Právě jako zde. Líbil by se mi postup jak píše nalano. (možná to někde GS napsané má, ale přiznám se, že se někdy v těch anglicky psaných pravidlech ztrácím).

Poté, co mi archivovali první připravovanou keš, tak to už vím, ale i tak by se mi hodilo podobné připomínání.

• 1

#7045 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 8:36

Unikátní ne, ale přeci jen by třeba v lednu 2018 překvapil kód začínající GC3…  :D

Ovšem na tohle: https://coord.info/GCPWND dosáhne už málokdo...

• 2

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#7046 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 8:51

Tak to je opravdový paleokód :) .

Ale říkám si, že by staré archivované a od původních listingů a souřadnic očištěné kódy mohli vracet do hry, jinak tady za chvíli budeme mít kódy osmimístné.

• 1

#7047 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 8:57

Dlouho ne... Jsme u GC7xxxx a v každé řadě je 923 521 možných kódů. Zhruba 120 000 jich zůstává nevyužito, přesné počty za jednotlivé série i roky mohu dodat. Takže zbývá 8, 9 a abeceda bez I, L, O, S a U. 

33 * 923 521 = 30 476 193 listingů, než dosáhneš na osmimístný kód.

Plus ty zbývající z aktuální řady, takže zhruba 31 000 000.

• 1

Dobrovolník si myslí, že ví, co je správné, a dělá to. Aktivista si myslí, že ví, co je správné, a nutí to dělat ty ostatní.

#7048 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 9:50

Jsem zvědav, kdo první vytvoří milionový powertrail. A pak už to půjde rychle. :)

phrkt: jj, nepublikované a archivované kódy, které nikdy nespatřily světlo světa, by se skutečně mohly vracet do hry. Moc by mě zajímalo, kolik jich tak asi je.

• 2

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#7049 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 9:57

Jak jsem psal, ta čísla mám, jen ne právě po ruce. Pošlu je sem večer.

• 0

#7050 tarmara

tarmara

Air-cooled

• Members
  • PipPipPip
  • 974 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 10:12

To zase není tak strašná čelenka - jen v CZ mám nearchivovaných vyhovujících keší 1816. A jedna perlička - dalších cca 30 keší v CZ s šestipísmeným kodem vylezlo až po uvedeném datu....

• 0

#7051 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 10:15

By mě zajímalo, jak Rikitana napadlo tak dlouho sušit listing :-).

A je pravda, že není tak strašná. Mám jich ulovených přes 600. Možná je to tím, že u mých prvních nalezených ani nešlo najít takovou, která této výzvě neodpovídala :-)

Ale je zajímavá v tom listingu tabulka s rychlostí zakládání listingů... Mezi kódy GC60000 až GC70000 to bylo s rychlostí jen 1649 listingů denně. Přitom od roku 2011 ta rychlost byla vyšší.

Takže ono to teď nebude tak horké, vzhledem k tomu, že zakládání kešek nejde tak rychle jako dříve.

Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 15 prosinec 2017 - 10:19

• 0

#7052 mirek454

mirek454

mirek454

• Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 10:56

Ale říkám si, že by staré archivované a od původních listingů a souřadnic očištěné kódy mohli vracet do hry...

Jen to ne! GC kód je jedinečný identifikátor keše, pokud by to udělali, nastal by chaos ve všech statistikách i v logování. Příklad: GC12345 budu mít zalogovanou, časem půjde do archivu a pak kód znovu pustí do oběhu. A už si ji znovu nezaloguju a tím pádem se neobjeví v nalezených.

• 3

#7053 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 10:56

To zase není tak strašná čelenka - jen v CZ mám nearchivovaných vyhovujících keší 1816. A jedna perlička - dalších cca 30 keší v CZ s šestipísmeným kodem vylezlo až po uvedeném datu....

Neměl jsem na mysli obsah, ale krátký kód publikovaný na konci roku 2016.

• 0

#7054 tarmara

tarmara

Air-cooled

• Members
  • PipPipPip
  • 974 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 10:57

Tak ten datum je tam z jednoduchého důvodu, GC zakazuje u čelenek podmínky založené na GCkódech - je to přímo v pravidlech. Původně to (dle vyjádření ownera) bylo opravdu vázané na šestipísmenný GC kód ale pak se mu ozval nějaký Mirek Dušín co nemá na práci nic jiného než kontrolovat listingy...a tak to radši předělal...

• 0

#7055 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 10:57

Použité kódy se nedají vracet do hry. Nedá se zjistit, jestli je někdo někde nepoužil, třeba jen v odkazu. A klidně můžeš mít v nepublikovaném archivovaném listingu uložené obrázky a odkazovat na ně v jiném živém listingu. To je jedna z mála věcí, co dělají u GS dobře, v databázových systémech se prostě nerecykluje a natvrdo nic nemaže. Bohužel díky tomu je zablokováno i spousta zajímavých nicků, protože spousta jich se jen zaregistrovala a nikdy nezačala hledat.

• 6

#7056 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 11:03

Použité kódy se nedají vracet do hry. Nedá se zjistit, jestli je někdo někde nepoužil, třeba jen v odkazu. A klidně můžeš mít v nepublikovaném archivovaném listingu uložené obrázky a odkazovat na ně v jiném živém listingu. To je jedna z mála věcí, co dělají u GS dobře, v databázových systémech se prostě nerecykluje a natvrdo nic nemaže. Bohužel díky tomu je zablokováno i spousta zajímavých nicků, protože spousta jich se jen zaregistrovala a nikdy nezačala hledat.

Vidíš, říkal jsem si, že u těch listingů, které byly archivovány před publikací by nevadilo použití těch kódů. Ale tohle jsem si neuvědomil. Máš úplnou pravdu...

• 0

#7057 taxoft

taxoft

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 645 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 11:06

Jsem zvědav, kdo první vytvoří milionový powertrail. A pak už to půjde rychle. :)

phrkt: jj, nepublikované a archivované kódy, které nikdy nespatřily světlo světa, by se skutečně mohly vracet do hry. Moc by mě zajímalo, kolik jich tak asi je.

Staré archivované vracet do oběhu nemá smysl - nakonec by GS "kradl" listingy ownerům. Máš jich založených 200? Archivoval jsi je, třeba po deseti letech? Už je nemáš a nikdy jsi je neměl.

Teoreticky, ale jen teoreticky by šly vracet založené a nikdy nepublikované. Vtip je v tom, že i opravdu dost staré listingy se občas někde objeví. Kdyby tohle "přebírání" listingů z ownerských účtů GS začal dělat stejně automaticky, jako teď archivuje dlouho nemodifikované rozpracované listingy, objevla by se zase vlna odporu. Je fakt, že spousta kódů je blokovaná na konci řad, když se lidi snažili založit první listing nové série.

Nicméně bez domluvy a svolení aktuálních "držitelů" těch listingů, byť v archivu, tuhle aktivitu nevidím reálně. A do komunikace se GS chtít nebude.

• 0

#7058 mpik

mpik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 8 814 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 12:10

Ono by to ani nešlo, spousta těch ownerů už není aktivní a na maily by nereagovala. A to používání nikdy nepublikovaných listingů jako skladiště obrázků není zase tak neobvyklé. Jsou tací, co to používají třeba u eventů. Chtějí tam mít fotky a nechtějí, aby se objevovaly v galerii eventu. Tak je nahrávají k nepublikovanému a odkazují odtud. Ano, je to nestandardní použití a tím i negarantované. Ale je používané a tím už blokované. Na rozdíl od obrázků nahraných třeba na imageshack, nebo na ic.cz, kde to najednou zpoplatnili a těm, kdo nezaplatili, to zrušili. Spousta listingů byla najednou bez obrázků, třeba i celá série Kapr a owneři najednou sháněli, kdo ty obrázky má, aby je tam vrátili. A dodnes jsou některé listingy bez obrázků, dokonce byl dlouho i jeden, kde se z obrázku mělo luštit.

Jen by to chtělo, aby GS nějak usnadnil práci s galerií, třeba možností obrázek do listingu nakliknout z nějaké galerie. To používání a hledání hausnumerických odkazů je nepříjemné.

• 1

#7059 phrkt

phrkt

věčný rejpálek

• Members
  • PipPipPip
  • 2 745 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 12:19

Ono by to ani nešlo, spousta těch ownerů už není aktivní a na maily by nereagovala. A to používání nikdy nepublikovaných listingů jako skladiště obrázků není zase tak neobvyklé. Jsou tací, co to používají třeba u eventů. Chtějí tam mít fotky a nechtějí, aby se objevovaly v galerii eventu. Tak je nahrávají k nepublikovanému a odkazují odtud. Ano, je to nestandardní použití a tím i negarantované. Ale je používané a tím už blokované. Na rozdíl od obrázků nahraných třeba na imageshack, nebo na ic.cz, kde to najednou zpoplatnili a těm, kdo nezaplatili, to zrušili. Spousta listingů byla najednou bez obrázků, třeba i celá série Kapr a owneři najednou sháněli, kdo ty obrázky má, aby je tam vrátili. A dodnes jsou některé listingy bez obrázků, dokonce byl dlouho i jeden, kde se z obrázku mělo luštit.

Jen by to chtělo, aby GS nějak usnadnil práci s galerií, třeba možností obrázek do listingu nakliknout z nějaké galerie. To používání a hledání hausnumerických odkazů je nepříjemné.

Tohle přece není problém. I když se obrázek z listingu smaže, v galerii zůstává (skrytý), již vytvořené odkazy na něj fungují, jen není dostupný z toho listingu.

• 0

#7060 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 15 prosinec 2017 - 12:27

Jo, zatím se GS chová tak, že ty "smazané" věci ve skutečnosti archivuje - obrázky, keše, logy. Otázkou je, a na to už tu přišla řeč, jestli je jednou nenapadne ty archivované obrázky opravdu smáznout (třeba kvůli tarifu u Amazonu, u kterého mají úložiště obrázků).

• 0

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

9 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 9 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama