Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7121 berda

berda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:12

Tvl, jsi mimo. Jak bys to zalogoval, když na vypočtených souřadnicích byla stage? A v ní teprve odkaz na finálku? V roce 2014 owner udělal z této stage finálku a ta původní, stovky metrů daleko, byla kýmsi "obnovena" a celou tu dobu logována, aniž by na ni byl jakýkoli odkaz. Fakt je to náhodou? Jak se člověk k těm souřadnicím dostane, když je ani nemůže vyluštit, bez návštěvy stage , kde ty indicie už tři roky nejsou?

Tento příspěvek byl upraven od berda: 02 leden 2018 - 18:16

• 0
Berda

#7122 petegeo

petegeo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 005 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:14

Teda mě jen udivuje, jak vlastně víte že ty cache jsou na těch finálkařských webech?

To jste na nich zaregistrovaní a pro ty jejich výměny tam přispíváte, že tam máte přístup?

• 2

#7123 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:15

Tak, protoze jsi nam vubec nerekl, o jakou kesku se jedna, muzeme jen hadat.

Takze treba ja hadam, ze pokud pri lusteni nebylo jasne recene, ze se lusti stage, tak si ji kazdy ulozi jako finalku. A pak kdyz tam po letech najde krabicku s logy, tak jak ma vedet, ze to neni finalka?

• 1

#7124 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:18

Takze treba ja hadam, ze pokud pri lusteni nebylo jasne recene, ze se lusti stage, tak si ji kazdy ulozi jako finalku. A pak kdyz tam po letech najde krabicku s logy, tak jak ma vedet, ze to neni finalka?

presne tak. Vylustim mysterku. Ulozim jako finale. Dojdu na finale. Najdu stage, jdu a lustim dale. Najdu finale, loguju.

Pokud to tedy nebylo v listingu oznacene, ze se lusti stage a ne finale, to by byla jina a byla by pravda, ze pak by tam poctive logy byt nemeli.

• 3

#7125 berda

berda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:26

No vidis, ja bych to treba zalogoval. Mam vylustene kese i vice nez 3 roky (ted jsem koukal a rekord vylustene, zive a neodlovene kese je skoro 5 let) a jeste jsem je neodlovil (a uz asi neodlovim).

Tzn. Pokud bych na ni sel a nasel tam krabicku s logama, tak bych se o ni zalogoval a vubec bych netusil, ze se to dneska lusti jinak a krabicka je jinde.

Aha, takže po vyluštění by ses dostal ke krabičce, která původně byla stage. Zalogoval by ses. A jak by ses dostal do logbooku té původní finálky? A o těch já mluvím...

Teda mě jen udivuje, jak vlastně víte že ty cache jsou na těch finálkařských webech?

To jste na nich zaregistrovaní a pro ty jejich výměny tam přispíváte, že tam máte přístup?

No, já třeba osobně nemám, ale kolega má. A to znamená, že to zneužije? No, znám jej a vím, že ne. A můžeš si o tom myslet cokoli.

Nevím, jestli to bylo na mne, ale i kdyby ne - po "vyluštění" by ses dostal na aktuálně skutečné finále a nemusel bys logovat krabičku stovky metrů daleko...

• 0
Berda

#7126 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:27

Ano jsem tam. Ale ne proto, abych si zjišťoval finálky. Jsou k tomu i jiné důvody. 

• 0

#7127 Jazzlinka

Jazzlinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 348 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:27

K popisovanému případu Berdy mohu přispět. Jedná se o GC1VNZ1.

Já ji odlovil v listopadu 2009. Doma spočítány souřadnice stage na místě A, kde jsem získal souřadnice finále na místě B.

Berda ji odlovil při reparátu v dubnu 2014, v té době bylo finále už rovnou na místě A.

Když jsme letos v listopadu lovili jinou cache, která je shodou okolností téměř přesně na místě B, objevili jsme nejprve tuto falešnou finálku, pak teprve potřebnou novou cache. A otázkou je, proč se tolik kačerů logovalo do kešky, která má být na místě A? A ne, není to tím, že místo byo "zrecyklováno" u jiné kešky, k tomu došlo několik měsíců po přesunu předmětné cache.

• 0

#7128 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:37

Tak ted uz tomu vubec nerozumim. Proc by v krabiccde A nemely byt logy, kdyz je to finalka? Proc by v krabicce B nemely byt logy, kdyz je v kolizi s jinou kesi?

Leda kdyby nesedel datum...

Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 02 leden 2018 - 18:41

• 0

#7129 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:38

K popisovanému případu Berdy mohu přispět. Jedná se o GC1VNZ1.

Já ji odlovil v listopadu 2009. Doma spočítány souřadnice stage na místě A, kde jsem získal souřadnice finále na místě B.

Berda ji odlovil při reparátu v dubnu 2014, v té době bylo finále už rovnou na místě A.

Když jsme letos v listopadu lovili jinou cache, která je shodou okolností téměř přesně na místě B, objevili jsme nejprve tuto falešnou finálku, pak teprve potřebnou novou cache. A otázkou je, proč se tolik kačerů logovalo do kešky, která má být na místě A? A ne, není to tím, že místo byo "zrecyklováno" u jiné kešky, k tomu došlo několik měsíců po přesunu předmětné cache.

Jasne. Pokud je to tak jak popisujes zde, tak na miste B muzou byt pouze podvodnici. Z puvodniho popisu jsem to pochopil obracene (ale kdyz to ted ctu, tak to byla moje chyba).

• 0

#7130 berda

berda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:42

Tak ted uz tomu vubec nerozumim. Proc by v krabiccde A nemely byt logy, kdyz je to finalka? Proc by v krabicce B nemely byt logy, kdyz je v kolizi s jinou kesi?

Takže: do roku 2014 existovala krabička A, kterou logovali všichni, kdo se k ní díky stagi1 dostali. Ta se ztratila, a tak se autor rozhodl, že ze stage1 udělá finálku (krabičku B) a krabička A bude bezcenná. Jenže na finálkách zůstaly souřadnice krabičky A, že... No a tu všichni finálkáři tři roky logovali (ale jo, tak to nafotím)). Jenže v roce 2017 vznikla krabička s finálovými souřadnicemi nedaleko (a s hintem, který seděl na tuto kukaččí krabici) a začalo se to míchat. A těhdy jsme na to přišli. Je to jasné i pro Geodědy?

Tento příspěvek byl upraven od berda: 02 leden 2018 - 18:44

• 0
Berda

#7131 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:43

Mohl by nastat případ (asi vyjímečně), kdy si někdo ještě v původní verzi stage + finálka vyluští tu stage, dojde si na ni, tam si zjistí patřičné indicie, vyluští finále... ale pak musí naléhavě domů, takže finálku neodloví. Zůstane mu v GPS.

O rok později si vzpomene, že ji vlastně ještě nemá, tak jde rovnou na finále, které tou dobou už finále není. To mu nedojde, je tam logbook a vše vypadá jako cache.

• 3

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#7132 Jazzlinka

Jazzlinka

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 348 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:45

Samaell pochopil.

Když v současné době vyluštím doma souřadnice A, odlovím cache. Na místo B se tedy podle informace v listingu od 15. 11. 2014 nemůžu legálné cestou vůbec dostat (informace o kolizi s novou keší zde není relevantní). Kde lidi tři roky brali souřadnice neexistující finálky?

• 0

#7133 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 18:49

Tři roky...já mám některé vyluštěné a neodlovené třeba osm let, a to někdy i rozdělané multiny. Takových jsou desítky, a akorát koukám, jak se mi co týden něco z toho archivuje. Třeba bez varování. Tolik ztracených hodin a dnů práce. No není to k...

Pak se divíte, že se každému nechce ty magořiny luštit.

• 10

#7134 HaLuMa

HaLuMa

Autor Geogetu

• Members
  • PipPipPip
  • 14 531 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 19:27

Je to jasné i pro Geodědy?

Ano, uz je mi to jasne, ty lichotniku! ;)

• 1

#7135 Pavel TT

Pavel TT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 19:34

Sice to jako owneri asi nevyuzijeme. U nasich kesi je lusteni jednoduchy (spise aby si kaceri precetli listing kdyz uz jsme se s nim psali  :)  ) a asi i v budoucnu moc nepritvrdime. Spise se snazime delat pekne finalky, kdo nektere odlovil tak vi. Ale premyslel jsem jake jsou moznosti ochrany proti finalkarum. Napadaji me asi jen 3 a to je ta prvni stejne finalkarema podchytitelna.

1. zamek kdy kod je z indici ale nelze jej zpetne spocitat ze souradnic - ale staci sdilet i kod, leda jej obcas menit ale to by otravovalo ostatni kacery, ze musi zkouset nekolik variant.

2. neco jako tato kes kdy owner sice nemuze mazat logy finalkaru ale muze zverejnit ty, kteri dolustili a naopak i ty kteri jsou zalogovani ale nemaji u nej zaznam. V kontextu teto debaty je ten seznam zajimavy...

3 stehuji si se logbook po stage, jako u teto kese tu jsem vzdal protoze na 2 stage, ktere jsem v lete navstivil bylo zamudleno a na dalsi se mi nechtelo. Ale treba lesni variantu (rozumne dlouhou) bych docela dal, mohla by to byt sranda.

Napada nekoho jeste jiny napad?

BTW: o Hansmattovi alias Janusovi jsem si podle kesi udelal jisty ale jeste relativne priznivy obrazek. Pak jsem ledacos zaslechl coz jej trochu vybarvilo, ale to co tu od nej dnes nekdo postnul je teda sila.  :angry:  Slovy klasika "To neni clovek, to je vul, vemte na nej hul!". Sice taky nejsem Mirek Dusin a obcas si nechame napovedet vice nez by bylo ownerovi mile, svezeme se s prateli nebo neco ubrutime (jako se mi uplne nahodou podarilo dnes) ale to vetsinou nejak prizname nebo alespon drzime hubu. Navic se snazime alespon pochopit princip lusteni, nebo necim prispet. A na co proste nemame to nelovime, proto mame minimum D nebo T5. Ono u tech D5 plati to co uvedl dr.vota, to fakt vylustit a hned jet pro kesku nez zmizi. Taky uz jsem par suplikovek vyhodil a mozna bych opet mohl v databazi GeoGetu udelat cistku... Jestli nekdy budu mit dost casu, tak napisu ownerovi te 2. kese jestli ji nehodla behem par tydnu archivovat a pustim se do toho ;)

• 0

#7136 berda

berda

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 327 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 19:36

Ano, uz je mi to jasne, ty lichotniku! ;)

Rád jsem zalichotíl, dlužím to...
  • 0
Berda

#7137 Samaell

Samaell

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 560 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 19:49

1. zamek kdy kod je z indici ale nelze jej zpetne spocitat ze souradnic - ale staci sdilet i kod, leda jej obcas menit ale to by otravovalo ostatni kacery, ze musi zkouset nekolik variant.

2. neco jako tato kes kdy owner sice nemuze mazat logy finalkaru ale muze zverejnit ty, kteri dolustili a naopak i ty kteri jsou zalogovani ale nemaji u nej zaznam. V kontextu teto debaty je ten seznam zajimavy...

3 stehuji si se logbook po stage, jako u teto kese tu jsem vzdal protoze na 2 stage, ktere jsem v lete navstivil bylo zamudleno a na dalsi se mi nechtelo. Ale treba lesni variantu (rozumne dlouhou) bych docela dal, mohla by to byt sranda.

1) finalky se zcela evidentne sdileji i s kodem zamku. Uz jsem videl kes, kde autor zmenil kod, tak mu zamek znicili (bylo to nekde u Brna)

2) viz tahle keska co na ni odkazujes. Finalkari si z toho nic nedelaji. Jejich nazor byl jasne napsany na kesi o ktere se tu diskutovalo: Princip hry je prece hledat schranku podle souradnic. Pokud Owner udela tezkou mysterku, tak si finalkareni zaslouzi, protoze je .......

3) tuhle jsem lovil ve svych geozacatcich, ale samozrejme jsem ji dal na posledni pokus :-) Dle meho to neresi problem mysterek, protoze tam tohle pouzit nejde.

Mel jsem jeste napad na schranku, ktera by se otevirala jednorazovym heslem, ktere by bylo vysledkem unikatniho zadani pro kazdeho kacera, ale vzhledem k mym poznatkum z bodu 1 jsem ji zavrhnul (realizace by byla docela nakladna)

• 0

#7138 Pavel TT

Pavel TT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 20:10

1) finalky se zcela evidentne sdileji i s kodem zamku. Uz jsem videl kes, kde autor zmenil kod, tak mu zamek znicili (bylo to nekde u Brna)

2) viz tahle keska co na ni odkazujes. Finalkari si z toho nic nedelaji. Jejich nazor byl jasne napsany na kesi o ktere se tu diskutovalo: Princip hry je prece hledat schranku podle souradnic. Pokud Owner udela tezkou mysterku, tak si finalkareni zaslouzi, protoze je .......

3) tuhle jsem lovil ve svych geozacatcich, ale samozrejme jsem ji dal na posledni pokus :-) Dle meho to neresi problem mysterek, protoze tam tohle pouzit nejde.

Mel jsem jeste napad na schranku, ktera by se otevirala jednorazovym heslem, ktere by bylo vysledkem unikatniho zadani pro kazdeho kacera, ale vzhledem k mym poznatkum z bodu 1 jsem ji zavrhnul (realizace by byla docela nakladna)

1) No snad jen u kese na ktere mame sdilene FTF jsem videl funkci zamek. Sam jsem to ted k jedne pripravovane kesi zvazoval ale zjisitil jsem, ze nez sehnat wasserdicht, bombenfest und idiotensicher zamek bude jednodussi sehnat potrebne vykone akumulatorove naradi pro variantu "beton".

2) Ja vim, logy v logobooku podle pravidel smazat nesmi ale je to jista forma verejneho pranirovani. Kdo chce muze se podivat a udelat si pomerne objektivni obrazek.

3) Jojo to ano, jen jako v pripade 2 jde o urcitou satisfakci ownera. Mozna tu kes nekdy dam, nemam ji daleko od prace.

Taky mam napad na podobny elektronicky zamek. Vyrobit jej a naprogramovat by nemel byt problem, radu let me to zivi. Ale nevyresil jsem zdroj energie, 9V baterka by na to asi nestacila. No a pak jak pises nejvetsi problem jsou nicitele. Osobne mam spise nez s finalkaru (koneckoncu priznal jsem, ze obcas se v ramci pratel zachovam podobne) geodepresi prave s nicitelu. V jakem stavu jsme vcera nasli jednu nasi kes nebylo moc mile novorocni prekvapeni. Nastesti to vypadalo jen na pokus o kradez, zrejme kdyz dotycny zjistil narocnost tak to vzdal a kes sama zustala neposkozena. Myslim, ze o niceni v pripade Nastvavaci vis sve. Pritom je to celkem jednoduche a i sranda. Je teda fakt, ze ji nemit asi 5 km na kole a neni problem jet tam 2x, ale jet treba z Brna tak by me fest nastvala, protoze potrebne v batohu nevozim :)

Tento příspěvek byl upraven od Pavel TT: 02 leden 2018 - 20:11

• 0

#7139 bender-king

bender-king

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 285 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 23:36

Ja vim, logy v logobooku podle pravidel smazat nesmi ale je to jista forma verejneho pranirovani. Kdo chce muze se podivat a udelat si pomerne objektivni obrazek.

Jako treba toto?: http://gc6r2rw.nejhosting.eu/stats :)

• 0

#7140 Aviatik

Aviatik

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 435 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 7:22

Jen malý příklad z diskuze, HANSMATT alias Janus.

attachicon.gifdiskuze.png

O Hansmattovi si nemyslím nic pěkného, ale ten příspěvek z diskuse je neobyčejně hutné chucpe, jaké jsem už dlouho neviděl. Normální podvodník po odhalení zaleze do kouta a doufá, že se na to zapomene, zmrd vyhrožuje a mstí se.

Nejhorší je, že to opovržení, jaké tady bylo navrhováno, na takové lidi neplatí. Oni jsou přesvědčeni, že jsou v právu a že jejich oponenti jsou otravní mravokárci, co jim kazí hru.

• 7
Ej vy mé krabičky z umělé hmotičky!

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama