Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7161 Pavel TT

Pavel TT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 21:34

Naivo.  :)  Přijdou finálkáři bez znalosti kódu (a pozor - na některých finálkářských serverech jsou souřadnice finálek i s číslem kódu zámku) a když na místě zjistí, že se do keše kvůli zámku nedostanou, jednoduše si násilně otevřou keš pajcrem (vlastní zkušenost). 

No vzdyt to hned v druhe vete pisu, ze toto neni cesta. A v dalsim prispevku pisu, ze jedinou kes s funkcnim zamkem jsem videl tu na ktere mame FTF. No a naiva? Ve 40 letech uz jsem temer vsechny iluze nejen v geocachingu ztratil...

Pokud log není podle pravidel, osobně bych se s touhle ostudou GC vůbec nebavil a log smazal. Vysvětlovat by měl poté on vám, co ho k tomu vedlo a ne aby jste vysvětlovali vy něco jemu.

Jestli jsou me informace spravne tak pracuje u policie. Cili to, ze pozaduje podat vysvetleni je uz profesionalni deformace :)   Jen me prekvapuje, ze nase kese zatim vynechal prestoze blizko uz "byl". Nektere nam zname firmy uz tam byli, ale u vsech mam temer jistotu, ze tam opravdu byli.

Jinak na cele teto afere s finalkari neni ani tak smutne jak se chovaji v ramci teto hry. Je to preci jen hra a i kdyz fest porusuji pravidla tak tim jine "jen" nas...u. Ale smutne je to, ze to o nich vypovida i jak se budou chovat i v jinych oblastech zivota...

Tento příspěvek byl upraven od Pavel TT: 03 leden 2018 - 21:44

• 2

#7162 mr3ska

mr3ska

Optimista

• Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 22:31

Naivo.  :)  Přijdou finálkáři bez znalosti kódu (a pozor - na některých finálkářských serverech jsou souřadnice finálek i s číslem kódu zámku) a když na místě zjistí, že se do keše kvůli zámku nedostanou, jednoduše si násilně otevřou keš pajcrem (vlastní zkušenost). 

Ano s něčím takovým jsem se kdysi setkal u keše, jejíž indicie byly (nejsem si jist jestli všechny) pod vodou. Když jsme je s pot.vybavením našli, zjistili finále a šli pro keš, zjistili jsme, že krabička keše na které byl i zámek, je "otevřená" tak, že zámek nebylo třeba řešit. :(

• 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"

#7163 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 23:20

Pokud log není podle pravidel, osobně bych se s touhle ostudou GC vůbec nebavil a log smazal. Vysvětlovat by měl poté on vám, co ho k tomu vedlo a ne aby jste vysvětlovali vy něco jemu.

On našel keš, ale nedostal se k logbooku. V listingu je informace, jak se k němu dostat.
A díky za to smazání v Poradně, to bylo úplně nejlepší.
  • 0

#7164 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 23:52

On našel keš, ale nedostal se k logbooku. V listingu je informace, jak se k němu dostat.

no jo...když někdo místo smazání řešení poradil zamknout...není zač

• 1

#7165 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 03 leden 2018 - 23:58

no jo...když někdo místo smazání řešení poradil zamknout...není zač

Já jsem to nemyslel ironicky. Ale trošku jsem se v tom motal, máš pravdu, pane profesore.
  • 0

#7166 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 0:09

Já jsem to nemyslel ironicky. Ale trošku jsem se v tom motal, máš pravdu, pane profesore.

stane se...  :)  ale dlouho to tam nebylo

• 2

#7167 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 0:12

Také už jsem našel dost keší, třeba 10 m nad sebou. A neloguji je fotologem. Mě osobně zaráží ta jeho drzost a jak se k tomu staví a že owner by měl. Nic by neměl, kdyby tohle udělal mě, rozmáznu to s velkým potěšením na mnoha místech. A ještě ho pošlu tam kam slunce nesvítí. Už by mu měl někdo to jeho ego srazit.

btw: poradna. v pohodě. Jak už je napsáno, stane se...

• 4

#7168 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 9:18

Člověk by řekl, že takhle známé firmě nebudeme muset vysvětlovat smazání jeho neoprávněného logu:
https://coord.info/GLTW96JJ

Tuto cache jsem logoval po tom "found" logu a docela mne prekvapilo, ze v tom logu onen kacer pise ze neprisel na to jak tu mysterku lustit a tak nasel krabicku, ale nedostal se k logbooku a logoval na netu rovnou found a ne DNF jak mel (pro sichr jsem pridal obrazek toho logu z netu k memu found logu). Pritom si staci je precist listing :o . Owner udelal presne to mel, "neni log v logbooku" :( , tak do stejneho stavu upravi u log na netu, to jest "neni ani na netu" :) .

• 0

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#7169 Lukas&Verca

Lukas&Verca

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 13:37

Jestli jsou me informace spravne tak pracuje u policie. Cili to, ze pozaduje podat vysvetleni je uz profesionalni deformace :)   Jen me prekvapuje, ze nase kese zatim vynechal prestoze blizko uz "byl". Nektere nam zname firmy uz tam byli, ale u vsech mam temer jistotu, ze tam opravdu byli.

Skoda ze podobnou profesni deformaci netrpi i pri dodrzovani pravidel. Ale schladit si zahu na nekom jinym pro svou vlastni chybu, spise jeste hure pro vlastni aroganci a drzost. To je asi taky diagnoza. Nehodlam dotycneho dale resit, moje ztrata casu a on se tezko polepsi.

Tuto cache jsem logoval po tom "found" logu a docela mne prekvapilo, ze v tom logu onen kacer pise ze neprisel na to jak tu mysterku lustit a tak nasel krabicku, ale nedostal se k logbooku a logoval na netu rovnou found a ne DNF jak mel (pro sichr jsem pridal obrazek toho logu z netu k memu found logu). Pritom si staci je precist listing :o . Owner udelal presne to mel, "neni log v logbooku" :( , tak do stejneho stavu upravi u log na netu, to jest "neni ani na netu" :) .

O tom logu jsme samozrejme vedeli a cetli jej, ale nechteli jsem resit do te doby, nez jsme si opravdu prohlidli loogbok, kdyby rest dohnali. Bez rozdilu povesti dane osoby  je dobre vsem merit stejnym metrem. A pred svatky toho bylo zkratka moc. Jak jsi z logbooku mohl videt, kontrlujeme poctive a celkem casto na pocet logu, ale holt ne vzdy se to zvladne ihned.

Jestli dotycny ziskal nekde finalni souradnice bez cteni i tak kratkeho listingu(nepocitam li povest, ktera je viditelne oddelena), ale uz neziskal informaci jak se ke kesi dostat, je i pres to, ze s finalkarenim nesouhlasim, vec jeho vedomi a svedomi a nelze s tim nic delat.

• 4

#7170 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 14:32

Ten Jonea je buď neskutečný hlupák anebo neskutečný vychcánek. V to první nevěřím, takže zbývá to druhé.

Hrozně mě totiž pobavil jeho (nyní smazaný) WN log u zmiňované keše, jehož znění má Solim v obrázku přiloženém ke svému logu:

„Promiň, jak máme vědět, kde je klíč, když v logách chybí info, kam nálezci klíč schovali.“

To je tak k smíchu, až to bolí (stačí si jednou ledabyle přelétnout očima listing a je to jasné). Nehledě na to, že když nevěděli, kde je klíč, tak se nezapsali do logbooku a proč tedy logují FI a ne DNF?

Já jsem před koncem roku smáznul jeden log nějakému Slovákovi, co přímo do logu napsal, že kamsi prsknul vlastní náhradní krabičku, protože tu originální nenašel. Tak jsem to šel zkontrolovat, originální byla na místě v pořádku, náhradní jsem nikde kolem neviděl, takže ji nejspíš dal na nějaké staré umístění, které už dávno neplatí. Takže jsem mu log bez dalšího vysvětlování smazal. A ten se aspoň už neozval. Zatímco Jonea se v tom hovně bude ještě o to víc rejpat. Fakt mu nerozumím. Třeba by nám to ale dokázali jeho kamarádi, kteří sem chodí, vysvětlit.

• 4
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#7171 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 222 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 15:19

... Takže jsem mu log bez dalšího vysvětlování smazal. 

Tady mne štve, že při smazání něčího logu na vlastní keši není dostupné okénko zprávy, kde bych jako owner napsal vysvětlení , které by GC server laskavě poslal dotyčnému na jeho standardní email. Bylo by to fajn.....

• 6

#7172 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 15:33

Tady mne štve, že při smazání něčího logu na vlastní keši není dostupné okénko zprávy, kde bych jako owner napsal vysvětlení , které by GC server laskavě poslal dotyčnému na jeho standardní email. Bylo by to fajn.....

Kdyz nekomu smazes log, posle mu to notifikaci ze byl log smazan. Takze se o tom dozvi. Zaroven bys mel jako owner do listingu formou WN nebo OM logu napsat co jsi komu smazal a proc, aby to bylo jasne videt. Dotycny kteremu jsi to smazal pak muze kliknout na odkaz v notifinacnim mailu, otevre se mu listing kese a tvoje zduvodneni si tam precte. A je pak na nem jak se s tim vyporada. Muze jit o nejake nedopatreni a omyl, pak se muzete normalne spolu domluvit. Mohl ses jako owner prekouknout a smazat mu to neopravnene. Nebo to skousne a neresi, pac vi ze nema narok. Nebo tam postne omluvu, protoze treba se ukliknul a omylem tu kes zalogoval misto jine, kterou radne odlovil a jen si spletl kese. Nebo ti tam posle serii sprostejch nadavek. To uz pak zalezi na okolnostech. Pokud se to resi mezi slusnejma lidma, nebyva z toho zadny problem.

Takze ale postup na to je a bezne se to takhle dela.

No a pokud treba vis ze dotycny je slusny kacer kde nepredpokladas a priori nejaky umyslne spatny postup, nemusis nic mazat a muzes mu napred zamailovat a vyjasnit si to s nim, protoze casto fakt jde o omyl. Poznas to treba i z jeho logu. Kdyz popisuje odlov evidentne jine kese, je pravdepodobne ze  nepodvadi, jen se spletl pri logovani. A naopak kdyz tam je log ze kes videl 10m nad sebou ale nevylezl tam, tak loguje fotologem s pouzitim teleobjektivu, tak neni co resit a mazes rovnou :-)

Tento příspěvek byl upraven od Modrak: 04 leden 2018 - 15:40

• 4

#7173 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 15:44

Taky si myslím, že to není třeba obzvlášť řešit. Já jako owner nemám moc možností, kdy můžu smazat něčí log. Pouze pokud není zapsán v logbooku, nebo pokud poslal více duplicitních logů anebo pokud v tom logu něco vyzrazuje nebo používá vulgarismy, nebo to nesouvisí s keší apod. Nejčastěji to ale bude z důvodu nezapsání se v logbooku.

Takovému člověku přijde notifikace o smazání a je pak na něm, jestli to bude s ownerem řešit nebo ne. Jestliže lidi jako Jonea a jemu podobní zneužívají toho, že hodně ownerů to vůbec neřeší a tím jeho falešným logem se vůbec nebudou zabývat a jemu tak zůstane, tak já si zase nebudu trhat žíly s tím, abych někde sepisoval seznam a důvody logů, které jsem smazal. Komu jsem log smazal, ten se to z notifikace dozví, a pak má možnost to se mnou řešit. A jen tak na okraj — nepamatuju si to už přesně, od publikace mé první keše uplynulo v prosinci 8 let, ale myslím, že tohle byl první log, který jsem smazal z důvodu nezapsání v logbooku (ještě mám pocit, že jsem někde promazal nějaké duplicitní logy), takže rozhodně se v této činnosti nijak neexponuji.

A jak píše správně Modrak — pokud se to řeší mezi slušnejma lidma, nebývá z toho žádný problém. A to by chtělo podtrhnout.

• 6

#7174 dejwy

dejwy

dejwy

• Members
  • PipPipPip
  • 1 222 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 16:26

Kdyz nekomu smazes log, posle mu to notifikaci ze byl log smazan. Takze se o tom dozvi. Zaroven bys mel jako owner do listingu formou WN nebo OM logu napsat co jsi komu smazal a proc, aby to bylo jasne videt. Dotycny kteremu jsi to smazal pak muze kliknout na odkaz v notifinacnim mailu, otevre se mu listing kese a tvoje zduvodneni si tam precte. A je pak na nem jak se s tim vyporada. Muze jit o nejake nedopatreni a omyl, pak se muzete normalne spolu domluvit. Mohl ses jako owner prekouknout a smazat mu to neopravnene. Nebo to skousne a neresi, pac vi ze nema narok. Nebo tam postne omluvu, protoze treba se ukliknul a omylem tu kes zalogoval misto jine, kterou radne odlovil a jen si spletl kese. Nebo ti tam posle serii sprostejch nadavek. To uz pak zalezi na okolnostech. Pokud se to resi mezi slusnejma lidma, nebyva z toho zadny problem.

Takze ale postup na to je a bezne se to takhle dela.

No a pokud treba vis ze dotycny je slusny kacer kde nepredpokladas a priori nejaky umyslne spatny postup, nemusis nic mazat a muzes mu napred zamailovat a vyjasnit si to s nim, protoze casto fakt jde o omyl. Poznas to treba i z jeho logu. Kdyz popisuje odlov evidentne jine kese, je pravdepodobne ze  nepodvadi, jen se spletl pri logovani. A naopak kdyz tam je log ze kes videl 10m nad sebou ale nevylezl tam, tak loguje fotologem s pouzitim teleobjektivu, tak neni co resit a mazes rovnou :-)

Ahoj,

jasný, takhle jsem to dělal ještě když jsem promazával duplicitní FI, což už odpadlo.
To bylo jen povzdechnutí, že by to sneslo i ulehčení přidáním formuláře s možností v jednom kroku napsat zdůvodnění.

• 0

#7175 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 17:21

Ten Jonea je buď neskutečný hlupák anebo neskutečný vychcánek. V to první nevěřím, takže zbývá to druhé.

Hrozně mě totiž pobavil jeho (nyní smazaný) WN log u zmiňované keše, jehož znění má Solim v obrázku přiloženém ke svému logu:

„Promiň, jak máme vědět, kde je klíč, když v logách chybí info, kam nálezci klíč schovali.“

To je tak k smíchu, až to bolí (stačí si jednou ledabyle přelétnout očima listing a je to jasné). Nehledě na to, že když nevěděli, kde je klíč, tak se nezapsali do logbooku a proč tedy logují FI a ne DNF?

Já jsem před koncem roku smáznul jeden log nějakému Slovákovi, co přímo do logu napsal, že kamsi prsknul vlastní náhradní krabičku, protože tu originální nenašel. Tak jsem to šel zkontrolovat, originální byla na místě v pořádku, náhradní jsem nikde kolem neviděl, takže ji nejspíš dal na nějaké staré umístění, které už dávno neplatí. Takže jsem mu log bez dalšího vysvětlování smazal. A ten se aspoň už neozval. Zatímco Jonea se v tom hovně bude ještě o to víc rejpat. Fakt mu nerozumím. Třeba by nám to ale dokázali jeho kamarádi, kteří sem chodí, vysvětlit.

Občas nakouknu na FB do jedné skupiny a měl by jsi vidět, až se mi tomu kolikrát nechce věřit, kolik lidí do kterých by jsi to někdy ani neřekl, mu v jeho počínání, dá se říci fandí. Asi i proto se těmto podvodníkům daří čím dál více. 

• 0

#7176 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 18:28

Pořád mi uniká, proč to dělá. Motivaci hledám. Ale jestli má fanklub, tak to by motivovat mohlo. Ve spojitosti s fanklubem může motivovat i ta blízkost šesticiferného počtu nálezů (teď má 93 131). Opravdu mu přeju, ať ho brzo dosáhne, protože dosáhnout sedmi cifer bude už peklo. To pak lovíš (a falešně loguješ) další dlouhé roky a pořád je tam sto tisíc, to už se z číselného hlediska relativně nic dít nebude... ;)

Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 04 leden 2018 - 18:28

• 8

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#7177 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 18:32

Lidí jsou líný myslet. O tom to je.
  • 3

#7178 mh.mail

mh.mail

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 18:42

... Ve spojitosti s fanklubem může motivovat i ta blízkost šesticiferného počtu nálezů (teď má 93 131). ...

Problém je v tom, že u něj zrovna se o počet nálezů nejedná. Takže je to jenom nějaká cifra bez vztahu k čemukoliv, něco, co si kdokoliv může napsat třeba černou křídou do komína.

• 3

#7179 DogVader

DogVader

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 854 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 19:09

Mohli bychom ho nasr..., udelat si spolecny ucečt a kazdy by od stolu logoval co mu cas dovoli. Treba by mu to pak zhorklo, kdyby nekdo mel vice nalezu jak on :-D

Ale berte to jako vtip, jelikoz by to bylo nefer vuci nezasvecenym ownerum.

• 0
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#7180 Pavel TT

Pavel TT

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 04 leden 2018 - 19:45

Mohli bychom ho nasr..., udelat si spolecny ucečt a kazdy by od stolu logoval co mu cas dovoli. Treba by mu to pak zhorklo, kdyby nekdo mel vice nalezu jak on :-D

Ale berte to jako vtip, jelikoz by to bylo nefer vuci nezasvecenym ownerum.

No to by bylo zajimave  :)  To by byla hodne rychle verejna akce a to i v zahranici a vzdy by se to uvadelo v souvislosti s nim. Je otazka co by si z te ostudy delal. V kazdem pripade jsou nase kese pro tento ucel k dispozici, takze aktualne zbyvaji owneri uz jen od 93 127 :D

• 0

5 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 5 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama