Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#681 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 13:24

Jacka_dominikanka napsal/a:

Smrk napsal/a:
Takže owneři, kontrolujte logy. Kačeři, když vidíte nepravosti, pište těm vykutálencům pořád dokolečka. Když jim přijde víc mailů od vícero lidí, tak i kdyby se napravil každý padesátý, má to smysl. Oni si myslí, že mohou takhle hrát, protože je to všem jedno.

Mi nejvíc fascinuje, jak na tý Ondrově multině v centru Prahy, co mu pro ní dělám pixlu dycky, když jí někdo šlohne, tak se po každým ukradení objeví hafo logů se starším datem. Jako by někdo vyloženě čekal, na disable keše a na to, až zmizí corpus delicti, aby si ten log owner nemohl zkontrolovat.

Dělat to jako OtaSparta s Wergem. Krabičky si obcházejí a logbooky fotí :-) A když se pak ztratí a někdo zaloguje s datem, který ještě stihli vyfotit, tak mažou, mažou a mažou.

Jacka by jim mohla zkusit vysvětlit, jak to pak budou tam nahoře obhajovat, až jim ty jejich falešné logbooky někdo omlátí o hlavu :-)
  • 0

#682 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 13:32

Smrk napsal/a:
Já už se těším do důchodu, bude ze mě parádně nerudný dědek a tihle na tom mají lví podíl.

Já už nerudný jsem :-)
A jsem v tom protivný, bo chci aby to všichni dělali poctivě jako to dělám já :-)
Je fakt, že je to společností- je to vidět ve všem :-(
  • 0

#683 evidlo

evidlo

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 587 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 14:27

Smrk napsal/a:
A druhou depresi mám poslední dobou z kačerů, kteří mají deset nálezů a na keš, která je na docela atraktivním místě plném kráterů a zbytků munice, vcelku v pěkném provedení s asi 20% FP mi napíšou TFTC. Tak se jich vždy ptám, jestli ta keš opravdu stojí za takové prd, že tam ani nenapíšou, že keš je na nic. Jeden jediný mi odpověděl, že si myslel, že je to normální log, že ho to tak někdo "zkušený" učil.

Upřímně, já když s GC začínala, a to pouze přes net, živého kačera jsem neznala, tak jsem si projela pár logů na nejbližších keších a docela často jsem tam něco takového zjistila, takže můj první log byl "díkeš", a ještě mi to přišlo děsně vtipný. Teprve časem jsem se naučila logy psát. Stejně tak jsem asi po měsíci aktivního geocachingu logovala nedostupnou keš, tedy s dotazem ownerovi který mi napsal že mu to je jedno, protože jsem v logách viděla, že to už udělala spousta lidí přede mnou....prostě začátečník potřebuje nějakou tu osvětu, a když ji nemá, kouká co dělají ostatní...
  • 0

#684 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 14:42

evidlo napsal/a:
....prostě začátečník potřebuje nějakou tu osvětu, a když ji nemá, kouká co dělají ostatní...

O to víc je smutné, že se kačer s pěti tisíci nálezy vyfotí s prázdnou dírou v pařezu a loguje nalezeno, protože tam byl na dovolené a vracet se nebude. Prostě morální mrzák a je jich bohužel hodně.
  • 0

#685 zvedavkanocni

zvedavkanocni

recesistka

• Members
  • PipPipPip
  • 4 040 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 15:03

Víš Smrku, ono to tu už myslím několikrát psal Modrák a Alke04, je to o CHARAKTERU, rozhodně ne o počtu nálezů nebo BM/PM. PS: Kolikrát mi nejsou podezřelí ani tak kačeří třeba s osmi stovkami nálezů za pár let ( většina z nás má i jiné koníčky, málokdo žije jen GC) jako ti, co mají "nálezů" pěkných pár tisíc za 2-3roky. :) Čekám, že se na mě teď vrhnou, ale viděla jsem toho za rok kolem sebe už dost, abych si udělala představu. Osobně mě nezajímá, kolik má kdo nálezů, ale jak se chová - podle toho si vybírám známé.
  • 0

#686 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 15:47

Já to beru tak, že kačer s tisíci nálezy toto nemá zapotřebí. Když jsem začínal, tak jsem byl unešený z první desítky. To už byl pro mě ranec keší a chtěl jsem jich mít co nejrychleji co nejvíc. Pak padla stovka. To už jsem byl opravdu nadmegakačer. Ale s dosaženou tisícovkou mě tenhle hon za body přestal bavit. Vybírám si pokud možno pěknou krabičku a ty ostatní kolem sbírám jen tak pro drobnou radost. Pak se divím, že to ty ostatní taky nepřešlo a stojí jim to za to.
  • 0

#687 Bubo_CZ

Bubo_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 16:10

Mě na tom nejvíc děsí to zrcadlo společnosti. Bohužel mě to překvapuje čím dál častěji. Přitom tohle je "jenom" hra, jak pak mají vypadat vážné situace? A také jsem si nedávno musela připustit, že veškerý bordel ve vládě, úřadech, u policie...odráží to, jaká je společnost. :|
  • 0

#688 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 16:15

zvedavkanocni napsal/a:
Víš Smrku, ono to tu už myslím několikrát psal Modrák a Alke04, je to o CHARAKTERU, rozhodně ne o počtu nálezů nebo BM/PM.
PS: Kolikrát mi nejsou podezřelí ani tak kačeří třeba s osmi stovkami nálezů za pár let ( většina z nás má i jiné koníčky, málokdo žije jen GC) jako ti, co mají "nálezů" pěkných pár tisíc za 2-3roky. :) Čekám, že se na mě teď vrhnou, ale viděla jsem toho za rok kolem sebe už dost, abych si udělala představu. Osobně mě nezajímá, kolik má kdo nálezů, ale jak se chová - podle toho si vybírám známé.

jj, to cislo samo o sobe az tak uplne vypovidaci schopnost nema. Ostatne ten co pohorsil Smrka ma sice dost nalezu, ale rozlozenejch v case do mnoha let, a treba letos jich ma docela malo, takze pri takhle hlubsim pohledu do veci to i lze tezko prohlasit za nejakej projev bezuzdnyho honibodsvi jak by se na prvni pohled zdalo. To by ta statistika vypadala asi trochu jinak. Ostatne ze statistik se da leccos usuzovat (i proto je mozna leckdo ma vypnuty, zejmena z tech lidi s hodne nalezama), ale ne pouze na zaklade jedinyho cisla jakym je ten pocet foundu kterej kazdej vidi jako prvni.

Dalsi vec je ze se lidi nedaj az tak uplne posuzovat podle jednoho logu bez znalosti dalsich okolnosti. On malokdo je uplnej Mirek Dusin a myslim ze kazdej obcas nekde kapku zaprasi a udela neco co by si treba za ramecek nedal. Nebo aspon co by treba nekdo jiny mohl opravnene povazovat za spatne. Dulezity ale je jestli to udela vyjimecne a je si vedomej ze to neni treba uplne cisty, nebo jestli prasi programove vsude kam se primota, protoze to ma jako zivotni styl a jde pres mrtvoly systematicky ve vsem. Pokud chcete lidi soudit, musite o nich vedet vic nez jeden log na netu. Pak mozna zjistite ze nekdo kdo se jevi jako smejd pac jste nahodou narazili na neco co tak uplne nezvladnul je treba ve skutecnosti v pohode a slo o vyjimku. A naopak, jinej co vypada ze je v pohode, tak ve skutecnosti az tak v pohode neni.

Me v posledni dobe zas vadi jina vec. Ozve se mi nekdo, chce poradit s nejakou kesi. Casto treba jde o cizinu, nekam jede, ma vyhlidnutou obtiznejsi kes, chce ji zvladnout protoze vickrat se tam nedostane. Najde tam muj log, tak se zepta na co se ma pripravit. Ale nekdy jde i o normalni kese u nas. Vzdy na takove maily vstricne odpovim, ale zhruba ve tretine pripadu se uz dotycny nenamaha mi ani podekovat. Svoje dostal a tim to pro nej konci, nemuze ani v tom maileru kliknout na Reply, napsat dik a kliknout na Send. Neda tomu blbejch 5 vterin navic, zatimco ja s tou odpovedi stravil treba 10 minut.
  • 0

#689 PRESEKA

PRESEKA

PŘESEKA

• Members
  • PipPipPip
  • 677 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 16:26

Raraku napsal/a:
Vždycky jsem brala formulaci "díky za bod" jako něco celkem hanlivého, co se používá jen občas, když keška stála opravdu jen za ten bod a jinak to byla shitka. No a nyní mi díky za bod sázejí nováčci ke keším jak o život. Občas z toho mám celkem deprese...

Mluvíš mi z duše. Ještě před pár měsíci jsem po obdržení takového logu přemýšlel co je na mé pixsle špatně, jestli se nějak nezměnilo místo apod., ale po právě končících letních prázdninách to vypadá, že podobné logy snad budu muset brát jako ocenění lovce který toho o návštěvě mé keše napsal o tolik víc než "." nebo také vůbec nic. Podobné logy mi chodí ovšem nejenom od nováčků. I když ono je otázkou kdo je dnes "Nováček" ve hře. Je jím ten co sice má sice na kontě do 300 až 500 FI logů, ale hraje několik let i když jen příležitostně nebo zda je to ten kdo má do 100 FI logů během několika týdnů, či nad 1000 FI logů poé návštěvě několika obrazcových sérií a PTček během pár měsíců.

NAŠTĚSTÍ MI STÁLE JEŠTĚ CHODÍ I DOCELA JINÉ LOGY a takové mi dávají důvod vymýšlet kam kačery pozvat příště ;)
  • 0
Děláme to pro zážitky a když je hezky tak nikam nechvátáme...
Naše keše zakládáme bez dotací a i jejich provoz si sponzorujeme sami.
Berte na to při jejich návštěvách ohled !

#690 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 17:09

Lidi s váma bych si chtěl sednout a pokecat. To by bylo něco :-)
  • 0

#691 Raraku

Raraku

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 475 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 17:20

davidb11 napsal/a:
Lidi s váma bych si chtěl sednout a pokecat.
To by bylo něco :-)

Že bychom rovnou uspořádali geodepresivní event?:D
  • 0

#692 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 17:23

Raraku napsal/a:

Geodepresivní ne!
My bychom tam snili, jak udělat geocaching krásným a čistým koníčkem :-)
Jak všechny kačery okouzlit aby dělali fair trade apod :-)
  • 0

#693 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 18:07

Raraku napsal/a:

Výbornej nápad. V tom případě ale objednej bečku černýho piva a profesionální plačky B)
  • 0

#694 Hyger

Hyger

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 98 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 18:30

Já už s CWGčkama seknul, Co jsem dostal zdrbáno za to, že jsem jich pár vyměnil za sprostých deset korun, postupně jsem je rozdal (bez výměny) v keších a mám od nich klid. Aspoň si je zloději mohli vzít s pocitem "však on si za to CWG taky nic nevzal."
  • 0
Dub kulatý, Džordž tu pije,
to je tupec, ten to ryje.

#695 BellaUH

BellaUH

• Members
  • PipPipPip
  • 547 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 19:05

Hyger napsal/a:
Já už s CWGčkama seknul, Co jsem dostal zdrbáno za to, že jsem jich pár vyměnil za sprostých deset korun, postupně jsem je rozdal (bez výměny) v keších a mám od nich klid. Aspoň si je zloději mohli vzít s pocitem "však on si za to CWG taky nic nevzal."

CWG jsou poslední dobou zlo, kolem kterého je spousta hádek a nedorozumění. Skoro nikdo neví jak a proč vzniklo, ale všichni vědí za co ho mají měnit. A těch pár kousků co mám v držení rozdám do krabiček, ale do logu to psát nebudu. A budu mět klid.
  • 0
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#696 shaman3

shaman3

Advanced Member

• Banned
  • PipPipPip
  • 2 179 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 20:38

PRESEKA napsal/a:

Raraku napsal/a:
Vždycky jsem brala formulaci "díky za bod" jako něco celkem hanlivého, co se používá jen občas, když keška stála opravdu jen za ten bod a jinak to byla shitka. No a nyní mi díky za bod sázejí nováčci ke keším jak o život. Občas z toho mám celkem deprese...

Mluvíš mi z duše. Ještě před pár měsíci jsem po obdržení takového logu přemýšlel co je na mé pixsle špatně, jestli se nějak nezměnilo místo apod., ale po právě končících letních prázdninách to vypadá, že podobné logy snad budu muset brát jako ocenění lovce který toho o návštěvě mé keše napsal o tolik víc než "." nebo také vůbec nic. Podobné logy mi chodí ovšem nejenom od nováčků. I když ono je otázkou kdo je dnes "Nováček" ve hře. Je jím ten co sice má sice na kontě do 300 až 500 FI logů, ale hraje několik let i když jen příležitostně nebo zda je to ten kdo má do 100 FI logů během několika týdnů, či nad 1000 FI logů poé návštěvě několika obrazcových sérií a PTček během pár měsíců.

NAŠTĚSTÍ MI STÁLE JEŠTĚ CHODÍ I DOCELA JINÉ LOGY a takové mi dávají důvod vymýšlet kam kačery pozvat příště ;)

To jste možná ještě nezažili mé logy. B)
  • 0

#697 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 20:47

Modrak napsal/a:
... ale zhruba ve tretine pripadu se uz dotycny nenamaha mi ani podekovat....

No vidíš, taky nevím, jestli jsem poděkoval za tu Kotoučovku, už ji mám vyluštěnou! Tak mockrát dík. :-)
  • 0

#698 Smrk

Smrk

proti proudu

• Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 20:50

shaman3 napsal/a:

To jste možná ještě nezažili mé logy. B)

Viděl jsem lepší. Syn kolegyně z práce začal hledat kešky. A místo logu píše jen smajlíka, protože si myslel, že tím smajlíkem změní ikonu na mapě na smajlík!
  • 0

#699 Smogeo

Smogeo

Pozorr, troll!

• Members
  • PipPipPip
  • 500 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 21:55

smajlík a podobné dětské logy - věřím že z toho vyrostou, proto mi nepřipadají vůbec jako něco špatného, narozdíl od logu odbytého metodou ctrl+C,ctrl+V v typické podobě "Při dnešní geovýpravě nalezeno 258 keší, rozšlápnuto 61 slimáků, spáleno 68 litrů benzínu a vypito 12 piv. TFTC"
  • 0

#700 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2013 - 23:34

Smrk napsal/a:

Modrak napsal/a:
... ale zhruba ve tretine pripadu se uz dotycny nenamaha mi ani podekovat....

No vidíš, taky nevím, jestli jsem poděkoval za tu Kotoučovku, už ji mám vyluštěnou! Tak mockrát dík. :-)

Sice ne, ale ty ses taky na nic neptal, takze ciste technicky vzato to je jina situace, nez kdyz si nekdo o neco primo sam rekne.
  • 0

16 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 16 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama