Přejít na obsah

Fotka

Geodepresivní koutek III

• Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12543 odpovědí na toto téma

#7221 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

Roman_Jaroměř

• Members
  • PipPipPip
  • 4 201 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 18:23

Je hrozné, jak velký podíl je velkých sérií na celkovém počtu publikovaných keší...

Za loňský rok (2017) sice nemám stažené všechny kešky (nemám PM a neměl jsem čas to stahovat ručně po 20-ti po stránkách), ale z mých 8640 stažených dělají čtvrtinu eventy a 16 procent právě série nad 25 keší. A to je hodně sérií právě kolem 20-24 keší...

Pokud bych počítal jen z kešek (mimo eventů), tak je víc jak každá pátá publikovaná keš právě ze série více jak 25 keší :-(

• 1

#7222 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 18:33

Je hrozné, jak velký podíl je velkých sérií na celkovém počtu publikovaných keší...

Za loňský rok (2017) sice nemám stažené všechny kešky (nemám PM a neměl jsem čas to stahovat ručně po 20-ti po stránkách), ale z mých 8640 stažených dělají čtvrtinu eventy a 16 procent právě série nad 25 keší. A to je hodně sérií právě kolem 20-24 keší...

Pokud bych počítal jen z kešek (mimo eventů), tak je víc jak každá pátá publikovaná keš právě ze série více jak 25 keší :-(

jo bohužel bod je modla...

• 2

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#7223 zirafka183

zirafka183

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 287 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 18:37

Není jednodušší toto:
https://www.geocachi...9f-7a46b87d94c8

udržovaný bookmark...
Nebo tady v lepším provedení:
http://www.drakmrak....o:start:cciltab

;)

Díky, to se mi moc líbí - a zase se raduji ve vlákně, kde mám mít chmury  :)

• 1

#7224 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 18:51

Chmury jsou na prdlačku...

• 0

Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...

#7225 DrakMrak

DrakMrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 3 346 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 18:54

Jinak děkuji pár věcí jsem z toho bookmarku okoukal... a přidal :)

• 0

#7226 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 20:35

Koukal jsem na fórum GC, kde mě docela zaujala jedna věc. Schválně si tipněte než otevřete ten odkaz kolik km nacestoval Jonea během jednoho dne, kdy "našel"  1488 keší za jeden den.   :D  Je to opravdu ....tisíc km?   :D 

A pak se koukněte sem 

https://images.megau...ea_pocet_km.jpg

• 1

#7227 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 20:45

Ten dobrý muž více než dvakrát obletěl zeměkouli...

Co se těch sérií a trailů týče, mám otázku: jak na mapě v tom plevelu nejlépe rozpoznat samostatné a k nějakému místu se vztahující keše?

Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 07 leden 2018 - 20:55

• 4

SW: a:Drake 6
HW: Ulefone PowerArmor 18t (Android 12), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat

#7228 tomy.22

tomy.22

MODERATORS

• Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 21:01

Řekl bych, že normální cestou, aniž by jsi si trail naklikal do ignorovaných, to nejde. Ale třeba to půjde přes nějakou DB, to fakt nevím. 

• 0

#7229 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 21:08

Koukal jsem na fórum GC, kde mě docela zaujala jedna věc. Schválně si tipněte než otevřete ten odkaz kolik km nacestoval Jonea během jednoho dne, kdy "našel"  1488 keší za jeden den.   :D  Je to opravdu ....tisíc km?   :D 

A pak se koukněte sem 

Mach3 Turbo  :D

• 2

#7230 Solim

Solim

Introvert

• Members
  • PipPipPip
  • 1 870 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 21:08

Takže Posázaví už je TAKY z hlediska zajímavého geocachingu MRTVÉ 1f641.png :( Velká škoda. Jděte se bodnout a hrajte si munzee, když bez těch bodíčků nemůžete existovat! GC7GD6J

Já kupodivu včera míjel o pár metru asi 20 cache z tohoto PWT a jen jsem se podivoval, že jsem tu načapal 2 zaparkovaná kačerska auta v místech kde podle mne nic nebylo. No kdybych vědel, že tu je nový PWT, stejně bych na nej nešel. Jen je škoda, že tu je jedna zapomenuta a ne moc navštěvovaná cache cache (za 10 let ji navštívilo jen 46 kačeru) a teď to pro ní asi bude konec.

• 2

iGET Blackview GBL6000Pro, Android 11, a:Drake 6.08 + OSM (paws), GeoGet 2.11.8.821, GeoKuk 5.1.0, Locus Map 4

S úsměvem jde vše líp

#7231 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 21:31

Vlečka byla v pohodě. Vlakem a autobusem jsem jel na konec, začal jsem v 11:30 a šel jsem jí v protisměru. Poslední keš jsem odlovil v 18:30 a ještě jsem pak chvíli čekal na vlak domů, takže proč kvůli tomu vstávat ve tři ráno? (spánek se dá navíc dohnat cestou tam a zpátky). Nohy mě z toho ale bolely docela dost ;)

A odlov trailu autem taky není špatná věc. Párkrát jsem se toho už zúčastnil a pokaždé se podařilo dát dohromady dobrou skupinu lidí, takže jsme se celou dobu skvěle bavili a líbilo se nám to.

Horší mi přišlo, když jsem jel na kole K.O.P.R. Tam už to asi po dvacáté keši bylo spíš otravné.

Takže vyzkoušeno mám všechno (včetně sérií odlovitelných jen z lodi) a každá z variant má něco do sebe. Hodně ale záleží na společnosti se kterou se něco takového podniká

čtu si váš dialog a zmínku o Kopru.Také jsme ho jeli na kole, každou zastávku jsme si užívali, všude u cesty totiž něco pěkného bylo, jen z toho kola slezt a rozhlédnout se. U každé zastávky jsem dávala do logu fotku.A žádný hromadný otravný log.  Ještě jsme si stihli zajet z trasy do Nebílov odlovit zámek a okolí. Záleží na tom, jestli to děláš pro potěchu nebo pro body. Jaja

• 3

#7232 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 21:36

takoví se vyznačují logem díky nebo jen smajlík, pro výsměch ownerům.Nebo taky hromadným logem, jak jsem dnes za deště a sněhu ulovil 100 keší. Jaja

• 0

#7233 turist

turist

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 176 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 21:43

MT ? mám chuť mu pogratulovat k nadpozemským a podzemním nálezům. Už jste mu to někdo napsal, jaký je bourák ? Jestli ho nebolí prsty od myši?  Jaja

• 0

#7234 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 22:45

A pak se koukněte sem 

Aniz bych chtel zpochybnovat, ze je to podvodnik, docela by me zajimalo, jestli to napr. mysterky pocita podle uvodek, nebo podle finalky. Protoze jestli podle uvodek, tak na peknych 40000 km staci odlovit https://coord.info/GC3TMG7 a jeste neco na uzemi CR.

• 0

#7235 SvenWiersen

SvenWiersen

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 22:53

Takže Posázaví už je TAKY z hlediska zajímavého geocachingu MRTVÉ 1f641.png :( Velká škoda. Jděte se bodnout a hrajte si munzee, když bez těch bodíčků nemůžete existovat! GC7GD6J

Smutny je, ze od stejnych owneru je v okoli nekolik "westernovych" kesi, ktere rozhodne patri ke spicce (aspon tech par, co jsme odlovili). A pak tam nasypou takovej trail  :( 

I kdyz jak tak koukam do mapy, tak velka cast trasy vede po cestach, ktere jsou leda pro pesi a prekonava znacne prevyseni. Myslim, ze kdo dokaze aspon pulku trasy skutecne odlovit za den, je docela borec.

• 0

#7236 kalubr

kalubr

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 648 příspěvků(y)

Publikováno 07 leden 2018 - 22:59

Smutny je, ze od stejnych owneru je v okoli nekolik "westernovych" kesi, ktere rozhodne patri ke spicce (aspon tech par, co jsme odlovili). A pak tam nasypou takovej trail  :( 

Vždyť Čertova brázda je taky od nich.
  • 0

#7237 Modrak

Modrak

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2018 - 0:04

Aniz bych chtel zpochybnovat, ze je to podvodnik, docela by me zajimalo, jestli to napr. mysterky pocita podle uvodek, nebo podle finalky. Protoze jestli podle uvodek, tak na peknych 40000 km staci odlovit https://coord.info/GC3TMG7 a jeste neco na uzemi CR.

Mysterky (a vlastne vsechny kese) se pocitaj podle uvodek. Ale je blacklist na vyjimky, zrovna China Syndrome na to blacklistu je, takze tim kilometry v tomhle pripade nenazenes. Ale legalne je nazenes treba challengema. Challenge logujes FI pri splneni podminky. Pokud splnis dodatecne a jsi od ty challenge daleko (tedy pred ni a po ni mas odlov jinde), tak ty kilaky normalne naskacou. Takze teoreticky kdyz budes celej den lovit nejaky silenosti v Australii s splnis tim postupne 5 challengi tady v CR, tak si pokazdy virtualne odskocis domu a zpatky a mas to, aniz bys jakkoliv podvadel.

• 2

#7238 Paha Ahma

Paha Ahma

Zlej rosomák

• Members
  • PipPipPip
  • 254 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2018 - 6:31

Ten dobrý muž více než dvakrát obletěl zeměkouli...

Co se těch sérií a trailů týče, mám otázku: jak na mapě v tom plevelu nejlépe rozpoznat samostatné a k nějakému místu se vztahující keše?

Je to ještě větší geroj než Jurij Alexejevič!

• 1

Hyvä ahma - huono ahma. Ainoa hyvä ahma on pahaa.

#7239 dr.vota

dr.vota

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 5 458 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2018 - 9:05

No tak...tipoval bych, že to je prostě tím, že jsou zalogované  v rámci dne hromadně naprosto náhodně, nebo podle jiného kritéria (vzdálenost od HC), místo chronologicky podle posloupnosti odlovu...takže proto to lítá sem tam. Ale i to o něčem možná vypovídá...

P.S. nejpravděpodobnější se mi jeví, že stáhne PQ oblasti a na celé pak pustí skript, co to všechno zaloguje 

• 3

#7240 davidb11

davidb11

Advanced Member

• Members
  • PipPipPip
  • 1 091 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2018 - 9:07

A pak se koukněte sem 

0,161 km x 1488 cachí = 238,08 km. Ale ve skutečnosti to bude o trošku méně.

EDIT- Teď jsem si všimnul že to není 93 km, ale 93 000!!!

Tento příspěvek byl upraven od davidb11: 08 leden 2018 - 9:14

• 0

7 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 7 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama